• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

Can çekmesi vs konusunda haklısınız ama sosyal medyada artık her an bizim sahip olmadığımız/olamadığımız şeylere maruz kalıyoruz. Yemek değil ki sadece.

Mesela istediği halde anne olamayan binlerce kadın var. Keza evladını kaybetmiş anneler var. Bunların arkadaşları sayfasında hamilelik haberi veriyor, bebek doğuyor, oğlum kızım hayatımın anlamı gönderileri yağıyor, doğumgünleri vs. Bu insanların bizim gece yemek istememizden çok daha fazla canları yanıyor ama kimse kalkıp "sosyal medyada bebekle çocukla ilgili gönderi paylaşma" demiyor.

Annesini babasını kaybetmiş bir sürü arkadaşımız vardır ama çoğumuz anne babamızla fotoğraf koymamazlık yapmıyoruz.

Nişanlar, düğünler, yurtdışı tatilleri, mezuniyetler, arabalar... Artık çoğu şeyimiz sosyal medyada ve illa ki bazı insanların hassas noktasına bilmeden değiyoruz. Sosyal medyada paylaşım yapıyorsanız siz de birilerini istemeden üzmüş olabilirsiniz.

Geldiğimiz noktada artık ya sosyal medya kullanmayacağız ya bir şekilde alışacağız. Yemek paylaşmamakla bitmiyor çünkü bu, hatta emsallerine bakınca yemek çerez bile kalıyor.

Bir de bu kadar ayrıntıya girince sağlıklı bir kişinin kendisini de paylasmamasi gerekiyor . Sonuçta sağlığı kötü olan onlarca insan var. Bacağı olmayan bir insan için bacağı olan insanlar gayet gıpta ile bakılacak bir mesele mesela

Konu sahibi kendine muslumancilik oynuyor tamamen. Konuyu iyice sundurmesi de arkadaşının verdiği tepkide konu sahibini ne kadar tanıdığını gösteriyor bence. O kadar net ve sert bir tepki vermese konu sahibinin önünu alamazdi muhtemelen😂

Herşey dönüp dolaşıp sosyal farklılıklar üzerinde yürüyor, zengin gösterir hava atar
Fakir şükür eder , zenginin düzeni bozulmasın diye

Konu sahibi bu tip diğer hassasiyetleri de konu alan yorumlara cevap vermiyor. Tek hassasiyeti yemek sanıyorum.
Yanlış sandınız :)
Ben de anneler gününde ve babalar gününde fotoğraf paylaşmam mesela. Bu arkadaşımın annesi iki yıl önce vefat etti onun ve onun gibi olanların kalbi kirilmasin diye

Yanlış sandınız :)
Ben de anneler gününde ve babalar gününde fotoğraf paylaşmam mesela. Bu arkadaşımın annesi iki yıl önce vefat etti onun ve onun gibi olanların kalbi kirilmasin diye
Bravo size. Ne kadar da ince düşünceli bir kadın ☺️

En yakin arkadasligimi boyle bitirdim.zamaninda ne dese onayladim hep alttan aldim ama ilk hatasini soyleyince aynen boyle tepki verdi.bende kirilma noktasi oldu ve bitirdim arkadasligimi.pisman miyim evet pismanim keske daha once yapsaymisim

Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Hemen mesafemi koyardım demekki sizin yakın arkadasınız degılmış o şahıs çünkü yakın dostluklarda en ufak uyarıda bu kadar fevri çıkışlar yapılmaz 🤷🏼‍♀️

Back
X