Önce kendi günahlarını temizle diyen yakın arkadaş

Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Başta şunu söyleyeceğim kendi düşüncem bence sosyal medyada fotoğraf paylaşmasına karışmamalıydınız bu yanlış.
Sonuç olarak ise bence aranıza mesafe koymayın direkt hayatınızdan çıkartın.

Hiç sevmem yaptıklarımı bu şekilde sorgulayan insanları. Bence haketmissiniz ne yazık ki.
Benim canım hiç bugüne kadar fotoğrafını gördüğüm birşeyi çekmedi, çekerse de birşeyler atistirip gözümü doyururum. Yemek bulamayacak kadar aç olanın zaten sosyal medyası ya da girecek bir teknolojik cihazı yoktur.

ben diyet yaparken instagramı silmiştim. bence hassasiyet taşıdığımız dönemlerde uygulamadan uzak durmak bizim görevimiz, karşımızdaki insanların değil.
Neden sileyim ki hayatım sadece aşermeyeyim canım yemek istemesin diye geçmeyecekti. Bütün tanıdıklarımdan uzağım ve onları görmek hoşuma gidiyor, ayrıca bebek gelişimi ve hamilelikle ilgili bir ton sayfa takip ediyordum.
Bence biraz görgü...yani bazı şeyler paylaşılır ama sofra paylaşmak bana hoş gelmiyor

Herkese merhaba.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
Kaç yaşında olgun insanlarsınız. Elbette siz uyarınızı yapacaksınız arkadaşınız. Böyle tepki verecekse sessiz sedasız hayatınızdan çılarım daha iyi.

zaten hic su aman cani ceker durumunu anlamam, görürüm vayyy ne yenirdi ama simdi der like atar diger resme gecerim. sizler napiyosunuz ki? o yemis ben yiyemedim diye beddua mi ediyosunuz? göz hakkinizi mi helal etmiyosunuz? o kadar mi sahip degilsiniz nefsinize? anlamiyorum gercekden.

Böyle arkadaş mı olur be atın çöpe gitsin. Mesafeye gerek yok direkt bitirin arkadaşlığı, çirkef kaknem!

Mesafe koy deycem ama bu tipler mesafe ye mesafeyle karslik verir suçlu olsalar bile böyle olursa ilişkiniz biter yada daha da çok soğur aranz bence birkaç gün sonra on yılın hatrna konuşun anlatın derdinizi

Herkese merhaba.
Arkadaşınız gerçekten çok sert konuşmuş hoş olmamış.Ama sizin yaptığınız da hoş değil.Sosyal medya kişiye özel bir yer ve cinsellik vs barındırmadığı sürece istediğini paylaşır kaldı ki sadece yemek paylaşımı yapan sayfaların bile olduğu bir platformdan bahsediyoruz.Ayrıca Yemek vs alamayacak durumda olan bir insanın akıllı telefonu da olmaz,canı da çekmez.

Telefonumda yakın arkadaş olmadığım ama çok da uzak durmadığım bi kadın var. Çok iyi bir insan. Dilinden Allah düşmez. Yemekler paylaşıyor ama neler neler olmadık saatte ulaşılmayacak şeyler. Bende mesaj attım, ‘kız böyle paylaşıyorsun aklımı alıyorsun benim, nerden bulacam şimdi xxx yemeğini 😀😀‘ diye. Kız benden kaç kere helallik aldı özür diledi bilmiyorum. Ya bir daha hiç paylaşmadı ya da benim görmemi engelledi bilmiyorum ama bir daha hiç görmedim paylaştığını. Of miyav sana noluyosa diye kendime kızdım. Keşke msj atmasaydım diye üzüldüm. Ben uyarmayı doğru bulmuyorum aslında.

Bu sitede katılmadığım ve gerçekten dar görüşlü bulduğum bazı yorumlara nadir olmak üzere beğenmedim ifadesi bıraktım. Her seferinde yorum sahibi üşenmedi, dar görüşlülüğün gereği olarak geldi benim yorumlarımdan birini eksileyip gitti.
Çocuk musunuz? Neyi yarıştırıyoruz? Nedir bu hareketin amacı? Forumun normali mi bu, hakikaten anlayamadığım için meselenin özünü bilen üyelere soruyorum.
(Konunu sabote eden yorumum için özür dilerim reedd reedd )
Sadece konuda degil , sayfaya girip ordaki yazdiklarina bile begenmedim atanlar var 😂😂 biz buna kisaca hazımsızlık diyoruz , hosgeldiniz kk ya 🤷

Ay ne itici bir tip. Zaten cık cık her haltını soyal medyada ifşa edenlerden nefret ederim. Kadın bir de eleştiri de kaldırmıyormuş demek ki.

Arkadaşı haklı bulan tek ben miyim ? Zaten ramazan dediğin nefse hakim olma olayıdır. Sadece tepkisini o an vermeliydi sonradan değil.Hicbir zaman sosyal medya da yiyecek içecek donatılmış sofralar paylaşmadım. Başkasının canı çeker diye değil salakça bulduğum için. He benimde salakça hikâyelerim vardır ama böyle sacma sapan cafelerde starbucks da bilmem neyde atmam. Görgüsüzlük tamamen. Atan birine de görgüsüz der geçerim.Siz de sizi ilgilendirmeyen bir mevzuda yorum yapmamalıydınız

Yani yemek paylaşımlarından hoşlanmam, ama bu konuda kimseye akıl da vermem. İnstagramda gezen insan arkadaşı olmasa da keşfette görür, tvde görür görür de görür. Bunların hepsini Silemeyeceğimize göre nefsimize hakim olmalıyız. Uyarmak doğru gelmiyor bana. Yada Ramazan hariç canı çekmiyor mu insalanlarınr. Çekiyor. Ramazan diye ekstra hassaslık beklenmesini de tasvip etmiyorum.
kaba ve ters davranmış ayıp etmiş. Ben de olsam hoşlanmam uyarılmaktan bu tip konularda ama kibarca Uyarılmaktan hoşlanmadığımı belli ederm
Ramazan da oruç tutup akşamına dualı iftar sofrası paylaşırlar. Ramazan nefsimize hakim olmaktır deriz yiyecek fotoğrafi paylaşanı yargılarız böyle de bir toplumuz 😂

zaten hic su aman cani ceker durumunu anlamam, görürüm vayyy ne yenirdi ama simdi der like atar diger resme gecerim. sizler napiyosunuz ki? o yemis ben yiyemedim diye beddua mi ediyosunuz? göz hakkinizi mi helal etmiyosunuz? o kadar mi sahip degilsiniz nefsinize? anlamiyorum gercekden.
Kendi nefsimdrn vazgeçmedim orada. Hamile ya da dışarı çıkamayacak insanlardan bahsettim.
Arkadaşınız gerçekten çok sert konuşmuş hoş olmamış.Ama sizin yaptığınız da hoş değil.Sosyal medya kişiye özel bir yer ve cinsellik vs barındırmadığı sürece istediğini paylaşır kaldı ki sadece yemek paylaşımı yapan sayfaların bile olduğu bir platformdan bahsediyoruz.Ayrıca Yemek vs alamayacak durumda olan bir insanın akıllı telefonu da olmaz,canı da çekmez.
Alamayacak durumda olmak degil. Yani bu para konusu değil. Şöyle örnek vereyim. Bir gece yurttaydim mesela onikiden sonra çıkışımız yasak. O gün de bir fotoğrafa denk geldim bu arkadaşımda değil tabi başka bir yerde. Param var ama o an çıkamıyorum ve siparis de veremeyeceğim bir sey. Nasıl yutkundum Allah biliyor.
Başkalarının yanında verilen öğüt öğüt değil hakarettir.
Siz başkalarının yanında öyle laf ederseniz böyle zılgıtı da yersiniz.
Başkalarının yanında vermedim ki ? Yanlış okudunuz sanırım. Ben direk ona yazdım kendisi bana başka arkadaşlarımız olduğu grupta saymaya basladi.
Bu yaptığın şey günah dersen o da seni senin günahınla vurur
Ben gunahsizim demedim zaten hiçbir zaman. Basbasayken istediği sekilde vursaydi ama grupta olması yanlış geldi. He bir de benim ona söylediğim üslupla onun ki çok çok farklı

Alamayacak durumda olmak degil. Yani bu para konusu değil. Şöyle örnek vereyim. Bir gece yurttaydim mesela onikiden sonra çıkışımız yasak. O gün de bir fotoğrafa denk geldim bu arkadaşımda değil tabi başka bir yerde. Param var ama o an çıkamıyorum ve siparis de veremeyeceğim bir sey. Nasıl yutkundum Allah biliyor.
Can çekmesi vs konusunda haklısınız ama sosyal medyada artık her an bizim sahip olmadığımız/olamadığımız şeylere maruz kalıyoruz. Yemek değil ki sadece.

Mesela istediği halde anne olamayan binlerce kadın var. Keza evladını kaybetmiş anneler var. Bunların arkadaşları sayfasında hamilelik haberi veriyor, bebek doğuyor, oğlum kızım hayatımın anlamı gönderileri yağıyor, doğumgünleri vs. Bu insanların bizim gece yemek istememizden çok daha fazla canları yanıyor ama kimse kalkıp "sosyal medyada bebekle çocukla ilgili gönderi paylaşma" demiyor.

Annesini babasını kaybetmiş bir sürü arkadaşımız vardır ama çoğumuz anne babamızla fotoğraf koymamazlık yapmıyoruz.

Nişanlar, düğünler, yurtdışı tatilleri, mezuniyetler, arabalar... Artık çoğu şeyimiz sosyal medyada ve illa ki bazı insanların hassas noktasına bilmeden değiyoruz. Sosyal medyada paylaşım yapıyorsanız siz de birilerini istemeden üzmüş olabilirsiniz.

Geldiğimiz noktada artık ya sosyal medya kullanmayacağız ya bir şekilde alışacağız. Yemek paylaşmamakla bitmiyor çünkü bu, hatta emsallerine bakınca yemek çerez bile kalıyor.

Can çekmesi vs konusunda haklısınız ama sosyal medyada artık her an bizim sahip olmadığımız/olamadığımız şeylere maruz kalıyoruz. Yemek değil ki sadece.

Mesela istediği halde anne olamayan binlerce kadın var. Keza evladını kaybetmiş anneler var. Bunların arkadaşları sayfasında hamilelik haberi veriyor, bebek doğuyor, oğlum kızım hayatımın anlamı gönderileri yağıyor, doğumgünleri vs. Bu insanların bizim gece yemek istememizden çok daha fazla canları yanıyor ama kimse kalkıp "sosyal medyada bebekle çocukla ilgili gönderi paylaşma" demiyor.

Annesini babasını kaybetmiş bir sürü arkadaşımız vardır ama çoğumuz anne babamızla fotoğraf koymamazlık yapmıyoruz.

Nişanlar, düğünler, yurtdışı tatilleri, mezuniyetler, arabalar... Artık çoğu şeyimiz sosyal medyada ve illa ki bazı insanların hassas noktasına bilmeden değiyoruz. Sosyal medyada paylaşım yapıyorsanız siz de birilerini istemeden üzmüş olabilirsiniz.

Geldiğimiz noktada artık ya sosyal medya kullanmayacağız ya bir şekilde alışacağız. Yemek paylaşmamakla bitmiyor çünkü bu, hatta emsallerine bakınca yemek çerez bile kalıyor.

Konu sahibi bu tip diğer hassasiyetleri de konu alan yorumlara cevap vermiyor. Tek hassasiyeti yemek sanıyorum.

Back
X