- 1 Eylül 2014
- 26.114
- 30.485
- 798
- 35
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tabi ki alan var alamayan var, ben de hoş bulmuyorum. Ama günah değil de böyle söyleseniz belki bu kadar tepki vermezdiİşte benim anlatmaya çalıştığımda buydu tam olarak. Sadece alıp almama meselesi değil nefs bu. Siz hamilesiniz canınız çekmiş şuan mesela 65 yas üstü çıkamıyor belki parası var çıkıp alamayacak ondan bahsetmeye çalıştım yani günah derken yaptığının sonuçlarının günah olduğunu söylemeye çalıştım
Ben 26 arkadaşım 27 yaşında.Kaç yaşındasınız siz ?
Çok çok çok yakın görürsem uyarırdım ama 1 den fazla uyardıysanız bıkmış olabilir.
Sen kendine bak demeye getirmiş.
Ben olsam ne yaparsa yapsın der karışmazdım.
Tek yemek paylaşan o değil ki boşver.
Herkese merhaba.
10 yıllık çok samimi bir arkadaşım var. Eşi de arkadaşım liseden arkadasiz.
Şimdi size geçen gün yasadigimiz olayı anlatacağım ve objektif yorumlar yapmanızı istiyorum.
Bu arkadaşım sosyal medyada çok çok fazla yemek fotoğrafı paylaşıyor aklınıza gelebilecek her şeyi.
Ben de ramazanda kuzum bari ramazanda paylaşma günah diye diyorum hamiledir çıkamaz canı çeker vs sana günah olur dedim o da günah benim dedi. Ben de peki o zaman dedim.
Aradan 4 gün geçti başka yakın arkadaşlarımızın olduğu grupta konuşurken bu konuyu acti. İşte benim yaptığım günah değil de nerde yaziyor günah oldugu vs . Benim orada anlatmak istediğim günah sevap olayı değil zaten yanlış bir şey olmasıydı onu anlatmaya calismistim. Seni yakın gördüğüm için uyarmak istedim bu kadar bir şey yok dedim. Sonra başladı bu sen beni uyaramazsin yargı dagitacagina önce kendi gunahlarini temizle dedi. Ben de ben günahsız oldugumu iddia etmiyorum ki zaten dedim ama ben hep bu üslupla konusuyorum. Bu yine devam etti herkes kendine baksın ben sana he diyip geçmem beni başkasıyla karıştırma vs dedi. Bende üslubun yanlış ama bak dedim o da yok yanlış değil vs dedi. Ben bu arkadaşımın 10 yıldır her şeyde yanındaydım. He karakteri böyle tartışırken herkese ağır konuşur ama 10 yıl sonunda bu kadar ağır konusmasi bana çok fazla geldi. Yani arkadaşlık yakınlık böyle olmamalı . Hep pofpoflayinca her şey güzel ilk elestiride her şeyi silecek şekilde konuşulmamali. Genelde onlarda toplanirdik hep artık mesafe koymayı düşünüyorum çünkü çok kırıldım. Bu zamana kadar demek ki hep ben iyi yaklastigim hiçbir şeyini elestirmedigim için böyle devam edebilmısiz. Siz olsanız ne düşünürsünüz ?
KesinlikleSinirli mizaçlı, beyniyle ağzı arasinda kontrol mekanizması olmayan bir insanmış zaten. Bence 'on sene için teşekkürler' deyin (içinizden) yol verin.
Bu dunyada söz konusu arkadaşsa çok şeyi tölere edebilirim, kendimi kullandirtabilirim vs vs. Ama zor anımda söylediğim şeylerle tartışma esnasında bana vulurmak istenmesi kırmızı çizgimdir. Demek ki anlattiklarimi yarın bir gün lazım olur diye dinliyor demektir.
Ben olsam o kişiye yol verirdim. Sizde iletisimi kesin bence. Ha,öfkeyle kalkıp parlayıp sonra sonen biridir,gelir gönlünüzü alır falan, belki yeniden barisirsiniz. Ama şu olaydan sonra hala arkadas olmaya çalışmak da yersiz
Bir çok kişi birinde aynı şeyi görüyorsa bir bildikleri vardır.Evet şuanda bir soğukluk var zaten içimde yani çok severim o ayrı ama ne bileyim hakettiği mi düşünmüyorum bu kadarını. Hayal kırıklığı mi desem nasıl tarif etsem bilemiyorum. Çok kişi söylüyordu aslında bana çirkef vs diye ama işte![]()
Koç lar bunu beğenmedi"Eğer" dostluğuymuş işte. "Eğer suyuma gidersen ölümüne kankayiz. Eğer canımı sıkarsan ne ölüme ne dirime" diyen tayfadan sanırım.
Koç burcu mu? Ya da ikizler
+sonsuzArkadaslik listemden cikarirdim. Net. Gorusmezdim. Sosyal medyadan cikarirdim. Arkadasim da olamazdi. Sokaktaki herhangi bir insan bile ondan daha yakin. Onunki arkadaslik degil. Uslubu igrenc. Sen kendi gunahlarini temizle ne demek? Demek ki en ufak bir araniz bozuldugunda sizin anlattiginiz tum dertlerinizi herseyi ortaya dokecek biri.
Ayrica sosyal medyada yemek paylasimini ben de sevmiyorum. Baskasinin o gun ne pisirdigi, hangi restaurantta ne yedigi, yemek tarifleri beni hic ilgilendirmiyor. Ama ben geciyorum bu tip seyleri.
O zaman başkaları yüzünden bana patlamış oluyor ? Bu da haksızlık değil mi ? Şöyle dusunuyorum ben ben de arkadaşımla dibine kadar tartisirim ama karşındakine bakarim kim bu bu zamana kadar beni kırmış mi diye . Üslubumu bozmam ona göre.12 yaşından beri tüm ramazan oruç tutan ve sosyal medyada hiçbir şeyini paylaşmayan biri olarak sizin yargılayıcı yaklaşımınızı çok yanlış buldum. iyi niyetli de olsanız yaptığınızın yargılayıcı bir yaklaşım olduğunu değiştirmiyor. gerçekten de bunun günah olduğu hiçbir dini kaynakta yazmıyor.
arkadaşınıza muhtemelen sosyal medyada birtakım insanlar benzer lafları çok ettiler. çünkü orada eline telefonu alan herkes konuşabiliyor, çoğu da anonimlikle rahatlıkla sallıyor ve hakaret ediyor malum.
sonrasında benzer lafı yakın arkadaşından duyunca bardağı taşıran son damla olmuş olabilir.
bence insanları rahat bırakalım isteyen istediğini paylaşsın. karışmak çok ayıp bir şey gibi geliyor bana çünkü çok kişşisel bir şey. yaşam tarzına direkt müdahale gibi geliyor bana. burda çocuk konusunu hariç tutuyorum tabii, çocuk fotoğraflarını toplayan iğrenç hesaplar yüzünden insanları uyarmak lazım diye düşünmekteyim naçizane...
Ben hamileyken gece gece mantı istiyordu canım saat 2 de mantı yapıp paylaşanlar yüzünden. Pek bir şey bildiği söylenemez bence.
O zaman başkaları yüzünden bana patlamış oluyor ? Bu da haksızlık değil mi ? Şöyle dusunuyorum ben ben de arkadaşımla dibine kadar tartisirim ama karşındakine bakarim kim bu bu zamana kadar beni kırmış mi diye . Üslubumu bozmam ona göre.