Yani şuana kadar hic ama hiç onu kıracak bir şey yapmadım yapsaydım zaten hemen saydirirdi yine. O yüzden sanırım en iyi mesefa koymak
O günah bu günah demedim ki. Oradaki olay da günah olayı değil aslında zaten yanlış yaptığını anlatmaya calismak. İlk defa dediğim bir şey ayrica. O kadar yıllık arkadaşa böyle tepki vermek gerçekten normal mi ?
Siz ilk defa diyorsunuz da belki de ilk değildir. Gayri ihtiyari ağzınızdan kaçmıştır Bi kaç kez uyarmışsinizdir onun da içinde birikmiştir.
Bu ramazan evdeyiz diye oruç tutmaya çalıştım. Baya da tuttum belki 1 hafta fire verdim. Regl olup tutmadığım bir gün köpeğimi tuvalete çıkardım sitenin karşısındaki parka. Tam o sırada ezan okunuyordu. Balkondan Bi komşu görmüş, ertesi gün başka bir komşuya Lucy'yi gördüm ezan saatinde köpeği gezdiriyordu, oruç tutmuyor galiba demiş. Şimdi bu cümlede size göre belki bir şey yoktur ama ben çok iyi biliyorum onun ne demek istediğini. Öyle bir tepem attı ki. O arkadaşıma da cemkirdim. Bana neden anlatıyorsun sen bunu şimdi dedim? Siz ikiniz de oruç tuttunuz ama beni cekistirdiniz dedikodu günah değil miydi dedim? Ya canım işte kötü niyetle demedi oyle laf arasında dedi diye savunuyor hala.
Bu aynı kişi bi kere instagram gonderim ile ilgili de yorum yapmısti. Eşinin bi arkadaşı beni görmüş çok beğenmiş falan. Instagramimi soruyormus. Benim de Şortlu fotoğraflarim var ama hesabım gizli, bana diyor ki kuzum şortlu fotoğraflari kaldırsan mi acaba belki farklı düşünebilir
ek: çok gezmeyen, aile kızı arıyormuş adam diye de laf arasına soktu. Zaten gezen biri değilim de sort var ya öyle düşünürmus. Bak şimdi ona sorsan ne var bunda, iyiliğim için söylemiştir kesin. Ben kazık kadar kadınım. Tüm arkadaş çevrem ailem ne kadar güzel göründüğümu söylerken, bir kişi böyle çıkıntı yapıyor işte. yanlış bir şey olsa ailem zsten uyarır kızım bu çok hoş olmamış der ama ona bile gerek yok ben kazık kadar kadınım tekrar üstünü çizeyim.
Neyin günah olduğuna neyin olmadığına bırakın Allah karar versin. Ben arkadaşınızi çok iyi anladım. Ben de onun gibi o arkadaşa, siz çok mu masumsunuz dedim. Yahu ben sort giyiyorum evet, ezan saatinde köpeğimi gezdiriyorum, kendi yaptığım pidenin fotoğrafını da koyuyorum falan bazen. Ama dedikodu yapmıyorum. Kimsenin kötülüğünü istemiyorum. Hayvanları çok seviyorum, mesela bu bahsettiğim günah munah diyen şahıslar kedi köpek görünce öcü gibi bakarlar. Kul hakkından korkuyorum, bu kadın ikea'ya giderken yanında evden bardak falan götürüyormus misal.
Yani siz iyi niyet diyorsunuz ama ben ve benim gibiler bu konularda son zamanlarda fazlasıyla dolduk. Arkadaşınız size sorsaydı şu fotoğrafı atsam uygun olur mu diye o zaman yorum yapardınız ama kadın kendi iradesiyle koymuş kimseye laf düşmüyor lütfen kusura bakmayın