- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
Hastalık kapaktan ziyade temizlik konusunu takıntı yaptım sanırımBende bunları düşünüyorum ama takıntı boyutuna getirmemek gerek
Sonuçta şuan ciddi bir virüs var ve önlem alınması gerek
Önceden boyle bir durum yoktu
Grip vs yine çevreden kapiyorduk ama onun dışında bunyemiz en ufak toza toprağa büyük tepki verecek kadar da dayanıksız değil (alerji gibi bir durum yoksa)
İşte tam olarak bundan korkuyorum takıntı haline gelmesindenKuzum boyle dusunmeye devam edersen ne sen hayata ne hayat sana karisir bak soyleyeyim takintilar boyle boyle basliyor dikkat et
Onemseme uzerinde durmazsan ilerlemez benzerini seneler once yasadim devam etseydi ne yapardim bilmiyorum,korona surecinde yapilmasi gerekeni yap tamam oncesinde ne yapiyorsan temizlik adina onu yapİşte tam olarak bundan korkuyorum takıntı haline gelmesinden
Böyle yaşamak zormuş. Biz evet çok dikkatli büyütülmedik bu konularda ama bir yandan düşününce de baya rahatmışız diyorum. Şimdi her şeye dikkat etmek yorucu oluyor bundan sonra hep böyle yaşayacak olmak da yorucu geliyor. Ben saf gibi mesela tuvaletten çıkan her insanın elini doğal olarak yıkadığını düşünürdüm öyle olmadığı gerçeğiyle yeni yüzleştim bu insanlar asansöre marketteki ürünlere alacağımız kıyafetlere ve daha bir cok yere dokunuyor.Her evin duzeni farkli,annenizin ve sizin de duzeniniz boyleymis demek ki. Biz de tam tersi buyutulduk mesela. Marketten aldiklarimi yikamadan buzdolabina veya kilere koymazdim bana deli gozuyle bakarlardi. Sebze meyve yikar kurular temiz posetlerle kaldirirdim,sokaktan gelince kiyafet ust bas her seyi havalandirma programina atardim hemen kurutma makinesinde. Herkes manyak misin ne ugrasiyorsun derdi. Simdi onlar camasir suyuyla yikiyorlar her seyi
Sokaktan gelinen kiyafetle oturmak dogru degil zaten. Elbette misafirler icin gecerli degil bu durum,ustlerini degistiremeyeceklerine gore. Kendimiz dikkat etmeliyiz,virus icin degil pislik icinde yasamak su devirde cok akil kari bir is degil
Kurutma makinesi almayı düşünüyorum da yorumunuzda görünce ilgimi çekti. Hangi marka kullanıyorsunuz? Neye dikkat etmeliyim alırkenHer evin duzeni farkli,annenizin ve sizin de duzeniniz boyleymis demek ki. Biz de tam tersi buyutulduk mesela. Marketten aldiklarimi yikamadan buzdolabina veya kilere koymazdim bana deli gozuyle bakarlardi. Sebze meyve yikar kurular temiz posetlerle kaldirirdim,sokaktan gelince kiyafet ust bas her seyi havalandirma programina atardim hemen kurutma makinesinde. Herkes manyak misin ne ugrasiyorsun derdi. Simdi onlar camasir suyuyla yikiyorlar her seyi
Sokaktan gelinen kiyafetle oturmak dogru degil zaten. Elbette misafirler icin gecerli degil bu durum,ustlerini degistiremeyeceklerine gore. Kendimiz dikkat etmeliyiz,virus icin degil pislik icinde yasamak su devirde cok akil kari bir is degil
Aslında okb vardı bende. Psikologumun dediğine göre ben üstüne gitmeyip korkumu beslemişim beni korkutan şeylerden kaçarak. Şimdi bu korkundan kaçtın ama başka bir zamanda başka bir takıntı olarak bu karşına gelecek demişti ve gerçekten geliyor sanırımDışarıda toza toprağa bulanmış kıyafetle zaten evde oturulmaz.
Iceriye ayağını ilk attığında terlik giymeli kişiler , bu tartışmasız ; ayak, kokuyor, terliyor , tozlanıyor v.s
Her ambalajı yıkamıyorum , yoğurt v.s gibi içeriye su sizmayacaklari yıkıyorum, o da uzun uzadıya değil.
Bu yıllardır böyle, Bu pandami döneminde de öyle yaptım.
Abartmamak lazım. Dışarıda havalandirip alınsa yeter .
Zaten hiçbir bilim adamı söylediklerinden emin değildi. Sadece en uç noktayı konuştular.
Ellerinde veriler yoktu , net bir kaç bilgi üstünde aylarca konuşuldu.
Sosyal medya da şişirdi.
Virüs asla bitmeyecek, Bugün " a " Yarın " b " şeklinde yıllarca hep karşımıza çıkacak.
Geçmiş yıllarda da onlarca örneği var bunun.
Şu anlattığınız durum okb ye kadar gider, dikkat edin.
Siz nasıldınız pekiOnemseme uzerinde durmazsan ilerlemez benzerini seneler once yasadim devam etseydi ne yapardim bilmiyorum,korona surecinde yapilmasi gerekeni yap tamam oncesinde ne yapiyorsan temizlik adina onu yap
Benim makinem cok eski artik gozu topraga bakacak kivama geldi ama azimle calisiyorKurutma makinesi almayı düşünüyorum da yorumunuzda görünce ilgimi çekti. Hangi marka kullanıyorsunuz? Neye dikkat etmeliyim alırken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?