Önceden pismişim galiba

Yaaa bu kadr iyi olduğunu düşünmemiştim ama şuan sevindim sadece kurusunda aman diyordum ☺ Teşekkür ederim tüyolar için
Rica ederim ne demek Kuruttuktan sonra hazneden cikan tuylere hayret edeceksiniz hele havalandirma secenegini kullandiktan sonra surekli kiyafet yikamak zorunda kalmayinca insan verilen paraya degiyor diyor

Bunun sonu obsesif kompulsif bozukluk dikkat edin. Çocuğunuza ve eşinize öyle davranırsanız onlarla ilişkiniz gibi evliliğiniz de sallantıya girer zira takıntılı insanlarla yaşamak zordur. Psikiyatrik tedavi gerekir bazen yeniler ya da yer değiştirir. Dikkatli olun.

Ben bunları ve daha da fazlasını zaten yapıyorum evim hep temiz olur misafir gittikten sonra ev temizlerim koltukları silerim dokundukları yerleri çamaşır suyuyla silerim mesela bu hep böyleydi
Tuvaleti baştan aşağı yıkarım bazı misafirler davranışlarına göre veto yerdi mesela bi daha çağırmazdım dışarı kıyafetimle çocukluğumdan beri asla evde gezmezdim dışarıda yere bişey düşürdüysem geri almazdım ev anahtarı almamışlığım vardır telefon kılıfım 2 tanedir hep biri evde biri dışarda kapı kollarını asla tutmam muslukları asla elimle çevirmem peçete kullanırım dışarıda kolay kolay tuvalete girmem ben bu pandemi döneminde yeni bir temizlik rutimi hayatıma katmadım hiç zorluk çekmedim eklenen şey sadece maske oldu diyebilirim el dezenfektanı hayatımda hep vardı mesela

Yıkamadan yeni kıyafeti giymek evet pismiş ama diğerleri çok abartı. Çocuğunuza zehir etmeyin hayatı, saplantılı takıntılı bir insan olmasını istemezsiniz muhakkak. Onun için aşırılıklardan kaçının.

Şöyle bi etrafa bakarsanız toza toprağa bulanık çocukların pek çoğu gayet sağlıklı büyür. Ama annelerinin pimpirikli davranıp o pis bu pis diyerek büyüttüğü çocuklar hastanelerden çıkamazlar. Tabi çocuğunuzu sokağa salın demek istemiyorum ama çocukların bizim mikroba, doğaya, insana da ihtiyacımız var. Süreç gereği tedbir iyidir ama böyle anormal şekilde de davranmayın. Anksiyete olduğunu düşünüyorum bu davranışlarınızın bence yardımlık seviyeye gelmiş gibisiniz. Daha fazla ilerlemeden bi uzmana danışın derim.

Virüs geçince (birkaç yıla) tabii ki eskiye donmeliyiz. O kadar titiz olursak bagisiklik zayıflar, kolayca hastalanir insanlar.
Kıyafet ve yiyecekleri tabii ki yıkayıp kullanmalıyız ama ayağım toz oldu, kıyafetim toz oldu demek gereksiz

Abartiyorsunuz.
Soludugunuz havadan, yediginiz yemekten her turlu bir sekilde bir yerden bir şeylere maruz kaliyoruz. Bunyemiz bu kadar dayanaksiz degil. Temizlik guzeldir ama takinti boyutuna ulasmamali. Cocugun eli yuzu guzelce yikanir ustu degisir tamamdir. Hormonlari yetiskinler gibi olmadigi icin terleseler bile bizim gibi terlemiyorlar.

Sadece otobus konusunu ben de sevmem. Ama eve misafir almamak boyutunda degil. Bi kac ay once konu acilmisti. Evde pijamayla gezer misiniz o pijamayla yatar misiniz...
Cogunluk yatarim ne var ki evim tertemiz, siz pis misiniz de yatmıyorsunuz demisti.
Benim evde giydigim pijamayla yatmamamin en temel sebebi toplu tasimadan belki bankadan hastaneden vs gelen kisinin o koltuga oturması.

Cocuklarimi bahceye indiriyorum tozla toprakla da oynuyorlar ammmmaaaa kapida bekliyorlar eve girmeden ayakkabisini cikarip tek tek hepsini banyoya :)) ust bas cikiyor hemen banyo yapılacaksa banyo yoksa eller ayaklar sabunlanip kiyafet degistiriyorum usenmeden hepsini disari kıyafetiyle eve sokmuyorum galiba bende azcik takintiliyim ama bagisikliklari guclensin die disarda musamaha gosteriyorum bir cok seye mikroba da ihtiyaci var bunyenin

Bence siz okb yolunda ilerliyorsunuz.

Bende pek değişen birşey olmadı coronadan öncede eşim işten gelir hemen duşa girer asla o kıyafetleriyle oturmaz oturmayız pantolonunu asar üst ve iç çamaşırlarını kirliye atar ben telefonunu silerim hemen falan simdide aynı zaten hep yanımda kolonya ve kağıt havlu taşırdım bi yere ellediğim zaman ellerimi kolonyalardım diyorum ya hayatımda değişiklik olmadı hatta eldiven taktığıma çok memnunum

Benim okb geçmişim var. Koronadan önce de eve gelince telefonumu dezenfekte ederdim, yeni aldığım hiçbir şeyi yıkamadan giymem, dışarıda giydiğim kıyafetle evde oturmam. Ama bunlar zaten olması gerekenler bence.
Eve misafir almayacak, çocuğu kapıda soyup banyoya sokacak kadar abartmayın.
Bu işin sonu yok çünkü, artarak devam eder. Hem psikolojiniz mahvolur hem sürekli iş yapmaktan ve kullandığınız kimyasallar yüzünden sağlığınız mahvolur.

Bence dikkat edin biraz kendinize. Takıntı haline gelmesin. Misafir ağırlayamayacak, çocukları dışarıdan eve bastırmayacak noktaya gelmeyin. Titizlikle takıntı arasında ince bir çizgi var ve o çizgiyi geçtiğinizde, hayatı kendinize ve ailenize çok dar edersiniz.

tanıdığım bir teyze var. Eskiden yeğenleri filan ziyaret ediyormuş ama artık yıllardır gidemiyorlar. Evine misafir alamıyor. Çocukları Bile artık uzaklaştı ondan. Evde pis olduğunu düşündüğü en küçük bir şey olursa ve yapamamışsa oturup ağlıyor. Konu komşu onu balkondan görerek tanıyorlar, çünkü çamaşırları devamlı silkeleme halinde.

Bu arada bu teyzenin evine gelemeyen yeğenleri de çok titiz. Benim eltim onun yeğeni. O tam ince çizginin bir nebze sağlıklı olan tarafında ama hayatta görebileceğiniz en titiz insanlardan biridir. Yaptıklarını anlatsam ağzınız açık kalır. En basitinden söyliyeyim, çocukları ilkokuldayken, her gün onları okula götürürken, elinde kovası, bezi, temizlik malzemesiyle gitmiş ve her gün çocuğunun sırasını ve onun ön ve arka sıralarını temizleyen bir kadın. Sonra çocuklar servisle gidilen okullara geçince bırakmış ancak bunu. Çocuklar dediğiniz gibi ev halısına adım atmadan banyoya götürülen çocuklar.

misafiri filan ağırlar, çok da rahat Ettirir. Ama her misafir arkasından o ev baştan sona, kapı kollarına kadar temizlenir. Ve düşünün bu haliyle yine teyzesinin yanına gidemiyor.Biraz yetiştirme, biraz genetik geçişlilik var sanırım bu Okb sorunlarında.

kendi çocuklarınızı bile rahat ettirmeyecek, ya da onları da takıntıya sahip olacak seviyeye gelmeyin. Biraz kendiniz engel olun. Düzeltmeye çalışın. Hayat hep temizlikle geçirilmeyecek kadar değerli bir şey.

ben de kendimi eskiden eltime benzetmeye çalışan biri olarak, sonradan büyük bir rahatsızlık geçirince ne kadar boşa yoruyormuşum tatlı canımı ve zamanımı noktasına geldim.

Yeni aldığım kıyafeti giymeden önce yıkardım mutlaka ama marketten aldıklarımı yıkamadan yerleştirirdim. Şimdi yıkıyorum. Bazen bende düşünüyorum kimlerin kimlerin eli değdi diye, paralar hele. Ama düşünmemeye çalışıp sık sık elimi yıkıyorım. Alışkanlık oldu artık. Eller mahvoldu o ayrı tabi. Annem bizi çok titiz büyütürdü hatta dr anneme abim için ablacım bu çocuğu az bi toprağa oturt sende izle demiş.biz ilk okulda artık bağışıklık kazanmayı öğrenince annemden gizli toprakla çamurla oynar eve girmeden temizlenirdik. Çok abartmaya gerek yok diye düşünüyorum. Dışarıdan gelen misafir ellerini yıkasın yeter. Zaten genel temizliği niçin yapıyoruz. Koltuk halı v.s siliyoruz ya tamamdır işte

Kendim gibileri gormek guzel.ya da kotu mu demeliyim oglum kizim etkilencek diye dusunuorum onlar da takintilii olur diye... keske herkes dikkat etse,temiz olsa..Yoksa nen iyiyim aslinda, koronada yapin dediklerini biz de eskiden yapiorduk zaten esimle.

Ben gayet pis büyüdüm ve bundan mutluyum.
Ayagim topraga basarak buyudum, yazlari hele koca gün yalin ayak cayirda çimlerde koştum yuvarlandim inek mi işedi, köpek mi işedi hiç umurumuzda olmazdi. Öyle elimiz gorunur sekikde kirlenmediyse devamli el de yikamazdik ve ustune ekmek arasi yerdik yine disarda.
Cocukluğumda yatak döşek hasta olmadim hiç hala kolay kolay hasta olmam olursam da ayakta gecirirdim.

Evimi hiç camasir suyuyla filan da temizlemem sirke karbonat yetiyor. Viruste de rutinimi degistirmedim ve eve camasir suyu sokmuyorum hala. Sadece bulasik ve camaair deterjanla yikaniyor malesef bir de tuvalet.

Koronadan sonra eldiven ve maske aliskanligi kazandik, kolonya kullanma aliskanligi kazandik, alisverişten sonra aldiklarimizi temizliyoruz. Korona geçse bile ben dahi eskisi gibi olamam her dokundugum yerden sonra el yikayan biri degildim ama artik oyle olmayacak tabi ama siz cokta abartmayin yine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…