Önceden pismişim galiba

kapının önündeki ayakkabı bile pislik yuvası geliyor gözüme önceden nasıl terlik veya açık ayakkabı giymişim diyorum ayaklarım nasıl toz oluyordu

baya baya abartmışsınız bu cümlenizde. diğerleri bir nebze kabul edilebilir fakat yazın da sandalet giymeyelim o zaman aman ayaklarımızın üstüne toz zerrecikleri düşerse ya.. ayaklarımız şişsin kapalı ayakkabının içinde kokuşsun o zaman

Bağışıklık sisteminin bir miktar mikroba ihtiyacı var. Mesela bu pandemi sürecine kadar bu kadar mikrop, virüs ve bakterileri düşünmeden yaşıyordun ve sağlıklıydın. Şimdide onu düşün. Dışarda gezdigim kıyafetle koltuğa oturursam ne olur. Ne gibi bir zarar gelir. Bunları düşün.
Eğer buna rağmen temizlik davranışı bir takıntı halini almaya başlarsa lütfen bir destek alın

Vücudumuzda süper bir savunma sistemi var. Değme ordu halt etmiş. Kurzgesagt diye bir YouTube kanalı var , animasyonlu videolar yapıyorlar. Türkçe altyazıda var , onların immune system videolarına bakın. Beni çok rahatlatmıştı. Virüsle , bakteriyle nasıl savaşıyor vücudumuz ,neler oluyor öğrenince,insan sakinleşiyor. Bakteri virüs alsam bile sıkıntı olmaz diye düşünüyorsun. Bende eski okb hastasıyım, taktım mı gider biliyorum o yüzden daha başta durdurmak lazım

Ya herkes dior ki bagisiklik sistemi, mikroba ihtiyac var.bunu zaten boyle okbliler de bilior. Asi bile.bir cesit mikrop ve cocuklarimiza yaptiriyoruz. Ama bizimki igrenme, huylanma gibi
Tabiki mikrop bulasit korkusu da illa vardir ama iste.. rahat olamioruz iste,acabalar faalan.. bir de goruorşun yani insan disarda wc giiryor, sokakta oturuyor, her yeri elliyor gibi..o koltuga oturmadan once nerelere oturdu, nereye surtunde disarda ne yapti mesela gelior koltuguna oturuor. Sen sonra o koltukta pijamanla yatiyorsun, yiyorsun iciyorsun.. her yere o gorunen ve ya gorunmeyen pislik bulasmis gibi gelior.
Illa mikrop degil.iste bizim gibilerinin kafasindaki..
Ilac evet ise yariyor ama asil kafayi degistirmek rahatlamak lazim
Benim mesela rahat oldugum donemlerimde oldu ama hic bir zaman o kadar da rahat olamadik. Iste huy edinior saniirm insan.
Rabbim dermabsiz dert vermesin napalim..

Heh iste o basta durdurmayi biz eve girince soyunup dus almak veya el yuz yikamak.
Disardan gelenleri yikamak ve ya elleyince el yikamak gibi yapioruz.mesela ogum.disardan grlimce eve direk bassin istemem
Cocuk bu dikkat rtmedrn hrryerde oynuyor kosuyor..savunma sistemi tabiki super bır mekanizmada dedigim.gibi benim.mesela daha cok huy kapma ,igrenme gibi, bulas dusncesi oluyorbir basladi mi her yere

Ya herkes dior ki bagisiklik sistemi, mikroba ihtiyac var.bunu zaten boyle okbliler de bilior. Asi bile.bir cesit mikrop ve cocuklarimiza yaptiriyoruz. Ama bizimki igrenme, huylanma gibi
Tabiki mikrop bulasit korkusu da illa vardir ama iste.. rahat olamioruz iste,acabalar faalan.. bir de goruorşun yani insan disarda wc giiryor, sokakta oturuyor, her yeri elliyor gibi..o koltuga oturmadan once nerelere oturdu, nereye surtunde disarda ne yapti mesela gelior koltuguna oturuor. Sen sonra o koltukta pijamanla yatiyorsun, yiyorsun iciyorsun.. her yere o gorunen ve ya gorunmeyen pislik bulasmis gibi gelior.
Illa mikrop degil.iste bizim gibilerinin kafasindaki..
Ilac evet ise yariyor ama asil kafayi degistirmek rahatlamak lazim
Benim mesela rahat oldugum donemlerimde oldu ama hic bir zaman o kadar da rahat olamadik. Iste huy edinior saniirm insan.
Rabbim dermabsiz dert vermesin napalim..
[/QUOTE]
Yazdığınız kadarıyla sizi çok iyi anladım. Durumun mantığını bildiğinizi ama takıntılı düşüncelerin sizi mahkum ettiği davranış kalıplarına yine de engel olamadığınızı; bunun sizin ve çevrenizdeki çok zorladığını tahmin edebiliyorum. Ve sanırım destek alıyorsunuz.
Ancak arkadaşın durumu yeni olduğu için belki OKB değil; takıntılı düşünce yapısı olabileceğini varsarak yazdım onları. Ama sonunda de ekledim, eğer hala engel olamıyorsanız bir destek alın dedim.
Size de çok geçmiş olsun. İlaçla beraber Bireysel Davranışçı Terapi aldınız mı hiç. Düşüncelarinizi yapılandırmak için iyi bir psikoeğitim sağlayabilir.

O zaten hepimiz de var. Toplum olarak titiziz zaten. Dışardan gelince ayakkabı çorap çıkarır, üst değişir,el yüz yıkar, otururuz. Banyo ve mutfak sürekli çamaşır suyunda zaten. Bunlar artık normal kabul ediliyor zaten Bazen insan konu sahibi gibi takıyor ama. Bende de var o. Girişe örtü sererdim bebek arabasını koymak için. Ayakkabımı çıkarıp kızımı arabadan alırken örtüye değdim diye huylanırdım. Kızım dışarda paket tuttuğu eliyle cips yedi diye huylanırdım. Koronadan çok önce bile eli yıkadım, su damladı, virüsler mermere geçti diye bir de banyo mermeri silerdim. O yüzden vücudun nasıl savaştığını derinlemesine öğrenmek bana çok iyi geldi. Bağışıklık sistemi çok komplike ama bu söylediğim videolar çok anlaşılır anlatıyor. Bende terapi etkisi yaptı

Önceden pismiydiniz bilemem ama şu an normal değilsiniz.
2 çocuğum var,sabah parka gittik mini bir piknik gibi yere örtü serdim,birseyler yedik falan,bir ara oğlum çorapları ile toprağa basıyor ve bundan aşırı zevk aliyor gibiydi. Ayakkabi giydirdim kene vs olmasın diye,ayakkabı ile gezdi gezdi geldi örtüye bastı defalarca. Otur kalk otur kalk kah corapla toprağa kah ayakkabı ile örtuye bastı. En son gelirken de süs havuzuna soktu ayaklarını tüy dikti. Eve geldik içeri girmemek için koridora oturdu apartmanda,yerlere dokundu vs.
Eve gelince ust bas degisip el yuz yıkandı bitti gitti. Şimdi uyuyor pis pasaklı
Temizmiyim,pismiyim bilemem ama bundan fazlası bana ağır gelir. Kısıtlamaya girer ki asla darlamak istemiyorum çocukları bu anlamda. Annem bizi az darlamadı,oraya oturmayın yeni sildim,burayi ellemeyin yikadım diye diye. Asla onun gibi olmak istemem.

Emin olamadım bazıları aynen bunu yazarken bazıları da normal karşıladı bilemiyorum
Eğer takıntılı düşünceler sebebiyle kombulsif davranışlarınıza( temizlik davranışı) engel olamıyorsanız OKB olabilirsiniz. Destek almanız gerekebilir. Yok eğer bu davranışlarınızı durdurabiliyorsanız Obsesif kişilik yapısı diyebiliriz. Ama OKB gelismemesi içinde bence yine destek almalısınız

Kucuk cocugunuz varmis aman diyeyim temizlik, titizlik ugruna cocuga yazik etmeyin. Birakin toz toprak oynasin, eliyle yemek yesin, pacasina isesin.

Ben de size biraZ sakin olun diyorum. Abartıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…