- 1 Haziran 2018
- 5.337
- 16.386
- 248
- Konu Sahibi TeslaninOsilatoru
-
kapının önündeki ayakkabı bile pislik yuvası geliyor gözüme önceden nasıl terlik veya açık ayakkabı giymişim diyorum ayaklarım nasıl toz oluyordu
Bağışıklık sisteminin bir miktar mikroba ihtiyacı var. Mesela bu pandemi sürecine kadar bu kadar mikrop, virüs ve bakterileri düşünmeden yaşıyordun ve sağlıklıydın. Şimdide onu düşün. Dışarda gezdigim kıyafetle koltuğa oturursam ne olur. Ne gibi bir zarar gelir. Bunları düşün.Düşünmüyorum da virüse birlikte bir uyanış yaşadım galiba. Market alışverişi yapar öylece yerleştirirdim onlara daha önce kimlerin dokunduğunu düşünmezdim ya da bir kıyafet alırdım mesela yıpranmasın hemen diye yıkamadan giyerdim bir iki defa. Şimdi dışarı çıkmak istemiyorum eşimin de çıkmasını istemiyorum kapının önündeki ayakkabı bile pislik yuvası geliyor gözüme önceden nasıl terlik veya açık ayakkabı giymişim diyorum ayaklarım nasıl toz oluyordu kim bilir eve girip lavoboya kadar gittiğim yolu uçarak gidemeyeceğime göre baya baya ev batıyormuş. İlkokul çağındayken haftada iki defa duş aldırırdı annem formalarımız da haftada iki defa yıkanırdı şimdi okulda çocukların nasıl dikkatsiz olduğunu düşününce okuldan gelip formalarla koltuğa falan nasıl oturmuşum diyorum. Benim bebe küçük ama okula gidince baya bi koşusturma bekliyor beni. Galiba hiç bir yere dokundurmadan direkt duşa giricez hergün. Dün çocuklar gördüm koşup eğleniyor düşüp kalkıyorlardı toz toprak içinde zamanında ben de öyleydim şimdi annem beni nasıl eve almış diyorum. Ya da bir misafir gelir otobüsle ellerini yıkar otururdu kıyafetinde dışarı temas eden yerleri düşünmezdim. Misafir de kabul etmemeye karar verdim virüs bitse dahi. Bir an önce hayata karışmam lazım işe dönmem lazım sanırım bunlar hep boşluktan oluyor galiba. Sizde nasıl temizlik rutini. Bir de çocuğun tuvalet eğitimi başlayacak bir iki aya bunun altına kaçırması var parçasına kaydırması var of şiştim
Ya herkes dior ki bagisiklik sistemi, mikroba ihtiyac var.bunu zaten boyle okbliler de bilior.Bağışıklık sisteminin bir miktar mikroba ihtiyacı var. Mesela bu pandemi sürecine kadar bu kadar mikrop, virüs ve bakterileri düşünmeden yaşıyordun ve sağlıklıydın. Şimdide onu düşün. Dışarda gezdigim kıyafetle koltuğa oturursam ne olur. Ne gibi bir zarar gelir. Bunları düşün.
Eğer buna rağmen temizlik davranışı bir takıntı halini almaya başlarsa lütfen bir destek alın
Heh iste o basta durdurmayi biz eve girince soyunup dus almak veya el yuz yikamak.Vücudumuzda süper bir savunma sistemi var. Değme ordu halt etmiş. Kurzgesagt diye bir YouTube kanalı var , animasyonlu videolar yapıyorlar. Türkçe altyazıda var , onların immune system videolarına bakın. Beni çok rahatlatmıştı. Virüsle , bakteriyle nasıl savaşıyor vücudumuz ,neler oluyor öğrenince,insan sakinleşiyor. Bakteri virüs alsam bile sıkıntı olmaz diye düşünüyorsun. Bende eski okb hastasıyım, taktım mı gider biliyorum o yüzden daha başta durdurmak lazım
O zaten hepimiz de var. Toplum olarak titiziz zaten. Dışardan gelince ayakkabı çorap çıkarır, üst değişir,el yüz yıkar, otururuz. Banyo ve mutfak sürekli çamaşır suyunda zaten. Bunlar artık normal kabul ediliyor zatenHeh iste o basta durdurmayi biz eve girince soyunup dus almak veya el yuz yikamak.
Disardan gelenleri yikamak ve ya elleyince el yikamak gibi yapioruz.mesela ogum.disardan grlimce eve direk bassin istemem
Cocuk bu dikkat rtmedrn hrryerde oynuyor kosuyor..savunma sistemi tabiki super bır mekanizmada dedigim.gibi benim.mesela daha cok huy kapma ,igrenme gibi, bulas dusncesi oluyorbir basladi mi her yere
Eğer takıntılı düşünceler sebebiyle kombulsif davranışlarınıza( temizlik davranışı) engel olamıyorsanız OKB olabilirsiniz. Destek almanız gerekebilir. Yok eğer bu davranışlarınızı durdurabiliyorsanız Obsesif kişilik yapısı diyebiliriz. Ama OKB gelismemesi içinde bence yine destek almalısınızEmin olamadım bazıları aynen bunu yazarken bazıları da normal karşıladı bilemiyorum
Ben de size biraZ sakin olun diyorum. Abartıyorsunuz.Düşünmüyorum da virüse birlikte bir uyanış yaşadım galiba. Market alışverişi yapar öylece yerleştirirdim onlara daha önce kimlerin dokunduğunu düşünmezdim ya da bir kıyafet alırdım mesela yıpranmasın hemen diye yıkamadan giyerdim bir iki defa. Şimdi dışarı çıkmak istemiyorum eşimin de çıkmasını istemiyorum kapının önündeki ayakkabı bile pislik yuvası geliyor gözüme önceden nasıl terlik veya açık ayakkabı giymişim diyorum ayaklarım nasıl toz oluyordu kim bilir eve girip lavoboya kadar gittiğim yolu uçarak gidemeyeceğime göre baya baya ev batıyormuş. İlkokul çağındayken haftada iki defa duş aldırırdı annem formalarımız da haftada iki defa yıkanırdı şimdi okulda çocukların nasıl dikkatsiz olduğunu düşününce okuldan gelip formalarla koltuğa falan nasıl oturmuşum diyorum. Benim bebe küçük ama okula gidince baya bi koşusturma bekliyor beni. Galiba hiç bir yere dokundurmadan direkt duşa giricez hergün. Dün çocuklar gördüm koşup eğleniyor düşüp kalkıyorlardı toz toprak içinde zamanında ben de öyleydim şimdi annem beni nasıl eve almış diyorum. Ya da bir misafir gelir otobüsle ellerini yıkar otururdu kıyafetinde dışarı temas eden yerleri düşünmezdim. Misafir de kabul etmemeye karar verdim virüs bitse dahi. Bir an önce hayata karışmam lazım işe dönmem lazım sanırım bunlar hep boşluktan oluyor galiba. Sizde nasıl temizlik rutini. Bir de çocuğun tuvalet eğitimi başlayacak bir iki aya bunun altına kaçırması var parçasına kaydırması var of şiştim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?