• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

'Yorumlara cevap yazmayacaksanız ne diye bi daha konu açtınız'

Başlığı okuduysanız cevabı açık.. Konu kapanmış ve AÇIKLAMA amaçlı açtım..

Kimseyi korkutmak gibi bir hobim ya da arzum yok..Ailemin yarısı hukukçu ve kendilerine danıştım, onlar da bunların hukuki olarak hakarete gireceğini söylediler, dava açıp açmamak bana kalmış o ayrı..Ayrıca kimin ne yazdığına bile bakmadım, 28 sayfa hakaret küfür kumayı anca bitirdim, buradaki kimseyi de tanımıyorum. Ama annem babamdan sevgilime hatta doğmamış çouklarıma kadar akıl almaz hakaretler var! Hem de hiç haketmediğim, yargısız infaza uğradığım!

Annenize babanıza sevgilinize hatta doğmamış çocuklarınıza söz gelince içerlemek iınsanları mahkemeyle korkutmaya çalışmak iyi. O hukukçularınıza birde sevgilinizin ailesi için sarf ettiğiniz söyleri okutturun.Hatta yüreğiniz varsa birde sevgilinize okutturun.Hangi yargısız infaza uğradınız. Kendini yücemi sanıyorsun ne bu kibir.

aylin diğer konunda benimde yorumum var benim sana kızdığım husus insanları yaşam tarzlarına göre değerlendirip onları aşağılaman oldu
belki sen aşağılamak niyetiyle yazmadın ama herkes o şekilde anladı benim gibi..
şimdi açıklamanı okudum o sebeple cevap vermek istedim gerçekten evlilikte aile çok önemli bir unsur
aman ben kocamı alır kapımı kaparım olmuyor ne kadar desende olmaz
o sebeple çok iyi düşün ve öyle karar ver evlilik ömür boyu içinde olacağın bir müessese
umarım hakkında hayırlısı olur
sevgiyle kal..

Son düzenleme:
gülmek istiyorum serbest mi??? :):52:

Ben de gülecem ama korkuyorum

tövbe töbeeeee...
ne günlere kaldık.....
açılan konuyu okumadım
ama burada birkaç alıntının içinde gördüm bişiler
yani şu foruma gelip böyle bir konu açacaksın
sonra da milleti hakaret ettiniz diye mahkemeye vermekle tehdit edeceksin..
hey Allahım ya...
yok bazıları yorum yaparken kantarın topuzunu kaçırıyorlar doğrudur da
artık mahkemeye verecem lafları da son nokta yani

yani ciddiysen çok komik,şakaysa hiç komik değildi
ama yine güleyim ben de bari de boşa gitmesin
:9:

Ben de tüm yorumları okudum , aslında Aylin arkadaşımız sözcükleri özensizce seçtiğinden ya da başka bir nedenden kendini doğru ifade edememiş. Sonra da rahatsızlığı nedeniyle konuyu takip edememiş. Görüldüğü gibi talihsizlikler nedeniyle bir iletişim kopukluğu yaşanmış.
Ben bir mesajın yorumlanmasıyla ortaya çıkan kanıların böyle kırıcı ifadeleri haklı çıkaramayacağına inanıyorum. Arkadaşımız hakaret etmekle suçlanırken aslında ona açıkça hakaret edilmiş kimi mesajlarda.
Evet , arkadaşımızın ilk mesajı yoruma oldukça açık ve hoş olmayan bazı ifadeler var , ancak bu durum bence suistimal edilmiş ve oldukça acımasız yakıştırmalar yapılmış. Bizler aslında bu forumda doğrudan tanık olmadığımız yaşamlar hakkında yorum yapıyoruz , bence daha dikkatli olmalıyız. Söz gelimi , aslında önyargıyla hareket etmekle , kişileri eğitim düzeylerine göre sınıflandırmakla ya da hakir görmekle suçladığımız birini , biz de aynı yaklaşımla tek bir mesajı referans alarak aşağılamamalıyız. Düşüncelerimizi daha yumuşak ifaderle , hoşgörü çerçevesinde de aktarabiliriz. Mesajımda bu beğenmediğim sözlere yer vermek istemiyorum , ancak ben de çok ileri gidildiğini düşünüyorum. Herhalde yorum sahipleri birbirinden güç alarak adeta Aylin ' i linç etmiş.
Bu yaklaşımı da , Aylin ' in varsayılan yaklaşımı kadar yakışıksız bulduğumu belirtmek istedim.

Son düzenleme:
Kimseyi tehdit etmedim, hakaret davasından söz ediyorsanız, o hukuksal bir haktır, tehdit değil..Sizin şahsınıza da bir şey yazmadım..

şahsıma bişey demeniz gerekmez
yazdıklarınızın aleyhinize yorum yapanları kapsaması cevap vermem için yeterlidir
bu konuda son yorumum bu
zira olay amacını aştı

bir öncekı konunuzu okudum,sevgilinizin ailesinin şiveli konusmaları yüzünden, saf anadolu ınsanı oldukları ıcın mesafe koymak ıstemıssınız,şaşırdım.bnm erkek arkadasımın aileside şiveli konuyor mutevazı ınsanlar ama bana daha sıcak geldıler.ailenız garıp karsılamıyor karsı taraf kendını kotu hıssetmıyor ve geçinme gonullusu olduktan sonra ileride sorun olacagını düşünmüyorum.

Ben de tüm yorumları okudum , aslında Aylin arkadaşımız sözcükleri özensizce seçtiğinden ya da başka bir nedenden kendini doğru ifade edememiş. Sonra da rahatsızlığı nedeniyle konuyu takip edememiş. Görüldüğü gibi talihsizlikler nedeniyle bir iletişim kopukluğu yaşanmış.
Ben bir mesajın yorumlanmasıyla ortaya çıkan kanıların böyle kırıcı ifadeleri haklı çıkaramayacağına inanıyorum. Arkadaşımız hakaret etmekle suçlanırken aslında ona açıkça hakaret edilmiş kimi mesajlarda.
Evet , arkadaşımızın ilk mesajı yoruma oldukça açık ve hoş olmayan bazı ifadeler var , ancak bu durum bence suistimal edilmiş ve oldukça acımasız yakıştırmalar yapılmış. Bizler aslında bu forumda doğrudan tanık olmadığımız yaşamlar hakkında yorum yapıyoruz , bence daha dikkatli olmalıyız. Söz gelimi , aslında önyargıyla hareket etmekle , kişileri eğitim düzeylerine göre sınıflandırmakla ya da hakir görmekle suçladığımız birini , biz de aynı yaklaşımla tek bir mesajı referans alarak aşağılamamalıyız. Düşüncelerimizi daha yumuşak ifaderle , hoşgörü çerçevesinde de aktarabiliriz. Mesajımda bu beğenmediğim sözlere yer vermek istemiyorum , ancak ben de çok ileri gidildiğini düşünüyorum. Herhalde yorum sahipleri birbirinden güç alarak adeta Aylin ' i linç etmiş.
Bu yaklaşımı da , Aylin ' in varsayılan yaklaşımı kadar yakışıksız bulduğumu belirtmek istedim.

Çok güzel ifade etmişsiniz teşekkürler ama arkadaşın özrü kabahatınden büyük, bir taraftan tekzip yazısı yazıyor birtaraftanda yeni gaflar, mahkemenin yolunu gösteriyor, bu nasıl bir tezat.

Geçenlerde kep törenine gittim Üniversitelerin. Öyle insan manzaralarına dalıp gittim. Kilometrelerce uzaklardan gelen aileler anne babalar gözlerinde pırıltı. Cahil eğitimli açık kapalı çiftçi doktor ev hanımı emekli köylü şehirli aileler anne babalar. Ortak dilleri, ortak sevinçleri evlatları. Bir evlat kolay büyüymüyor. Evliliğe giden bir ilişkide sadece sevdiğiniz kişiyle değil bütün aile ile evleniliyor bundan kurtuluş yok! Ne kadar uzaklaştırırsan uzaklaştır hayatının bir yerinde bir şekilde yer almak zorundalar. Bu denli tiksinti duyduysa arkadaşımız yazık o aileyede yazık.Ailesine söz söyleyince nasıl içerlemiş önce iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batımak lazım.

Çok güzel ifade etmişsiniz teşekkürler ama arkadaşın özrü kabahatınden büyük, bir taraftan tekzip yazısı yazıyor birtaraftanda yeni gaflar, mahkemenin yolunu gösteriyor, bu nasıl bir tezat.

Geçenlerde kep törenine gittim Üniversitelerin. Öyle insan manzaralarına dalıp gittim. Kilometrelerce uzaklardan gelen aileler anne babalar gözlerinde pırıltı. Cahil eğitimli açık kapalı çiftçi doktor ev hanımı emekli köylü şehirli aileler anne babalar. Ortak dilleri, ortak sevinçleri evlatları. Bir evlat kolay büyüymüyor. Evliliğe giden bir ilişkide sadece sevdiğiniz kişiyle değil bütün aile ile evleniliyor bundan kurtuluş yok! Ne kadar uzaklaştırırsan uzaklaştır hayatının bir yerinde bir şekilde yer almak zorundalar. Bu denli tiksinti duyduysa arkadaşımız yazık o aileyede yazık.Ailesine söz söyleyince nasıl içerlemiş önce iğneyi kendimize çuvaldızı başkasına batımak lazım.

Ben de size çok teşekkür ederim. Herhalde son derece gergin bir ortam oluştuğundan konu sahibinin de diğer arkadaşlarımızın da sinirleri iyice gerildi. Bence arkadaşımız kendini tam olarak ifade etse , herkes de birbirini bağışlasa , burada yazılmış olanları unutmaya ve birbirini anlamaya çalışsa bu gerginlik geride bırakılabilir. Çok da güzel olur.

Ne güzel anlatmışsınız. Gerçekten bir çocuk yetiştirmek , onu okutmak , üniversitede okutmak çok büyük bir fedakarlığın göstergesi.
Eminim çok da güzel bir duygudur.
Bence arkadaşımızın müstakbel eşinin ailesi çocuklarını okutmaya gayret ederek görgüsünü kanıtlamış bir aile. Çoğumuz için de görgü , eğitimden ya da diplomalardan önde gelir. Sosyal ilişkilerde görgü ve hoşgörü oldukça kültürel farklılıklar bence bir uçurum değil , kutlanması gereken bir çeşitliliktir. Mesela Türkçeyi farklı bir ağızla konuşmaları insanları aşağı yapmaz , farklı yapar.

Aslında söz konusu aile hakkında pek bir şey bilmiyoruz , ama kendileri eğitim alma şansı bulamamış , ancak çocuklarını en güzel şekilde , bin bir fedakarlıkla okutmaya çalışmış emekçi aileler gördükçe şahsen çok duygulanıyorum. Bu insanlar belki çocuklarını liseye göndermek yerine onlardan çalışıp eve katkıda bulunmalarını da isteyebilirlerdi , ancak kuşaktan kuşağa değişen bir anlayış var ki böyle güzel örneklere rastlıyoruz.
Çoğu arkadaşımızın ifade ettiği gibi , köylülük - şehirlilik , eğitimlilik - eğitimsizlik gönüller bir olduktan sonra anlamsız kalır. İlkokulu zar zor bitirebilmiş biri yaşam deneyimleri ve görgüsü , gözlem gücü ve araştırma isteğiyle üniversite eğitimi almış birinden daha bilge olabilir.
Bir üniversitelinin eğitimsiz birinden , yeterli eğitim alamamış birinin de bir üniversiteliden öğreneceği çok şey vardır. Nedeni ise birbirlerinden farklı olmaları , bu yüzden de 'konuşacak bir şey bulamama' sorunu bence rahatça aşılabilir.

Bence Aylin arkadaşımız bu farklılıkları kendince değerlendirmeli ve bunlarla mutlu bir şekilde devam edebilip edemeyeceğine karar vermeli. Ona şans ve mutluluklar diliyorum.
Herkese iyi geceler dilerim. :)

Son düzenleme:
Valla her iki konudan da durumu anlayacak kadar bişeyler okudum. Hele ki konu sahibinin ilk konusunu okuyunca acayip gerildim nedense.. Bi sürü şey yazılmış çizilmiş benim içimden tek ses inatla bağırıyor, ne mi? "Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır"...

Hadi şimdi git beni de mahkemeye ver..

Valla her iki konudan da durumu anlayacak kadar bişeyler okudum. Hele ki konu sahibinin ilk konusunu okuyunca acayip gerildim nedense.. Bi sürü şey yazılmış çizilmiş benim içimden tek ses inatla bağırıyor, ne mi? "Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır"...

Hadi şimdi git beni de mahkemeye ver..[/QUOTE

Öyle söyleme arkadaşım senin diploman beni döver:))) Sanki artık üniversite okumak çok çok bir ayrıcalık, Ne abarttık biz bu eğitim işini. Diploma sadece daha kolay iş bulmak içindir. Eğitim 0-6 yaş arasıdır. Ondan sonra diploma, İlkö.lise, üniv. diploması adamı bilgilendirmiyor, sadece seçtiğin branş konusunda öğreniiyorsun. Çevre ile sosyal anlamda gelişiyorsun. Ama ne öğreniyorsan 0-6 yaş arasında aileden öğreniyorsun. Çocuk ailenin aynasıdır. İstersen doktora eğitimi al insanlık eğitimi almadıktan sonra.

konu sahibi başta kendini tam ifade edemedi belki de etti herkes kendi anlamak sitediği şekilde anladı...
ama baştan bu tür sorunlarla karşılaşıyorsan yol yakınken dön derim ilerde mutlaka sorun olur ,sevgilin belliki seni kaybetmemek için susuyor
ilerde sorunlar olacağını düşün...birbirinizi değiştirmeye çalışmadan,yüzgöz olmadan ,ayrılmanız en mantıklısı tabi karar senin ,
tabiki evlilikte kültürel farklar önemli ,her üniversite mezunu kültürlü demek yanlış önemli olan görgü ve kendini yetiştirmek...
kendi ailemde de dahil ilkokul,ortaokul mezunu olup kendini yetiştiren, yaşamayla belli bir birikim ve eğitime sahip pekçok insan tanıyorum,
hem okumamış hem görgü yoksunu insanlara bir şey diyemem...anlaşmak cidden zor ,Allah herkesin gönlüne göre versin,
ama bazı kişilerin diyemediği şeylerden bahsetmişsin ...herkes eşinin ailesini sevmek,anne,baba demek zorunda değil,
zaten gerçek anne ,baba gibi görmek onların sen kızımsın demeleri saçma,
yapmacık anne,baba demektense ilerde alışmayı beklemek,saygılı olmak,mesafeli olup yüzgöz olmamak tabi bu her iki aile için de geçerli en iyisi...
bu forumda zaten herkes kayınvalidesiyle iyi anlaşır "annesinden" ayırt etmez ,o yüzden açılan konuların yüzde doksanı
kayınvalideyle ilgilidir...çoğunun da temelinde kültür,eğitim farkı var aslında herkes olmasını isteyip istediği gibi göremeyince
bir şeyleri değiştirmeye kalkınca sorun çıkıyor
....

Belki de cok yanlis bir zamana denk geldi, cünkü bir gün önce mmervemmmm adli bir üye benzer bir konu ile insanlara cesitli hakaretler yagdirmisti..

Ben de büyük ihtimalle ayni kisi diye düsündüm......

Siz de konuyu acip ortadan kaybolmus gibi olunca ve üzerine birde YENI ÜYELIGINIZ ve ilk mesajiniz da bu konu olunca..

Herkes zaten o bayana cok sinirliydi belki de cok yanlis bir sekilde yanlis yerlere uzadi gitti konu..

Ama aciklamaniz kisaydi bunu da belirtmeliyim, dolayisiyla ilk yapmis oldugunuz aciklamanin verdigi etki cok farkliydi..

belki kk mmervemmmmmm in yazdigi gercekten cirkin mesajlari okumus olmasaydi bir gün öncesinde ve siz de belki biraz daha detayli ifade etseydiniz böyle olmayacakti

Nihayetinde dedigim gibi bütün faktörler üst üste geldi..

Dilerim herkes icin konu cözülmüstür......

Bir evlat kolay mı büyütülüyor, kolay mı okutuluyor ne zahmetler çekiliyor nelere katlanılıyor maddi manevi.. Bi arkadaş geçen bir mezuniyet törenine katıldım oradaki eğitimli eğitimsiz, açık kapalı, köylü şehirli bir çok anne babanın gözlerindeki mutluluğa tanık oldum o coşkuyu hissettim yazmış. Ne doğru.. Her sene mezuniyet töreninde onlarla aynı coşkuyu hisseder, tüm anne babaların gözlerindeki parıltıyı taa içimde hisseder ve onlar adına çok duygulanırım.. Bir anne baba olarak tüm bunlardan sonra kızın biri çıksın "çok cahiller (! cahil olan kim orası tartışılır tabi de.. !) , şiveli konuşuyorlar, içimden anne baba demek bile gelmiyor, vss.. yazsın böyle.. Ne bahtsızlarmış ki gelin olarak karşılarına sen çıkmışsın.. Yazık..

Onlar sen ve senin eğitimli ailen gibi cahil (!) olmasalardı, şiveli konuşmasalardı, senin yarısı hukukçu olan o sülalene ayak uydurabilselerdi o zaman "anne" ve "baba" olmayı hakedeceklerdi değil mi sorarım sana???

Burada neler neler okuyoruz; ne kayınvalideler, ne kayınpederler var gelinlerine yapmadıkları kötülüğü bırakmayan.. Ama ben onlarda bile seninki kadar çirkin bir üslup ve anlatım tarzıyla daha önce karşılaştığımı hatılamıyorum.. Hadi bana şunu yaptılar, bu kötülüğü işlediler desen anlayabilirim belki.. Ama burada anlayabilecek tek bir şey bile yok..

İlk konunda yazmış yazmışsın, sonra ikinci bir konu açıp hepinizi mahkemeye vericem ailemin yarısı hukukçu, ben açıksözlüyüm sizin gibi gelip burada kayınvalidemi kayınpederimi topa tutmuyorum falan diye zırvalamışsın.. Geç bunları geeeçç. O topa tutanların hiç birinde seninki kadar kalitesiz bir üslup daha yoktu.. Lütfen KK'ya girerken kalitelerimizi de yanımızda getirelim, diğer odalarda bırakmayalım..Mahkemeye vercekmiş.. Pehhhh...

Allah tüm aileleri (iyi veya kötü) daha ilk tanışmadan senin ilk konunda yazdıklarını söyletebilecek insanlardan uzak eylesin..

Herkese merhaba,

Sevgilimle 8,5 senedir çıkıyoruz. İkimizin kültürel ve sosyal yapısı şahsi düzeyde uyumlu, iyi anlaşıyoruz. Ama maalesef aileler arasında fark var ancak bizim durumumuzdaki yöresel kültür farkı değil..Şöyle ki, onun ailesi ilkokul mezunu benimkiler üniversite ve çok kültürlü insanlar..Adet ve örflerimiz benzer ama tabii onun ailesi biraz daha mütevazi..Geçtiğimiz hafta beni istemeye geldiler, babasıyla ilk defa tanışmış oldum (anne, abi vs tanıyordum) ve gerçekten benim ailemden kültürel olarak -aşağılamak için söylemiyorum ama- bana batacak seviyede düşük düzeyde ve şiveli ve cahil konuşmaları vardı..Ailem sen bilirsin diyor, karşı çıkma durumu yok çok içlerine sinmese de ama ne kayınvalidem ne kayınpederim ne kayınbiraderim ve eşi oturup sohbet edebileceğim, sevgi duyup özleyebileceğim, sık görüşmek isteyeceğim insanlar değiller...Gerçekten anne-baba demek istemiyorum, mesafeli kalmak istiyorum, sevgilim de buna çok bozulmuyor ve anlayışla karşılıyor..Sizce bu durum beni mutsuz eder mi sorun yaratır mı? Moralim çok bozuk...

Bir kerede şu konuya kapanmadan yetişmek istedim.

Öncelikle çokkkkk korktuğumu belirtmek istedim !!! Ailen hukukçu ise önce yazdıklarını okutacaktın ve elalemin buna verdiği cevaplar bunlar diyecektin, sonra gelip öğrendiğin 2 hukuk terimiyle bize ahkam kesecektin. Ben statik IP kullanıyorum beni çok rahat bulursun hiç endişe etme.

Yukarıda altı çizili olan bölümü bir arkadaşın yazsa ne anlardın ? Önce bize değil kendine dürüst ol. Burada kendi anne ve baban dışında kimseye anne baba demeyeceğin mi anlaşılıyor ? Asgari müşterekte Türk milletinin balık hafızalı olduğundan yola çıkarak iyi kıvırmışsın bravo diyeyim. Ne yazarsan yaz, sen yukarıdaki Aylin'sin ne bir fazla ne bir eksik. Gerisi hikaye benim için, o yüzden çokta ciddiye almıyorum diğer yazdıklarını.

Benim derdim marjinal takılan arkadaşa iki çift laf edememekti.

Burası Türkiye ortalamasında eğitim düzeyine sahip ( ilkokul) insanlardan ve onların çocuklarından oluşan kadınların ağırlıkta olduğu bir grup. Cahil cehaletinin nerede olduğunu bilmez, aradaki farkı bilmez, o yüzden eğitimin insanlar arasında nasıl bir farka yol açtığını da kavrayamaz ve mazlumun hakkını savunur gibi veryansın eder, burada da gördüğün gibi.

Bu nasıl bir cehalettir ??? üniversite okumak, klasik müzik dinlemek, festivallere gitmek, tüm yönetmenleri ve onun cult filmlerini bilmek bu toplumda insanı ayrıcalık sahibimi yapıyor ?

İnsan önce insan olsun, insan okuluyla yücelmez, okuluyla aşağılanmaz. Benim eğitimin seninle misket oynamaya yetiyor mu ? Bende tesadüf bu ya ODTÜ yü bitirdim.
Bu beni ayrıcalıklı mı yapıyor, beni adam mı yapıyor, empati yeteneğimi mi sıfırlıyor ? Çok mu farklıyım herkesten, 3. bir gözüm falan mı var ? Yoksa 40 tane dişim mi ?

Yemişim ODTÜ'nün diplomasını önce insanım ben İNSAN. Hemde çevremde çok sevilen bir insan. Ben insan biriktiriyorum, çevrem dost kaynıyor (41 kere maşallah) İnsandan kıymetli ne olabilir şu dünyada.

Ben kendimi tanırım başkasının ne dediği önemli değildir derim hep, sizde kendinizi iyi bilirsiniz, burada ne olduğunuzu, gerçekte ne olduğunuzu. Sanalda insanlar bazen hep olmadıklarıdır ya !!! Daha kaliteli, daha yüce gönüllü, daha muhafazar, daha çılgın ...... Gerçek hayatta bile insanlar kendini farklı tanıtırken, buradaki aşağılama hep olmadığımız şeyler için mi ???

Son düzenleme:
burası her türden insanın ziyaret ettiği bir platform..insanların kelimlerini nasıl seçeceğini bilemeyiz ,onlardan yorum yapmalarını beklerken..
ama bir konu açtığımız vakit getirilerini düşünüp kelimeleri seçerken eni boyuna düşünmemiz gerekir sanırım..hani hukukla iç içe olmanın verdiği
bir ayrıcalıkla...ön yargı doğuracak ifadelerden kaçınmak gerekir ki bu aile içi eğitim, kaynana vs. gibi konuların ön yargılara çık ,tek tartaflı olduğu
su götürmez bir gerçektir..

her lafının sonunda sen de insanları "hukuksal işlemler" açısından tehdit vari bir şekilde ikrah etmişsin..bunun da altını çizmek gerekiyor sanırım..

konunun özünde ise 8,5 yıl çok ama çok uzun bir süre..ben farklı şehirlerdeyken aradaki farklılık ya da benzerlikleri kavrayabiliyorum sen bunca yıl
evlerine gitmemiş olsan dahi nasıl böyle bir ayrıma varamamış olabilirsin? o zaman ilişkinizin samimiyetinden böylesine bahsetmek nasıl mümkün olabilir?

kimse kimseye anne baba demek zorunda değil elbet..ama sen orada ifade ederken sanki onların eğitim farklarını ,kültürsüzlüklerini kendince ele alarak
böyle bir şey yapmak istediğini belirtmişsin ki kim olsa bu tür bir aşağılamaya sessiz kalmaz...

ve son olarak madem eğitim-kültür uyumu bu kadar önemliydi senin için, sevgilini ilk tanıdığın esnada neden sormadın ya da araştırmadın?ben , benim
için önemli olan maddeleri daha çıkmadan sorup gerekirse üzerinde duruyorum isterse karşımdaki evliya olsun farketmez..iki iyi bir evlilik için yetmiyor çünkü.hani bu kadar ayrıntıyı bilen,bu kadar kendini yetiştirmiş birinin de bu derece önemli meseleleri gözden kaçırmış olması kafa karıştırıcı sadece...:ssz:

Gerçekten çok sinirlendim, insanları okuduğu okula göre sınıflamaya.

Her türlü insan sınıflanmasına karşıyım.

Biri konu açsa etnik kökenden bahsetse hemen, "hepimiz kardeşiz insan etnik kökenine göre mi sınıflanır" mı deriz. Mezhep farkı dense "aaa ne ayıp ne diyorsunuz siz" diyoruz.

Sonra çıkıyor biri yorum yapıyor, "ilkokul mezunu eğitimsiz insanlar diyor" peşine 3-5 kişi beğen atıyor. Yazıklar olsun vallahi.

Durup durup yazasım geliyor ama yetmeli

Son düzenleme:
Gerçekten çok sinirlendim, insanları okuduğu okula göre sınıflamaya.

Her türlü insan sınıflanmasına karşıyım.

Biri konu açsa etnik kökenden bahsetse hemen, "hepimiz kardeşiz insan etnik kökenine göre mi sınıflanır" mı deriz. Mezhep farkı dense "aaa ne ayıp ne diyorsunuz siz" diyoruz.

Sonra çıkıyor biri yorum yapıyor, "ilkokul mezunu eğitimsiz insanlar diyor" peşine 3-5 kişi beğen atıyor. Yazıklar olsun vallahi.

Durup durup yazasım geliyor ama yetmeli

aynen canım ben de durup durup yazmak istiyorum ama nedense bugün tüm konularda kendimi firenliyorum,aslında yazacağım çoook şey var:52:

Tabi tabi siz zaten ilk konuda da bu kadar kibardınız da hepimizin canı sıkıldı hiç tanımadığımız bir aileyi şive için ve diplomaları olmadığı için aşağıladığınızı filan uydurduk..

' Çevir kazı yanmasın ' :1:

Yoksa o şivesi bozuk dediğiniz aile de size dava açar diye mi böyle bi U dönüşü yaptınız bilemiyorum :1:

Ama onlar cahildi dimi pardon.. Ailesinde hukukçu da yoktur şimdi , o yüzden sizin onlara hakaret etmeniz serbest :34
:

baştada böyle anlatsaydın hiç bu duruma gelmeyecekti konu....
yani şimdi siz böyle anlatınca biz forumcanak yanlışmı anlamış olduk sizi..
1 değil 2 değil neredeyse yorum yapan herkes aynı fikirdeydi...
bu kadar kibar olsaydın keşke ilk konundada...
neyse fikrim değişmedi..
hala sorun yaşayacağını düşünüyorum cahil ve şiveli insanlarla...

konu sahibi sevgilisinin ailesinin hoşuna gitmeyen tavırlarını ve o aileyle aynı memleketten olmalarına rağmen bu kadar fark olmasını eğitim düzeyine bağlamış. kendince haklı da olabilir.

benim de babam ilkokul mezunuydu, eskiden polisliğe ilkokul mezunlarını da aldıklarından babam polis olmuş daha sonra da terfi etmiş derecesini yükselterek başkomiser olarak emekli olmuştu, çok yerde görev yapmış, her türlü ortama girip çıkmış bir adamdı ama...

amcam da öz kardeşi yani 2 üniversite mezunu bir adam, babam ve amcam aynı ailede büyümüş aynı anadan aynı babadan olma, aynı şartlarda çocukluk ve gençlik geçirmiş iki insan ve aralarında dağlar kadar fark vardı. babamın ne hayat görüşü, ne olayları değerlendirme biçimi, ne empati yeteneği ne de çouk yetiştirme vs. gibi konulardaki görüş ve davranışları asla amcamla bir değil mesela. ki babam amcamdan daha çok farklı ortamlara giren, daha çok imkanı olan, daha çok insanla tanışmış birisi olmasına rağmen yine de amcam gibi değildi, amcam gibi olayları değerlendiremiyordu. bunun sebebini de eğitim farkına bağlıyorum ikisini de çok iyi tanıyan biri olarak haliyle.

yani konu sahibi de diyor ki biz aynı yörenin insanıyız aynı şehirden, aynı yöresel kültürden beslenmiş kişileriz sevgilimin ailesiyle ama onlar benim ailem gibi değiller, o halde bu farklılığın sebebi de aradaki eğitim düzeyi farkı. ki bence doğru da bu tespiti başka ne açıklaması olabilir ki ? ha kullandığı kelimeler ilk konusunda biraz sivriydi evet ama ben de bunu güzel bir flört döneminin ardından işlerin ciddiye binmesi vs. evlilik stresine bağlıyorum açıkçası.

Back
X