• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Önemli açıklama-Aileler arası eğitim uçurumu

konu sahibi basın açıklamasını geceden yaptı gitti tartışmalar hala devam ediyor :9:..yalnız dikkatli yorum yazalım çünkü işin ucunda mahkeme kapılarında sürünmek de var :14:

bak tatlım kk kadınları acımasızdır affetmez hemen yerden yere vurur aaaaa küçük gördü etti bilemeyiz belki sen bizlerden daha alçak gönüllüsündür ifade edişin farklıdır bak hemen zaten dalga konusuda oldun mahkeme kararı var dikkatli olalım diye burası böyle önemseyip bu açıklamayı yapmana bile gerek yoktu herkez kendine baksın burda atıp tutmak kolaydır

bak tatlım kk kadınları acımasızdır affetmez hemen yerden yere vurur aaaaa küçük gördü etti bilemeyiz belki sen bizlerden daha alçak gönüllüsündür ifade edişin farklıdır bak hemen zaten dalga konusuda oldun mahkeme kararı var dikkatli olalım diye burası böyle önemseyip bu açıklamayı yapmana bile gerek yoktu herkez kendine baksın burda atıp tutmak kolaydır

Önemseyip açıklama yaparken bile kaf dağından inmediğinden dalga konusu olmuş olabilir mi acaba?

evet kk kadınları anne-babaya yönelik yapılan aşağılayıcı açıklamalara karşı acımasızdır doğru..dalga geçilecek birşey varsa da dalgasını geçerler.buraya gelip de milleti yok mahkeme,yok dava diye tehdit edemez kimse.herkes önce kendi yaptığı hakarete bakacak..keşke sadece kendi yorumunuzu yapıp kalsaydınız,benim yorumuma laf atmak niye? kendinizi kendi cümlelarinizle ifade etmek daha kolay bence.

Cahil görsen,dön yönünüü öteye,
Zor olsada görme uğraşma deymez.
Ne söylersen söyle bir şey değişmez,
Sakın akıl yorma, uğraşma deymez.

Büyük çoğunluğu şartlanmış olur,
Bazı kapıları yurtlanmış olur,
Kimi,biryerlerden kartlanmış olur,
Üstünde pek durma, uğraşma deymez.

Onların bir kısmı yetkili olur,
Oluncada inan etkili olur,
Yalnız bulunmazlar katkılı olur,
Sakın çelme sarma, uğraşma deymez.

Bir çoğu ezenin yanında olur,
İnan ki eziyet kanında olur,
Emin ol cezalar şanında olur,
Öfkeni yen; varma, uğraşma deymez.

Bilgisi yetmezse yükselir sesi,
Kavgaya hazırdır,gerilir kası,
Birde yenildimi,Tükenmez yası,
Yensin diye kurma, uğraşma deymez.

Ona buna sözle arkadan sıkar,
Hiç yapıcı olmaz,inan ki yıkar,
Yüreğini açsan kötülük çıkar,
Hatırını sorma, uğraşma deymez.

Paralısı olur,züğürdü olur,
Çıkarına dokun böğürtü gelir,
Tiksinti verirler öğürtü gelir,
Dünyasına girme, uğraşma deymez.

Tahsilli olsada kabası olur,
Diplomalar onda cabası olur,
Görgüsüzlük onun babası olur,
Yüreğini yarma, uğraşma deymez.

Onlar için herşey para demektir,
Dost ikramı bile yara demektir,
Fikri hariç herşey kara demektir,
Zavallıyı yerme, uğraşma deymez.

Sevgisi bulunmaz,öfkesi olur,
Nefrette bulunur,kin de bulunur,
Ey kardeşim:Cahil,fazla alınır,,
Yüzüne hiç vurma, uğraşma deymez.

:52::52::52::52::52::52:

Son düzenleme:
Dünkü konuyu okumamıştım, bugün gördüm bir iki cümle ile şunu diyebilirim ;

Dün bir hata yapmışsın, gelin gideceğin aileyi tarif ederken kullandığın üslup eleştirilmiş, bu gün açtığın konu gayet düzgün ifadeler içeriyor. Demek ki sayfalarca hakaret deyip dert yandığın forumdan bir ders almışsın.

Konuna gelince onca yıllık bir ilişkinin ardından biraz geç gibi ailenin durumunu tartışmak, bu sebepten sevgilini bırakmayı düşünmediğine göre, ailesine saygıda kusur etmeyerek ilişkinizi yürütebilirsiniz.

Anne - baba demek konusu tartışılır. Bugün evlenecek olsam ben de anne-baba demem. Beni dünyaya getirenler öldüler ve ben onların sıfatlarını başkaları için kullanamam. Annem de babam da tek, eşimin ebeveynlerini kendimin ki gibi hissetmek biraz ütopik geliyor bana. Bu benim duygularımla ilgili bir şey, sen de böyle hissedebilirsin.

Ancak anne - baba dememek durumu, sosyolojik konumlarından ileri geliyorsa; haksızlık ediyorsunuz.

Bir de söylemeden geçemeyeceğim, ailem hukukçu şöyle böyle büyüklük sabuklamaları hoş olmamış. Burada birbirimizi tanımıyoruz, bu tür tehdit ya da övünmelere hiç gerek yok. Hangimizden ne çıkar kim bilebilir ki. Ailenizin eğitimini bence daha faydalı işlerde kullanın.

İd - Ego - Süperego üçlünüze biraz yatırım yapın kendinizi geliştirmek adına , dostça naçizane bir tavsiyedir.

Kalın sağlıcakla

Son düzenleme:

Hem bir toplulukta bulunuyorsunuz, hem bulunduğunuz topluluğun önemsenmesini yadırgıyorsunuz !!! Bu nasıl bir kendini değersiz görmedir anlayamadım.

Su yukarda ki yazinizi iyice bir okuyun özellikle kirmizi ile isaretli bölümleri.
Siz yukarda ki cümleleri yazacaksiniz, suclu bu cümlelere yorum yapan üyeler mi olacak?
Simdi söylemlerinizi degistirmeyin. Kirmizi ile isaretli yerlerde neden anne, baba demek istemediginizi acik net ifade etmissiniz.
Bu kadar kücük gördügünüz ve "size batacak kadar düsük seviyede" gördügünüz insanlarin hakkini savunmakta bize düstü.
Madem okumamis olmalari, siveli konusmalari size batacak kadar rahatsiz edici.
Lütfen sizde o insanlari rahat birakin.
Ayrica buraya gelip hukuki islemle tehdit etmeyin insalari cünkü siz sordunuz insanlar düsüncelerini yazdi.
Hukuki islem konusunda elinizden geleni ardiniza koymayin. Aceba sizi es olarak secen bir insanin ailesini internet ortaminda bir sürü insana bu derece degersiz ve seviyesiz tanitmanin bedeli ne kadardir onuda sorun.
Ayrica dün yaptigim yorum asagida ve aynen tekrar ediyorum.

Bence hemen ayrilin.
Mümkünse arkaniza bile bakmayin.
Birdaha dönmemek üzere terkedin lütfen.
Kimse sizin kadar kibirli, kendini begenmis, egitimle adam olunacagini zannedecek kadar cahil ve insanlari dis görünüsü, sivesi vb. seylerine bakip yargilayack kadar kendini bilmez gelin istemez.
Lütfen insanlarin basini yakmayin.
Gidin size uygun! okumus, egitimli, sivesiz bir es ve aile bulun.
Bu arada sizin o Üni mezunu diye kibirlene kibirlene bahsettiginiz insanlar arasindan tecavüzcüler bile ciktigi hatirlatiyor ve uslubum agir olduysa kusura bakmayin, kibirlilere karsi aslinda daha sert tutum icerisindeyimdir ama kendimi tutuyorum diyerek uzaklasiyorum.
ağzınıza sağlık arkadaşım....... aynen katılıyorum :46::46::46::46::46::46::46:

kızlarrrr.. konu sahibi yine en iyi bildiği şeyi yaptı bir konu daha açıp milleti deleyana getirip ortadan kayaboldu... niye cevap yazmiiii acep looooooo :)))
uy perdon galeyana miydi kine :27::27::27::27::27::27::27::27:

Hem bir toplulukta bulunuyorsunuz, hem bulunduğunuz topluluğun önemsenmesini yadırgıyorsunuz !!! Bu nasıl bir kendini değersiz görmedir anlayamadım.

önemsemediği toplumun fikirlerini almak içinde sürekli konu açıyor arkadaş:1:

Nisanlinizin ailesi hakkindaki düsüncelerinizi kendilerine de söylemeyi düsünüyor musunuz? Arkadaslarin kirmizi olarak belirttikleri yerleri. Yoksa sadece arkalarindan mi -nisanliniz olacak o, anne babasi hakkinda soylenenlere konusulanlara sen bilirsin diyen kisiye- konusacaksiniz? Yoksa sadece burada atip tutmakla mi yetineceksiniz? Ne bu ya kendisiyle alay eden cocuklari anneme babama söyliycem deyip eve kosma gibi.

Ailenizde dolu olan hukukcularin iyi bilmesi lazim. İnsanlari dis gorunus, inanc veya kulturleriyle yargilamak buyuk suc. Hatta ayirimcilik. Huyu kötü olur, size kötü davranir, arkanizdan konusur, kuyunuzu kazar ...liste uzar gider. Sevmeme uzak durma konusunda buradaki kadinlarin hepsi sizin yaninizda ve arkanizda olur. Ama bu bahsettikleriniz asil sizi yetistiren insanlar hakkinda soru isareti uyandiriyor bende. Kucukken kapicimizin kiziyla alay ettik diye annemiz bize 1 hafta ev cezasi vermisti. Neymis yerde yemek yiyorlarmis. Bundan aldigim dersi hic unutmadim.VİRÜS

Siz kendinizi ne saniyorsunuz acaba? Hukukcularin icerisinde sadece üniversite mezunu olmak mi dunyaniz? Peki sizinle arkadas olamayiz cunku biz global, uluslararasi kultur faaliyetlerine cok onem veriyoruz siz sadece yerel kalmissiniz deseler? Paris'teki sanat galerilerini hic duymadiniz mi ne cahilsiniz deseler mesela. Kutup aurasini, kutup isiklarini seyretmeye gitmediniz mi bu yil? Iyyy yapsalar size? Nedir yani kultur seviyeniz? Siveleri varmis kayinpeder kayinvalidenin. Nedir İngilizce biliyorsaniz bile sivesiz konusabilir misiniz?

Bunun adı durustluk dobralik falan degil. Kimseyi de tehdit etmeyin burada hukukcu anneme babama soylerim diye. Asil siz korkun karsiniza gercek profesyoneller ciksaydi ne olurdu diye. Avrupa'da olsaydiniz süründürürlerdi sizi insanlarin dilleri kulturleri,inanclari, yasam tarzlari ve hatta siveleri hakkinda olumsuz konustugunuz icin. Hukukculariniz iyi bilir. Ama nedense size sadece kk forumdaki kadinlari tehdit et dava acarim de diye akil vermisler. VİRÜSO insanlar esim diyeceginiz kisinin anne babasi. Cahiller demeyin asil cahil sizsiniz. Tekrar ediyorum bu düsüncelerinizi en kisa zamanda gidip o insanlarin yuzune söyleyin. O oglum dedikleri kisiyi de yaninizda goturun belki yüzü kizarir biraz da olsa.VİRÜS

Dogmamis cocugunuz daha sizin aklinizda yokken bakin bizler farkediyoruz hemen. Babaannesi ve dedesiyle bahsettiginiz nedenler yüzünden cocugunuzu da görüstürmemeniz gerekicek. Yavrum ama o insanlar böyle böyle....Kac yasindasiniz bilmiyorum ama biraz tecrübe edinmeniz lazim bu hayatta. Görmeniz gecirmeniz hazmetmeyi ögrenmeniz lazim. Bir günde mal-mülkünü, evladini, kendi canini veriyor insanlar. Ne olur yani onlari o sekilde kabul etseniz ve o ailenize kabul ettirseniz? Ayrica bu beni ilgilendirmiyor ama belirtmeden gecemiycem. Nisanlisinin annesi babasi hakkindaki böyle düsünceleri oldugunu bilip te sen bilirsin diyen bir adam....

Aylin hanim az önce yazdiklarinizdan bile dönüyorsunuz.
Ben öyle birsey demedim diyorsunuz.
Insanlar hakkinda hukuki islem baslatacaginizi söylediginiz cümleler asagida.

Ayrica buraya gelip hem evlenecegi insanin ailesini asagilayip, hemde buna tepki gösteren insanlara hukuki islem tehdidi savuramazsiniz.
Elinizden geleni arkaniza koymayiniz.
Bakalim kim suclu bulunacakmis.
O insanlar hakkinda ki düsünceleriniz vicdani bir suctur zaten anlayana.

ben özellikle beni seçsin istiyorum yaa
davaları açtığın zaman nolurrrrr beni unutma aylin, nooooolur

Bir insanın doğmamış çocuklarına kadar yapılan hakaret sizin için çok makul bir şeyse bu da sizin vicdanınız..Daha fazla uzatmaya gerek görmüyorum. Acilen ayrılmamla ilgili verdiğiniz ulvi tavsiye içinse sonsuz teşekkürler, iyi günler.

onu ben dedim :1:

bu arada hakaret değildi, sadece umarım çocukları babaannelerine, dedelerine benzer dedim
bu senin için bir hakaretse o zaman ben babaannenin avukatı olarak seni mahkemeye verecem :27:

sevgili aylin. seni tanımıyorum sana benzeyen biri ile de tanışmadım. bu mutluluk verici. ne kadar güzel. için dışın bir. bak hiç tanımadan tanıdım seni. sana şımarık, züppe, kendini begenmiş, baskasını aşağı gören, sınıf ayrımı yapan, kalbi kültüre baglayan, sevgiyi eğitime baglayan, özlemi insanın sınıfına uygun yasayan, sevgiye saygıya değil bilgiye kültüre deger veren, karşısındakinin kalbini degil de kendi prestijini düşünen, sevgilisinin ailesine ilokul mezunu diye anne baba demeyen, belki onlar doktor mühendis olsaydı onları bagrına basacak olan, vs vs demeyecegim. olmaz cünkü bu bana cok ters bir se tanımadıgım insana asla bole seyler söylemem ne haddime. sadece düşün. şu ilk actıgın konuyu bir daha oku. bir arkadaş kırmızıyla belirtip kopyalamıs saolsun. sen hayatın askın ailen vs bunlar ne benim ne buradaki arkadasların umurunda. ama şunu bil kardesim. iticisin. cok iticisin. yazık:43:

saydın sayacağın kadar zaten daha ne dicen :9: :9: :9:

ayrıca neden ailenizin avukat olduğunu açıklama gereği duydunuz ki :44:
ne çok eğitimli varmış burdada dişhekiminden tut avukatına kadar :27:
bi biz cahil cühela kalmışız:52::52:

neden mi söyledi

biz hindistan cevizi ağacından dün indik, hiçbişeyden haberimiz yok
yarı maymunuz :ssz:

' Okumak cehaleti alır, eşeklik baki kalır ' sözünü de ben yazdım :1: ve bu bir atasözüdür :63:

Bak şimdi de şu sözü söylemek geldi içimden ' Çevir kazı yanmasın ' :9:

Böyle yazdım diye hakaret edilmesi şart mı? Çok hatalıyım size göre diyelim, güzellikle, yapma etme Aylin hatalısın demek çok mu zor? Bu yazımı altına da eleştiri yapan ama çok seviyeli davranan insanlar oldu..Hakaret etme hakkı kimsede yok, tasvip etmezsiniz, sonsuz saygı duyarım ama hatalıysam bile bu insanlara bana saydırma hakkını vermez.Ayrıca yazdım burada ve hala ısrarla ilkokul mezunular diye anne-baba demek istemiyorsun diyorsunuz!! Bununla alakası olmadığını, yanlış anlaşıldığımı hem açıklamada hem yorumlarda defalarca vurguladım..

(hakaret: bknz 'eşeklik baki kalır'---ve lütfen atasözüdür bu demeyi bariz eşek diyor bana, ...... koyup boşluğu sen doldur diyen bile vardı, daha neler vardı).İyi günler dilerim.

al sana
bi hukuk sitesinden

alda oku, sonra git o hukukçu akrabalarına anlat

''Atasözleri hakaret kabul edilemez çünkü senelere mal olmuş ve kabul edilen bir değer oluşturmuşlardır. Ancak ATASÖZLERİNDE asla ve kata oynama yapamazsınız. Buradan hareketle ATASÖZÜNÜN yanlış kullanılması hakaret olamaz. Haddi aşan bir kullanım olabilir gereksiz yerde kullanıldığında (Kİ SENDE AYLİNCİM YERİNDE BİR SÖZDÜ, TAM SENİN DURUMU ANLATIYORDU) ancak hakaret kabul adlonulamaz... Çünkü atasözleri bir toplumun duygu düşünce inanç ve kültür yapısını yansıtır . Bu hakaret odaklı olduğu kabul edilemez.
Lütfen TDK yı internetten arayınız... veya http://www.tdk.org.tr/TR/Default.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF43767 34BED947CDE ı yapıştırınız... orada Türk Dil Kurumu sayfası açılacaktır... Devletin dil kurumu .... Sağdan aşağı doğru bakınız orada ''GTS'de söz ara '' bölümünü göreceksiniz... Oraya İmam yazınız... Açılan sayfada beş anlamının altında '' Atasözü, deyim ve birleşik fiiller '' olan bir bölüm göreceksiniz iki kutucuk dolu soldakini okuyunuz .... İmam O....sa cemaat Sı.... sözü bulunmaktadır... Bu argo bir atasözüdür ama hakaret değildir.''

Evet ben yazdım bunu ilk sayfa da. İlk açtığınız konuya daha uygun bir cümle bulamamıştım.. Az önce de dediğim gibi, şuan da yazmakta olduğumuz konunuz ilk konu olsaydı, söylemlerim, konuşma tarzım elbetteki daha farklı olurdu çünkü içinde herhangi bir aşağılama içeren cümle göremedim ama ilk açtığınız konuda sevgilinizin ailesine bariz bir şekilde cahil, kültürsüz demeniz aksi gibi de ailenizin eğitiminden bahsetmeniz oldukça aşağılayıcıydı.

Dışarıdan bir göz gibi okumaya çalışın ilk açtığınız konuyu, sanırım biraz olsun hak vereceksiniz ağır söylemlere.. Yoksa bu konu gibi daha açıklayıcı ve güzel cümlelerle yazsaydınız kimse size ağır şeyler söylemezdi, en azından ben söylemezdim..

Hakkınızda hayırlısı olsun..

ebruş, mahkemede görüşürüz :9:

Back
X