önerilerinizi bekliyorum :(

katmerlibela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2017
16
2
1
37
merhaba arkadaşlar.3 yıllık evliyim.eşimle severek evlendik.1 yıl önce doğuya atandı.ben de bebeğimle memlekete döndüm.evliliğim boyunca bireysel tartışmalarımız olmadı.fakat ailesi yüzünden bir çok kez tartışması. sebebi babası için iki kez bana söylemeden kredi çekmesi. hatta üçüncüsü yüzünden ayrılıyorduk resmen. babası malı mülkü satıp yemesine rağmen ses çıkarmıyor.ne yaptın diye soramıyor bile.annesi de sözde benim yanımda ama o da gizliden para istiyor. bu meseleler için çok mücadele ettim.krediler bitti şükür.oradayken de gönderdiğini seziyorum bazen.ama artık psikolojimi bozmak istemiyorum
aileye göndermeyi neden istemiyorum?çünkü babasının kumar oynadığını ve devamlı alkol aldığını duydum.o neden düşünmüyor ailesini.düğünümde 1 lira veya altın da görmedim.zoruma gitti,sineye çektim.şimdi onlarla memlekette sık sık görüşüyoruz.inanın kaynanamın iğneleyici sözleri,patavatsız konuşmaları yoruyor beni.

bunların yanında son zamanlarda canımı sıkan elti mevzusu var. eltimle ben nişanlıyken tanıştık.onlar daha sevgililerdi. saçım,makyajım,mesleğim,ilişkim vs. bir çok şeyi kıskanırdı ve bunu alenen söylerdi. ilk başta kaynanam,kayınım ve eşim durumun farkındaydı ve onlar da bunu söylerdi. seni kıskanıyor diye. beni görünce yıllardır yapamadığını yapıp hırs yaptı,okudu yeniden. tebrik ettim,hatta tercihlerine yardım ettim. dertlerini dinledim,ilişkisine çözüm önerdim.kaynanamın kendisine söylediklerini anlattı(salak olduğum için ben de güvenip anlattım) zamanla bunları kullandığını hissettim. güvenim kırıldı,uzaklaştım.bu durum onu öfkelendirdi. laf sokmalara başladı.mesafeden taviz vermedim.ama küsmedim de.

kaynanam sürekli bizi birbirimize över.arkamızdan kınar.ben öyle demek istememiştir diye savunurken, o kaynanamla kırgınlık yaşadığımız bir an normalde yapmak istemediğini söylediği şeyi yaptı. evine çağırıp dışarda yemek yedirip biz mutluyuz sözleri sarfetti. görmezden geldim.iyi yapmışsınız arada gidin dedim kaynanama da.yaptığım iyilikler görmezden geliniyor. düğünlerinde kaynamla eltim arası sorun çıktı.ben düzelttim.sonra ne mi oldu. ben sorun çıkartmışım oldu. eşim biliyordu Allahtan. sen haklıısn dedi.ama ağzını açıp tek kelam söylemedi onlara.nişanlarında yemeğe giderken hiç sorun yokken eşimi götürmek istemedi,yengesini kıskanıyormuş abisi. benim de canım sıkıldı.eşimin gitmediği yerde benim işim yok dedim. ama sorun oldu bu. bana hak verdiği halde eşim boşver onlar utansın diyor.düğünlerinde yanımıza kimseyi almadan gideceğiz dediler.yine arkadaş ve kendi ailesini götürdü.yanlış anlaşılmasın.ben yemeğinde falan değilim.

ehliyet alırım o da alır.elbise alırım aynısından alır. toka alırım gider bulur. internete fotoğraf atarım aynı pozu verir. benim kızım oldu diye ben de kız istiyorum der,halbuki erkek çocuk istiyordu öncesinde.benim fotoğrafları beğenmez,eşiminkileri beğenir.eşini sebepsiz bana karşı doldurup uzaklaştırıyor,bana kaynım mesafeli davranıyor. ama kendisi eşime yaklaşıyor,mesaj atıyor,arıyor.eşim bana rol yap diyor.nefret ediyorum bu durumdan.ben onu çok affettim. eşimin tayini doğuya çıktığında gülerek bana paramparça oldunuz diyen biri.üstelik üzüntülerinde sarılan ben...

eşimin olanları görmemesine kızıyorum. ilk başta haklısın diyen adam onlar evlendikten sonra eltime söz kondurmuyor.dün onun yüzünden tartıştık. kapat bu konuyu diyor.yaptıklarını anlatıyorum.o benim kardeşimin eşi kardeşimle kötü olamam diyor. ben de kardeşinle kötü olma ama yengenle mesafeli ol dedim. bak senin kardeşin sebepsiz yere uzaklaştı,neden sen de yapmıyorsun dedim. seni bekleyen benim dedim.tartışma büyüdü.git kendine başka koca bul o zaman.sana mı hesap vereceğim onunla nasıl konuşacağımı dedi.bayramda onlarla çok kalmayacağımı çünkü bu durumun beni üzdüğünü söyledim. o da artık bu ailedensin ona göre davran dedi. bir anlık sinirle keşke olmasaydım dedim. o da s.. git dedi. ne biçim konuşuyorsun dedim.öfkeyle kapattık telefonu.

benim isteğim sadece evet,sen haklısın aşkım,ben senin yanındayım,her şeyin farkındayım. demesiydi. ama demem sana bunu dedi bana.

bugün göreve gitti. unutamıyorum küfrünü.yine de Allah korusun,çocuğum babasız kalmasın. beni ikinci plana atması zoruma gitti

Hicbir sey anlatma. Emin ol sen kotuledikce sikayet ettikce ailesine aski kabaracak. Ne zaman birakirsin konusmayi, yok sayarsin o zaman o da gercekleri gorup mesafesini koyar. Cunku onun gozunde suan kiskanc olan dedikodu yapan goze batan sensin.

Hicbir sey anlatma. Emin ol sen kotuledikce sikayet ettikce ailesine aski kabaracak. Ne zaman birakirsin konusmayi, yok sayarsin o zaman o da gercekleri gorup mesafesini koyar. Cunku onun gozunde suan kiskanc olan dedikodu yapan goze batan sensin.
Dayanamıyorum.Aynı ortamdayken eşimin yanımda olmadığını bildiği halde hadi aşkım odamıza gidelim diyip öpmesi çok basit bir olay eşim için. bana göre ise fesatlık.ben onun kuması değilim sonuçta,niye kıskanayım. son olaya kadar kendi eşimden memnundum oysa ki. fakat haklısınız anlatmasam iyi olacak. ama onların beni iyi bir şeyde tebrik etmeyip eşimin onları araması kötü işte ne bileyim

Seni kıskanmış ama sen niye bunu bu kadar dert ettin ki? Olabilir.
Bu şekilde davranmaya devam edersen saha kötü olursun eşinle, onlar gayet mutlu mesut hayatlarına devam ederken, size zarar verir bu.

evet,dün en ağır hakareti işittim zaten.ben onu tüm dünyaya karşı savunurken onun böyle ezik olması hoşuma gitmiyor

Dayanacaksin eger esin senin gorduklerini gorsun istiyorsan. Konusasin geldi mi kac yanindan :)) boyle devam ettigin muddetce onlara daha da dusecek, sen o beni aramadi sende arama dedikce onun arayasi olmasa bile arayacak. Tut kendini yok say onlari birakk
ne niyetle operse opsun kendi kocasini opuyor sonucta

Bu konuda çok yanlışlıklar yapılıyor ve sizede bu var sanırım
Sorun herkes yaşayabilir sonuçta hepimiz insanız
Ama çözümü sorun yaşadığımız kişiyle değil araya eşimizi sokarak çözmek doğru değil
Birine ailesini kötülerseniz ne yapar savunmaya geçer
Banada yapılsa bende geçerim
Yapmayın bunu sorunları sorun yaşadığınız kişiyle çözün ağzınızın tadı kaçmasın

önerilerinizi aramız düzelirse uygulayacağım. ama aramak istemiyorum. küfrünü unutamıyorum

haklısınız söylediklerinizde. fakat ben de yalnızım burda,sorunlarımı ona anlatmadan rahatlayamam ki

Paradan kumardan girmişsiniz, eltiden çıkmışsınız...
Eltiyi ciddiye almayın, kendi kendine takılsın dursun, eşinize saçma sapan konuları taşıyıp adamı bunaltmayın. Biraz sabrederseniz o zaten kendiliğinden anlayacak.
Para mevzuları için de eşiniz gondermek istediği sürece elinizden bir şey gelmez.
Belki bir mülk edinme niyeti ile borcu falan olursa o zaman kendinize zor yeteceği için gönderemez.
Çocuğunuz için yatırım diyip böyle bir şey teklif edebilirsiniz.

önerilerinizi aramız düzelirse uygulayacağım. ama aramak istemiyorum. küfrünü unutamıyorum
Muhakkak uygula, isimlerini bile anma evinde, huzurunu kimse icin bozma, sen.arama seni tebrik icin aramayani o ararsa arasin kendi gurursuzlugu diye dusun. Bi sure sonra hem o gercekleri gorup ona gore davrancak hem sen bu takintidan kurtulup esinin hareketlerini umursamayacaksin. Deger mi millet opusup koklasirken onlar yuzunden kufur yemene. Arama tabiki arayinca da hic elti kv kayin vs lafi etmeden sadece kufur icin ozur bekledigini ve.kirildigini soyle ozur dilemeden de normale donme ki bi daha edemesin.

Haklısınız,canım çok sıkkın olunca bütün sorunlarım geliyor aklıma.eşim yok yanımda,bütün sorunlar,sorumluluklar üstümde.evet,sabredip anlatmamam lazım bu konuda kendimi törpülemem gerekecek.mülk edinmek istemiyor,nasılsa yaparız emekliliğe kadar diyor,çok rahat. çocuk için de söylüyorum,bazen ikna olacak gibi oluyor,sonra kaynanam yeni bir tv istiyor işte.

o kadar inatçı ki. bir keresinde yine ailevi mevzularda tartıştığımızda 15 gün olmuştu özür dilemesi.orda ona bir şey olsa herkes hayatına bakar. ama onu en çok düşünen,özleyen benim. annesi sabahtan akşama kadar gezer,tv izler. eşim aramasa hiç aramaz.göreve gitti dediğimde istifini bozmadan survivorı kahkahalarla izler.bense içerde ağlarım Allahım nolur ona bir şey olmasın diye dua ederim.

farklı illerde yaşıyorsunuz, allah bilir ne kadarda bir görüşebiliyorsunuz ve telefonda elti kv mi konuşuyorsunuz?!?!!??!?!?!?

eşinizi özlemiyor musunuz? o sizi özlemiyor mu? çocuk baba diye ağlamıyor mu?
bunları konuşsanıza, yemişim eltiyi naparsa yapsın. kocanız gurbette, siz ondan ayrı, bırakın kendi çekirdek ailenize bakın, araya yollar girmiş, daha fazla şey sokmayın.

ağlayarak okudum mesajınızı,inanın çok kötüyüm.çok özlüyorum,çok seviyorum.çocuk babasını bile tanımıyor.düşünün o kadar oldu gideli.geldiğinde de 15 gün yetmiyor işte hiç bir şeye.üzgünüm bu konuyu ona anlattığım için. ama napayım dayanamıyorum.zaten kendi ailemin üstüne yük gibi hissediyorum.bir de ondan ayrı olmak... istiyorum ki o da benim gibi olsun.hep yanımda,arkamda olsun.bunu yaparken de tartışıyoruz işte

özlemez mi insan.
ama eşiniz de özlüyordur emin olun, hem onun için daha acı, sizin yanınızda bebeğiniz var, o yalnız.
bence ona çok yansıtmamalısınız. Sizin yaşadıklarınız da asla kolay demiyorum, elbette tek başına çocuk büyütmek ve bir de böyle aile meseleleri ile uğraşmak zordur, ama yine de gece yattığınızda yanınızda bebeğiniz var.
Allah kolaylık versin, bence siz onun gönlünü alın bir sonraki sefer, o da sizin gönlünüzü yapacaktır. Kıymayın birbirinize, görünen o ki, birbirinizden başka da bir şeyiniz yok, değil mi.

Ay bi de adam baska sehirde aman canim ya Allah askina birak eltiyi kv yi zaten zor sey ayri yasamak olan huzurunuzu da bozmayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…