Önerilerinizi bekliyorum

Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Önerim: Ev işi yapmayın.

Merhaba arkadaslar. Yeni uyeyim bu da benim ilk konum.
Evliyim ve kucuk bir bebegim var ayni zamanda calisan bir anneyim. Derdim esimin ev islerinde bana yardimci olmamasi. Sıfır yardimla her ise yetismeye calisiyorum. Yardim istedigimde ters tepiyor. Eve yardimci almama da karisiyor. Simdi ben ne yapsam da esimi ikna etsem bana yardimci olsa uzerimdeki yukun bir kismini alsa. Cunku iyilikle de soylesem yuksek sesle de soylesem beni anlamiyor. Yorumlariniz icin tesekkur ederim.
Eşin seni düşünmüyorsa sen kendini düşün.Bebek bakmak zaten maddi manevi yıpratıcı birşey.Hangi birine yetişeceksin.Eşin elini taşın altına koymuyorsa en güzeli yardımcı tut.Ona sormana bile gerek yok.

Çalışıyorsan sıkıntı büyük.
Ama evdeysen işten yorgun argın gelmiş adama elleşme.aileden görerek olur bazı şeyler

Çalışıyorsan sıkıntı büyük.
Ama evdeysen işten yorgun argın gelmiş adama elleşme.aileden görerek olur bazı şeyler
Ne demek evdeyken elleşme? Yapmayın lütfen ya böyle bir şey olabilir mi. Tabiki çalışıyorsa sorun çok daha büyük ama evdeyse bile çok fazla yardıma ihtiyacı var. Bir bebek sorumluluğu kolay şey mi bizimde kendimize vakit ayırmaya ihtiyacımız yok mu. Benim eşim polis ve doğudayız, yeri gelir sabaha kadar sokakta olur fiziken ayrı ruhen ayrı yorulur ama eve geldiğinde her şeye yardım eder. Sadece aileden görmekle değil kendini yetiştirmekle olur her şey.

Eşinizin hiçbir işine elinizi sürmeyin. Madem bekarken annesi yapıyormuş şimdi de kendisine yardımcı tutsun o yapsın. Sürekli birileri onun arkasını toplamak zorunda değil. Siz ne kadar kıyamayıp taviz verirseniz o kadar yıpranacaksınız.

Eşiniz size gayet güzel kıyıyor sizde çalışıyorsunuz neden evdeki her şey sizin sorumluluğunuz olsun ki? Lütfen boyun eğmeyin.

Üyelik iptali yapmış. Cinnet çözüm olurdu.
Bunlar anne babalarından veya erkek arkadaşlarından taktikle gelen tipler.

Tek kuruş paramdan vermem. Onun maaşından düzenli temizlikçi ayarlarım. Haftada bir fazla gelsin yemekleri de yapsın. Geri kalan zamanda kendisi istiyorsa ütüsünü yapsın. Deli gibi hiç ezik durmadan karşısına geçip anlatacaksın. Bu evde iki kişi yaşıyoruz bu senin görevin. Kadına aittir diye bir şey yok. Ben senden para istemiyorum sen de benden evde otursam bile her şeyi benden bekleyemezsin. Çeker giderim çocuğumu da alırım anan da bu yaştan sonra seni kaç yıl daha çekecek? İsterseniz kibarca anlatırsınız sinirlendim okuyunca.
Bilmiyorsa annesine gitsin annesi öğretsin

Ne demek evdeyken elleşme? Yapmayın lütfen ya böyle bir şey olabilir mi. Tabiki çalışıyorsa sorun çok daha büyük ama evdeyse bile çok fazla yardıma ihtiyacı var. Bir bebek sorumluluğu kolay şey mi bizimde kendimize vakit ayırmaya ihtiyacımız yok mu. Benim eşim polis ve doğudayız, yeri gelir sabaha kadar sokakta olur fiziken ayrı ruhen ayrı yorulur ama eve geldiğinde her şeye yardım eder. Sadece aileden görmekle değil kendini yetiştirmekle olur her şey.
İşte ki çalışmakla evde ki bir olmuyor.ikisini de gördüm. Ben vicdanen düşünüp eşimden yardım istemiyorum. Ben işten gelsem ve yardım et felan deseler delirirm. Empati yapıyorum diyelim. Sizinki yardım ediyormuş çok şanslısınız

Üyeliği iptal edip okuduğuna eminim ama ispatlayamam
Hatta yazılanlara kızdığını aslında yaşadığını çok normal gördüğünü bizi geçimsiz gördüğünü herkesi aslinda kendi gibi sandığını dusunuyorum
Bize ne dimi hayat 1 tane oda kendisinin

Tecrübeli kızçeler hele söyleyin konu sahibi niye kaçtı?🤔
Bize mi kızdı yoksa hayatın gerçeği ile yüzleşip aydınlanmasını tecrit içinde yaşamayı mı seçti?
Yoksa yazılanları kocası mı okudu? Konu sahibinin eşi kadının telefonundan burayı keşfedip okuyorsan sana sesleniyorum o koca kıçını kaldır ve bir işin ucundan tut. %50 ihtimalle dünyaya gelirken sana atanan cinsiyet yüzünden majesteleri gibi takılmak yok haberin olsun. Hasta kadına destek olmayı bile beceremeyen bir zavallısın. İşine gelmiyorsa yallah ananın evine! O annene de iki çift lafım var da neyseee😒

bu tarz konuları açan üyeler aslında çözüm değil, manevi destek bekliyorlar. "amaaan bizimki de öyle, adamlar böyle yapacak bir şey yok, hangimizinki yardım ediyor ki?" vs vs destek arıyorlar. çünkü buradaki çözümleri yapabilecek olsa yapar zaten. uzaya adam yollamıyoruz ya da amerika'yı yeniden keşfetmiyoruz. olay bundan ibaret. konu açanların da çoğunun böyle olduğunu düşünüyorum ben. zaten yorumlarda da kendilerine hak veren 2-3 kişiye tutunup, geri kalan onlarca kişiye savunma yapmalarından da belli oluyor niyetleri. bu konu özelinde değil, genel olarak söylüyorum bu dediğimi de.

Ya çok özür dilerim çok kaba olacak ama bu artık ataerki değil direkt dümdüz tertemiz öküzlük, hödüklük ve bilumum sığırlıklar bütünü. Hasta olmanıza rağmen nasıl böyle konuşabilir? Beceriksizliği bilgisizliği anlarım ama eşiniz sizi ve annesini hatta tüm kadınları hizmetçi olarak görüyor. Ben evde çalışan abla hastayken bile iş yaptırmam bu nasıl bir zihniyet?

Bu kadarı da vicdansızlık oluyor bence de. Kadın işten gelmiş yorgun, karnı aç, evde çocuk bekliyor ; şu tabloda git bana yemek yap ben işe elimi sürememe diyen insan beş para etmez bencillikte bir insan oluyor, bencillikten de öte artık vicdansızlık oluyor. Karşında yorgun bitkin bir insan varken nasıl bana onu yap bunu yap diyip eline kumandayı alıp koltuğa yayılabiliyor bu insanlar inanılır gibi değil.

Bizim toplum erkeklerine bu kadar vurdumduymaz, bencil, vicdansız olmayı kim öğretiyor? Haydi anası babası öğretse bile bu adamların kendi beyni yok mu, bu kadın da insan , yorgun ben bunun sırtına yıkılmayayım az biraz ben de iş yapayım nasıl demez insan? Eşşeği bağlasam daha iyi koca olur.

Bu kadarı da vicdansızlık oluyor bence de. Kadın işten gelmiş yorgun, karnı aç, evde çocuk bekliyor ; şu tabloda git bana yemek yap ben işe elimi sürememe diyen insan beş para etmez bencillikte bir insan oluyor, bencillikten de öte artık vicdansızlık oluyor. Karşında yorgun bitkin bir insan varken nasıl bana onu yap bunu yap diyip eline kumandayı alıp koltuğa yayılabiliyor bu insanlar inanılır gibi değil.

Bizim toplum erkeklerine bu kadar vurdumduymaz, bencil, vicdansız olmayı kim öğretiyor? Haydi anası babası öğretse bile bu adamların kendi beyni yok mu, bu kadın da insan , yorgun ben bunun sırtına yıkılmayayım az biraz ben de iş yapayım nasıl demez insan? Eşşeği bağlasam daha iyi koca olur.
Duygulara tercümansınız yine👏🏻👏🏻
O mesaj beni çileden çıkarmıştı. Yolda gördüğün zor durumda birine bile yardım edersin kaldı ki hayatını birleştirdiğin insan bu ya. Hasta ruhlu herif nasıl tabulaştırmışsa yardım bir yana “iyileşince yaparsın” diye lütfediyor. İyileşme izni vermiş kadına vay be😒
Konu sahibi Allahın varsa bu faydasızı kapı önüne koyarsın🙈 Mesele ev işi ve sorumluluk değil en büyük sorununuz değersizlik.

Back
X