Onlar bizim neşe kaynağımız

morlale2121

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2013
62
2
298
İstanbul
Kızım Molly(11 aylık köpeğimiz),Oğlum Cesur(12 yıllık kedimiz),Kızımız İnci(4 aylık kedimiz)
Onlar bizim ailemizin birer parçası ve hepsinin ayrı ayrı hikayeleri var sizlerle de paylaşmak istedim.
Zihinsel engelli bir ablam var ve 12 yıl önce başladı bizde ki bu hayvan sevgisi ablam anneme ille de kedi kedi kedi diye tutturunca ani bir kararla kedi almaya karar verdik.Eminönünde ki hayvan pazarıydı ilk durağımız tabii orda işi iyice ticarete dökmüşlerdi bunu anladığımızda oraya bir daha gitmemeye karar verdik.Evimizin yakınında ki bir petshopa gittik ve orda cesurumuzu bulduk daha küçücüktü 2 aylıktı maviş maviş gözleriyle kafesinden patilerini bize doğru uzatıyodu ve o an ablamla ben aşık olduk ona tabi birde içler acısı bir hikayesi var annesi barınağa atılıyor karnında 3 tane yavruyla hamileyken annesi felç geçiriyor ve barınaktakiler karnında ki bebelerle cesurumun annesini uyutmaya karar veriyorlar taa ki petshopumuzun merhametli veterineri cesurumuzun annesi alıp ben doğurturum diyene kadar :)
annesi maalesef doğumda ölüyor ama cesur ve kardeşleri kurtuluyor.Cesur 12 senedir bizimle ve oda artık diğerleri gibi ailemizin bir ferdi :) Babamın mesleğinden dolayı bizimle diyar diyar gezdi yaşamadığı ev yaşamadığı görmediği şehir kalmadı.Ona gözümüz gibi baktık şimdi yaşlandı eskisi gibi koşmuyor oynamıyor hep yalnız kalmak istiyor hep sessizlik istiyor istirahat ediyor kısacası eski cesurumuzu özlüyoruz ama dünyanın kanunu işte...
Gelelim güzeller güzeli şımarık kızımız Molly'e
Ablamın cesurdan sonra en büyük hayali Golden bir köpekti fakat oturduğumuz ev apartman dairesi olduğu için Golden gibi hareketli ve büyük bir köpeği burda heba etmek istemedik doğru bir karar verdiğimize inanıyoruz.İnternetten köpek arayışlarına başladık tabi kaç kere dolandırılmaya çalıştığımızı anlatmak istiyorum insanların iyi niyetlerini hayvan sevgilerini suistimal etmek istiyen dolandırıcılar dünya tatlısı terrier cinsi köpeklerin fotograflarını süsleyip püsleyip sitelere koymuşlar ve üzerine fiyat yapıştırmışlar arayıp almak istediğimizi söyleyince de siz parayı yatırın biz yollayacağız diyorlar bir ara inanıcaktık ama sonra içimize bir kurt düştü yavruları msn yada skype vasıtasıyla görmek istediğimizi söyledik bunu söyleyince yan çizdiler :) dolandırıcı oldukları anlaşıldı.Gelelim Mollyi buluşumuza benim güzel kızım İzmirli annesinin 5 tane yavrusu olmuş 5 yavrudan birini alıcaktık hepsi birbirine benziyordu ama ablam Mollyi seçti Taa izmirlerden buralara geldi (İstanbulda yaşıyorum) ilk geldiğinde görmeniz lazımdı ya o kadar savunmasız o kadar küçüktü ki tirtir titrıyodu bizde tabi daha önce hiç köpek beslemedik nasıl davranmamız gerektiği hakkında pek bir bilgimiz yoktu ablamın odasında ona bir köşe yaptık altına gazeteler serdik tuvalet eğitimi almasına rağmen tabi bu konuda az çekmedik ondan ama sonunda öğrendi şimdi tuvalette küçük bir çimi var çişinide kakasınıda oraya yapıyor eve yapmıyor artık benim temiz kızım :) o evimizin bir numaralı neşe kaynağı evden biri çıktığı anda ağlamaya başlar ve o kişi eve geri döndüğünde resmen salsa dans şowu yapıyor imkan olsada gösterebilsem size o hallerini
Sıra İnci'nin hikayesinde Mollynin veterinerine siyah bir kedi gelmişti 6 aylıktı ve sokaklarda tecavüze uğramıştı hamileydi...Hemde 3 tane yine bizim aslan veterinerlerden biri çok büyük bir riski göze almıştı ve incinin annesini doğurtmaya karar vermişti yavrulardan bir tanesi ölmüş bizim siyah incimiz ve erkek kardeşi kalmıştı eğer biz almasaydık veteriner barınağa vericekti ordan da sokaklara salıcaklardı biz onuda kaldık :) içinizden pes doğrusu diyen çıkar mı bilmiyorum ama siyah inci eve ilk geldiğinde ben bir tuhaf oldum cesurun üzerine kuma gelmiş gibi ve cesurda pek haz etmiyordu inciden ama şimdi baba kız gibiler ...
Mutlu SON arkadaslar 7 kişilik ailemizde mutlu mesut yaşıyoruz Allah yokluklarını göstermesin onları çok seviyoruuuz :))

Eklentiler

• $IMG_4347.webp
    $IMG_4347.webp
    31,1 KB · Görüntüleme: 167
  • $IMG_4759.webp
    $IMG_4759.webp
    36,8 KB · Görüntüleme: 170
  • $IMG_4777.webp
    $IMG_4777.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 148
Back