- 13 Mayıs 2021
- 3.498
- 5.702
- 108
- Konu Sahibi Mneozgurrr09
-
Annelerinden de guzel bakiyomusum gorumcem her gordugunde bizi oyle soyler. Hicbirseylerini eksik etmem. Babalarindan gizli bile alirim yaparm tamam annelik ney tam olarak bilmiyorum ama iyiyi kotuyu biliyorum cok sukur kendimce cabaliyorum esimde destek oda anasi babasi yasli kiramiyo koyde duruyorlar torunlarini ozluyorlardir die ses cikartmiyo fazla daha bana dio laf soylerlerse kalma altinda cocuklar simarirsa onlari gorunce bagir cagir bisey demezler sna dio yani olmus bikere neden millete bu kadar dert oldu anlamadm ki ben cok tuhaf benim 3 cocuklu adamla evlenmem cocuklri olmsaydida biz yapsaydk bu cocuklari gene ayni durum olmiycak miydi ben onu anlamiyorum zaten eski esi hayatimizda yok yani cani cehennme kimse onu anne deil insan yerine koymuyo ki ben kendime bakarim hatayida yapan benim sevabida kazanan benim bu dunyanin ustu varsa altida var
Eşiniz arasın durumu anlatsın bence başka zaman haberlesriz desin bunda bukadar büyüyecek bişey yokSelam hanımlar 3 gündür baya bi hastayım boğaz enfeksiyonu geçiriyorum cok kotu durumda zaten kızımın kolu kırık durmuyo hep bi naz şimariklik 2 gün sonra kv kp ve kaynimla eşi gelecekmiş yatılı misafir olarak kimse yardım etmez yemek olsun o şu bu olsun biliyorum ama kolumu kaldıracak halim yok cocuklara yemek zor yapiyorum simdi arayıp nasıl gelmeyin die bilmiyorum uygun dille söylesem yine alınacaklar zaten onlar gelince benim çocuklar otomatik yüz çok değişiyor lar hiç lafimı dinlemezler e bende zaten uvey anneyim die bagirip cagiramiyorum kv yaninda hemen surat yapiyo cunku onlar dusunmuyo hic gelin hasta cocukta oylesine zaten gitmeyelim die gecen hafta 2 kere gelip gittiler zaten yani napicam bilmiyorum kovid oldum deyip gelmesler mi acabasiz olsaniz nasil davranirdiniz ?
Kendi adıma cevap vereyim, ben evliliğini değil hastayken çocukları neden kendisinin yıkadığını , eşinin neden sorumluluk almadığını sordum.Yani burda konu sahibi bir seçim yapmış ve evlenmiş bu adamla ve konusu 3 çocuklu adamla evlenmesemiydim acaba değil.Neyini eleştiriyorsunuz olmuş bitmiş .Boşanayım mı diye de sormuyor.Misafir nasıl geri çevirebilirim sorusu.Umarım çocuklara annesi olmamasına rağmen hakkıyla bakıyorsundur ve sen bunu Allah rızası için yapıyorsun.Gerçekten çocuklara güzel bakıyorsan çok büyük sevap.Belki sonra kimse bilmeyecek ne yaptığını ya da çocuklar seni hep anneleri gibi de sevebilirler.Sen zaten Allah rızası için yapıyorsun kimseye bakma.Hem sonra kendi çocuğun bile olsa en çok kendi çocuğun olmayan sana hayırlı evlat olacak bunu kimse bilemez.Kendi seçimini yapmışsın ben senin ezildiğini falan düşünmüyorum çünkü aklı başında biri gibisin. Tekrar söylüyorum hakkıyla bakıyorsan sana helal olsun ben seni çok takdir ediyorum.
Ne guzel allahtan gelmiyorlarKv ve kp elbette size gelebilir, uzak mesafe ise yatılı da kalabilir ama zaten geçen hafta 2 kez gelmişler nedir bu zırt pırt size gelme sevdaları
Neyse.. Arayıp direk hasta oldum ve çok halsizim ne olduğu zaten belli değil ama grip de olsam size bulaşma ihtimali çok yüksek o yüzden siz daha sonra gelin hem zaten bu şekilde bende rahat olamam deyip konuyu direk kapatın.. Buna da alınıp güvenip bi tavırlara gireceklerse de girsinler mesafe koymuş olursunuz aranıza, böylece daha iyi bile olabilir
Ama eğer kayınvalideniz benimki gibi olsaydı aynı şeyi söylemezdim.. Benim kv bana böyle durumda kendine hizmet ettirmek yerine beni bakmak için bizzat gelip yemeğime kadar yapar
Yok bagirmak deyince simariklilik yapnca oyle cokta die kizmak gibi bisey yani annelri hakkinda onlarla hic knsmyorum baskalari fln konusursa cocuklri odalarina gonderiyorum duymasnlar dieO çocuklara bakmanız güzel bir davranış . Küçücük çocukların hiç bir günahı yok ki. Siz yine de bağırmayın yazık öz annemiz bile bağırdığında içimiz acıyordu, üvey diye bağırdığını sanar çocuklar üzülür.
Ama anneleriyle ilgili size tavsiyem en ufak imada bulunmayın çocuklar büyüdüğünde yaptığınız bütün emekleri unuturlar . Ne olursa olsun anneye kötü denmesi hoşlarına gitmez. Siz o muhabbetlere dahil olmayın. Yanlış anlamayın yaptığınız için demedim anneyi insan yerine koymuyorlar dediğiniz için öneride bulundum.
Nasil dusunuyorsanizKendinizi bununla mi teselli ediyorsunuz gerçektenadam sizi aile boyu kullanıyor, yaptığınız iyilikler bir tek Allah katında değer görecek ama insanlar asla eşin de dahil ...
Tesekkrler yorumunuz icin..Hem adamın 3 çocuğuna bakacam hem de ailesini getirip hizmet ettirecek, bem öyle adamın anlını karışlarım, sizde de hiç iş yok , eşiniz olacak adama kural koymuyorsunuz, resmen hizmetçi almışlar kendilerine , eşin sana dua edeceğine bir de ailesi için kavga çıkarıyor, Kusura bakma ama bu evlilik değil kölelik...
Covid oldum deyin(belki de oylesinizdir)Selam hanımlar 3 gündür baya bi hastayım boğaz enfeksiyonu geçiriyorum cok kotu durumda zaten kızımın kolu kırık durmuyo hep bi naz şimariklik 2 gün sonra kv kp ve kaynimla eşi gelecekmiş yatılı misafir olarak kimse yardım etmez yemek olsun o şu bu olsun biliyorum ama kolumu kaldıracak halim yok cocuklara yemek zor yapiyorum simdi arayıp nasıl gelmeyin die bilmiyorum uygun dille söylesem yine alınacaklar zaten onlar gelince benim çocuklar otomatik yüz çok değişiyor lar hiç lafimı dinlemezler e bende zaten uvey anneyim die bagirip cagiramiyorum kv yaninda hemen surat yapiyo cunku onlar dusunmuyo hic gelin hasta cocukta oylesine zaten gitmeyelim die gecen hafta 2 kere gelip gittiler zaten yani napicam bilmiyorum kovid oldum deyip gelmesler mi acabasiz olsaniz nasil davranirdiniz ?
Bilmem ilk defa duydum da o yuzden olabilir tabi herkezin ev duzeni sonucta hani derler ya kadin islerini erkekler beceremez die o yuzden dedim
Benim annemde babamın diğer eşinden olan çoçuklarına baktı yine kötü oldu yine adı üvey oldu elalem bile anladı annemi onlar anlamadıCocuklar konusunda seni tebrik ediyorm, ama sakın insanların kıymet bileceğine inanma , sadece Allah verecek mükafatını, bunu düşünerek yaşamaya bak , yoksa çok zor gerçekten,
Ben korkarim kaydiri falan die yani hic hayatinda cocuk mu yikamis bu adam sanki. Ben yikarkende kayiyolar sonra kol bacak gider kim ugrasacak yine ben gerek yok yani buna!
Yapamaz edemez diye diye alıştırıyorlar rahata, sonra adamlar da bu işleri kolay yapılıyor sanıyorlar. Yaparken hiç yorulmuyoruz sanıyorlar, parmak uçlarımız ile daktilo yazar gibi şak şak yapıveriyoruz sanıyorlar. Öyle olunca tabi kavga ederler neden yapmıyon diye. Birçok erkekte empati duygusu yok, 1 kere olsun işin içine sokacaksın anlayacak.Daha önce hiç çocuk ve bebek yıkamadım
Bebeğim olduğunda ilk kez yıkayacağız eşimle
İkimizinde ilk deneyimi olacak
Hani dediniz ya bu adam daha önce çocuk mu yıkamış diye
Siz ilk kez yıkamadan önce nereden tecrübe edindiniz?
Bizim eşlerinizde çalışıyor bu arada
Valla çatır çatır yaparlar hatta bizden iyi yaparlar.Bilmem ilk defa duydum da o yuzden olabilir tabi herkezin ev duzeni sonucta hani derler ya kadin islerini erkekler beceremez die o yuzden dedim
Hic bi yerden tecrube edinmedim icimden gelerek temiz olacagna kadr yikadim hepsi bu yabi konu nerdeen nereye geldi hay demez olaydim acaba becerebilirlermi die ne adam calistrma merklsi cktnz iyi sizin esiniz yikasin benim esim yikamiyo ben yikiyorum konu kapanmstrDaha önce hiç çocuk ve bebek yıkamadım
Bebeğim olduğunda ilk kez yıkayacağız eşimle
İkimizinde ilk deneyimi olacak
Hani dediniz ya bu adam daha önce çocuk mu yıkamış diye
Siz ilk kez yıkamadan önce nereden tecrübe edindiniz?
Bizim eşlerinizde çalışıyor bu arada
Kotu durum.Benim annemde babamın diğer eşinden olan çoçuklarına baktı yine kötü oldu yine adı üvey oldu elalem bile anladı annemi onlar anlamadi
Hic bi yerden tecrube edinmedim icimden gelerek temiz olacagna kadr yikadim hepsi bu yabi konu nerdeen nereye geldi hay demez olaydim acaba becerebilirlermi die ne adam calistrma merklsi cktnz iyi sizin esiniz yikasin benim esim yikamiyo ben yikiyorum konu kapanmstr
Ben yaparm sorun yok cocuklri yikamism etmisim cok mu yani ne var bunda allhm yaAdam çalıştırma meraklısı değil
Kadınları hizmetçi yerine koymama meraklısıyız
Ama siz buna meraklıysanız devam edin.
Konu kapanmıştır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?