onu sevmiyorum ama evlenmekten başka çarem yok

meldaela

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2009
619
1
0
İstanbul
herkes mrb tekrar arkadaşlar..sanırım bu site,ve sizler olmasanız kendime zarar verecek duruma gelirim korkarımki..henüz yeni nişanlandım ve buraya daha öncede yazmıştım nişanlandığım insanın dengesiz davranışlarından yakınmıştım..çok sorunlu bir ailm ar..babam hayatta değil,annem ablalarım ve abim var..1 ay oldu nişanlanalıannemin tek isteği olan dileği benm evlenmem..ablalarımın yaşı çok geçti ve gece çalıştıkları için,evlilik durumları olmadı ve annemin tek ümidi ben kaldım..tabii benimde mesleğim ve işim olmadığı için,evede maddi açıdan katkım olmadığı için,ablalarımn gece çalıştığı ve maddiyatın söz konusu olduğu ortamdan dolayı evlenmem yönünde baskı yapıyor ve nisanda düğün tarihi alındı..ancak ben nişanlandığım kişiyi asla sevmiyorum..ısınmaya,bişeyler almaya çalışıyorum olmuyor olmuyor olmuyor...en ufak bişeyden şüphe ediyor,bir şakayı bile ciddiye alıyor,bunun dışında yaptığı hareketler,davranışları benim kafamdaki insana asla uymuyor ve inanılmaz itici geliyor..tabii sahte davranmak zorunda kalıyorum yanında..içimden gelmeden sahte davranıyorum..sevmediğim biriyle evlenmemin yalnış olduğunu söyleyeceksiniz biliyorum ama başka çarem yok inanın yok..ablalarımla aram çok kötü,evde sığıntı giibiyim..bugün anneme düğün neden nisanda,ocakta evlensin giitsin demişler..düşünün ne derece dışlandığımı..ancak evleneceğim kişiyi sevmiyorum kızlar sevmiyorum ama çarem yok yaa istenmiyorum evde ve bir an önce benden kurtulmak istiyorlar..nedeni ise anlaşamıyoruz..ben onlardan çok farklıyım..alkol sigara,ve gece hayatı ve eve maddi katkım olmadığı için hep dışlandım onlar tarafından..ne yapacağım ben kızlar..annemle konuştum ancak eğer gelinlikle bu evden çıkmayıp vazgeçersen,seni tanımam affetmem diyor..çıldırmak üzereyim..bu arada yaşım ise 26..

Üzüldüm, tuhaf bi durum.. Herşeyin bir çaresi vardır diye başlamak istiyorum be. Ama annenizi hatalı buluyorum bu noktadaa sırf sizi gelinlikle görecek diye istemediğiniz biriyle evlendirmek zorunda bırakması çok tuhaf doğrusu. Maddi bakımdan elbette bi çözümü bulunur. Sonuçta başınızı sokacak bir yuvanız var, siz o aileye aitsiniz, illaki karnınız doyar yani. Ben gerçekten üzüldüm, sürekli başka çarem yo demişsiniz benden 3 yaş büyüksünüz, size akıl vermek değil niyetim ama lütfen tavrınızı koyun gerekirse sosyal yardım kuruluşlarına veya mahkemeye başvurun. Hangi çağda yaşıyoruz, kimse kimseyi istemediği bir insanla zorla evlendiremez hiç kimse... Evlilik bu ya.. Allahaşkına kendinizi üzmeyin gücünüzü toplayıp hakkınızı arayı siz mal değilsiniz. Duyguları olan seçim hakkı olan bir insansınız lütfen !!

Bu şartlar altında evlenirseniz şu anda içinde bulunduğunuz çıkmazın çok daha beterine girip çok daha fazla mutsuz olacağınızın farkındasınızdır umarım.

inanın ağlamaktan zor yazıyrum ama o kadar dışlandımki ailem tarafından,daha doğrusu ablamlar tarafından..annem onlara benzeme ve evlen diyor..eğer yüzüğü atarsan redderim diyor..diğerlei ise gitmem için gün sayıyor ve eşyalar bizim,ev bizim diye sürekli bir başa kalkma durumu..çıldırmak üzereyim cnm..o kadar çaresizimki ne yapacağımı bilemiyorum..evlenmezsem evde istenmiyorum ve annem biliyorum kesinlikle affetmez beni bundan eminim..evlenirsem hayatım boyunca mutsuz olucam..acaba nişanlıma yüzüğü teslim edip,herkesi herşeyi terkmi etsem o kadar yalnız ve kötüyümi ne yapacağımı bilemiyorum..

bliyorum bunun farkındayım ama farkında olduğum bir diğer şey ise,nişanı atarsamda,annem asla affetmeyecek,kızlar zaten gitmemi bekliyor evde su bile içemeyecek duruma geleceğim..

Ablalarınızla anlaşamıyorsunuz, onlar sizi dışlıyor ve anneniz evlenmeniz için baskı yapıyor diye sevmediğiniz, istemediğiniz bir insanla evlenmek zorunda değilsiniz. Sonuçta siz nişanlınızla evlenmezseniz evlenmediğiniz için annenizin ve ablalarınızın sizi evden atacak halleri yok. Hayat sizin hayatınız ve onları memnun etmek için ömür boyu sevmediğiniz bir adama katlanmak gibi bir işkenceyi kendinize yapmayın. Siz de kendinize göre bir iş bulun çalışın, kendi ayaklarınızın üzerinde durun ve eve de katkıda bulunursunuz. Sonra da nasip seveceğiniz biri çıkar karşınıza ve onunla evlenip mutsuz aile yaşantınızdan kurtulursunuz. İstemediğin kişiyle ne olursa olsun evlenme derim sonraki pişmanlık fayda etmez. Hem kendini hem de karşındaki insanı kandırmış ve ikinizi de mutsuz etmiş olursun.

ailem bana sahip çıkmaz cnm eğer nişanı atarsam..annem asla tanımaz beni ablamlar ise gideceğimi bildikleri halde dışlıyorlar..birde nişanı atarsam su bile içemem evde su bile...istemiyorlar..onlar 2si ayrı ev tutacaklarmış ben evlenince..

canım bu hikayenin sonu baştan belli,evlenip boşanmaya kalıkcaksın 2 gün sonra...niye hayatını böyle mahvediyosun,ailenin tutumu da çok yanlış,anlatmayı dene içindekileri iyice dök,ısınamadığını sevmediğini,evlenmek istemediğini. söyle,normal bi anne kızını böyle bişeye zorlamaz sanırsam...hiç bi fyada etmezse nişanlınla konu açık açık.yapamıycağını ona söyle.

canım basa gelmeden bılınmez ama eger evlenırsen hayatın kararıcak mutsuz bır evlılık olucak ve sonrasında bosanmak ıstıyceksın ve gelıcegın yer yıne annen ve senı suanda ıstemedıklerını soyledıgın ablalarının yanı olucak abın ne dıyo bu ıse bence evlenme bıraz daha sabret annen de eger senı nısanı atıcaksın dıye reddedıyosa cok yazık senın mutlulugunuz duusnmuyomu bu kadın abın ne duusnuyo abının evdekı konumu etkısı nedır pekı

Ne yani sen nişanı atarsan seni sokağa mı atacak annen. Şimdi sen nişanı atma diye seni korkutmak için sert tavır sergiliyordur ama sonuçta annendir ne kadar kızsa da kıyamaz sana. Ablalarına gelince de onlar sen evlenince ayrı eve çıkacaklarsa annene kim bakacak? Hem sen işe geri dön bence, su bile içemem diyorsun o zaman kendi paranı kazanıp kendi ihtiyaçlarını kendin karşılarsın. İçinde bulunduğun durum zor ama çözümsüz değil canım. Hemen bir iş bul ve kendine laf ettirtme sırf ablanlar eve bakıyor diye. İstemediğin adamla da evlenme. Ayrıca evi terketmek gibi düşüncelere de kapılma inan dışarıda hiç bilmediğin bir hayat ablalarının dışlamalarından daha fazla canını yakar. Güçlü olmaya çalış, kendine inan ve kararlı bir şekilde resti çek ailene. Kimse sana istemediğin bir şeyi zorla yaptıramaz canım.

olur mu hiç
insan sevmediği biriyle nasıl evlenip bi ömür geçirir
sonuç her ne olursa olsun göze alıp, hayatınızı çöpe atmayın
mesele eve para getirmekse ve nişanlandığınız için işi bıraktınızsa
tam tersini yapıp nişanlıdan ayrılın ve bi işe girin

Sen hayata bir defa geliyorsun,Kimseye boyun eğmeye!!Ve bir defa geldiğin bu hayatı sevmediğin bir adamlar evlenerek zindana çevirip mahkum hayatı yaşama...Nedemek annem benim suratıma bakmaz eve almaz ben bana öyle diyen bir annenin Gerçek bir anne olup olmadığından şüphe ederim.Hİç kızım mutlu olurmu olmaz mı diye düşünmez mi insan.Resmen evden 1 tabak eksilsinde karnımız doysun diye bakıyorlar.Ezdirme kendini bunun sosyal sığınma evi var şunu var bunu var.Olmadı evi terket seni istemeyenleri sen hiç isteme.ÇAlış kendi ayağının üzerinde dur..Sanırım çok ağır yazdım haddim değil kusura bakma ama kendimi senn yerine koydum ve kendimi çok kötü hisseettim sinirlendim.Zoruma gitti ve üzüldüm...Seni incitecek bir şey yazdıysam şimdiden özür dilerim

annem burada kalmıyor başka şehirde bizden ayrı evi var,ve bana seni istemiyorlar,eğer nişanlı olmasan sana bu evde kalma bir odaya yerleş derdim diyor..abim ise yorumsuz bu konularda..o baskı yapmıyor ama kimseyede gücü yetmiyor

inanmıyorum sana nisanda evleniyormusun bak nişandan öncede böyle dedin ailemden korkuorum dedin nişanladın ve agladın yapma ne olur bu hayat senin sırf laf söz için hayatınımı mahvedeceksin bak gecen bir arkadas demişti şimdi sana yapabilirim gibi geliyor ama aşık olmadıgın adamla yatak paylaşmak bile zor gelecek sana yapma ne olur

cnm sizlerin yorumları bana güç veriyor sizler olmsanız çıldırırım inan özür de ne demek est...başta ben nişanlamak istedim ama sonradan tanıdıkça,sevemedim,..başta nişanlanmamın nedenide yine evde istenmememden dolayı idi..şimdi bile benim eşyamı kullanıyor,benim evim bir önce gitsin diyorlar..annem bizden ayrı yaşıyor zaten başka şehirde..yemek bile yapamıyorm evde mutfağa giremiyrum..düşünün artık..

canım gercekten yapma hayat sneın hayatın annenle konus tekrar ve ablanların doldurusuna gelmesın annen madem nısnalı olmaan sana bı oda verırdım dıyomus tamam nısanı at ya ıstemıyorum de yarın bırgun ayrılıcaksın cok daha ıyı mı olucak abınle konus gucu yetmesın ama sana destek olsun you know un dedıgı gıbı cok zor bak canım hersey cok zor evlenırsen suankı yasadıgın sıkıntıların kat kat fazlasını yasıycaksın ve o zman ısın ıcıne bırde pısmanlık gırıcek keske dıyceksın deme bunu gerı donus varken cıkmaza gırme hayatını tertemız yasamk varken neden baskalarını ıstegı uzerıne kuruyosun hayatını annenle tekrar tekrar konus sen pes etme annen etsın ıstemıyorum de ne dıyosan de ama pes etme karsılarında dık durkı kararlı oldugunu gorsunler lutfen canım evlılık kolay bısey degıl coka sık olan ınsnalar bıle evlılıkte zorlanıyolarkı sevmedıgın bır adamla hayat gecmez kendınden tıksınırsın yapma bunu sımdı karralı ol gıt onları pes ettır canım lutfen bak .cocukta degılsın sonra gır bı ıse calıs kendı ayakların ustunde dur sonrada RABBIM bırını cıkarır karsına seversın oyle evlenırsın .annene hıc evlenmıycem dmeıyorum de bu adamı sevmıyorum sevdıgım ınsanla evlenmek ıstıyorum de guzelım yazık olan sana olur

bugün buraya bu konu başlıgını açıyorsun gelecekte evlendigindekii sorunlarını yazacaksınn
şimdiden bunu görüyorumm
ve ozaman tam çıkılmaz birhal alacaksınn
neden nişanlandın pekii zorladılarmı seni????
meslegin var sanırsam araştırma görevlisi yazıyor
neden çalışıp kendi ayakların üzerinde durmuyorsunn??
zaten ablanların sana bifaydası yokkk
onlar hayatında olmasada olur
ama annenin yaptıgı anneye yakışır bişey degilllllmaz:lmaz:

hayatın şuanda kötüyse evleninceee dahada kötü olacak
insan sevmediigi biriyle nasıl vakit geçirebilirrr
çok iyi düşün çokkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…