Önümde bekar ablam olduğu için beni bekletiyorlar evlenemiyoruz

Maviherdem

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2018
95
25
3
Kizlar 2 yillik iliskim aileler tanisti cok sukur guzel gidiyor hersey fakat 32 yasinda bekar ablam ondam once evlenmemi istemiyor babam ve annem hem onu hem beni anlamaya calisiyotlar fakat bizi de bekletiyorlar istemeye bile getirtmediler yuzuk bile yok es adayim üzülüyor bu sene sonu bakariz gibi konusuyorlar fakat güven vermiyorlar ablam hemen aglama boyutuna geldigi icin kiyamiyorlar ne yapmamiz gerekiyor yasayan var mi? Arada kaldim yoruldum bende hayatinda da kimse yok ki?

Maalesef toplumda boyle bir yargı var. Abladan önce kiz kardeşi evlenmemeli. Sanki nasip işi sırayla olmak zorunda gibi.
Güya ablanizi degil de sizi istemeleri veya sizi evlendirmeleri ablanizin bir eksikliği gibiymis de, insanlarin gözünde daha da düşmesine sebep olacakmış gibi düşünülüyor maalesef. Ailenizle konuşun kesinlikle sevdiginiz insanla evlenmeyi istediginizi soyleyin.

Evet bazı ailelerde bu problemler var.
Eşimin ortanca kuzenın sevdiğiyle yılları geçmiş bir tanımışlığı var evlenmek ıstıyorlar okulları bıttı. Ama önünde 1,5 yaş buyuk ablası oldugu için ablası izin vermıyor. Aiileside bişey dıyemıyor yıldılar çünkü onlarda .
Bakalım bızımkı bu yaz nişanlanıyo .
Sizin ablada bır haeket yok mu?

Ablanızın piskolojik desteğe ihtiyacı var anladığım kadarı ile.
Kısmet işi bunlar.
Ağlar ve susar ne yapacaksınız yani ola ki ufukta 5 yıl boyunca evlilik görünmezse 5 yıl boyunca ablanızı mı bekleyeceksiniz.

Ablanın yaptığı nasıl bir bencilliktir öyle ya. Ben evlenmedim kardeşim de evlenmesin. Sağlıklı bir insan kendi evlenememesine üzülse bile kardeşinin mutluluğuna nasıl engel olabilir?
Yani evlilik pat diye olan birşey de değil. Anladığım kadarıyla ablanın hayatında biri de yok. O bulacak da anlaşacak da evlenme kararı alacak da evlilik süreci başlayacak. Anne babanla da ablanla da konuş bence güzel bir şekilde. Ablan da psikolojik destek alsa hiç fena olmaz gibi

Sizin yasiniz 17-18 mi? Kendi geleceginizi kurmak icin ablanizdan izin bekliyorsaniz, o zaman beklemeye devam edin.

Boyle sey mi olur ya.. 32 yasina kadar evlenseymis madem. Sirasini savmis o

siz kaç yaşındasınız

yani ailen sadece ablan üzülür diye mi elalem ne der diye mi düşünüyor

eşimin ablası en büyük

önce ondan 1,5 yaş küçük erkek kardeşi evlendi o zaman sıkıntı değildi arada yaş farkı azdı

sonra eşim evlendi ki en küçük kardeş eşim, ablası 34 eşim 26 yaşında iken evlendik

sonra 37 yaşında abla da evlendi

yani bizden 3 yıl sonra

bu arada abladan küçük, eşimden büyük bir abla daha var

şu an 40 yaşında ve bekar

biz hala ablaların evlenmesini mi bekleyecektik yani bizim yaş da 37 oldu bu süreçte

bu mantık sağlıklı değil

kimin kısmeti ise o evlenir deyin

belki siz evlenirken düğünde birisi ile tanışıp o da evlenecek

Ablandan izin almak veya rıza almak zorunda mısın ya

O evlenemezse sende evlenemeyeceksin ne dinliyosun ki bencil resmen

Cok sacma bir durum.
Ablanizn yaptigi bencillik.
Belki yillar sonra evlenecek.
Onu mu bekleyeceksiniz yillarca?

Ablanizla uygun bir dille konusun.
Herkesin nasibi ne zamansa o zaman olur deyin.

neyi bekleyecekmişsiniz.
ablanın biriyle tanışmasını sevmesini anlaşabilmesini nişandı düğündü takribi ne kadar bir süre veriyor aileniz size beklemeniz için?

böyle saçma iş duymadım annen baban ablandan tuhaf..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…