Bu saydığınız toplumsal sorunların önlemini ebeveynler olarak "kır dizini sen kızsın/kadınsın, adın çıkar, sana orospu derler" derken erkek evlatlarınıza "ağam, paşam, taşağını yiyeyim, bülüğüne kurban olayım, benim oğlum bütün 'KARILARI" karşısına dizer, hepsinin üstünden geçer, söyle bakayım sana hangi kızı ALAYIM? diyerek gerçekleştirdiğiniz iki yüzlü çocuk yetiştirme sistemini terk ederek alırsınız. Eğer siz o ebeveynlerden değilseniz zaten sorun yok.
Ayrıca mevzuyu dine ben getirmiyorum, dinden bahseden sizsiniz çünkü bence bu dinî değil insanî bir mesele.
Burada herkes birbiriyle her konuda fikir alışverişi yapıyor ve buradaki hiç kimse birbirini tanımıyor. Sırf karşımızdaki kişiyi tanımadığımız için fikir beyan etmeyeceksek o halde hiç kimseye hiç bir konuda fikir beyan etmemeliyiz sonuçta her sorun kendi içinde bir komplikasyon.
Söyleyeceğim son şey 19 yaş küçük bir yaş değildir, 19 yaşındaki gençler amansız bir hastalığın tedavisini buluyor, o gençler matematik formülü geliştiriyor, yeri geliyor senin benim hayal bile edemeyeceğimiz bir makina icat ediyor hatta bilmem söylememe gerek var mı ama 2 gün önce o gençler meclise girdi ve yasama organının bir parçası oldu.