ordan nasıl gözüküyor?

sarihperi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Nisan 2014
1.605
762
73
İstanbul
hanımlar özet şekilde anlatmaya çalışıcam,5yıldır süren bir ilişkim var ben işe gireli 11 ay oldu onun işe girmeside 1,5ay oldu,işe girmeden önce askerliğini yaptı ve iş arama süreci 4-5 ayı buldu,ben öğretmenim ve o da özel sektörde müh. benim onun yanına gelmem lazım diğer türlüsü olmuyor onun işinden dolayı bunun içinde nikahı düğünden daha erken yapmamız gerek,kendi aramızda konuşuyoruz beraber çeyiz alışverişi yapıyoruz araştırıyoruz ne kadar para biriktirebileceğimizi söylüyoruz birbirimize falan tek konuşmadığımız şey söz-nişan benim teklif beklediğimi biliyor daha doğrusu istediğimi hiçte konusu açılmayınca bende sürpriz yapıcak diye bekliyorum,bu arada konuşmalarımızda ailesinin düğün için bir şey yapamıcağını söyledi bende allah var aileme bir şey yaptırmak istemiyordum birde karşı taraf yapmıcaksa benim ailemde zora girmesin diye düşünüyorum ama benden önce ablam evlendi ve ailem ona yaptığı için banada yapmak istiyor ama ben bunun ilişkimiz için zor olcağını düşünüyorum,ben senin ailen hiç mi bir şey yapmıcak bana şunu bunu almıcak mı gibi konuşmaları yapmak istemiyorum hele şu anda ortada bir şey yokken hiç demem böyle bir şey,benim dert ettiğim şey şu esasında annem bana sürekli erken nikah yapanların işte erkeklerin aldattığını üstü kapalı örnek veriyor,atanmadan düğün yapma diyor (ama bu benim durumum için imkansız nikahı mutlaka erken yapmam lazımki atanabileyim yanına) ve en çokta seneye evlenme diyor rahat rahat borçsuz evlen diyor,ablam 7 ay içinde evlendi onun evlendiği kişi kendinden 6 yaş büyüktü ve durumları iyiydi üstelik en fazla 1 yıldan beri tanışıyorlardı yani annem erkek arkadaşımın durumunu diğer tarafla kıyaslıyor gibi geliyor ve böyle konu açıldığında seneye olmasın diyor bende anne neden diye sorduğumda seni de hemen vermek istemiyorum diye işte yumuşatıyor şaka yapıyorum diyor ama iş böyle değil,sevmiyor sanki ama sevmemesi için bir sebepte yok öyle,bugün mesela işte babasının oğlum evlencek para lazım dediğini duymuş bir şekilde bunu bana gülerek anlatıyo ben kızıncada bu kez ben gülerek anlatmadım ya da bana tavır yapma diyor ne zormuş kızlar daha ortada bir şey yokken böyle nişan olunca nasıl bir hengamenin içinde olucam ben..onada anlatamıyorum bunları ne deyim ki,annem aslında paraya bakan biride değildir yani biz öyle lüks falan yaşamıyoruz standart bir hayatımız var,bana gelen talipler var işte onları beğeniyo görmeden aynısı ablama da olurdu annem kendi bulduğuyla evlenmemizi istiyo o olmadı diye mi böyle yapıyo normal mi bu davranışı ben mi göremiyorum kızlar?eşyaları kendi biriktirdiğimizle alıcaz,düğün kına vs içinde kredi çekeriz öderiz diyoduk ikimiz,yani para için 2 yıl daha mı beklemeliyim ya da sırf annem istiyo diye göremiyorumdur belki gerçekten bir şeyleri?

Net bir sorun göremedim ancak şunu söylemeliyim.
Ablan için ne yaptıklarına bakma hiç.

Karşı taraf hiç bir şey almıyor, destek olmuyorsa ailene bir çöp bile aldırma.
Durumları iyi bile olsa.

Baştan anlaş kendimiz çalışır öderiz diye.

Sonra ne olur biliyor musun?
Senin ailen üstüne düşeni yapar borcunuz az olur.

Eşin de bu rahatlıkla ailesine harcamalar yapar, ota b.ka yardım adı altında vermek ister.

Sen de enayi gibi hissedersin. Aileme niye aldırdım diye bin pişman olursun.

Bu sebeple off çekeceğine borçlar için off çek eşitlik olsun dikkat et.

Kendinize güveniyorsanız evliliği ertelemeniz şart değil.
İkinizin de mesleği var şükür. Allah sağlık versin ödenir yani..

Nikahı erken yapsan da duyurma kimseye kendi aranızda nikah olsun tayin amaçlı.
İnşallah olmaz ama olası bir kazık durumunda sessiz sedasız dönersin..

peki sizce söz ya da söz konusunda bir şeyler söylemeli miyim?benim sezdiğim kadarıyla ben gidene kadar bir teklifte gelmicek gibi bu durumda eylülde giderken resmiyette bir şey olmazsa çok incinirim yani, nasıl yapmalıyım iş işten geçmeden biz sözü ne zaman yapıcaz diye konuyu açmalı mıyım yoksabir şey söylemeden bekleyip kendi kendime ne zaman edicek diye bekleyip bir şey gelmediğini görüncede hayal kırıklığı mı yaşamalıyım

5 yıldır görüşüyormuşsunuz 5 ay degil sonucta bence bi sakınca yok gibi konuyu açıp sorun..

5 yıllık ilişki söz konusu şimdi. 5 yıldır aklın nerdeydi der insan sana da annene de.

5 yıllık ilişki söz konusu şimdi. 5 yıldır aklın nerdeydi der insan sana da annene de.

hayır sanırım yanlış anlaşıldı,biz 5yıldır beraberiz ama öğrenciydik o zaman ve ne o ne ben işe girmeden evlilikle ilgili bir adım olsun istemiyorduk,şimdi biz evleneceğimiz zamanı konuşuyoruz seneye yaza düşünüyoruz sadece aramızda yüzükler ne zaman takılsın gibi bir konuşma geçmedi bununda sebebi işte her ne kadar konuşsakta ilk adımı onun evlenme teklifi olmalı benim böyle düşündüğümü biliyor diye düşünüyorum ama sezdiğim şey önümüzdeki ay olan ağustosta bir teklif etmeyeceği sanırım şubat tatilinde düşünüyor ama ben ağustosta olsun istiyorum bu durumda açık açık konuşmalıyı mıyım diye sordum sözü veya nişanı ne zaman yapıcaz diye?

Şimdi çocuk değilsiniz sonuçta ayrıca ortada 5 yıllık bir emek var. Sevgi var. Bende büyük bir sorun göremedim. Anne yüreği tabi iyi bir standartta yaşamanı istemesi çok doğal. Ancak onun bulduğu biriyle evlenmeni istemesi bencillik olur. Ki bence hiç bir anne evladına bunu yapmak istemez. Ben ne olursa olsun ilişkime sahip çıkardım diye düşünüyorum. Ayrıca zaten 5 yıl olmuş bundan sonra beklenecek bir şey yok bana göre konuyu açmalısın. İş ciddiyete dökülmeli.

Hımm ben zamanı değil de ilişkiyi gözden geçiriyorsunuz sandım annenizin gazıyla. Ufukta evlilik varsa isteme söz nişan falan gibi şeyleri konuşmanızın bir sakıncası yok. Zaten evlenme yolunda ilerliyorsanız geleceğinizi konuşmak için evlilik teklifi beklemeyin bence.

cvplar için teşekkür ederim çok şükür büyük bir sorun göremedim yazanlar olmuş olmaması zaten hep temennim hem kendim için hem diğer konu açan arkadaşlar için,biraz kararsızım aslında çünkü benim hep istediğim şey sürpriz bi evlenme teklifi almak benim durumumda sürprizi teklif etmesi değil tabi içeriği ne şekilde edicek olması şimdi konuşursam o da tamam yapalım derse ya teklif gelmeyebilir ya da hemen anlarım onun büyüsünü bozmak istemiyorum ama diğer yandan da söyleyim rahatlayım diyorum,malum düğün mevsimi ve yaş gereği tüm arkadaşlarım ya nişan ya düğün yapınca biraz etkileniyorum haklı olarak o nedenle bana tesiri olan bir sorun sizlere aman tek beklediğin bu olsun gelebilir ama şu an tek beklediğim o zaten:)allah herkese yaşattın ve bir ömür boyu mutlu olunsun inşallah

Ben hiç erkek ailesinin doğru düzgün bir şeye elini sürdüğünü görmedim. Çalışmıyor olsaydınız ellerini bi güzel sürerlerdi ama, annenizde bunun farkında ondan biraz rahatsızlık duyup bunu yansıtıyor bence. İleride onlar evlilik için hiç bir şey yapmadıklarından dolayı en çok siz rahatsızlık duyacaksınız ve eşinize yansıtacaksınız.

bu arada evlenme teklifi almamışsınız ama evlilik yoluna girmişsiniz, o yola o teklifi almadan girmeyecektiniz. şimdi bi teklif gelse de ne kadar samimi gelecek ki size. yinede istiyorum diyorsanız, siz yokken bir arkadaşınız söylesin teklif beklediğinizi. erkeklerde genelde benim gibi düşündüğü için gerek yok diyip etmeyebilir.

Bana göre de uzun süreli bir ilişkiniz var sonuçta sürekli konuşuyorsunuz ne zaman evlenelim diye o yüzden evlilik teklifi gereksiz geliyor bana
Belki de sevgiliniz biraz para biriktirip öyle konuşmak istiyordur bu konuları, çünkü yüzükler bile onun bir aylık birikimi demek.
Anneler kızlarını çoğunlukla hemen evlendirmek istemez, benim annem eşimi gayet severdi ama hep 2 yıl sonra evlenin falan derdi
Sevgilinizin kendini kötü hissetmemesi ve ilerde ailenizin bunu başınıza kakmaması için (onlar bişey yapmadı biz yaptıkk) ailenize bişey aldırmayın takı olarak taksınlar

merhabalar, bir süredir içim içimi yiyordu bakalım ne zaman edicek ne zaman düşünüyor diye bugün bir vesile ile konu açıldı ve içim en azından ne zaman olduğunu bilme yönünden şu anda rahat,biz her ikimizde nişan süresi için 6 ay ideal derdik o da o nedenle ocak şubat gibi düşünüyormuş ama ben sitem ettim bu fikrini keşke paylaşsaydın diye çünkü çeyiz falan bakarken ben bi süre sonra sıkılmaya hevesim gitmeye başlamıştı ona da bunu söylediğimde e ortada birşey yok ben bakıyorum alıyorum diye kendimce çok haklı tepkiler veriyordum her neyse yorum beklediğim nokta düğün parası konusu
Daha önce bahsetmiştim biraz ailesinin durumu olmadığını söylemişti bugün gene durumu açtı babasının aylık geliri 1600 liraymış ev kendilerinin bir yerden de 350 lira kira geliyor ve ekstra bi gider olarak babasının 300 lira sigorta ödemesi varmış bunun dışında faturalar ve mutfak masrafı oluyor,bir erkek kardeşi var o çalışıyor ancak kendi parasını kendisi yiyor,birde lisede okuyan kız kardeşi var,açıkçası buraya yazınca tablo bana anlattığı kadar acıklı gelmedi o zamanda çok gelmemişti ama çok laf söyleyemiyorum işte...ben şu durumda çok ortada kalıyorum bugün ablamlada konuştum eşyaları ikimiz biriktiriceğimiz parayla alıcaz ama düğün için kredi çekicez dedim ablamda düğünü onların yapması lazım kardeşim dedi,annemle konuşunca da annemde düğünü gelinliğini onların alması lazım dedi,ya da arkadaşlarımla konuşunca onlarda aynı şeyi söylüyorlar ben bu durumda çok muallakta kalıyorum etkileniyorum haklı olarak..bende bayılmıyorum sonuçta kendi gelinliğimi ödemeye düğün için parayı benim ödememe,annemle ablama çok güzel kına gecesi yapmışlardı aynısını banada yapıcaklarını söyledi annem her ne kadar yapma anne desemde yapıcak ama ben eğer onlar bi şey yapmıcaklarsa annemlerinde hiçbir şekilde karışmalarını istemiyorum çünkü kendimi biliyorum ilerde lafını ederim bunun,şimdi bile ortada bir şey yokken bi sinirleniyorum acaba benim sevgilim mi kıyamıyo yoksa ailesinin yaklaşımı mı bu şekilde bilemiyorum,benim ailemin kınayı ödemesinide istemiyo onuda belirtmiş olayım,yani aslında şunu merak ediyorum muhtemelen çok ağır yorumlar gelicektir durumları yokmuş sen ne istiyosun daha gibi ama gerçekten görmüş geçirmiş olanlar biraz fikir verirse çok mutlu olurum erkek tarafı bu şartlarda hiç bir şey yapamaz mı gerçekten?bu arada benim aileminde aylık geliri 2bin ve fatura birde diğer masraflar var okuyan çocuk yok başka gelir yok ablamın düğününden kalan borçlar çocuk gibi zaten:)yani benim ailemin durumuda bu şekilde..birde sevgilim ve erkek kardeşi her ay eve 250 lira para veriyorlarmış annesi ona dokunmayıp altın alıyormuş bana takılacak altınları bile sevgilim şu anda kendisi ödemiş oluyor yani,bu şekilde sizce seneye yapmayı düşündüğümüz düğünü bir yıl daha bu düğün parası için ertelemeli miyim yoksa kabul edip evlenmeli miyim?

Daha aileler tanışmadan ortada söz nişan yokken kafana bu kadar takarsan bu işin içinden çıkamazsın. Eşimin ailesi de bizim için hiç bir şey yapmadı eşyamızı düğünümüzü gelinliği damatlığı kendimiz aldık kimseden tek kuruş beklemedik. 2 düğünüm oldu memleketteki düğünümü ailem yaptı. Eşimin ailesi bana 3 bilezik bir de set taktılar hepsini geri istediler verdim. Benden uzak Allaha yakın olsunlar hiçbir şeylerini istemem. Sen de takma bu kadar borç ödenir ikinizin de işi varmış

takma durumun şu sebepten erkek tarafının durumunu bana anlatılan kadar anlattım kendi aileminkinide anlattım şimdi bu tabloya göre normalde yapılabilecekken yapılmama tercih edilirse erkek tarafınca burda art niyet ararım sonuçta evet biz evlenicez ama evlenince o şekilde olmucaktır,benim merak ettiğim gerçekten bu gelirle erkek tarafı hiçbir şey yapamaz mı bunuda ev geçindirmediğim için soruyorum

en temizi iki aileyide işin içine karıştırmadan çiftlerin herşeyi kendisi yapması onun düğünü şöyle oldu kvdesi bunu taktı kp de şunları aldı mahalle baskısından başka bişey değil seviyorsanız kendinize güveniyorsanız birlikte yapın herşeyinizi ne kadar borç olursa olsun kendi emeğinizle yaptığınız kurduğunuz evde yaşamak o kadar keyifli ki zamanı gelince anlarsınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…