Orta yaş bunalımı?

Orta yaş bunalımı derken bende 50 civarı sandım..hadi 30 olsun 23 te ne yaş bunalımı Qllahaskina😂😂😂

Çocuklarınızın yaşlarına baktım; biri iki yaş diyorsunuz ki yeni yeni uykularınız düzene giriyordur belki, daha curcunası dinmeden ikinci çocuk, o da 1 aylıkmış, daha lohusasınız da... Eh, siz bunalmayıp ne yapacaksınız?
Bir de genç anne olmak, kendini belki tam yaşamadan, kendinin farkına varmadan iki çocuk ve bol fedakarlık içeren bu yola giriş... Bunların hepsi kendi içinde sıkıntı-sorgu sebebi olabilecek şeyler.

Çocuklarınızın yaşlarına baktım; biri iki yaş diyorsunuz ki yeni yeni uykularınız düzene giriyordur belki, daha curcunası dinmeden ikinci çocuk, o da 1 aylıkmış, daha lohusasınız da... Eh, siz bunalmayıp ne yapacaksınız?
Bir de genç anne olmak, kendini belki tam yaşamadan, kendinin farkına varmadan iki çocuk ve bol fedakarlık içeren bu yola giriş... Bunların hepsi kendi içinde sıkıntı-sorgu sebebi olabilecek şeyler.

Çok güzel anlattınız :KK43:

Aynı jenarasyondayiz yaşını sabitleyecek halin yok sanırım 30 da nalları dikersin yoksa. 😁😛

Allaaahımmm 23 yaş orta yaş mı kardeşim dur bismillah şimdiden böyleysen 30 larda seni düşünemiyorum 🤨
Valla keşke 23. Yaşıma dönme şansım olsa sosyalleşmeye çalışın yaş 23 ama ruhun 80 gibi takılma hayatı yaşamaya bak ;)

23 yasinda çocukLAR'in varsa bunalimlara girmen,hayatının akip gittigini dusunmen normal.
ama daha cook gencsin. Ve eger baska cocugun olmazsa birkac sene sonra,bebeler buyuyunde emin ol ki cook rahatlayacaksin.
Orta yas bunalımı deyince otuzlarin bitti sandim bende.
Ben 28 yasindayim. Hayatimin daha yeni başladığını hissediyorum. En guzel yaslar. Okul bitmis, is bulunmus, kendi kararlarini verme cagindasin,dünya büyük...

Kızlar 23 yaşındayım ama 17 yaşımı özlüyorum sanki yaşlanmış hissediyorum kendimi. 18 yaşındakileri görünce özeniyorum o yaşıma. Bide abla dediklerinde. Orta yaş bunalımına erken mi girdim:110: 18 gibi gösteriyorum hala ama böyle bakınca yıllar çok hızlı geçiyor diyip bidaha bunalıma giriyorum :KK70: ay sinirlerim bozulduu:KK48:
🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

23 yasinda çocukLAR'in varsa bunalimlara girmen,hayatının akip gittigini dusunmen normal.
ama daha cook gencsin. Ve eger baska cocugun olmazsa birkac sene sonra,bebeler buyuyunde emin ol ki cook rahatlayacaksin.
Orta yas bunalımı deyince otuzlarin bitti sandim bende.
Ben 28 yasindayim. Hayatimin daha yeni başladığını hissediyorum. En guzel yaslar. Okul bitmis, is bulunmus, kendi kararlarini verme cagindasin,dünya büyük...

Evet bebeklerim büyüdüğünde her şey düzene girdiğinde sanırım çıkabilirim bu psikolojiden

Çok güzel anlattınız :KK43:

Est. sen doğru yerden bilgi verip anlattın, eh bana da anlaması kaldı.
Bunalımını geçirmek için ne yapılabilir bilemedim, ama hayat kırkında başlar diyordu bir yazar sanırım; adını unuttum şimdi. Ona cevaben de hatta "Hayat kırkında değil, farkında olunca başlar" demiş biri. :)

Yani geç değilsin hiçbir şeye.

Terbiyenizi takının okuduğunuzu anlamadan bana da yazmayın. Konu sahibine tavsiyemi verdim geçtim sizi ilgilendiren bir şey yok...

Ne hikmetse konu sahibine cevabı da çok sonra yazdınız.
Cidden siz kendini iyi hissetmeyen birine durduk yere gayet alakasız bir şekilde bebeklerinle ilgilen siye suçlayıcı yazıyorsanız bana terbiye dersi verecel son insansınız.
Ben siz hitabıyla yazıyorum tek bir kötü cümlem uok size. Yaptığınız ufak çocukları olan bir kadına hele hoş değil, üstelik ilgilendiğini nerden biliyorsunuz diyorum. Siz bana sokak jargonuyla bas git terbiyesiz falan gayet hakaret ediyorsunuz üstüne terbiye diyorsunuz. Sizin gibi terbiyeli olacaksam olmayayım ben teşekkür ederim.
İyi forumlar

Evli, 2 çocuklu olunca bekar ve görece daha az sorumluluk sahibi gençlere imrenmen ve kendini fazla buyuk hissetmen normal.. Kendini dış dünyaya kapatan evlilerden olmamaya calis.. Umarim esin anlayisli biridir ve birlikte sevgili gibi vakit geçirip arada sorumluluklarindan siyrilabilirsin..

O değil de çocuklar kısmına takıldım. Biraz fazla erken anne olmuşsunuz, o yüzden böyle hissetmeniz çok normal.
21 yaşındayım bebeği geçtim evlilik bile düşünmüyorum ya. Daha okulum var kariyer yapacağım falan. Bazı insanlar hayatı çok hızlı yaşıyorlar.

Başlıkta ağır saçmalamışsınız. Yaş bunalımı olsa neyse de, orta yaş nedir yani. 23+23= 46 yasında nalları dikeceksiniz o zaman. Tööbe. :işsiz:

Canım seni çoook iyi anlıyorum :KK43: bende 21 yaşındayım ve 17-18 yaşlarımı çok özlüyorum zaman çok hızlı geçiyor daha dün gibi her doğum günü kaçına giriyorsun diyenlerden kaçıyorum resmen çünkü gittikçe yaşlanıyoruz Bi bakmışız 30 Bi bakmışız 40 derken..
Sormayın çok yaşlanmışsınız :KK43: ahiretnetten bildiriyorum 40'a gelince tık gittim, hanımlar orta yaş dediğiniz şey dünya sağlık örgütüne göre 45-59 yaş aralığıdır, ki günümüzde 50-70 yaş arasına orta yaşlı deniyor artık.
Çocuklarla bunalmak normal ama yaşanan bunalım orta yaş bunalımı değil, 47 yaşındayım daha ben girmedim orta yaş bunalımına.

Bu arada bazı yorumcular arasında sürtüşme var sanırım rica ediyorum kurallara uyunuz polemiğe girmeyiniz.

Back
X