Orta yaşta boşanmak

Aynı okulda çalıştığım bazı kadınlar yaşlarını söylüyor şok oluyorum. 50 diyor kadın ama 35 gibi gösteriyor. Siz hiç doğumda yapmamışsınız eminim olduğunuzdan en az 5 yal genç gösteriyorsunuzdur. Bende 26 yaşında boşandım. Anlattıklarınıza fiziksel şiddet ve kumarı da eklersek sizin onca yılda yaşadığınızı 15 aya sığdırdık. Bir iki gün iyi olmak dışında kavgasız geçen bir gün bile olmadı. Genç yaşımda bu kadar kısa sürede boşanırken bile Emin olun çok düşündüm çok kararsız kaldım. Şimdi yazınızı okuyunca anlıyorum ki zaman hiçbir şeyi düzeltmiyor. 15 ay nasılsa 15 yılda öyle geçiyor. 30 yıllık evli olduğunuzda da aynı şeylerden şikayet edeceksiniz ve koca bir ömür bitmiş olacak. O zaman kalan ömrünüzü kendinize hediye edin ve bırakın bu adamı.

Bence bu adamdan çocuğunuz olmamasına üzülmeyin. Kaderinize o çocuğu da ortak edecektiniz. Böyle bencil asalak tiplerin eşleri sayesinde evi barkı düzeni oluyor. Hem işsiz hem bir koca olarak işe yaramaz hem de kadın kovalıyor internette. Siz bunu derhal boşayın. O rahatı, düzeni, karısının çevirdiği ev gitsin bakalım elinden. Bakın zerre acımayın, bunca yılın hatırı var demeyin derhal avukat tutun görsün dünyanın kaç bucak olduğunu. Ben olsam elimde resmi bir evrak olması açısından gider karakola şikayette bulunurdum bana psikolojik şiddet uyguluyor diye.

Aileniz ne güzel destek oluyormuş size. Bırakın kadını, bir insan olarak bu laflara bu aşağılamalara maruz kalmak insanda psikoloji bırakmaz. Bu iğrenç adamın ettiği her hakaret ruhunuzda derin yaralar açacak. Nolur harekete geçin. Gerekiyorsa buraya her anınızı her şeyi yazın, mutlaka size destek olur fikir veririz.

Hala gencsiniz.Ondan bir kurtulun,daha cok farkina varacaksiniz bunun.Yasayamadiginiz gencliginizi yasayin. Hannaz arkadasimiz da bir sekilde kurtuldu,nasil mutlu,nasil guzel,nasil genc,yasiyor vallahi ❤
Silkeleyin eteginizden,cekin sifonu,pesinizden dolasacak,o zaman da o tarafa tukurmeyin bile..

Zatrn bizim genc kizlarimizda pc basinda kasina kasina kadin pesinde kosan, calismayan erkeklere bayildigindan kapanin elinde kalacaktir kendisi....

Ya 40 41 42 yasinda ilk evliligini yapan cocuk sahibi olanlarida taniyorum cevremde... neyin kafasiymis bu?o terbiyesiz kendine deger vermiyor ve sizede tabiki ,onun icin oyle soyluyor ama akan giden bir hayat ve ne guzel insanlar var bosandiktan sonra karamsar olmayin duzgun biri karsiniza cikarsa evlenin

Kesinlikle.Benim bir tanidigim,gencligini mahveden kotu bir evlilikten sonra evlendi,ama ask evliligi yapti vallahi 56 yasinda ❤

Ben 33 yasinda ayrildim. O zamana dek zamanla iyice kotuye giden bi evlilige dayandim. Gerek yalnizlik korkum gerekse cocugum var hissim. Ama sonunda aldatildim ve cocuguma karsi vicdan azabi yapmadan ayrildim. Kurtuldum. Ki sizinki cok daha kotu bi evlilik. Demem o ki yalnizliktan korkma duygusunun nelere kadir oldugunu bilirim ama sizinki biraz abartili sabir. Hatta af edin lutfen ama delilik. Isi gucu olmayan adamada kizlar kadinlar kosar adim gelirler artik. O size saydigi laflar vs birakin şunu ya. Cekilir dert degil ama yinede siz bilirsiniz. Hakkinizda hayirlisi

Biz ne konular okuduk burada,keskeler,sonra gelip iyikiler.
Ben eminim yazarsiniz.Cocugunuz olsaydi askinti olurdu size.
Bir adam da esine gozdagi vermek icin bosanacagim diyormus durmadan.
Adli tatilin baslamasina bir gun kala basvuru yapmis,akli sira tatil girecek araya,kadinin da burnu surtecek,yalvaracak,o da tatil bitince geri alacak.Fakat kucuk yerde olduklarindan su davalari bitiripte tatile girelim diye ertesi gun oglen bosayivermisler cifti,adam kalakalmis oyle
Sizinki de kalakalsin,sizin caniniza yillariniza yazik degil mi:/

Senin yaşında anne olan bir dolu ünlü kadın var desem, ne düşünürsün.
Yazdıklarından sorunun sende değil eşinde olduğunu düşündüm açıkcası.
Bunun ayyuka çıkmasını istemediği için de bebek sahibi olma çabana karşılık vermemiş, üstüne seni aşağılayarak kendi açığını kapatmak istemiş.
Bu adamla hayat arkadaşlığına devam etsen eline ne geçecek, ne düzelecek?
Tam tersi yollarınızı ayırırsanız hangi olanaklara sahip olacaksın?
Bırak ayrılmaya üzülmeyi, sırf ikinci soruda ki heyacan bile ayaklanma ve umut sebebidir bir insan için.

Zaten bir evlilik yokmuş orta da siz de farkına varmissiniz zaten. Çok şükür ki kurtuluyorsunuz. Sevmediğin sizi yıpratan birinin sizden sonra ne halt yediği sizi çokta ilgilendirmesin. Hatta hayatına aldığı kadınlar adına üzülun bence. Keşke böyle.adamlarini belli bir deneyimden sonra mimleyebilsek.
43 yaşında insanlar hayata yeni başlıyor, üniversite bitiren insanlar var. Yiyin için gezin. Onun hor gördüğü bütün hobileriniz gonlunuz doyasıya yapın, özgürce. Sonra da oh beee diye arkanıza yaslanın.
Yeni hayatınızda basarilar dilerim

Cocugun yok vala cokta guzel başlarsın hayata 36 yasinda 15 aylik bebemle boşanıyorum adami ömür boyu ara ara gorecem sen düşün. Birde yaslanincs ne olacak değil yarina kimin çıkacağı meçhul su aralar bizim mahallede eşi ölmüş kadin cok maalesef ama hayat devam ediyor

Kırmak istemem ama 15 yılınızı çöpe atmanız gerekir, çünkü çöp.
Bırakın bu adamı, kendinize geleceksinizdir. Deyim yerindeyse küllerinizden doğar, kalan hayatınızı gerçek mutluluklarla geçirirsiniz.
Bu zamana kadar yapmamanız hata.

Yaşadıklarınıza üzüldüm. Tabiki keşke baştan bunları yaşamasaydınız ama asıl mesele o değil. Geçmişi atın kenara.
Bu zamandan sonra kalan ömrünüzde bu tür bir hayatı hak ediyor musunuz? Kimse etmez, hele ki bu kadar dert çeken biri daha fazlasını çekmeyi hak etmez. Birinin size hak ettiğinizi vermesi değil, sizin kendi hak ettiğinizi bilip almaya çalışacak hareketi yapabiliyor olmanız lazım.Bir faydası olsa ilişkinin tekrar düşünün derdim ama o da yok. Hakkınızda hayırlısı

Ben 35 yaşında 15 senelik evliliğimi bitirdim. Sizinki kadar olmasa da psikolojik şiddet vardı. “Ben daha iyi bir hayatı hak ediyorum” dedim. 42 yaşında anne oldum.
Benim boşandığım kocamda derdi. “Seni kimse almayacak. Benim kadar kerizini bulamazsın” diye. Gayette alan oldu.
Bir tanıdığım söylemişti. “Eş yaşlılıkta lazım” diye. İnsan sohbet, muhabbet, dost istiyor yanına.
Hayat bu ne olacağı belli olmaz. Ama şu an yaşadığınız hayattan daha kötüsü olmaz.

1000 kez beğendim yazmak için giriş yaptım sırf.

O kadar haklısınız ki , sevgi kırıntısı için ilişkiyi sürdürmeye çalışıyoruz, bende de var bu, yorum beni aydınlattı resmen iyi mi

Ben de ilişki bitirirken çok zorlanıyorum, çünkü içimde hala doymayan bir sevgi açlığı var, babam çok ilgisiz biriydi zaten, erkeklerden de hayır görmedim, kendinizi sevin deniyor evet deniyorum ama gerçekten kendi kendine zormuş.

İnsanlar hayatta neyi elde edemiyorsa onun eksikliğini hissediyor, bu bir gerçek. Çalışmaya başlayana kadar hep başkalarının kıyafetlerini giyerdim, istediğim hiçbir şeyi alamazdım ama ne zamanki maaş almaya başladım, yılların intikamını alırcasına kıyafet, makyaj malz, çanta, ayakkabı... doyana kadar aldım. Şimdi de bıktım, sadece ihtiyaçlarımı alıyorum, niye çünkü doydum.

Aileden sevgi gören kadınlara gerçekten imreniyorum, kendim de bu konudan müzdarip olduğum için, çocuğuma sevgi gösteremeyecek bir insandan çocuk sahibi olmadım evliyken.

peki şimdi ki eşinizle nasıl tanıştınız diye sorsam? abes olur mu???

Kurtulun bu asalaktan, ezikligi sebebiyle size oyle davraniyor. Belki bosanip hayatinizin askiyla karsilasacaksiniz, neden bu firsati tepesiniz? Ben de 37 yasinda 2 kucuk cocukla bosandim, hic pisman olmadim
sizin sebep neydi
çocuklara kim bakıyor

Siz boşanarak 15 yilinizi çope atmiyorsunuz. Tam tersi çop olmuş 15 yildan kurtuluyorsunuz. Oyle hayata devam etmeye deyer mi? Deyerse eyvallah. Neden o kadar sabrettiniz, neden o adamdan çocuk duşundunuz demiycem. Belli ki sirf evli olayim, bekar, boşanmiş adi almayayim diye empoze edilmiş beyninizde. Çunki kimse bunlari çekmez, hele bu adamdan çocuk dogurmak istemez. Boşanmak geç kalinmiş ama doğru bir karar. Hayatiniz degerliyse tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…