- 29 Ağustos 2014
- 1.614
- 3.853
- 333
- Konu Sahibi willedwoman
-
samimi olduğun biri varsa ondan rica edebilirsin. yoksa da şaka yollu söylemeyi dene. gerçi hiç de sevmem şaka yollu bişey söylemeyibende öyle düşünüyorum sonra unutulur ben söyleyincede abes olur
adam başı 15 liraysa 150 lira alacağınız oluyor ki içte az bir mebla değilbende öyle düşünüyorum sonra unutulur ben söyleyincede abes olur
atlayıverdim en genç benim içlerinde interneti aktif kullanan o yüzden ben halledeyim dedim ama bi daha karışmam artıkBöyle durumlarda Cüneyt gibi ortaya atlamamak gerek açık açık isteyin su çiçek parası ne oldu arkadaşlar deyin gülerek
aynen maaş kartımdan çektirdim güvendim. zaten 200 tl vardı 150 gitti
selam arkadaşlar
iş yerinde bir arkadaşın çocuğu ameliyat oldu. neyse birim olarak çiçek gönderelim dediler. bende tamam ben internetten halledeyim dedim onlarda sen siparişi ver bizde aramızda toplayalım dediler. sipariş verildi yerine ulaşıldı çocuk hastaneden taburcu bile oldu ama kimseden ses yok 10 kişiyiz birimde. miktar çok bişey değil ama giden çiçek birim adına gitti. göndermek istemiyorlarsa ben bireysel gönderirdim kartta bir tek benim adım olurdu. onlar bir daha konusunu açmadı bende söyleyemedim anlayacağınız enayi durumuna düştüm. sizce sessiz mi kalmalıyım. yada söyleyeceksem nasıl söylemeliyim.
samimi olduğum kişide verecek ama oda hiç seslenmiyorsamimi olduğun biri varsa ondan rica edebilirsin. yoksa da şaka yollu söylemeyi dene. gerçi hiç de sevmem şaka yollu bişey söylemeyi
İş yeri ile alakalı bir durum olduğu için bizde genelde şu şekilde yapılır.
Organize eden siparişi verir, gerekli şekilde hediye gönderilir.
Ardından organize eden kişi katılımcılara mail atar ve der ki,
Toplam ücret 100 TL tuttu, 10 kişi olduğumuz için kişi başına 10 TL ödemenizi rica ederim.
Dilerseniz elden, dilerseniz hesabıma gönderebilirsiniz.
Hesap numaram:
Teşekkürler.
Bu kadar... Sizin de yapmanız gereken bu.
Niye susuyorsunuz ki?
Ayrıca ben olsam bu durumda birim yöneticisini de CC'ye koyardım.
Onların utanması gereken birşey, sizin utanıp hediye paylaşımdaki ücreti istememeniz yanlış!
aynen onlar için 15 tl ama benim için 135 tl kendi payımı çıktından sonraSöyleyin bence kimsenin de ne dediği umrunuzda olmasın o ne der bu ne der aa para göz istiyor vs sözleri kendilerine laf koymazlar 2 KURUŞU BİRİLERİNE YÜKLEYECEK KADAR DÜŞÜNCESİZ OLMALARI - BAŞKASININ HEDİYESİNE ORTAK OLMALARI- ÇIKARCI OLMALARI VS VS o yüzden söyleyin özellikle ay sonu arkadaşlar param azaldı şunu ödeyeceğim çiçek paralarını alabilir miyim diye 5-10 lira kimseyi fakir de etmez zenginde.
aynen 15 tl kişi başı yani onlar maaş zamanını bekler ken benim mağdur olduğumuda düşünmeleri lazım.Alt tarafı bir çiçek hadi olsun 200 lira bilemedin 300 lira.
Koskoca 10 kişi bunlar , 1 kişiye düşer 20-30 lira bunu vermek için mi maaş zamanını bekliyorlar çok saçma.
Bence içlerinden samimi olduğun birine durumdan rahatsız olduğunu anlat para değil dert “bana ödettirilen ücret ile alınan çiçek birim adına gönderildi. Böyle olacağını bilseydim kendi adıma bireysel yollardım “ diyebilirsin.
aynen onlar için 15 tl ama benim için 135 tl kendi payımı çıktından sonra
kesinlikle çok mantıklı bir işlem
Tabii ki, tüm iş yerlerinde bu tarz şeyler olur.
Birinin sünneti olur para toplanır altın alınır, bir başkasının doğumu olur, para toplanır başka birşey yapılır vs.
Ayrıca ben konu sahibesi yerinde olsam, parası verenleri de mailde tutarak,
"Ücreti alamadığım arkadaşlar lütfen ücretleri yatırır mısınız veya elden verebilir misiniz?"
ve ücreti vermeyenlerin isimlerini de aşağıda listelerdim
- Ayşe
- Ahmet
- Mehmet
Teşekkürler....
Şeklinde.
Profesyönel hayat malesef bu tip şeyleri kaldırmaz, o yüzden direkt olun ve net olun.
Kimse bir daha bu şekilde bir başkasına yapmaya da cesaret edemez hem de örnek olursunuz.
Dedikodu çıkma ihtimalini de ortadan kaldırırsınız.
Ola ki dedikodu çıktı, yine mail atın.
Birim amiri/müdürü gibi kişiler de CC'de olacak şekilde, gönderilen çiçeğin veya her ne hediyeyse onun birim adına gönderildiğini ancak eğer ödeme yapılmayacaktıysa, kendi adınıza seve seve gönderim yapabiliyor olacağınızı da belirten, bir mail atarsın, konu kökten kapanır. Kimse de gık diyemez.
Madem birim adına gitti, pamuk eller cebe!
3 kuruşta olsa, 1 kuruşta olsa, verilen bir söz varsa ve birlik şeklinde hareket ediliyorsa, bu şekilde yaşananlar doğru değil.
Hakkınızı sonuna kadar arayın.
Onlar edepsizse, siz de çirkef olun. Boşverin!
konuyu başlatan arkadaşa çok güzel örnek olur bence çok mantıklı bir yaklaşım. bende fatura suretini mesaj olarak atıyorum altına da ödemesi gereken tutarı . Bide kişilikleri bozuk olan insanlar var tabi istersen yüzüne söyle geçiştirip yatıyor üstüne
millet aldığını buldum sanıyor maalesef.2 gün oldu göndereli maaş dönemine daha 20 gün var kişi başına düşen 15 tl
2 gün oldu göndereli maaş dönemine daha 20 gün var kişi başına düşen 15 tl
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?