İlk mesajımda yüz satır yazdım, ne o eski o, ne de sen eski sensin.
Eminim eskiden de sen daha aşk doluydun, sohbet edecek daha çok şeyin vardı, adam gözüne batmazdi. 'tek ondan değil,ben de

aramiyorum' demişsin en basiti. Eskiden böyle miydiniz , arı gibi miydiniz

Şunu kabul etsen mutlu olursun bence.
Sen çok akıllı bir kadınsin aslında, gerçekten yorumlarını çok beğendiğim birisin yıllardır. Ama şu halin aynı şeye benziyor. Ayı gibi nisanlisi olan kızlara 'ayril' diyoruz ya, hala diyor 'beni elde etmek için altı ay uğraştı/ yok bana şöyle demişti, benim icin şöyle büyük jest yapmıştı, bilmemne'
Sonra biz de anlatmaya calisiriz ya 'o eskidendi,cicim ayindaydi . Artık seni üzüyor, seni incitiyor' diye. Sonra kızlar eski günlerin hatrina,mazideki birkaç tatlı anıya sığınıp evleniyor. Görüyor ebesinin ötekisini.
Bu tavrın aynı onlara benziyor.
"Eskiden gelirdi,eskiden gezerdi"
O eski koca yok yani artik. ne kadar çabuk bu gerçekle yuzlesirsen o kadar mutlu olursun. yoksa aynı gecen 4 yıl yaptigin gibi bu dört yılın da 'kocam eskiden böyle degildi' diye üzülüp adamı kavga kıyamet bir yerlere çekmek - sinir yaşamak - zamanla gözünde iyice uyuz bir insan olmasi ile geçecek
Kendine bu kötülüğü neden yapıyorsun ki?
Durum bu, buna uygun bir çözüm ara. Ya kendini mutlu edecek seylere odaklan -cocuguna arkadaşlarına kök ailene daha çok zaman ayır,onlarla planlar yap, kocayla da evdeki zamanını kaliteli geçirmeye çalış(bu annemin yöntemi) , ya da uygun zamanı kolla daha da tahammul edemeyince ayrılık yoluna gir. Ama bu gerçeği kabullen.
Adam başına taş düşmediği sürece değişmeyecek yani. Hiç uyuşuk,içi ölmüş bir insanın zamanla enerji dolduğunu gördün mü?