Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

hiç karşılaşmadınız mı bu yasak kalkmadan önce başında başörtüsü ile oyun oynayan çocuklara veya bakkala giden çocuklara. ben gördüm eminim ki sizlerde gördünüz . ha çocuk evde sokakta zorla kapatılmış ha okulda farkı var mı yani ? burda haklı olarak hepiniz zorla olmasından dem vuruyorsunuz ki keza bende bundan çok rahatsız oluyorum . ama durum değişmiyor okulda yasaksa sokakta değil , okulda yasaksa evde değil . yani şuna gelcem kapatmak isteyen aile herşekilde kapatır yasak masak sökmez bizim insanımıza bunu hepimiz çok iyi biliyoruz . belki en azında şu olur diye seviniyorum bazı aileler işi abartıp başını kapatamıyor okulda diye çocuklarını okuldan alıyorlardı , ve sanırım artık ortaöğretim dışardan okunabiliyor en azından belki bu sebepten dolayı okula gönderilmeyen çocuklar en azından örgün öğretime devam edecek aileleri tarafından okuldan alınmayacak bu iyi yönü diye düşünüyorum .

ben onu temsili söyledim canım......
ben olması gereken islami şartlara göre konuşuyorum.....
biraz önceki mesajdada belirttim kendi hayatımda uyguladığım şekli....
tabi başörtüsünü çocuğuna zorla taktıranlar olacaktır (buna kesinlikle karşıyım) ama bu okulda serbest olsuğu için değil.....
ailenin kafa yapısı öyle olduğu için ....

hayal aleminde yaşamayın. okula başı açık gelip ilk 3 sene bu şekilde gelen kız çocuğunun,birden başı kapalı geldiğinde yaşayacağı tepkiyi ve travmayı okuldaki arkadaşlarının bakışını gözardı etmeyin.
bir çocuğun bu psikolojiyi kaldırmasını bekliyorsanız hayal kuruyorsunuzdur

Canım 10 yaşındaki hangi çocuk isteyerek takarki.
bilinçli hemde.

Ben buraya siginma amaciyla geldiklerine inanmiyorum heryerde ellerinde kagitlar suriyeliyiz aciz yardim edin yazmislar dileniyorlar

o daha ne ki,neler var anlatsam inanmazsınız.belki sığınma amacıyla geldiler ama ülkeye yerleşmeye karar verdikleri kesin.yakında vatandaşlığı da geçirileceklerini düşünüyorum.

Senin çocuğun yok sanırım, olsaydı onları artık ipotek altına almadığımızı, anne baba dahi olsak öyle bir hakkımızın olmadığını anlardın. Gerçi sen de di'li geçmiş zaman kullanmışsın.. Kıyafet, oyuncak seçimi artık tamamen onların tek elinde. Seçerken de giyerken de tamamen tarzına göre kendileri alıyor. Odasının şekli şemali vs genel kavramlara dokunuyorsun, ayrıntı onlara ait. Benim kızım 4,5 yaşında bu şekilde. Genel ortalama olarak de artık yeni kuşak anne babalar böyle. Şort giymekle, türban çok farklı bir şey. Bizim de anne babalarımız kapalı değildi ama türbanı zorlama şeklinde şortu zorlamadılar. Türban bir simge olduğu için bu kadar antipatik geliyor zorla kapatılan küçük çocuklarda. Çocuk ilk doğduğu yıllarda ne öğretilir bu kültürel bir durum. Önce anne baba dinini öğrenmeli, kulaktan dolma değil araştırarak, sonrasında ancak çocuğa öğretir. Yoksa 6-7 yaşındaki çocuğun başını kapatıp da milletin orasını burasını kesmek ne kadar paralel?

o daha ne ki,neler var anlatsam inanmazsınız.belki sığınma amacıyla geldiler ama ülkeye yerleşmeye karar verdikleri kesin.yakında vatandaşlığı da geçirileceklerini düşünüyorum.
Zaten maas aliyorlarmis buraya gelen suriyeliler dha ne gerek varki gitmelerine maas aliyorlar dilenip yolunu buluyolar bzm saf millette aciyor nede olsa hayat onlara guzel

valla arkadaşımın kızı 8 yaşında. alışverişe gittiğinde direkt gidiyor. şu şu ve bu diyor. deniyor alıyorlar. odasında öyle
. evet baleye gidiyor ama isteyerek gidiyor. çünkü ona soruluyor istiyor musun hevesin var mı. zorla değil yani.

Deveye boynun eğri demişler,nerem doğru ki demiş...
Normal şartlar altında 10 yaşındaki bebelerin mini okul forması giymesine, oje sürmesine, saçı açık okula gelmesine , tırnak uzatmasına,eşofman veya şortla okula gelmesine,erkeklerin saç uzatmasına ....( bu liste oldukça uzar gider) karşıyım.
Benim için okul sadece öğretim kurumu değil, eğitim kurumudur.Öğrenciler, disiplini, kurallara uymayı okulda öğrenirler.
Ama bu saydıklarımın hepsi kalktı okullarda, saçına 10 yaşında balyaj yaptıranı bile gördüm, e herşey serbestse bir başörtüsü müdür yasak olacak şey?
Tabii ki oda serbest olacak...
Ama bir gücüm olsa okulları siyah önlük dönemine çevirir,öğrencinin öğrenci gibi göründüğü dönemlerdeki kuralları uygularım.

o saydığın şeylerinde olmaması lazım. o ailelerede bir dur bakalım orada denebilmeli.
benim tek düşüncem şu.
çocuk çocukluğunu yaşamalı. çocuk çocuk gibi olmalı.
ne başörtüsü ne boyalı saç. ne ruj

söz suriyelilere geldi ama söyleyim biz bm ye üyeyiz ve mülteci sözleşmemiz var. yani biz istemesekte bu sözleşmeye göre almak zorundaydık

Zaten ülkemizde ki en büyük sorun ortaokulda okuyan kız öğrencilerinin okula başörtüsüyle gidip gitmemesiydi,yasak kalktı ülke rahatladı.
Hayırlı olsun.

ama bakın ben genelden bahsediyorum siz ise özel bir durumdan . evet ideal olan bu olması gereken de bu . ama çoğunluğa baktığın zaman çocuk aileye bağımlı yetiştiriliyor ki bizi ilgilendirende çoğunluk değil mi ?

Bu konuyu savunan arkadaşlara soruyorum: neden çocuğun belli bir yaşa gelip kendi iradesine bırakılmasına sıcak bakmıyorlar?

Ona yapacağınız en büyük iyilik araştırmayı sevdirmek ve öğretmek. Yoksa kulaktan dolma din öğrenen kuşak hiç bitmeyecek.

söz suriyelilere geldi ama söyleyim biz bm ye üyeyiz ve mülteci sözleşmemiz var. yani biz istemesekte bu sözleşmeye göre almak zorundaydık

Aldik orasina bisey diyen yok. Gelenlerin cogu kürt. Türkmenleri almadik. Yezidileri surundurduk. Bm gelip o bölgenin etrafini kapatip burda mülteciler var diyecek. Gerisi de corap sokügü gibi gelecek zaten.

İşte aslında bunların tamamı tartışılmalı,olay sadece başörtüsüne indirgenmemeli.
Yaşlarımız yakın senle,bizler okula spor ayakkabıyla bile gidemezdik,tırnak uzatamazdık,saçlarımızı toplamalıydık.
Disiplinli yetiştik bizler.
Şimdikilerin öğrenci olduğunu anlamıyorsun bile,beden dersi olduğu gün okula taytla gidiyorlar.
Hal böyleyken diyemiyorum ben artık başörtüsü yasak olmalıydı diye.

çocuk aileye ait olabilir ama ailenin yaptığı çocuğu etkilerse orada yasalar devreye girer. psikolojisine zarar verirse. ipeğinde dediği gibi..
çocuk haklarının sorumlusu devlettir. aile bunu zorla yaptırıyorsa devlet ve hukuk öne çıkıp aileyi uyarmalı. ama devlet bile çocuk haklarını yok sayarak bu yasayı getiriyorsa ne denirki.

evet başım açıktı ama 2 örgülüydü saçım. siyah önlük giydim. eteklerim dizimdeydi. kaşlarımı almak ne demek. olay olurdu.

Valla ben basortusu takmak isteyen cocuk gormedim. Bale yapmak isteyen gordum. Ama cok isteyerek basortusu takan yetiskin kadinlar gordum. Ailesinden gormedigi halde arastirip takmak isteyen gordum.

Cocugu bi tek korkutursan ister. Bunun adina da din egitimi derler sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…