Örtünmek İsteyipte Örtünemeyenler Buyrun

Arkadaşlar, önerileriniz için çok teşekkürler. Ancak bir nokta biraz gözden kaçmış, konu sahibinin de mesela benim de örtünmemiz sadece bize, bizim isteğimize, nefsimize bağlı değil. hani türkiyede çok az bulunacak bir durumdayız, ailede bırakın sülalede kapalı yok, ve en azından benimkinde örtünenlere öcü gözüyle bakılıyor. normalde sadece dış çevre laf edecek olsa o ayrı, ama insanın ailesinden bir kişiden bile destek göremeyecek olması tarif edilir bir durum değil. herkesin size beyni yıkanmış bunun diye baktığını ve bir araya geldiğiniz ilk zamanlarda nedir bu saçmalık tarzı tepkiler verdiğini düşünsenize...Allah düşmanımın başına vermesin böyle durumu...

inşallah geçecek bu da. yıllardır bir kere bile kısa kollu giyinmedim, yazlığa denize de gitmiyorum, artık taş kafalı değillerse birşeyleri sezmişlerdir inşallah akrabalarım ve bu onları hazırlamıştır.

tesettüre girebilmiş arkadaşlarıma da bir kez daha seslenmek istiyorum. ne güzel işte başınızı örtebilişsiniz. lütfen, Allah için o kollarınızı sıvamayın, diz boyu etekler giyinmeyin. yani bir gün yanımdaki kolu sıvanmış bir kıza patlayacağım elindeki fırsatı böylesine heba ettiği için. ne yani, Allah'ın emrine uymak istemiyor ve illa istenenler dışındaki bir yerimi açacağım mı diyorsunuz? nedir bunun açıklaması. hani bir bluz beğenmiş ama kolu birazcık kısa kalmış, dayananamış almış durumu da değil bu, uzun kollu bir kıyafet giyinmiş olmasına rağmen illa ki o kolu gösterecek, kolu sıvayacak! sanki insan kolunu açınca mı serinler de. ne için yani...

siz kusuruma bakmayın, yaz gelip de baş örtülü kızlar giyimde şaşırınca ben de böyle şaşırıyorum...

ne kadar dogru bir cümle ya..tesettürlüyüm yeni kapandım sayılır..ama inanın tahammülüm yok bu tiplere ..yani insan bi tercih yapmalı ya açıksındır ya tesettürlü..
neyse konu dagılmasın ..arkadaşlar ihşallah allah birgün nasip eder kapanmak isteyenlere..

bende kapanmak isteyip te bir türlü cesaretini toplayamayanlardanım malesef

eşime de sordum hatta kapansam ne dersin diye, sen bilirsin dedi

anneme ,teyzelerim herkes kapalı ama annem bile bu konuda 'daha çok gençsin yapabilecek misin' diye tepki göstericek eminim

inşallah rabbim en kısa zamanda nasip eder

minenes sana sonuna kadar katılıyorum ,inan bazen görünce bende kendimi bakmaktan alıkoyamıyorum , ben açık olduğum halde o kadar dikkat çekici giyinmiyorum

ben lise2ye gidiyordum kapandığımda
babam hep çok isteiştir kapanmamı, ablam da kardeşimde hep daha küçükken kapandılar onların imamhatip kökenleri var ama ben öyle değildim. ve hep babama karşı çıktım.
artık liseye geldiğimde babam vazgeçti ısrarlardan. bu arada yazları kuran kursuna başlayıp dinimi daha iyi öğrenmeye başlamıştım. kapalı arkadaşlarım çok azdı orada daha da arttı. dini daha iyi öğrenip içime sindirdikçe ısınma baadı başörtüsüne. sonra kursta bir sürü kapalı arkadaşlarım oldu onlar daha vakur yürüyordu yeryüzünde sanki. kursta kapalı geziyordum dışarda açık sonra baktım daha mutluyum kapalıyken. bir anda kurstan çıkınca açılmadım babam da annemde ağlayarak karşıladılar beni o gün.
sonra en samimi arkadaşımla buluşmaya gittim çarşıda, kayseride yaşıyordum çok da küçüktür şehir merkezi. ama hayatımda o an kadar kendimi mutlu hissettiğimi hatırlamyorum, o kadar kendime güvendiğimi. sonrada hiç açılmayı düşünmedim zaten.
belki size de bir fikir olur bu yazdıklarım.

anneme ,teyzelerim herkes kapalı ama annem bile bu konuda 'daha çok gençsin yapabilecek misin' diye tepki göstericek eminim

minenes sana sonuna kadar katılıyorum ,inan bazen görünce bende kendimi bakmaktan alıkoyamıyorum , ben açık olduğum halde o kadar dikkat çekici giyinmiyorum

bence çok kolay olur bir kere kapandıktan sonra. artık her türlü kıyafet var, her türlü sosyal aktivitenin kapalı bayanlar için olanı var, tatile gitmeye devam edebilirsiniz mesela. aslında pek bir şey değişmiyor ki insanın hayatında, sadece çevrenin verdiği tepkiler tabi. ama çevreniz kapalıysa yüklenen de olmaz, 1-2 güne herkes alışır.

meleğim çok güzel tesettür mağazaları var bazı kıyafetler cidden çok hoş. kendine şöyle güzel bir kıyafet ala bence ilk olarak kendi tarzına yakın olsun yani spor giyiniyorsanspor bir şeyler bak klasikse klask. sonra biraz giyin evde örtünmeye çalış yad bir kaç kez markete fln giderken kapan mesela nasıl hissedeceksin. sonra neler hissettiğini yaz bana konuşuruz birlikte neler hissettiğini anlarız ona göre şekillendirirsin kafanda. bence ama kapalı biriyle görüşmek bu süreçte çok iyi oluyor.

bence çok kolay olur bir kere kapandıktan sonra. artık her türlü kıyafet var, her türlü sosyal aktivitenin kapalı bayanlar için olanı var, tatile gitmeye devam edebilirsiniz mesela. aslında pek bir şey değişmiyor ki insanın hayatında, sadece çevrenin verdiği tepkiler tabi. ama çevreniz kapalıysa yüklenen de olmaz, 1-2 güne herkes alışır.

aslında giyim kuşam değil önemli olan sadece ilk adımı atmak da zorlanıyorum

içten içe diyorum kendime çevre önemli değil önemli olan rabbimin dilediği ama bir türlü başarılı olamadım bu konuda

meleğim çok güzel tesettür mağazaları var bazı kıyafetler cidden çok hoş. kendine şöyle güzel bir kıyafet ala bence ilk olarak kendi tarzına yakın olsun yani spor giyiniyorsanspor bir şeyler bak klasikse klask. sonra biraz giyin evde örtünmeye çalış yad bir kaç kez markete fln giderken kapan mesela nasıl hissedeceksin. sonra neler hissettiğini yaz bana konuşuruz birlikte neler hissettiğini anlarız ona göre şekillendirirsin kafanda. bence ama kapalı biriyle görüşmek bu süreçte çok iyi oluyor.

kübram sağol canım paylaştığın için ,bende küçüklükten beri çok severim örtünmeyi ;evde sık sık denemeler yaparım

sadece ilk adıma bakıyor ,birgün örtünüp dışarı çıkıcam ve devam edicek inşallah

ben de varım. öğrenciyim, ailem de örtünmeyi filan gericilik olarak görüyor, zaten tüm sülalede namaz kılan tek kişi benim, evlenince diyorum ben de.

AYNI SENİN GİBİ bir arkadaşım vardı ..ama onun ailesi özellikle babası aşırı uç bir adamdı ..yüksek mevkide bir adam ve çok uç fikirli bir adam..annesi de örtülü ama yarım yamalak ..alışkanlıktan örtüyor ...bilinci yok yani ..o da babas ile aynı kafa sayılır yani...arkadaşım üni.de kapanmış ailesinden ayrı bir şehirde okumuş ...orada tüm üni.. boyunca kapalı kalmış..sonra üni.bitiyor ailesini yanına geri dönüyor....ailesiyle çok ama çok sorunlar yaşıyor ...açılıyor tekrar dayanamayıp...sonra tekrar örtünmeye karar veriyor...ne pahasına olursa olsun ...evde kimse konuşmuyormuş abisi babası annesi ..bir yabancı gibi davranıyorlarmış buna..yapmadıkları kalmamış anlayacağınız..yavaş yavaş alıştıra alıştıra ailesini de biraz olsun yumuşatmış ...tam değil ama en azından onun kapalı haline alışmışlar...
önemli olan sensin ..sen istedikten sonra kimse sana engel olamaz ...

kızlar Öncelıkle merhabalarrrr
ben Çok kÜÇÜk yaŞımdan berı hep kapalılara Özenıyordum onlar gıbı gıyınmeyı ıstıyordum lısede atletzım sporcusuydum ıster ıstemez yarıŞlarda Şort falan gıyıyorduk bundan dolayı kapanamamıŞtım lıse bıttı aradan 2 yıl geÇtı ama ıÇımde bı ukte gıbı bıŞeydı kapanmak aılemde benım de anne tarafım kapalı baba tarafımız bıraz daha aÇık sayılır... Neyse kendımı tamamen kapanmaya hazırlamaya baŞladım herkes evlenınce kapan genÇsın falan fılan dedı hıÇ aldırıŞ etmedım Çıktım ÇarŞıya bı kaÇ kıyafet aldım kapanmak ıÇın eŞarp aldım hepsını uydurdum

akŞam babama kapanacaĞımı sÖyledıĞımde gÖzlerı doldu sarıldı aferım kızım dedı annemde Çok sevınmıŞtı.o hafta sonu babam gıtmıŞ sevınÇten 10 tane eŞarp almıŞ gelmıŞ bana yanı o anda o kadar mutlu oldum kı anlatamam evde sÜreklı denemeler yapıyordum acaba eŞarp yapmayı becerebılırmıyım kı dıye dÜŞÜnÜrken yaptım ÜstÜmÜ hıÇ deĞıŞtırmeden Çıktım evden ÇarŞıya gıttım saĞa sola bakındım gezdım dolaŞtım geldım eve o gÜnden bu gÜne kapalıyım 3 sene olcak ŞÜkÜrler olsun rabbıme kı kapanmıŞım o kadar mutluyum kı anlatamam

bız bu dÜnya ıÇın neler neler yapıyoruz hergÜn kendıme soruyorum bu soruyu alıŞkanlık halıne geldı artık "ben bu gÜn allah'ım ıÇın ne yaptım" ınanın her gece baŞımı yastıgıma koyduĞumda soruyorum cvp verdıĞımde ıÇımde muhteŞem bı huzur oluŞuyor.
Allaha ŞÜkÜr 5 vakıt namazımı kılıyorum o secdede aldıĞım zevkı hıÇ bır Şeyde alamıyorum allahımla dertleŞtıĞım ıÇın Çok mutluyum.
Bızler hep yarınlar ıÇın Çabalıyoruz halbu kı bugÜn Ölsek nasıl Çıkcaz cenabı mevlamın karŞısına onun bızden ıstedıĞı 5 vakıt namaz tv seyretmektense namaz kılar dua mı ederım...kapandıktan sonra daha Çok anlıcaksınız kızlar yarınların getıreceklerınden se allahımızın bıze verdıklerını. Çook uzattım farkındayım ama ınanın sızın gıbı genÇlerın bır an Önce kapanıp allah yolunda ılerlemesını ısterım
Çok zor deĞıl ınanın sadece bır kere ÇıktıĞınızda gerısı gelıyor..

kızlar Öncelİkle merhabalarrrr
ben Çok kÜÇÜk yaŞımdan berİ hep kapalılara Özenİyordum onlar gİbİ gİyİnmeyİ İstİyordum lİsede atletzİm sporcusuydum İster İstemez yarıŞlarda Şort falan gİyİyorduk bundan dolayı kapanamamıŞtım lİse bİttİ aradan 2 yıl geÇtİ ama İÇİmde bİ ukte gİbİ bİŞeydı kapanmak aİlemde benİm de anne tarafım kapalı baba tarafımız bİraz daha aÇık sayılır... Neyse kendİmİ tamamen kapanmaya hazırlamaya baŞladım herkes evlenİnce kapan genÇsİn falan fİlan dedİ hİÇ aldırıŞ etmedİm Çıktım ÇarŞıya bİ kaÇ kıyafet aldım kapanmak İÇİn eŞarp aldım hepsİnİ uydurdum

akŞam babama kapanacaĞımı sÖyledİĞİmde gÖzlerİ doldu sarıldı aferİm kızım dedİ annemde Çok sevınmıŞtı.o hafta sonu babam gİtmİŞ sevİnÇten 10 tane eŞarp almıŞ gelmİŞ bana yanİ o anda o kadar mutlu oldum kİ anlatamam evde sÜreklİ denemeler yapıyordum acaba eŞarp yapmayı becerebİlİrmİyİm kİ dİye dÜŞÜnÜrken yaptım ÜstÜmÜ hİÇ deĞİŞtİrmeden Çıktım evden ÇarŞıya gİttİm saĞa sola bakındım gezdİm dolaŞtım geldİm eve o gÜnden bu gÜne kapalıyım 3 sene olcak ŞÜkÜrler olsun rabbİme kİ kapanmıŞım o kadar mutluyum kİ anlatamam

bİz bu dÜnya İÇİn neler neler yapıyoruz hergÜn kendİme soruyorum bu soruyu alıŞkanlık halİne geldİ artık "ben bu gÜn allah'ım İÇİn ne yaptım" İnanın her gece baŞımı yastıgıma koyduĞumda soruyorum cvp verdİĞİmde İÇİmde muhteŞem bİ huzur oluŞuyor.
Allaha ŞÜkÜr 5 vakİt namazımı kılıyorum o secdede aldıĞım zevkİ hİÇ bİr Şeyde alamıyorum allahımla dertleŞtİĞİm İÇİn Çok mutluyum.
Bİzler hep yarınlar İÇİn Çabalıyoruz halbu kİ bugÜn Ölsek nasıl Çıkcaz cenabı mevlamın karŞısına onun bİzden İstedİĞİ 5 vakİt namaz tv seyretmektense namaz kılar dua mı ederım...kapandıktan sonra daha Çok anlıcaksınız kızlar yarınların getİreceklerİnden se allahımızın bİze verdİklerİnİ. Çook uzattım farkındayım ama İnanın sİzİn gİbİ genÇlerİn bİr an Önce kapanıp allah yolunda İlerlemesİnİ İsterİm
Çok zor deĞİl İnanın sadece bİr kere ÇıktıĞınızda gerİsİ gelİyor..

canım benim çok güzel anlatmışsın sağol

namaz konusunda da tembellik gösteriyorum ,bir türlü daimi olamadı namazımda

sanki kapanırsam bu konuda da daha çok azim gösterebilirim gibi hissediyorum

kızlar çok güzel şeyler yazmışsınız hepinizden ALLAH C.C razı olsun.çok sağlam bilgilendim valla daha da bilgilencem inşallah.oldu mu tam olucak zemuszemus

selamlar...

bende bir iki şey yazmak istedim . nede olsa 10 yaşından beridir kapalıyım (35 yaşındayım )...
o yaşlarda anlarsınızki bilinçden deyil ailemim ısrarlarıyla kapandım ,çoçuk sayırlırdık tabi kolayda olmadı nede olsa bunun bilincinde deyildim
...sonra KUR'AN kursu derken bilinçleneye ve neden kapandıgımı anlamaya başladım ...ve benimde kişisel tercihim bu yöndeydi....a.s

mutluyum huzurluyum ....:Saruboceq:

15 yaşında bir kızım var .. birde 10 yaşında .. ilerde onlarında bu mutlulugu ve huzuru tadmasını isterim ....:Saruboceq:

şunuda belirtmek isterim daracıcık kotları , badileri giyip başlarını örtenleride burdan bilinçlenmeye çagırıyorum ...:1no2:
yanlış anlaşılmayayım başörtülü olmadan bu tarz giyinenlere saygım var ama başörtü takıpda bu tarz giyinenleri tasvip etmiyorum ...:umursamaz:
bende uzun pardüsü giymiyorum ama herşeyin bir ölçüsü oldugundan yanayım ....opuyorumnanaktan

bir konuya daha deyinmek isterim melegim sözüm sana ...opuyorumnanaktan
kübramın dedigine katılıyorum bir günde zor olacaksa yavaş yavaş giysilerinle baŞla son olarakda eşarbını takarsın ALLAH kısmet ederse .:Saruboceq:..
eşimde zamanla seni anlar şimdi yok desede buna inan . ama bir günde yapma alışsın .

bu geri dönüşü olmayan bir yol olmalı o yüzden iyi düşün taşın ..a.s

SONRASINDA AÇILIRSAN BUNU ÇEVRENE DEYİL KENDİNE NASIL AÇIKLARSIN ONU DÜŞÜN .:1hug:
her şeyin hayırlısı ...opuyorumnanaktan

selamlar...

bende bir iki şey yazmak istedim . nede olsa 10 yaşından beridir kapalıyım (35 yaşındayım )...
o yaşlarda anlarsınızki bilinçden deyil ailemim ısrarlarıyla kapandım ,çoçuk sayırlırdık tabi kolayda olmadı nede olsa bunun bilincinde deyildim
...sonra KUR'AN kursu derken bilinçleneye ve neden kapandıgımı anlamaya başladım ...ve benimde kişisel tercihim bu yöndeydi....a.s

mutluyum huzurluyum ....:Saruboceq:

15 yaşında bir kızım var .. birde 10 yaşında .. ilerde onlarında bu mutlulugu ve huzuru tadmasını isterim ....:Saruboceq:

şunuda belirtmek isterim daracıcık kotları , badileri giyip başlarını örtenleride burdan bilinçlenmeye çagırıyorum ...:1no2:
yanlış anlaşılmayayım başörtülü olmadan bu tarz giyinenlere saygım var ama başörtü takıpda bu tarz giyinenleri tasvip etmiyorum ...:umursamaz:
bende uzun pardüsü giymiyorum ama herşeyin bir ölçüsü oldugundan yanayım ....opuyorumnanaktan

bir konuya daha deyinmek isterim melegim sözüm sana ...opuyorumnanaktan
kübramın dedigine katılıyorum bir günde zor olacaksa yavaş yavaş giysilerinle baŞla son olarakda eşarbını takarsın ALLAH kısmet ederse .:Saruboceq:..
eşimde zamanla seni anlar şimdi yok desede buna inan . ama bir günde yapma alışsın .

bu geri dönüşü olmayan bir yol olmalı o yüzden iyi düşün taşın ..a.s

SONRASINDA AÇILIRSAN BUNU ÇEVRENE DEYİL KENDİNE NASIL AÇIKLARSIN ONU DÜŞÜN .:1hug:
her şeyin hayırlısı ...opuyorumnanaktan

nekadar güzel anlatmışsınız

bende bunu isteyenlerdenim cok kısa bi zaman içerisinde olacagını hissediyorum ama su an ki kıyafetlerim uygun değil farkındayım dolabı bastan asagı yenilemem lazım ve ilk ne alacagım nerden baslıyacagım cok düşünüyorum still konusuna oldum olası takıntılıyımdır ve asıl bu süreç korkutuyo beni.. kimse yanlış anlamasın tabiki allah için kapanıyoruz ama en mükemmelini yapmaya calışmalıyım herşeyim tam olmalı nebileyim cok ayrıntı düşünüyorum sanırım..

nedir bu ailelerden çektiğimiz... benim annem kapalı olduğu halde babam istememişti kapanmamı, öyle farklı fikirde bi adam değildir ama klasik türk erkeği işte. nerde dengeli oldu ki zaten. söylene söylene memlekete gittik. orda böle babamın çok saydığı akrabalardan biri beni tesettüre girdiğim için iltifata boğdu, ondan beri babam da tesettürümü pek savunur oldu sempatiksalakcinni te allaaammm.

bacılar diyeceğim şu, hiç bir şey için hayatı ertelemeye değmez. hele ki böyle bişi için.. Allah kolaylığını veriyo bakın canlı örneğiyim. düğün vardı "aç git yabancı yok" diyen bir ana babam vardı, ikisi de 5 vakit namaz, ikisi de hacı. ama bana inanmıyolardı nedense hala anlamış değilim. kavga bağrış dövüş neyse gereken yaptım, Allahın yardımıyla. yeter ki amacımız Allah rızası olsun.

bende istiyorum ama eşime fikrini bile soramam hiiiç istemez bunu. bende tunik falan giymeye başladım ama bu sıcakta neden bunları giydiğimi eşimde anlayamıyor yarım haşama aldım hala bana mayo almaya çalışıyor. namazımı kılıyorum çok şükür ne olur ne biter bilmiyorum zamanla. arkadaş çevrem ise hiç kaldıramaz.

bende istiyorum ama eşime fikrini bile soramam hiiiç istemez bunu. bende tunik falan giymeye başladım ama bu sıcakta neden bunları giydiğimi eşimde anlayamıyor yarım haşama aldım hala bana mayo almaya çalışıyor. namazımı kılıyorum çok şükür ne olur ne biter bilmiyorum zamanla. arkadaş çevrem ise hiç kaldıramaz.

gerçi nerede yaşıyorsunuz bilemiyorum ancak yurtdışında kapanmayı kabul ettirmek, Tr'dekinden daha kolay oluyor.. oradaki saygı anlayışı ile buradaki arasında uçurumlar var çünkü..

allah gönlünüze göre versin..

selam kızlar 22 yasındayım 21 yasında kapandım,bende sürekli erteleyenlerdim makyaj yapmazdım ama çok kokoş idim 4 5 tane kolyeyi üst üste takar bileklerim bilekle dolu idi,boynumda flarım eksik olmazdı,saçlarım ya düzler yada sürekli jöle sürerdim dağınık topuz yapardım,ama kapanmak hep içimde idi birgün çarsıya çıktım aldım esarbımı,hiçbir zamanda pişman olmadım iyiki kapanmışım diyorum.tesettür bir gizemdir diye düşünüyorum.hatta bazen diyorum önceden dik saçlı sımarık tipler bakardı,şimdi camiden çıkan nur yüzlü gençler delikafadulden

islamın hiç bir emri ertelenmeye gelmiyor kızlar hayat çok kısa ama dokuz yaşından beri severek ve isteyerek örtülüyüm çevrem tamamen tesettürlü o yüzden tam anlayamıyor olabilirim bu sebeple sıkıntıyı çekenleri ama tavsiyem şu ki tesettür bi yapıp bi bırakılacak birşey değil bunun için gerekli cesaret ve kuvveti ve en önemlisi tesettür sevgisini bulmadan kalkışmayın Allah yardımcınız olsun

islamın hiç bir emri ertelenmeye gelmiyor kızlar hayat çok kısa ama dokuz yaşından beri severek ve isteyerek örtülüyüm çevrem tamamen tesettürlü o yüzden tam anlayamıyor olabilirim bu sebeple sıkıntıyı çekenleri ama tavsiyem şu ki tesettür bi yapıp bi bırakılacak birşey değil bunun için gerekli cesaret ve kuvveti ve en önemlisi tesettür sevgisini bulmadan kalkışmayın Allah yardımcınız olsun

son cümleye katılmıyorum. siz 9 yaşınızda bunların farkında olarak kapanmış olmanız imkansız. elbette seviyordunuz ama bir yetişkinin bilinci yoktu. yapmadığınız bişeyi de tavsiye olarak vermek yanlış bence. kaldı ki, bu dediğiniz olmadan zaten insanlar buna kalkışamaz. ama bişeylerin tamamlanmasını beklemek yanlış. çünkü sonu yok ve bu tür düşünceler insanları daha da ertelemeye itiyor. kenan doğulunun pamuk şarkısında geçen çok sevdiğim bir söz vardır:

hangi güvercin atlamış çatıdan
ya da hangi balık denize
hesap yapıp akıllıca...

hesaplanarak yaşanmaz :) yüreğinizle yaşanır. denemekten zarar gelmez. islamda kapayıp açana ekstra ceza gibi bişi yok ki, biz kalkıp da "aman sakın kapayıp sonra açmayın" diyelim. varsa da bize belirtilmemiş. yani sırf kapanmak konusunda da değil ne bileyim, bi şeye niyeti varsa insan korkmamalı bence. ölüm değil kalım değil.

Back
X