• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oruçç

demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmış :( yuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm..

Yok o niyet edip sonra bilerek orucu bozmakla ilgili ( bence bu konu bilerek oruç bozma değil şüphe daha çok, açlığa dayanamayıp yiyen içenler sanırım kasıt )
Sen niyet etmem diyosan 61 gün kefarete gerek yok

Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım

merhaba bu konularda yazmam genelde ama benimde başıma gelmişti bende oruçluken ağdaya gitmiştim bozulmaz ama sakatlanır dediler diyanetten falan baktım karşıdaki insan kadın bile olsa gusül abdesti alman gerekiyormuş yinede tam emin olmamakla birlikte bu şekilde; siz yinede diyanetin sayfasında sorular ve cevaplar var oraya bakın derim

Geçen gün de cinsel rüya görülüp ıslaklık olursa gusül abdest alınmalı ama oruç bozulmaz dedi. Ama bazı hocalar daha kesin dille bozulur diyebilir. Kaldı kı ben de böyle bir durumda şüpheye düşerim.
Valla kime inanacağımızı şaşırdık.

Bana birincisi mantıklı geldi. Eğer rüya görmek insanın elinde değilse olduysa ve banyo yapacak durumda değilse oruç sayılmıyor mu şimdi?
Bence şartlara uygun hareket edip gerisini tevekkül etmek en iyisi.
Sonuçta biri bir fatiha okur duası kabul olur biri kur’an hatmeder bir şey olmaz. Bunun sırrı ve hikmeti Allah’la kul arasındadır. Kulun samimiyetiyle ilgili bir şeydir.

canım içim rahatladıı yaa çünkü demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmış :( yuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm.. Allahım affetsin :(

canım 61 gün sadece tuttuğun orucu bozarsan olur normal orucu tutmazsan sadece kazaya bırakırsın bir gün tutarsın 61 günü kim çıkardı ya yok öyle birşey:ssz:

Naçizane fikrim...Arkadaşlar kadar bilgim yok dediğim gibi benim fikrime göre orucun sakatlanır..Çünkü genital bölgeni gösterdiğin için abdestin bozulur e doğal olarak abdestsiz oruç tutulamayacağına göre lazerde de orucun sakatlanır..Benimde bu ay lazere gitmem gerekiyordu ama ramazandan sonra gidicem yani benim işimin acelesi yok.

canım içim rahatladıı yaa çünkü demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmış :( yuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm.. Allahım affetsin :(

Keyfi sebepten tutmadığınız değil keyfi sebepten bozduğunuz orucun kefareti 61 gündür. 1 gün tutmazsanız yerine bir gün kaza tutulur bilginiz olsun

Valla ben hamile halimle umreye gittim,ortaokulda kapandım,Allah'a cok sukur namazımı aksatmamalı icin elimden gelenin fazlasını yaparım. Bi vok arkadaşımın örtünmesine vesile oldum ve namaza başlamalarına ama hic birinde bu sekilde bi dil kullanmadım kullanmam da
Maşallah ne güzel. Bakın benim sizden çooook ama çooook eksik yorum varmış. Ben umre yapmadım, lisede kapandım yani artiniz çok çok fazla. Fakat ben okuyorum da sadece sizin iyiliginizi düşünüyorum gerçekten yoksa banane sizin günahınizdan? Hz. Ebubekir demiş ki ' ey Rabbim benim vücudumu öyle buyult öyle buyult ko cehenneme sadece beni al, diğer kardeşlerim ateşe dayanamazlar' işte ben de biliyorum ki biz ateşe dayanamayiz o yüzden anlattım. Size tutmayabilirsiniz diyen arkadasa kızdım size değil. Yine de fevriligim için hakkınızı helal edin sonuçta ben de bir insanim Hz. MUSA bile çok kızgın kukreyen biriyken ben mazur gorulurum inşallah selametle ;-)

bilgece,
ama mesela eşimin işçileri bugün güneşin altında çok yüsekte ve altlarında fırın çalışırken kaynak işi yapacaklar..sordum eşime oruç tutmuyorlar,iş çok tehlikeli,tansiyonları düşer falan dedi..mesela bu konu ne hastalığa ne yolculuğa giriyor..ama tutmamaları da daha mantıklı gibi..ama benim gibimle olmaz,bir ilahiyat hocasına bu işi bilen birine sormak daha iyi değil mi? bende bilerek ,niyetliyken bozulan orucun kefareti 60 gün diye biliyorum mesela..ama tutmadıysan ne kadarsa adedi o kadar diye biliyorum...ilmihal,fıkıh,meal okurum bazen ama yanlış anlamış ya da gözden kaçırmışımdır? bununla ilgili bir kaynak önerirsen, benim için de iyi olur

Sevgili arkadaşım. Allah teâlâ diğer Ayetinde de belirttigim gibi eğer tutmaya gücü yetmiyorsa tutmaz ve kefaretini sonra verir diyor.
Tutmaya gücü yememek, yaşlılık ( hastalığı saymıyorum zaten o zaten izinli ) ağır işlerde çalışmak, bayılma, açlığa ve susuzluga dayanamayıp bir hastalığın vuku bulması. Bu haller. Fakat daha sonra Allahü Teâlâ diyor ki. Bakın ben sizin Rabbinizim benden emin ve güvende olun bu şartlarda size izin verdim ama yine de tutariz derseniz biliniz ki bu sizin için daha hayırlıdır diyor..
Iscilerinizin tutması gerekmiyor bu ayetlere göre. Sonradan kefaretini verebilirler. Allah herkesin yardımcısı olsun...selametle

Yok o niyet edip sonra bilerek orucu bozmakla ilgili ( bence bu konu bilerek oruç bozma değil şüphe daha çok, açlığa dayanamayıp yiyen içenler sanırım kasıt )
Sen niyet etmem diyosan 61 gün kefarete gerek yok
ya sırf onın için 5 dk bile sürdürmüyor bozmak istemiyorum mecburen gidicem ALLAH affetsin varsa günahım :(

Keyfi tutulmayan oruc yerine o günün kazası yapılır diye biliyorum ben, ama oruca niyet edip gün içinde keyfi bir şekilde bozarsanız 61 gün kefareti vardır..

Ben olsam niyet ederdim
Oruç bozuluyo mu bozulmuyo mu bilmediğimden lazer tedavimi olup ezanı da beklerdim rutin oruç gibi
Başka bir zamanda kandil veya kısa günler de onun yerine 1 gün kaza orucu tutar emin olurdum herhalde

Benim aklıma bir şey takıldı. Fetva hattını arayan insanlar hep basma kalıp soru sormuyorlar olsa gerek değil mi? Kendi durumlarına göre soru soruyor insanlar. Bu da binlerce olasılık demek. Orada görevli olan insanlar buna bir yerden bakıp mı yoksa bilgileri dahilinde mi cevap veriyor?
Eğer bir yerden okuyorsa madem online site yapsalarmış. He bilgileri dahilinde cevap veriyorlarsa eğer her sorulan sorunun kesin doğru cevabını bildikleri ne malum?

Ben olsam niyet ederdim
Oruç bozuluyo mu bozulmuyo mu bilmediğimden lazer tedavimi olup ezanı da beklerdim rutin oruç gibi
Başka bir zamanda kandil veya kısa günler de onun yerine 1 gün kaza orucu tutar emin olurdum herhalde

evet çekirge bende öyle yapcam Allah bilir sonuçta ...

diğer konu ise arkadaşlar ramazan hiç bir aya benzemez allahın emri ve farz olduğu için bizim için çok önemlidir..fakat bir kimseye keffaret orucunun düşmesi için keyfi olarak orucunu bozması gerekiyor..yani başlanan oruç ibedetini tamamlamadan keyfi olarak yemek içmek ve münasebette bulunursa 60 gün kefaret 1 günde kazası toplam 61 gün tutar..fakat kişi keyfi olarak tutmuyorsa bu kişi farzı yerine getirmediği için günahkardır fakat kefaret gerekmez..tutmadığı günlerin kazasını tutar..

Keyfi sebepten tutmadığınız değil keyfi sebepten bozduğunuz orucun kefareti 61 gündür. 1 gün tutmazsanız yerine bir gün kaza tutulur bilginiz olsun

Aynen, ben de onu anlatmaya çalışıyorum deminden beri.
Dinimiz bu kadar zor bir din değil arkadaşlar.
Bi gün tutmazsan bi gün kaza edersin, bilerek bozarsan 61 gün tutarsın.

yani ama lazerde günahsa 61 gün olacak değil mi bu mantıkla :(

Bunu fetvaya danışın mutlaka, vücuda giren bir besin maddesi olmadıkça oruç bozulmaz ancak genital bölgenin görünmesi haramdır. Guslün bozulacağını düşünerek tereddüte düşüyorum, ilmi olan birinden bilgi almak gerek. Olmuyorsa eğer o gün niyetlenmezsiniz, Ramazandan sonra 1 gün kazasını tutarsınız

Back
X