- 28 Ocak 2009
- 34.402
- 57.672
- 1.123
- Konu Sahibi Anneoluncaanladim
Alo fetva hattında bayanlarda çalışıyor canım,ama meşgul olması normal çok arayan var çünkü.cumaya gitmişlerdir belki ne zaman dönerler acaba:44:
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Alo fetva hattında bayanlarda çalışıyor canım,ama meşgul olması normal çok arayan var çünkü.cumaya gitmişlerdir belki ne zaman dönerler acaba:44:
demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmışyuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm..
Kızlar önümüzdeki günlerde lazere gitmem gerekiyor. Genital,kol altı,bacak. Benim sorum acaba oruç bozulur mu. Bilgisi olan bi deyiversin ya hic bi yerde bulamadım
Geçen gün de cinsel rüya görülüp ıslaklık olursa gusül abdest alınmalı ama oruç bozulmaz dedi. Ama bazı hocalar daha kesin dille bozulur diyebilir. Kaldı kı ben de böyle bir durumda şüpheye düşerim.
Valla kime inanacağımızı şaşırdık.
Alo fetva hattında bayanlarda çalışıyor canım,ama meşgul olması normal çok arayan var çünkü.
canım içim rahatladıı yaa çünkü demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmışyuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm.. Allahım affetsin
![]()
canım içim rahatladıı yaa çünkü demin arayp erteletmek istedim ama yanarmış hakkım olmazmışyuh yaniiii içim çok rahatsız ama napim oruç tutacağım yne de keyfi sebepten tutmayınca 61 gün tutmak laızm sanırm.. Allahım affetsin
![]()
Maşallah ne güzel. Bakın benim sizden çooook ama çooook eksik yorum varmış. Ben umre yapmadım, lisede kapandım yani artiniz çok çok fazla. Fakat ben okuyorum da sadece sizin iyiliginizi düşünüyorum gerçekten yoksa banane sizin günahınizdan? Hz. Ebubekir demiş ki ' ey Rabbim benim vücudumu öyle buyult öyle buyult ko cehenneme sadece beni al, diğer kardeşlerim ateşe dayanamazlar' işte ben de biliyorum ki biz ateşe dayanamayiz o yüzden anlattım. Size tutmayabilirsiniz diyen arkadasa kızdım size değil. Yine de fevriligim için hakkınızı helal edin sonuçta ben de bir insanim Hz. MUSA bile çok kızgın kukreyen biriyken ben mazur gorulurum inşallah selametle ;-)Valla ben hamile halimle umreye gittim,ortaokulda kapandım,Allah'a cok sukur namazımı aksatmamalı icin elimden gelenin fazlasını yaparım. Bi vok arkadaşımın örtünmesine vesile oldum ve namaza başlamalarına ama hic birinde bu sekilde bi dil kullanmadım kullanmam da
bilgece,
ama mesela eşimin işçileri bugün güneşin altında çok yüsekte ve altlarında fırın çalışırken kaynak işi yapacaklar..sordum eşime oruç tutmuyorlar,iş çok tehlikeli,tansiyonları düşer falan dedi..mesela bu konu ne hastalığa ne yolculuğa giriyor..ama tutmamaları da daha mantıklı gibi..ama benim gibimle olmaz,bir ilahiyat hocasına bu işi bilen birine sormak daha iyi değil mi? bende bilerek ,niyetliyken bozulan orucun kefareti 60 gün diye biliyorum mesela..ama tutmadıysan ne kadarsa adedi o kadar diye biliyorum...ilmihal,fıkıh,meal okurum bazen ama yanlış anlamış ya da gözden kaçırmışımdır? bununla ilgili bir kaynak önerirsen, benim için de iyi olur
ya sırf onın için 5 dk bile sürdürmüyor bozmak istemiyorum mecburen gidicem ALLAH affetsin varsa günahımYok o niyet edip sonra bilerek orucu bozmakla ilgili ( bence bu konu bilerek oruç bozma değil şüphe daha çok, açlığa dayanamayıp yiyen içenler sanırım kasıt )
Sen niyet etmem diyosan 61 gün kefarete gerek yok
![]()
Keyfi sebepten tutmadığınız değil keyfi sebepten bozduğunuz orucun kefareti 61 gündür. 1 gün tutmazsanız yerine bir gün kaza tutulur bilginiz olsun
Ben olsam niyet ederdim
Oruç bozuluyo mu bozulmuyo mu bilmediğimden lazer tedavimi olup ezanı da beklerdim rutin oruç gibi
Başka bir zamanda kandil veya kısa günler de onun yerine 1 gün kaza orucu tutar emin olurdum herhalde
Keyfi sebepten tutmadığınız değil keyfi sebepten bozduğunuz orucun kefareti 61 gündür. 1 gün tutmazsanız yerine bir gün kaza tutulur bilginiz olsun
yani ama lazerde günahsa 61 gün olacak değil mi bu mantıkla![]()
yani ama lazerde günahsa 61 gün olacak değil mi bu mantıkla![]()