"Osmanlıca bu kadar önemliyse kendisi neden öğrenmedi"

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
eveeeet bu da şart
dinle devlet işi bir arada olsunki inandırıcılık artsın,müslümanlığın itibarı düşmüş önemli değil değilmi keseler dolsun yeterki..

Son düzenleyen: Moderatör:
dinle devlet işi bir arada olsunki inandırıcılık artsın,müslümanlığın itibarı düşmüş önemli değil değilmi keseler dolsun yeterki..

kesinlikle.. double yolları olupta yolsuzluk çeken bir ülkeye bunların öğretilmesi şart !
hepimizin kafasına bir ampul şart !

kesinlikle.. double yolları olupta yolsuzluk çeken bir ülkeye bunların öğretilmesi şart ! hepimizin kafasına bir ampul şart !
3. köprü yapımında işçiler iş bırakmış paralarını alamadıklarından..sarydı falan derkn para kalmadı demek

sorun değil yeni bir yolsuzlukla kapatırlar açığı.. bak bugün de zaten 17 ARALIK !!!
madem köprü yaptıracaksın işçilerin parasını versene önce,sarayı yaptırıp içine kurulmakla olmuyor..onlarda evine ekmek götürecek..ee tok açın halinden anlamaz tabii..

bende öyle düşünüyorum. zorunlu seçmeli olsun ama ortalamayı 100 yapan bir ders olmasın insanlara matematik gibi öğretirlerse ki hala şu matematiği yanlış öğretiyorlar,matematik geyiklerinin yanına osmanlıca geyikleri yaparlar.anadolulisesinde okurken,zorunlu seçmeli dersimizdi Almanca lise sonda lise birde öğrendiğim kadar zahmetli olmamıştı daha zevkli gelmişti kafam rahattı kaygım azdı hocanın notu boldu,öğrendiklerimiz derdimizi anlatmaya yeterdi.illa dersin tarihine inmemiştik.

madem köprü yaptıracaksın işçilerin parasını versene önce,sarayı yaptırıp içine kurulmakla olmuyor..onlarda evine ekmek götürecek..ee tok açın halinden anlamaz tabii..

tok açın halinden anlamaz ama bunlar çok iyi anlıyor numarası yapıyor onlar saraya lüksün israfın en dibine giderken onları alkışlayan şakşakçılar evlerine doğalgazı kısmaya gidiyor.. hey benim ülkem ne hallerdesin bir görsen !!!

hey Allahım bi osmanlıca ile ilgili konu açılmaya görsün osmanlıca dışında bütün ne kadar siyasi şeyler varsa onlara bulanmadan bahsedilmiyor sanki

ne doğalgaz kısması..açamayn var oy veripte yardım kömürleriyle ısınan var..halbuki asgari ücretler artsa yardıma muhtaç olmayacaklar..düşünemiyorlar demekki

kız Osmanlıca demişken bilal,Sümeyye Erdoğan abd de karma okullarda eğtim görmüşler ve İngilizceleri çok iyimiş..Osmanlıcaları ne alemde acaba

bu da sorumu canım, Osmanlıca onların ana dili
sümmeyye erdoğanın İngilizcesi çok iyi olduğundan babasının gezilerinde Robert de niro ile bile sohbet etme fırsatı olmuş..hey gidi hey..zenginliğin gözü körolsun

Bizim de Almanca zorunluydu 4 yıl boyunca gördük ama standart notum 1di. Sırf bu yüzden puanım yetmesine rağmen hiç belge alamamıştım ve nefret ederdim Almanca dersinden. Çünkü ilgimi çekmiyordu ve o yıllardaki mantığımla çok gereksizdi, külfetti benim için. İşte Osmanlıcayı dayattıklarında da olacak olan bu ama ülkemizde bunu düşünmek yerine böyle şeyleri padişah fermanıymışcasına uygulamaya çalışıyorlar. Doğru ya da yanlış demeden karşı çıkmayı adeta günah sayıyorlar. Bir acayip bir düzen anlamak mümkün değil sahiden.

Şimdi bunlar güya "Osmanlıcı" ya..."Ecdadlarının" miraslarına sahip çıkacaklar ya...Dedelerinin mezar taşlarını okuyacaklar ya...Aha da böyle sahip çıkıyorlar işte:
http://www.sabah.com.tr/yasam/2014/12/08/osmanli-sehzadesine-buyuk-saygisizlik
http://www.milliyet.com.tr/osmanli-sehzadesinin-kemikleri-200-euro-istanbul-yerelhaber-512286/
Bizim milletin gözünü boyamak kolay tabi.Osmanlıca polemikleriyle gündemi bulandıracaklarına önce "ecdadının" mezarına sahip çıksınlar.

midem bulandı nedense..

yahu kendisi ogrenemedigi icin cocuklar ogrensin istiyor.
yemeyip yedirmek icmeyip icirmek ogrenmeyip ogretmek istiyor anlasaniza.
cok dusunceli

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…