Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
cok cok gecmiş olsun kızlar havalar cok kötü valla soguk canım igne falan vermedı daha etkılı oluyo bende hava verıyodum ıcıne ventolın pulmıcort atıyordum hastanedede böyle yaptırıyolar doktorlar gecmiş olsun cokkk kıyamam ya cocuklar hasta oldumu hersey duruyo sankı cok gecmiş olsun ıkınızıde bebişler grıp sorma zaten o tam bı salgın bizim oglan iyi Allaha şükür saclarını kestırmısler dedesı 2 numara tutmuslar bende üzüldüm bıraz< babiş bana kızıyo hem cocugunla ılgınenıyoz hem azar işitiyoz napalım uzar zaten hemen ögretmenlerınıde alıstı hersey yolunda cok şükür tekrar tekrar gecmiş olsun kızlar Allah baska dert vermesin

teşekkür ederim canım aynen bizede ondan verdi geçen sene makineyi eve aldık lazım olur diye iyiki almışız keşke lazım olmasaydı ama oldu çok yükseldi ateşi bu sabaha karşı yine götürdük 39 olunca çünkü antibiyotiği içmeyi reddediyor acımsı bi tat bırakıyor boğazda denedim dünki dr zinnat verdi ve hava vermeyi kestirdi allahım anlamıyorum yaa biri ver diyo öbürü kes diyor bu akşamda 38.5tu ateşi calpol verdim 37.8 az öncede 37.2oldu ama öksürük bitiriyor uyuyamıyor çocuk napıcaz bilmiyorum öksürüğü kesmek doğru değil diye biliyorum içindekileri atsın diye ama bu kadarıda iyi değil yaa
yaa neden kesmişler çok güzeldi saçları ben seviyorum erkek çocukta uzun saçları eşime kalsa benimkilerde subay traşı olacak ama ben götürüyorum berbere ne olur ne olmaz sevindim canım okula alışmasına

Arkadaşlarr 13 aylık oğlum varr
bu konuları çok okuyorumm araştıryorumm,oğlumda erken anlıyabilirmiyimm otizim olup olmadığınıı mesela ne dikkatimii çekmesi lazımm daha erkenmii
minikken veeeer ,gelll,diyordu şimdii sadece anne ,diyor herşeye başka cümle yokk daha küçükk değilmii konuşması içinn banaa herkezz ilgilen konuşsunn diyorlar amaa daha minikk
evde 2 tane abla varr onlar süreklii konuşuyor evin içindee
daha hiç televizyonn izlettmedimm birde bakmıyor televizyona hiçç
göz teması verr
ev dağıtmada üstüne yok
top attıysamm önüne oda bana verir
elindekinii bize vermemek içinn ağlar bide tokat yapıştırırr

merhaba arkadaşlar çok ateşli ve öksürüklü bi geceyi daha sonlandırdık şimdilik ateşi yok öksürük var ama geceki kadar değil birde küçük bi gitar aldım çok sevindi bilin bakalım çalarken ne diyor :) benim adım hakan abi benim adım hakan abi hoşgeldin merhaba bunu bize uyarlamaya çalışıyorum hoş adımız hakan değil

öksürüklü ve ateşli bir geceden merhaba nazdencim çok hastayız oğlumda bende öyleki öksürürken kusmaya başladık ciğerlerimiz dökülüyo sanki...canım benim maşallah ona taklitte yaparmış ne kadar güzel sen sizin adınıza uyarla tabii doğrusu bu ama çok tatlı söylemiş...benim oğlumda 100 e kadar saymayı öğrendi aslında çoktan beri sayıyordu ama takılıyordu şimdi eksiksiz sayıyo ingilizce günaydın demeyi adını söylemeyi öğrenmiş anaokulunda,kırmızı ışıkta beklenir anne geçmek çok tehlikelidir yeşil ışıkta karşıya geçilir değilmi anne diyo evet anneciğim diyorum oda evet anne haklısın sen büyüksün anneciğim diyo bana çok kibar çok

sorma canım yaaa mahvoldu çocuk gözleri çöktü resmen sizede geçmişolsun maaşallah oğluşnada heh işte yine ağlıyor uyuyamadığı için sinirleniyor

ah kızlar valla havalar buz cocuklar hasta gecmiş olsun evet öksürügü kesınce enfeksıyon cigerlere iner derler öksürük vücudun savunma mekanızması derler doktor amcalar ama öksürmek cocuga ezıyet resmen hemde geceleri ben vicks sürüyom bı gun sırtına bı gun ön akcıger taraflarına cok olmamak sartı ıle bıde ballı zencefıllı ılık süt cok ıyı gelıyo Ayşegülcüm senın bülbüle masaallah dıyelım NAZDEMcim hakan abisimi ögretmeiş senınkıde hemen kapmıs aferım ona benımkıde gecen dısarı cıktı hoğukk dıye ıcerı gırdı ben anlamadım tabı gene yaptı soguk dıyomus sıpa bıde tamam dıyo ben gelcem tamammı dıyom tamam dıyo Allaha şükür mantıklı cevaplar verıyo arada da olsa oyun hamuru oynamıslar elma agacı yapmıs hepsını yapıyomuş orda nasıl oturuyo normalde tel. hastası ögretmenı yiğit burası cok sessız oldu dıye cepten sarkı actı oyun hamuru ıle oynarken bızımkı bı tele bakıyo bı ögretmene almıyo onu evde olsa kıyamaet koparırı alcam dıye

kızıldeniz maşallah bak tamam demeyide öğrenmiş yarın okul tatile giriyo karne vericeklermiş bizede merak ediyorum nasıl gelicek :26:ayaklarımda sallıyorum koca bebeği şimdi nasıl öksürüyor varya o öksürdükçe benim içim yanıyo

Otizmi tanıyın!
Unutmayın otizmi öğrenmeden çocuğunuza ulaşmazsınız

Otizmi gizlemeyin!

Yakınlarınızatanıdıklarınıza çocuğunuzun otistik olduğunu söylemekten çekinmeyin.Aksine onlara çocuğunuzun özel durumlarından söz edin.BU tutum çevrenizle olan sosyal ilişkilerinizdeki çekingenliklerden kurtulmanızı sağlayacaktır.

-Çocuğunuzu toplumdan soyutlamayın!
Sizin çocuğunuzda toplumun bir ferdidir.Çocuğunuzun normal bir yaşama alışması ve öğrenmesi için onu parka götürünotobüse bindirindışarıda yemeğe götürün
-Çocuğunuza hem özel hem de normal davranın!
Otistik bir çocuğun dünyayı algılayışı diğerlerinden farklı olduğu için ona tabiiki özel davranmalısınız.Ancak normal davranışlarınızı da göstermelisiniz.O konuşmasa da siz onunla konuşmalısınızo oyamasa da onunla oynamaya çalışmalısınız..Hemen olmasa bile bir süre sonra ondan tepki alabilirsiniz.İstemediğiniz bir şeyi yaptığında ona kızabilirsinizsevginizi göstermek için güzel sözler söyleyebilirsiniz.Yani ona normal bir şekilde davranmalısınız

Otizmle yaşamak çok zor gibi görünse de yukarıdakileri göz önüne alırsanız kabullenmek biraz daha kolaylaşacaktır.
alıntı...

Otizm hastalıkmı değilmi, hastalıksa nasıl bir hastalıktır bilinmediği için ilacını icat etmek münkün değildir!!!
Bu yüzden her türlü mucize diye anlatılan ilaçları sadece "Umut-Tacirliği ve Şarlatanlık" olarak algılamak en doğru yoldur.
Böyle insanlara paralarınızı kaptırıp ve çocuğunuzun sağlığını riske atmayın lütfen.
İNANIN OTİZMİN İLACI ÇIKSA DÜNYADA DEVRİM YAŞANIR VE BUNU HERKES AMA HERKES DUYAR!!!
Elbette nadirde olsa otizm hakkında uzman doktorlar vardır ve bazı "Klinik araştırmalar ve laboratuvar testleri" sonucu çocuğunuzda eksik çıkan bazı vitamin ve/ya minareller verebilir ve bunları yine doktor kontrolünde çocuğunuza tavsiye edilir fakat böyle uygulamalar sadece devletin müsaadesinde çalışan bir doktor tarafından yapılması gerekir!!!
ASLA ve asla kulaktan duyma ile yapılmaz çünkü çocuğunuza zarar verebilirsiniz!!!
Vitaminin fazlası insan öldürebilir!!!

Hele saklı gizli çalışan doktorlardan korkun çünkü bunların hedefi sizin çocuğunuzun sağlığı değildir. Amaçları sadece paranızı alabilmektir
alıntı...

Ortalama her 100 çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Erkek çocuklarında, kız çocuklarına oranla 4 kat daha fazla rastlanıyor.

Otizmin nedenleri halen kesin olarak bilinmiyor.
Bazı bilimadamlarına göre otizm genetik kökenli bir hastalık olmasına rağmen; Çevre kirliliği, radyasyon, olumsuz beslenme alışkanlıkları, ağır metaller gibi faktörlerin otizmi tetiklediği düşünülüyor.
Otizmin nedeni bugün kü bilgilere dayanarak kesin olmadığından dolayı hastalık olarak kesinlikle değerlendirilmez.

Bu çocukların en büyük sorunları, kendi kendilerine bırakıldıklarında çok çabuk gerilemeleri hatta var olan becerilerini de kaybetmelerine sebeb olabiliyor.

Bu yüzden otizmli çocuk ebevenyleri büyük ara vermeden çocuklarının eğitimlerine çok önem vermeleri gerekiyor!

"OTİZM" terimi bu problemleri yaşayan yetişkin ve çocukları ifade eder.
Kendilerini dış dünyadan izole edenler ve içe kapanık yaşayanlar.

Genel olarak otizme "Yaygın Gelişimsel Bozukluk" denir.
Otizmden muzdarip bireylerde en çok gözlemlenen problemler;
İçe kapanık davranırlar.
Kendi ufacık dünyalarında mutlu olurlar.
İnsanlardan izole yasamayı severler.
Otizmli bireylere erişim (irtibat) zordur.

Bunları birçok başka problemler takip eder ve her otizmli bireyin kendine özgü ayrı ayrı problemleri vardır.

Otizm-Şemsiyesi, altında birçok çeşitlerini bulundurur.
Bunlar;
Kanner-Sendromu (Erken çocukluk otizmi)
Asperger-Sendromu (Çocukluk otizmi)
A-Tipik-Otizm (Otizminin tüm tanı kriterlerini karşılamaz)
Ret-Sendromu (Otizm ve "Ataksi" belirtileri)
** "Savant-Sendromu"

Etkilenme derecelerine göre ağır, orta, hafif derecede otizm çeşitleri vardır.
Her çocuğun farklı gelişimsel süreci,
farklı etkilenme derecesi ve farklı özellikleri vardır.

(Kanner ve Asperger farkı)
Çocuklarda "Erken çocukluk" ve "Çocukluk" otizmi arasında ayrım yapmak önemlidir.
Onların problemleri (çocuğun) otizm belirtilerinin başladığı yaşı ile önemli ölçüde farklıdır.

- Kanner-Sendromu -
Bebeklik dönemi - erken çocukluk dönemleri arasında belirtileri fark edilir.
Daha 30 aylık olmadan bu problemleri görebilmek mümkündür.
Akıl sağlığı yerinde olmayan davranışlar gösterir.

- Asperger-Sendromu -
Daha çok erkek çocuklarında görünür.
İlkokul çağları ile ergenlik yaşları arasında belirtileri gözlemlenir.
Genellikle 4 yaşlarında bunu anlamak mümkündür.
Genel olarak, semptomlar Kanner'den daha az belirgindir.

- A-Tipik-Otizm -
Atipik otizm, çocukluk otizminin tüm tanı kriterlerini karşılamaz, ya da üçüncü yaşından sonra kendini gösterir.
Erken çocukluk otizmin bir formu olarak ama Asperger sendromu tarifi ile ayırıcı tanıdır.

- Ret-Sendromu -
Rett sendromu olan kişiler genellikle "Otizm ve *Ataksi" belirtileri gösterirler.
*("Ataksi" denge bozukluğuyla ve hareketler arasındaki uyumun bozulmasıyla sonuçlanan bir sinir sistemi hastalığıdır.)
Bundan etkilenen insanlar bir değişken mental retardasyona sahiptir. Birçoğu birkaç söz söyleyebilir ve basit yönergeleri izleyebilir.
Ayrıca, Rett sendromunda karakteristik epileptik nöbetler, el ve ayakta kasılma ve titremeler ortaya çıkar. Ayrıca hastalık zekâyı da olumsuz etkiler.

Daha fazlasını isteyenler bu adresten "Ret-Sendromu" hakkında detaylı bilgiler alabilir.
Rett Sendromu

**"SAVANT SENDROMU" hakkında küçük bir bilgi:

Savant sendromu yaşayan bireylerin %50'sinde otizm semptomları bulunur.
Diğer yarısı otizm belirtilerinden uzaktır ve dahi olarak adlandırılır.

Örnek;
Bir çoğumuzun "Rain Man" filminden tanıdığımız "Kim Peek" bizlere otistik olarak tanıtılmış olmasına rağmen aslında sadece SAVANT (bilgiç) olarak görünüyordu.
Kim Peek otistik değildi.

Onun beynindeki bir anomali sahip olduğu özel bir yeteneği vardı.

Beyninin görme sistemi çok farklı çalışıyordu. Birkaç saniyede bir sayfayı okuyup ezberinde tutabiliyordu.

Her iki gözüyle ayrı iki sayfayı aynı anda okuyabilme kabiliyetine sahipti.

Okuduklarını unutmayan ve binlerce kitabın içeriğini ezberinde tutabilen bir insandı.

Kim Peek günde yaklaşık 8 kitap okuyabilen, bir sayfasını 10 saniyede okuyup ezberinde tutabilecek kabiliyete sahipti.

Tüm bu yeteneklerinin yanısıra büyük derecede motorik problemleri yaşıyordu.
Kendi saçını tarayamaz, ayakkabılarını kendi kendine giyemez, traş olamaz, vs...
Böylelikle sürekli birilerine muhtaç sekilde hayatını idame etmek zorundaydı.

Böylelikle Kim Peek'in otizmli olmadığını öğrenmiş oldum.
alıntı...

selam kızlar çokmasumcum nasıl oldunuz düzeldinizmi bizim küçük bey ateşi yok artık çok şükür hala öksürüyor ama en azından tıkanıklığı geçti balgam sökebiliyor gece rahat uyudu sayılır annem beni ekti ve gelmedi ama arkadaşlar saolsun biri bugün geldi bi kuaföre gittim azcık kendime geldim yarında dostum can arkadaşım gelecek ben arkadaşlarla buluşmaya gidicem saolsunlar onlarda olmasa kafayı yememek mümkün değil şimdide minişim ateşlendi öksürük var diye götürdüm sabahtan ama ateş yoktu az önce baktım vardı aaay bana bişeyler oluyor bayılıcam

oğlum iyi maşallah öksürük biraz var ama onada razıyım ateş çok kötü çünkü benimde çok buağazlarım ağrıyo midem bulanıyo öksürürken..benim anneminde teyzesi vefat etti kaç gündür orda gelmedi bize bende ona küstümyakın olsak keşke bende bakardım çocujlara ne olacakki insan bunalıyor gerçekten kaşımı bıyığımı kendim almaya başladım evde saçımı zaten kendim boyuyorum ne zamandır kestirmek istiyorum vakit bulamıyorum herşey koştüra koştura yapıyorum çocuk okuldayken ev işi yemek saatle yarışıyorum resmen çok zor allah yardımcımız olsun..küçüğede büyükten geçmiştir canım yaa dikkat et ona hemen ilaca başla antibiyotik delisi oluyoruz kışın

bugün karnemizi aldıkşaka tabiiki karne değilde gelişim raporu hazırlmışlar hepsi güzel sadece kalem tutma makas faaliyeti gerektiren çalışmalarda desteklenmesi gerekiyor demiş öğretmenimiz, onun dışında sosyal,konuşmayı çok seven işbirliği yapan temizlik kurallarına uyar demiş sevgisini öğretmenine ve arkadaşarına sıkça belli eder demiş atatürk konulu etkinliklerde çok başarılıymış böyle işte kızlar

Son düzenleme:

oh iyi sevindim senden hiç ses çıkmadı bu akşamda küçüğü götürdük geniz akıntısı nedeniyle öksürüyormuş antibiyotik verdi ama ateş olursa başlıycaz
başınız saolsun canım valla bende çok pis küstüm arkadaşlarım olmasa napardım bilmem bu arada sorucam unutuyorum ne boya kullanıyorsun numarası kaç bende bikaç seneye kadar kendim boyuyordum ama röfle olunca mecbur gidiyorum ama diplerim istediğim gibi olmuyor valla sorma yaa her işimiz koşturmacayla yoksa yetişemiyorum bende bazen mağaza geziyim diyorum sanki atlı kovalıyor ne oluyoruz yaa diyorum bi yavaşla ama alışmışım yine aynıyım

olsun canım oda karne maaşallah başarılarının devamını dilerim

ben 1 yıldır falan kendim boyuyorum canım röfle yaptırıyorum senede 2 kere falan dipler uazyınca nevacolorun bal köpüğünü alıyorum kuaför tanıdığım var o önermişiti bana bu markayı çabuk akmıyo hemde ucuz yani
boya oturunca yine röfle gibi oluyo şu anda saçım bal köpüğüne boyalı mesala diplerim yine uzadı ama röfle gibi duruyo boyamıycam bir iki ay sonra boyarım artık..mağaza gezmeyi unuttum artık oğlum okuldyken yol boynca 2,3 mağaza var oralara takılıyorum şimdi :)

olsun canım oda karne maaşallah başarılarının devamını dilerim

sağol canım darısı a..a paşaya

ben bi deniyim açık yap dedikçe koyu yapıyor adam sanki açık renge gıcığı var
aaaa nerden bildin valla bizde evde öle diyoruz hele yarın bakacak olan arkadaşım diyemiyorum artık kendisine çok iyi bi insan akrabamdan daha ileridir oda oğluma paşa oğlum diyor çocuklar kendilerini seveni çok iyi biliyor ona gideriz mesela camdan paşa oğlum gelmiş diye seslenir hemen aranmaya başlar benimki nerde diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…