Davranış Bozuklukları Otizm

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
selam kızlar nazdencim, kızıldeniz nasılsınız çocuklar nasıllar benim oğlum 2 gündür hasta ateşi var yine antibiyotiğe başladık ama ne fayda bugun ılık duş aldırdım uyttum çok terlemişti açılmış biraz ateşide düşmüş onla birlikte bizde uyuduk uyandı karnı acıkmış köfte istedi babası ona köfte almaya gitti pınar köfteyi çok seviyo şimdi sabırsızlıkla babasının gelmesini bekliyo yavrum çarşamba günü doktor kontrolümüz var çapada rapor yenilenecek bakalım neler diycek doktorumuz

geçmişolsun canım bizde çarşamba gittik kontrole iyileştiler çok şükür şu havalar bi düzelsa neyseki 1.cemremiz düştü havaya ısınırsa artık daha mart var ama kazma kürek yaktırmaz inşallah oooy kıyamam köftemi istemiş canı afiyet bal şeker olsun annesinin paşasına ooof bizimde bu hafta 3kere okul var haftayada öyle veremediği geçen ayki grup için telafi oda zoraki izmalıyım diye verdi yine baktım grup almışız yazıyor bende dedim imzalamam ne ara grup aldık o zaman 2pazartesi buna sayalım bireysele gelin dedi tamam dedim öle imzaladım sen çapaya ben cerrahpaşaya kolay gelsin ikimizede

sağol canım yedi de yedi maşallah hastayken bişey yemiyo biraz toparlayınca iştahı yerine geliyo bugun okula götürmedim 2 de özel eğitim var yarında var onlar iyi olsunda varsın hergün olsun biz raporu ilk çapadan çıkardık diye yine ordan randevu aldım ben aslında cerrahpaşadan daha çabuk çıkıyomuş sonradan haberim oldu benimde..bende birgün gidicem barış beyden randevu alıcam bizim orda dosyamız olduğu için kendimiz gidip alıyoruz sekreterden barış beyin dedikleri çok önemli benim için

aman yesinler yaa onlar yemeyince sanki ben aç kalıyorum sanki inşallah çabuk çıkarırsınız daha öncede var oyalamazlar heralde bugün dersimiz vardı gittik öğretmenimiz rahatsızlanmış başka öğretmen girdi derse sonra baya bi konuştuk sınıfta sezgin beyin dediklerini dedi sosyal değil akademik gelişmiş renkler sayılar bunlar daga sonraki işler dedi bende anlattım öğremenize dedim dedim sezgin beyin sölediklerini biraz alındı dedim duygusallığa gerek yok dedi novayı oda çok tavsiye ediyor kendiside karşıdan gelmiş ve hep küçük otizmli çucuklarla çalışmış 6 yaşa kadar ben burda büyük çocuklarla çalışmaya başladım dedi barış beyden benim ikisi için randevum var vermemişler öncede sonra eşimin tanıdıkları saolsun almışlar yarın 9da randevumuz ahmet beylede cuma günü randevumuz yarın derste var perşembede var aaayyy allahım ben ne zaman oturucam yaaa geçen küçüğümün doğum günüydü iyiki doğdun şarkısını söledim bikaç kere büyük ezberlemiş hemen ölede güzel sölüyorki aferim oğluma diyorum oda bana aferim oğluma diyor

hee birde unuttum yazmayı şimdi geldi aklıma senin oğlan atlatır bunu dedi yani otizmi tanısı otimmiydi diye sordu bide inş.allahım inş.hepsi atlatır

durmak yok hep koşucaz canım çocuklarımızda iyi olucaklar inşallah a..a ya güldüm odamı sana aferin oğlum diyo çok tatlı oluyorlar öyle konuşunca ama düzelticek hiç merak etme sakın üzülme öyle konuşuyo diye şimdilik keyfini çıkar...ama benim oğlumda renkleri sayıları ilk önce öğrenmişti daha anne baba diyemezken tetis diyodu 8 i göstererek annemde kamıştı bir gün babam ona 1 den 10 a kadar yazmış kağıtlara göstermiş sayıları ertesi gün gittik bize tetis,dotuz atı saydırıyodu renkleride okulda öğretiller bunları bilmeyen koca çocuklar var hemde normal çocuklar sosyalleşmesi için anaokulu şart bence

hee birde unuttum yazmayı şimdi geldi aklıma senin oğlan atlatır bunu dedi yani otizmi tanısı otimmiydi diye sordu bide inş.allahım inş.hepsi atlatır

atlatıcak inşallah senin oğlunun durumu ağar değil hergün ne çocuklar görüyorum merkezde sende görüyosun, şimdi minik bi çocuk var onu gözlemliyorum kucağama almak istiyorum sabun gibi kayıyo kucağamdan göz teması hiç yok diş gıcırtadma yapıyo durmaksızın doktor açık açık söylemiş yani çok umutlanmayın demiş ağar geçiriyormuş senin oğlanın yaşlarında sanırım hiç bişey konuşmuyo daha sadece çığlık atıyo anneside çok hanım bi kadın çok sevdim evime davet ettim geldi benim çocuğum k...n gibi olsa hiç gitmezdim dedi neden gidiyosun bişeyi yokki dedi ilk zamanlarımızı bilse böyle konuşmazdı ama

selam kızlar gecmiş olsun masumcum terleyınce hastalık atılıyo valla ınsanın gözü acılıyo NAZDEMcım senınkı gercekten varsa bıle hafıfı demiştim ya merkezde bı cocuk vardı konusuyo bülbül herseyı anlıyo cevap verıyo annesıne eden dedım getırıyosun otizmliymişti oda hemde baya kötüymüş krese verdım dedı dualar ettım dedı görsen hiç demezsın otizmli dıye atlatmıs cok güzel inş. canım senınkıde atlatacak Yiğit artık yanımda burdakı merkeze martta baslıycak benımkıde 10 kadar sayıyo gösterınde söyluyo sekıllerı bılıyo elın nerde gözun nerde masallah hepsını gösterıyo süt diyemıyo tabı hüt dıyo kuş a kutuk dıyo :) cok ılerleme var ama kalabalıktan hala sıkılıyo bunu nasıl atlatacagız bılmıyorum ıstedıgı olmayınca bagırıyo inşaallah bu hallerıde düzelır devlet okulu seneye alıyomus olmazsa yıne özel krese gıdecek bu arada masaallah çiş olayı hallettık çişi gelınce arada çiş dıyo yada tuvalate götürüyo benı bez almıyorum hiç gecede tutuyo heralde sabah yapıyoruz masallah inş. böyle gıder kızlar öptüm sizi masumcum benım oglan al dıyo ac dıyo ya ne zaman böle sakır sakır konusur kı senınkı ne zaman basladı balıga ak dıyo mesela tam cıkaramıyo ınsaallah bıran önce baslar hepımızın cocugu sakırlar :)

maşallah çiş olayını çözmüşsünüz ne güzel değilmi daha rahat bezssiz,kızıldeniz benimkide ilk zamanlar öyle konuştu al aç falan ama bu şakırdamak bu yaz başladı tam olarak şimdi hiç susmuyo eşimde diyoki çocuk konuşsun diye okadar çok dua etmişsinizki annem,annen,sen şu bu hepsinin duası tutmuş herhalde diyo bende dedim sen dua etmedin herhalde yok ben konuşucağana emindim diyo tabii dedim anası çekti çileyi koşturdu ordan oraya baba çok eminmiş ama oğlundan

dün hastenedeydik kızlar çapada haftaya yine zeka testi yapıcaklar raporumuzu yenilemek istemedi doktor gerek yok aslında dedi ama ben motor becerileri zayıf dedim kalemi düzgün tutamıyo takıntıları var dedim 1 yıl daha vericek yeni raporumuz dikkat eksikliği ve hiperaktive bozukluğu olucakmış otizim yazmam yasal değil otizim değil dedi ağlayasım geldi inanın 2 yıldır otizimle ilgili ne varsa okudum araştırdım oğluma uyanda oldu uymayanda bu ne şimdi ben anlamadım takıntıları var dedim birşeyi emin oluncaya dek ısrarla soruyo kaygı bozukluğu var endişeli heycanlı çocuk dedi ben teşhisi koyarkende çok emin değildim dedi ama emin değilsen niye demedin emin değilim diye 2 senedir otizimli diye ben kendimi yiyip bitirdim içim rahat değil benim yinede rapor çıkınca barış korkamaza gidicem onada anlatıcam bu doktorun dediklerini bide o söylesin nedir ne değildir diye

gözün aydın canım ,şte her defasındada konuşuyoruz yaa emin olamadıkları zaman otizm deyip çıkıyolar işin içinden bizimkindede çocukluk otizmi yazıyor biliyorsunuz onun açıklaması bu demekmiş düzelsinlerde varsın ne yazarsa yazsın sonuca bakalım biz atlattımı atlattı tabiki bizimde psikolojimiz bozulmadımı hem çoook ilk duyduğumda ne yapacağımı bilemez durumdaydım vardır bundada bir hayır diyorum artık ve takılmıyorum çünkü atlatacaklar biliyorum eminim allah karşılığını muhakkak verecektir emeklerimizin sınav bu kesinlikle çok kaderci değilimdir ama öle oldum artık heralde senin çapada götürdüğün dr branjı ne dir bide bu zeka testini nasıl yapıyolar orayadamı getirsem ne yapsam

oh maaşallah canım çişimiz tuvalette bezimiz tuvalette konuşmayada başlamış işte üzülme artık daha başlayalı ne lkadar olduki bak bizim 1,5sene oldu anca başladı papağan oğlum bide anlayıp cvp verse oh diycem kendini sözle ifade edebilse

çapada çocuk psikoloji akıl ve ruh hastalıkları binası var canım kocaman bi bina içinde ne ararsan var pedagog,nörolog,psikolog,psikiyatrist bizimki çocuk psikiyatri doktoru kapısında otizim hiperaktive özel öğrenme güçlüğü yazıyo hatta birde yanında 3 tane stajer vardı onlara eğitim veriyo haftaya gidince tlf alırım sana istersen randevu almak için,zeka testini başka biri yapıcak erkek doktor psikolog haftaya gün verdi..çocuğun yaş düzeyine göre metaryeller var sanırım onlarla ölçüyorlar renkler şekiller vs konuşturuyorlar

valla adam beni boğacak ama napim hiçbişey eksik kalsın istemiyorum napim yarında gerçi artık bu saatte bugün olduda 11,30da ahmet aydında olucaz bakalım o neler diyecek al sen yinede ben götürürüm napim

masumcum bencede yanlıs teşhis koyuyolar ya bende ınanmıyorum hiçbirimizin tanısına benım kının tanısı mesela orta derceli bilinşsel gerilik zeka gerılıgı sözde yazan ama psıkaytrı bana dedıkı zeka gerılıgı oldugunu söyleyemem onun ıcın ıQ testı yapmak lazım onada yası kucuk dedı ama raporda öyle yazıyo dogumda oksıjensız kalan cocuklara konuluyomuş daha cok bu tanı bızde bıyolojık hıc bısey yok şükür artık ıcım cok rahat MR da ıyı gelınce bır ohh cektım bence sende düşünme artık takıntı her cocukta her ınsanda olan bısey kalem tutma ise hepımızı okula basladıgımızda ögrenmedıkmı daha küçücük onlar NAZDEMcim inşaallah cocuklarımız atlatacak davranıs sorunlarını ben baska tanı koyamıyorum götür tabı ıcın rahat etsın ama artık ben raporumuz bıtene kadar göturmuycem biraz daha gelişsin öyle götürcem dahada kötü haber almak ıstemıyom

merhaba arkadaşlar bugün gittik cerrahpaşaya bu arada ahmet beyi çoook iyi gördüm maaşallah hasta denilmiştiya benim oğlana meraba dedi elini uzattı her zaman uzatan çocuk adamın yüzüne bile bakmadı bi sürü soru sordu ağız kokusu varmı geçti dedim yok artık dışkıyı sordu hala kabızlık var dedim gaz kokusunu sordu evvelden çok acayip kokuyordu şimdi yok her insandaki gibi normal gaz kokusu konuşmaya başladımı dedi genelde tekrar başladı dedim bilinçli söylediği sözleri sordu baba bişey uzatırken birine al diyor hadi gideceğimiz zaman sölüyor geçen ilk defa su demeye çalıştı çu dedi olsun dedi ya varsın çu desin bunlar bilinçli olanlar dedim kan verdik yine aynı şekilde biri pazartesi biride haftaya çıkacak saolsun yardımcısı vardı bu sefer her şeye beraber gittik hiç beklemedik arkamızdan bi sürü konuşmuşlardır ama bunlar laf anlayan duran çocuklar değil belkide bize özel bi durumdu hiç sormadım bile bilgi işlemde yardımcısı halletti işleri kan verme yerindede girdilerimizi yaptırdı hiç beklemedik kan verme odasındada kuyruk vardı ama çocuk girdi içeri hemen bizi aldı saolsunlar bakalım sonuçları bekliyoruz artık

valla adam beni boğacak ama napim hiçbişey eksik kalsın istemiyorum napim yarında gerçi artık bu saatte bugün olduda 11,30da ahmet aydında olucaz bakalım o neler diyecek al sen yinede ben götürürüm napim

tamam ben haftaya gidince randevu numarasını alırım sen bana a..nın tc sini verirsin ben alırım numara hem banada gelirsin fenamı olur beraber gideriz doktorada :))

takıntı dedim doktora ama bunlar takıntı değil dedi kaygı endişe bozukluğu böyle kaygı bozukluğumu olur allah aşkına neyse otizim olsada ne yapayım evlat benim takıntı benim artık düşün düşün bıraktım gitti oğlum çok iyi durumda allaha şükür olsun sizinkilerde atlatıcak allahın izni ile rapor 1 yıl dolunca yeniden değerlendirmeye alıyorlar bildiğim kadarı ile

selam canım ahmet bey bizede sormuştu bu ağaz kokusu gaz kokusunu ağaz kokusu boğaz enfeksiyonu geçirince kokuyo evet gazda öyle aman aman kokmaz kakası bile çok kokmaz kokmaması götümümüymüş acaba? allah razı olsun yardımcı olmuşlar sırada bekleyenlerde ne düşünürse düşünsün boşver sizin durumunuz özel biz özel anneyiz heryerde itibar görmek isteriz :)oğlun etrafı değişik görmüştür muhtemelen o yüzden yüz vermemiştir doktora

evet enfeksiyon demişti benim çocuk doktoruda o zaman kokar diye ama koku yok artık bizde enfeksiyon olsada olmasada kokması kötüymüş ama öle böle bi koku değil acayip bişey kokuyordu şimdi yok demekki mantardanmış heralde evet hiçbiyerde özelliğimizi hissettirmiyorlar bari hastanede hissedelim dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…