- 14 Kasım 2014
- 2.523
- 4.220
- 333
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
Evet öyle rahat bir tip. Ancak ben söylediklerini çok destekliyorum. Bu adamı farketmeden önce klasik otizm eğitiminde beni rahatsız eden bir durum vardı zaten. Klâsik ABA eğitiminde çocuklar hep birşey yapmaya yada yapmamaya zorlanıyor. Bu eğitim tarzı beyni aktive etmiyor. Çocuk sadece emire komut vermeyi öğreniyor. Beynin düşünme, muhakeme etme, sonuca ulaşma alanlarını çalıştırmıyor.Baslarda diyomuskonusmaya başlayınca iii yi cok kullanmadi
Komik adam ama
Bu adam diyor ki ancak etkileşim ve hareket sayesinde beynin öğrenme kanalları açılır diyor. Tüm özel eğitim kurgusunu karşılıklı etkileşim ve hareket etmenin içine yerleştiriyor. Çocuğun ilgi alanlarını kullanarak Özel eğitimi o ilgi alanlarının içine sokuyor. Sonra o oyunların içine farklı unsurlar sokarak farklı öğrenme becerilerini gerçekleştirmesini destekliyor. Mesela sen yanlış hatırlamıyorsam tüm oyuncak arabaları kaldırdım demiştin. İşte Serge Hoca diyorki "o arabaları kaldırma. Sen de o oyunun içine dahil ol. Orada karşılıklı bir etkileşim başlat. Dahil olmayı başardıktan sonra oyuna farklı unsurlar katkı muhakeme etme ve problem çözme becerileri gelişsin." diyor.
Benim oglusda ABA eğitimi alıyor ancak gittiğim özel eğitim merkezi daha yeni nesil yaklaşım sunuyor. Birde öğretmeni bu konudaki hassasiyetimi bildiği için oyun ve etkileşimle destekliyor. Birde oğlumun öğrenme ve algılama hızı, özel durumuna göre etkileşim becerileri ve masada oturma ve dikkat süresi iyi olduğu için ABA' dan olumsuz etkilenmiyor diye düşünmüyorum. Oturduğum lokasyonda etkileşim ve hareket temelli eğitim veren özel eğitim kurumu olsa gönderirim ama maalesef yok. Ataşehir de varmış galiba. Çok doluymuş orası. Artık kabul etmiyorlarmış. Ayrıca bize de biraz uzak.
Serge Hoca ile Ocak ayında randevum var. İzmir'e gideceğiz onun için. Bakalım benim oğluş için ne diyecek, ne önerecek. Buradan paylaşırım artık :)

artik sen oglunu goturdungunde banada anlatirsin neler söylediğini
artik sen oglunu goturdungunde banada anlatirsin neler söylediğini  birde sey var siyah beyaz yap boz fotokobisi  cikariyorlar ev. Kedi ayi gibi görünüyor.oglum ayi diyo annem kedi o dedigimde ust uste ayi ayi ayi ayi ayi diyor cocugun kafasi daha cok karışıyor. Renkli olsaa anlicakta siyah beyaz olunca ben bile zorlanıyorum.o konuda konuşmayı düşüyorum.araba icinde kesin yasaklari var zaten soylemistim
 birde sey var siyah beyaz yap boz fotokobisi  cikariyorlar ev. Kedi ayi gibi görünüyor.oglum ayi diyo annem kedi o dedigimde ust uste ayi ayi ayi ayi ayi diyor cocugun kafasi daha cok karışıyor. Renkli olsaa anlicakta siyah beyaz olunca ben bile zorlanıyorum.o konuda konuşmayı düşüyorum.araba icinde kesin yasaklari var zaten soylemistim  

bahsettigin sey tam olarak nedir bilmiyorum ama umarim düzelir
 bahsettigin sey tam olarak nedir bilmiyorum ama umarim düzelir  tesekkur ederim cok karanlik diyince acaba halada gormesinde sıkıntimi var diye dusundum
 tesekkur ederim cok karanlik diyince acaba halada gormesinde sıkıntimi var diye dusundum Kılıf yedeginin gelmesi birkaç günü bulurmuş.
 Kılıf yedeginin gelmesi birkaç günü bulurmuş. 

Yardımcı öğretmen bugün huysuzdu dedi. Hep mi böyle dedim. Hayır genelde çok uyumludur dedi. Biz eşimle okul müdürü ile konuşmak istedik. Kendisi bizim oğlanla bireysel olarak da ilgilenen bir öğretmen. Durumunu sordum. Okulda nasıl dedim. Hiç bilgi vermiyorsunuz, bazen beni üzmemek için bana birşey söylemiyorsunuz diye düşünüyorum dedim. Hayır kesinlikle öyle birşey yok. Sıkıntılı bir durum olsa muhakkak haber verirdim dedi. Minnoş bizimle göz teması kurar, komut alır, uygular, arkadaşları ile ortak hareket eder, ortak dikkati artık iyi, öğreniyor, ritim duygusu mükemmel, çok güzel dans eder ve genellikle de uyumlu bir çocuk dedi.  Evet başlards çok ciddi sorunlar yaşadık ama çok ilerleme kaydetti dedi. Ayrıca ben minnoşun otistik olduğunu da düşünmüyorum  demez mi. Tabii çok mutlu oldum. Kafamı kurcalayan bir konuyu da açtım ona. Elini kolunu başını anlık sakladığı streotip bir davranış kalıbı var. Okulda nasıl diye sorduğumda, sen annesisin. Ayrıntıları daha iyi farkedebilsin belki ama bize burada garip gelen bir davranış kalıbı yok dedi. Dünyalar benim oldu.
 Yardımcı öğretmen bugün huysuzdu dedi. Hep mi böyle dedim. Hayır genelde çok uyumludur dedi. Biz eşimle okul müdürü ile konuşmak istedik. Kendisi bizim oğlanla bireysel olarak da ilgilenen bir öğretmen. Durumunu sordum. Okulda nasıl dedim. Hiç bilgi vermiyorsunuz, bazen beni üzmemek için bana birşey söylemiyorsunuz diye düşünüyorum dedim. Hayır kesinlikle öyle birşey yok. Sıkıntılı bir durum olsa muhakkak haber verirdim dedi. Minnoş bizimle göz teması kurar, komut alır, uygular, arkadaşları ile ortak hareket eder, ortak dikkati artık iyi, öğreniyor, ritim duygusu mükemmel, çok güzel dans eder ve genellikle de uyumlu bir çocuk dedi.  Evet başlards çok ciddi sorunlar yaşadık ama çok ilerleme kaydetti dedi. Ayrıca ben minnoşun otistik olduğunu da düşünmüyorum  demez mi. Tabii çok mutlu oldum. Kafamı kurcalayan bir konuyu da açtım ona. Elini kolunu başını anlık sakladığı streotip bir davranış kalıbı var. Okulda nasıl diye sorduğumda, sen annesisin. Ayrıntıları daha iyi farkedebilsin belki ama bize burada garip gelen bir davranış kalıbı yok dedi. Dünyalar benim oldu.
 Ben onlardan olumsuz şeyler duyarım korkusuyla onun durumunu sormaya hep çekindim halbuki.
 Ben onlardan olumsuz şeyler duyarım korkusuyla onun durumunu sormaya hep çekindim halbuki. 

sadece 3.4 karistirdi.evin icinde daha iyiyiz amaaaaaaa
 sadece 3.4 karistirdi.evin icinde daha iyiyiz amaaaaaaa 

garibim arabasizliktan kafayi yedi tek sevdiği oyuncak oydu.peki madem birde boyle deneyelim bir süre bakalim nolcak şşş aramizda kurum duymasin
garibim arabasizliktan kafayi yedi tek sevdiği oyuncak oydu.peki madem birde boyle deneyelim bir süre bakalim nolcak şşş aramizda kurum duymasin