otizmli oğlumun okuluyla ilgili sıkıntım..

Yazmadan edemedim. Gaps diyeti araştırın lütfen. Otizmli çocuklar için tedavi edici bir diyet. Sorunuz olursa yardimci olmaya calışırım.

mutlu anne butlu çocuklar demek..her gün gidip sınıf kapısında saatlerce gereksiz yere beklemek sizi iyi ve ilgili bir anne yapmaz..eve gidip biraz kendinizle ilgilendiğinizde ,oğlunuza ilginiz ve sevginiz daha çok artacaktır..böylece oğlunuzla geçirdiğiniz vaktiniz daha kaliteli olacaktır.
sizin zaten özel bir çocuğunuz var,bizlerde kat be kat fazla yoruluyorsunuz,fiziken de beynen de..bu yüzden sizin daha çok rahatlamaya dinlenmeye ,kendinizle ilginemeye ihtiyacınız var.
o kapı önünde bekleyen anneler ,ilginin seviyesini buna göre ölçüyorlarsa yanlış,beraberken geçirdğin vaktin kalitesi önemli.
bence şöyle yapın.mesela öncelikle haftada 2 gün gitmeyin,kendinize gün belirleyip deneme yapın.sonrasında gidişe göre,günleri artırın..

bir müddet deneyebilirsiniz bence sorun olmazsa sıkıntı ortadan kalkar ama 1 gün gidip 1 gün gitmemekle işe başlayın ...

Allah yardımcınız olsun.

Sizin oğlunuz için iyi olmanız ve ayakta durmanız gerekli.
Siz sağlıklı olasınız ki oğlunuza yetebilesiniz.
Bu doğrultuda yolunuza devam etmelisiniz.
Şunu yap, bunu yap demek bizler için çok kolay.
Yaşayan sizsiniz. Sıkıntıları siz bilirsiniz.
Biz size destek olabiliriz ancak.

merhaba
özel eğitim sınıfındamı oglunuz?
peki ya kac saat okulda kalıyor?
ben olsam hergun gıdermıydım bılmıyorum duruma gore degısırdı ama her gun tamamen yalnız bırakamazdım en azıdnan guvenene kadar, fakat cocuguma kendımı hıc gostermezdım

Kolaylıklar dilerim. Ben topluluk içinde evde öğreneceğinden fazlasını öğreneceğine,kendine güvenini geliştireceğine inanıyorum oğlunuzun. Siz dısarda bekliyorsanız,zor olacak ama bırakıp dönme konusunu düşünün derim. Tenefüste öğretmeni sizin yaptığınızı yapabilir diye düşünüyorum. Muhakkak zor olur orada beklemek,oğlunuzun okulda olduğu süreçte işlerinizi halledip dönebilirsiniz. Ama tabi şartlarınızı tam bilemiyorum,orada kalmanız isteniyorsa farklı tabi

Benim de yeğenim otizimli.

İlk olarak kaynaştırma öğrencisiydi. Ablam da 2 yıl boyunca her gün okuldaydı onunla. 3. sınıfa geçtiğinden öğretmeninde isteğiyle sadece okula bırakıp çıkışına gitti. Bunun ona çok şey kattığını gözlemledik.

Çok duyarlısınız, çocuğunuzu sokağa salmıyorsunuz sonuçta, orada geçirdiğiniz boş vakti evde kendinize ayırırsanız , oğlunuz eve geldiğinde onunla daha verimli saatler geçirirsiniz. Hiç vicdan yapmayın.

ö
öyle işini hakkıyla yapmayanlara da a
Gaps diyetini denediniz mi oğlunuz için?
Cogunu uygulamaya calistim ama zor tamamini uygulamak.Yinede dikkat etmeye calisiyorum canim.

Arkadaşım ben de özel eğitim sınıfında öğretmenim . Hafif zihin engelli çocuklarımız . Sadece 2 kişinin annesi geliyor oda birisinin altı bağlanıyor annesi değişmeye geliyor , diğerinin de gözü az görüyor . İhtiyaçlarını gideriyor . Senin yavrun zaten iyiymiş . Bağımsız olmayı öğrensin kendine güvensin . Boşver milleti . Biz de de var çocuk engelli diye hiç bir iş yaptırmıyorlar. Tam tersi kendini idare edecek her şeyi öğretmeliyiz ve onlara diğer çocuklara yaklaştığımız gibi davranmalıyız .en büyük kötülük bence onların yapamayacağına eksik olduğuna inanmak

Aynen canim sosyal baski o da bir iki kisinin ki.Haftaya yavas yavas azaltirim gitmeyi.

Yani kendileri gidiyor diye gitmeyene de laf söylüyorlar.Kendileri baska bir is yapmiyor mu bizler mi tembeliz anlamiyorum.

Yani kendileri gidiyor diye gitmeyene de laf söylüyorlar.Kendileri baska bir is yapmiyor mu bizler mi tembeliz anlamiyorum.
Hiçte bizim tembelliğimiz falan yok canım.
Nereye kadar duracaklar bakıcam bende.
21 aylık kızım var onu nasıl orda tüm gün tutabilirim?
Yemeği uyku saati.
Ha bu demek değil ki sadece küçüğü önemsiyorum olur mu ikisi de canım. Ama büyük kızım çok özgüvenli bir çocuk
Kendi işini rahatlıkla halleder.
Eğerki ilgi böyleyse tamam kabul biz ilgisiz anneyiz
Üzme canını sen özel bir annesin. Evladın için en iyisini yapıyorsun herşeyin.
Ama seninde ruh sağlığın önemli.
Ne kadar mutlu olursan çocuğunu o kadar mutlu edersin.

Oncelikle sizi tebrik ediyorum. Ana oldugunz icin.. Bizim okuldaki veliler de oyle. Soyle soyleyebilrm eger hafif duzeyde otizmse ve kaynastrma ogrencsyse ogretmeninin dedigi dogru.. Gelmeniz onun ozguvenini azaltir. Birakin katissin cevreye. Ozguveni artar. İnanin daha guzel olur hersey

Çocuk kaçıncı sınıf ve özel eğitim okulunda misiniz? Benim otizmli öğrenci velilerim okulda beklemezdi hiç zira gerek yok çocuklar kendi işini kendi görebiliyoRSA. İçiniz rahat olsun siz iyi bir annesiniz ayrıca çocuğun bazen tek kalması da özgüvenin gelişmesi için olumlu olur

Bence vicdan yapıyorsunuz. siz gitmediğinizde tam tersi evladınız tek başına daha güçlü hissedecek kendini bence.
dediğiniz gibi haftada 2 gidin yeterli bence.

psikoloğa başvurdunmu?
eminim psikoloğunuzda çocuğunuzu getirip götürmenize gerek olmadığını söyliycektir..
en azından o bilgili bilgisiz kendi kafalarından konuşan velileride takmamış ve onlara psikoloğumuzun kararı olduğunu söyleyip ağızlarını kapatabilirsiniz..

Yazmadan edemedim. Gaps diyeti araştırın lütfen. Otizmli çocuklar için tedavi edici bir diyet. Sorunuz olursa yardimci olmaya calışırım.
Çok teşekkür ederim canım.Arkadaşımda öyle bir kitap vardı,bakmıştım.Tamamını uygulamıyorum maalesef,glütensiz ekmek yemesi gerekiyor mesela,ekmeği az vermeye çalışıyorum.Hazır gıdaları,çikolata,cips,asitli içecekleri tüketmesine mümkün olduğunca az izin veriyorum.Meyve olarak her meyve olmazmış.Görüştüğümüz bir psikolog muzun zararlı olduğunu söylemişti ama o kitapta muz yenebilir listesinde.Tam detaylı da bilmiyorum bütün diyet listesini ama acaba sıkı bir şekilde uygulasam mı diyorum..

psikologla görüştüm canım ama bu konudan bahsetmemiştim.Dikkat dağınıklığı var bir de oğlumda.Onun için psikiyatra gitmeyi düşünüyorum,o zaman mutlaka soracam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…