- 7 Temmuz 2015
- 1.829
- 1.832
- 133
- 42
Kolaylıklar dilerim. Ben topluluk içinde evde öğreneceğinden fazlasını öğreneceğine,kendine güvenini geliştireceğine inanıyorum oğlunuzun. Siz dısarda bekliyorsanız,zor olacak ama bırakıp dönme konusunu düşünün derim. Tenefüste öğretmeni sizin yaptığınızı yapabilir diye düşünüyorum. Muhakkak zor olur orada beklemek,oğlunuzun okulda olduğu süreçte işlerinizi halledip dönebilirsiniz. Ama tabi şartlarınızı tam bilemiyorum,orada kalmanız isteniyorsa farklı tabiyok canım tuvalette falan da bana ihtiyacı yok,tenefüse çıkınca diğer çocuklarla kaynaşması için yönlendirmeye çalışıyorum hepsi o yani.Onu öğretmeni de yapar ki benim bu konudaki tutumumu çok iyi biliyor.Zaten tamamen bırakamam,iki gün gitmesem üçüncü gün rahat etmem yani.
öyle işini hakkıyla yapmayanlara da aBu çocukta da iletişim kesinlikle yok zaten. Öğretmen bağırmazsan dinlemez o demişti ama bunu bildiğinden yapmadığına eminim neredeyse. İşinş sevmeyip, çalışmayı evlenince düşünmeyen tüm gun köşede oturup kriz anlarında oturuunn vs bağıran bir tip. Başka bir çocuğu da yüzüne su sıkıp uyandırmıştı mesela orada film koptu bende zaten ve kızımı aldım hemen. Sen neden oradaydın dersen ben etüt öğretmeni olarak işe başladım alt kattaydım ama ilk günler çocuk olmadığından yukarıda takıldım ve şoka girip işten ayrılıp kızımı da başka yere verdim
Cogunu uygulamaya calistim ama zor tamamini uygulamak.Yinede dikkat etmeye calisiyorum canim.Gaps diyetini denediniz mi oğlunuz için?
Aynen canim sosyal baski o da bir iki kisinin ki.Haftaya yavas yavas azaltirim gitmeyi.Her gün gitmeniz gerekmediğinin aslında siz de farkındasınız ama sosyal baskı oluşmuş üzerinizde.
Çocuğunuz ihtiyaçlarını kendisi karşılıyormuş zaten gitmemeniz ona daha çok fayda sağlar. Nereye kadar hergün gideceksiniz ne zaman gitmeyi bırakacaksınız? Böyle alışıp siz gitmeyi bıraktığınızda zorluk yaşamaya başlayadabilir.
Yani kendileri gidiyor diye gitmeyene de laf söylüyorlar.Kendileri baska bir is yapmiyor mu bizler mi tembeliz anlamiyorum.Kızım bu sene ilk okula başladı.
Çok pimpirikli bir anneyim ben
Hatta burdan bir arkadaş baya kendime getirdi beni.
İlk gün bıraktım geldim. Oysaki beklemek gerekiyormuş hatta sürekli okulda olmak gerekiyormuş.
Veliler öyle diyor. Ben gitmiyorum doğru düzgün hayatı boyunca ben arkasında olmicam.
Dün eşim şekerini ölçmeye gittiğinde orda sürekli duran bir veli ben onun ikinci annesiyim demiş. Üzerini değiştiririm yemekhaneye götürürüm. İyi de neden?
İlgili anne onlar ben ilgisiz anne.
Şekeri olan çocuğu bırakıyorum.
Öğrenecek şeker ile yaşamayı öğrenmesi gerek.
Eşim garipsemiş dediğini. Yok iyi niyetinden demiştir dedim.
Sende gitsen hergün orda beklesen dedi.
İyi de benim küçük çocuğum var.
Onu savuşturdum derken veliler arkamdan konuşuyormuş hiç gitmiyorum beklemiyorum diye.
Hıhı bende çok duydum ya.
Sizin oğlunuz herşeyini kendi yapabiliyorsa bırakın biraz uzaktan izleyin. Güveni gelsin kendine.
Hiçte bizim tembelliğimiz falan yok canım.Yani kendileri gidiyor diye gitmeyene de laf söylüyorlar.Kendileri baska bir is yapmiyor mu bizler mi tembeliz anlamiyorum.
Çok teşekkür ederim canım.Arkadaşımda öyle bir kitap vardı,bakmıştım.Tamamını uygulamıyorum maalesef,glütensiz ekmek yemesi gerekiyor mesela,ekmeği az vermeye çalışıyorum.Hazır gıdaları,çikolata,cips,asitli içecekleri tüketmesine mümkün olduğunca az izin veriyorum.Meyve olarak her meyve olmazmış.Görüştüğümüz bir psikolog muzun zararlı olduğunu söylemişti ama o kitapta muz yenebilir listesinde.Tam detaylı da bilmiyorum bütün diyet listesini ama acaba sıkı bir şekilde uygulasam mı diyorum..Yazmadan edemedim. Gaps diyeti araştırın lütfen. Otizmli çocuklar için tedavi edici bir diyet. Sorunuz olursa yardimci olmaya calışırım.
psikologla görüştüm canım ama bu konudan bahsetmemiştim.Dikkat dağınıklığı var bir de oğlumda.Onun için psikiyatra gitmeyi düşünüyorum,o zaman mutlaka soracam.psikoloğa başvurdunmu?
eminim psikoloğunuzda çocuğunuzu getirip götürmenize gerek olmadığını söyliycektir..
en azından o bilgili bilgisiz kendi kafalarından konuşan velileride takmamış ve onlara psikoloğumuzun kararı olduğunu söyleyip ağızlarını kapatabilirsiniz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?