otizmli oğlumun okuluyla ilgili sıkıntım..

Çocuklarımızın ihtiyaçlarını kendimiz karşılarsak onlara iyilik değil kötülük yapmış oluyoruz.O yüzden oğlumun ihtiyaçlarında kendisinin çabasını bekledim.'Aman acelem var' diyip te üzerini kendim giydirmedim mesela.Çünkü hep oğlumun geleceğini düşündüm.Çok şükür birçok ihtiyacını rahatlıkla görüyor.Ama eksiklerimizi kapatabilmek için daha uzun bir yolumuz var.Allah boşa çıkarmasın inşallah.

Benim de otizimli bir öğrencim var anasinifiyiz annesi bir ya da iki kere bekledi önceki yıllarda vardı annesi yedi yirmidort bekliyordu üçüncü sınıfa kadar da bekledi sonradan fakettim bu annesi bekleyen çocuğun durumu daha ağırdı bence velilerin ne dediği değil öğretmenin ne dediği önemli belki beklemwnin senin çocuğuna olumsuz biretkisi vvardır eğitimcilerdaha iyi bilir

öğretmen 'kalmalısın'gibi bişey söylemiyor ama tenefüste sosyalleşsin diye yönlendiriyorum oğlumu ki bunu öğretmeni de yapıyor.Değişik bir atmosfer var sanki orda yemeğimi yetiştiremiyorum dersin diğer veli'yetişir,yetişir'der.'Oğlumun ihtiyacı yok bana 'dersin,'olsun yine gel'der.Yani orada yapamıyorum demiceksin.Tabi kime ne diyorum da içimden,işte ben de rahat etmiyorum,etkiliyorlar 'gelmezsen yapmazlar'falan diye.Ama öğretmenimiz çok iyi ödevlerimiz veriliyor ve ben artılarını görmeye başladım bile ordaki eğitimin.

canım ben de yıllardır hep gidiyorum.Oğlum 9unu tamamlamak üzere.Şuanda üçüncü sınıfta.Hiç ayrılmadım,geçen sene ara ara gitmediğim oluyordu,o da mesela haftanın üç günü falan gittim.Bu sene aksatmadan hep gittim ama bir yerde azaltmak gerekmiyor mu?Hani ben de artık kendi başına bişeyler yapabilmeyi öğrensin,özgüveni gelsin diyorum.Nereye kadar birlikte olacaz değil mi?Ama gitmediğim günler eğitimde bir aksaklık olur mu sence?Yanlış anlama sen de bir öğretmensin,Allah hepinizden binkere razı olsun bizim öğretmenimizden de ama hayal kırıklığına uğramak ta istemem öğretmenimiz tarafından.

canım velisi gidenle güya daha çok ilgileniliyormuş.Ben öyle bir şey hiç sezmedim.Bizim öğretmenden de memnunum.Yavaş yavaş bir düzene oturtacağız inşallah..

benim oğlum da üçüncü sınıf ve inan ben de şimdiye kadar hep gittim geldim.Geçen sene haftanın bir ya da iki günü gitmedim.Bu sene henüz ara vermedim yine tamamen bırakamam,rahat edemem yani ama enazından iki gün gitmem üç gün giderim,bir süre sonar üç gün gitmem iki gün giderim.Evim de yakın değil ki arada gidip işimi yapıp döneyim.

Bakın sizinde nefes almaya ihtiyacınız var,özel bir çocuğunuz var ve bizlerden fazla yoruluyorsunuzdur eminim. Siz mutlu,huzurlu,dinlenmiş olun ki,oğlunuz okuldan geldiğinde,ekstra kaliteli vakit geçirin. Öğretmeni kalmaniza gerek yok diyor zaten, o velilere bakmayın siz. Çok içiniz rahat etmeyecekse 'benim oğlum bensiz kalabilecek durumda,öğretmenimizle mutabıkız size iyi günler diliyorum deyip arkanıza bakmadan uzaklaşın,bir dahada oturup bu konuda konuşmayın. Sizi çok geriyor bu insanlar,ayrıca sürekli bunları konuşmakta iyi gelmez size.
Lütfen kendinizi,kötü,eksik hissetmeyin. Çocuğunu kreşe, anaokuluna bırakan bir anneden farkınız yok emin olun,kendi işini görebilen ,size muhtaç olmadan ihtiyaçlarınızı büyük oranda giderebilen bir meleğiniz var. O sosyalleşir okulda,başarabileceğini görür,sizde dinlenirsiniz.
Allah yardımcınız olsun

Sizler çok özel çocuklara sahip, çok özel annelersiniz. Çok fedakarsınız, duyarlısınız.

Kendinizi göstermeden de izleyebilirsiniz. Tepkisini ölçersiniz.

Bence her zaman gitmeyin yoksa size bağlanır ve büyüdüğünde siz olmadan kendini güvende hissedemez.
aynen en çok düşündüğüm şey de bu.Bana bağlı olur,özgüveni az olur..Madem oğlum eğitim alıyor,özgüvenini kazanması için de birşeyler yapmamız gerekmiyor mu?Aslında en ince ayrıntısına kadar dikkat ediyorum ama bilmiyorum..

Sizler çok özel çocuklara sahip, çok özel annelersiniz. Çok fedakarsınız, duyarlısınız.

Kendinizi göstermeden de izleyebilirsiniz. Tepkisini ölçersiniz.
teşekkür ederim,aslında ben de oğlum dışardayken önce gözlemleyim diyorum.Zaten gitmeyim desem de fazla ara katmam,iki üç günde bir rahat etmem giderim,gitmediğim gün de öğretmenimizle gün içinde birkaç defa telefonlaşırız.

zaten canım ordaki sohbet te hep çocuklarla ilgili,evde daha iyiyiz,oğlumla hamdolsun hiç sıkıntım yok.Ama orda aynı şeyleri konuşmaktan daralıyorum.Hani ben ümitliyim,iyi şeyler düşünüyorum.İnşallah hepsi de en iyi yerlere gelirler.

merhaba evet özel eğitim sınıfında,üçüncü sınıf.Zaten altı yıldır hep birlikte gittik geldik.Şimdi öğlenci,gidince akşama kadar teneffüste bekliyorum,sınıfa falan yine girmiyoruz.Çoğu zaman giderim yine ama şuan mesela yavaş yavaş iki gün gitmeyim,üç gün giderim diyorum.Velisi okulun ilk günü bile hiç gelmeyen var ve öğretmenin onlara ilgisi alakası,verdiği eğitim çok güzel.

Inşallah canım. Rabbimin izniyle ,iyi bir eğitimle inşallah başarılı olacaklar. Sen psikoljini bozmamaya bak,iyi düşün.

evet ben de öyle yapayım diyorum.Bir gün gitmem ertesi gün giderim.Haftanın üç günü giderim şuan için,daha sonra duruma göre hareket ederim.Hem geldiğinde ödevlerini rahatlıkla yaparız,birlikte güzel zaman geçiririz.

aslında diğer gelen bir iki velinin de gelme nedeni çocukların tuvalet ihtiyacı.Orda ilgilenen bir bakıcı bayan da var ama yine sorun olabiliyor.

tmm canım oğluma da belirteyim 'bazen gelecem,bazen gelmicem,sana güzel yemekler yaparım vs' diye.Çocuk biraz aileden bağımsız yaşarsa ayakları daha sağlam basar yere,özgüveni artar diye düşünüyorum ben de.Senin de yavrunu Allah bağışlasın canım.

canım Allah bağışlasın yavrularını.Kızın henüz 21 aylık,orda kendi de duramaz seni de zorlar.Maşallah ihtiyaçlarını da görüyormuş kızın.Dileklerin için de çok teşekkür ederim canım..:)

Arkadaslar konunun üzerinden baya zaman geçti ama bugün velilerle yaşadığım sıkıntımı anlatmak istedim.Son zamanlarda hostes yok serviste.Tabi henüz hala okulda beklemekteyim. Tam sürekli kalmaları azaltmaya baslamisken bu defa hostes olmadığı için gitmek istedim.Ama yarın alışveriş yapmam lazım yemek falan derken akşam olacak.Servisle dönerken bu durumdan dolayi gidemicegimi belirttim.Sürekli gelen veli 'e ben de yapıyorum onları ve yetistiriyorum'deyince önceki yaşadığım diyalogların birikimiyle tepem attı. 'Sürekli oğlumun yanında kalmamı gerektiren bir durum yok,aksama kadar bankta oturmaktan başka bişey yapmıyorum' dedim.O da 'yok güvenme burdakilere'falan filan dedi.'Oğlumun öğretmeni çok ilgili,düzenli ödevimizi de veriyor ve okulun artılarıni görüyorum'dedim.Yok kendi guvenmiyormuş,tek göndermezmis falan.İçimdeki cvplari verdim rahatladım. Ben iyiye kötü diyemem yani.Böyle öğretmenlere aldıkları para helal hoş olsun..Ben böyle düşünürken psikolojik baskıyla düşüncemi etkilemeye çalışmasına bugün izin vermedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…