• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otobüste başıma gelen olaylar ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bi ibrahim amcam var çok tatlı bir ihtiyardır
80 küsür yaşında
Dahada bana gulım der
Geçen aylarda eşini kaybetti
Tek yaşıyor
Markete gidiyor marketin yanında park var
Bir kadın ve 2 yaşlarında kızı çikolata istiyor
Kadında param yok deyince
İbram Amca çikolatayı alıp kadının kasa sırasında önüne geçiyor
Çikolatanın parasını verip çikolatayı çocuğa veriyor parka gidiyor
Çocukta annesiyle parka geliyor
Çocuk gidip gelip amcanın etrafında dönüyor amcada bir makas alıyor çocuğun yanağından
ÇOcuğun annesi kızıyor neden çocuğa dokunuyorsun
Senin niyetin ne şekerle kandırıyor musun bizi demiş
Ağlamaklıydı anlatınca
BU olay geldi aklıma sen anlatınca
İnsanlarda güven duygusu çok zedelenmiş vaziyette
Evet ahlaksızlık çok ama kurunun yanında yaşta yanıyor

80 küsür yaşında
Dahada bana gulım der
Tek yaşıyor
Çocuk gidip gelip amcanın etrafında dönüyor amcada bir makas alıyor çocuğun yanağından
Ağlamaklıydı anlatınca
Evet katılıyorum inanın ki bende amcayi emin olmadan fislememek adına zaten olay çıkarmadan sordum ama maalesef insanlar da ekstra bir temkinli olma hali var vve gerçekten de kurunun yanında yaşta yaniyor

80 küsür yaşında
Dahada bana gulım der
Tek yaşıyor
Ağlamaklıydı anlatınca

bırakın sokaktaki amcayı, insanlar kendi akrabalarından korkar oldu artık. bence bu beyefendiye güzelce açıklayın, bir daha tanımadığı çocuklara dokunmasın. ben kendi 75 yaşındaki babama anlattığımda çok tepki verdi ama lafımı dinledi. gerçekten yapacak bir şey yok.

bırakın sokaktaki amcayı, insanlar kendi akrabalarından korkar oldu artık. bence bu beyefendiye güzelce açıklayın, bir daha tanımadığı çocuklara dokunmasın. ben kendi 75 yaşındaki babama anlattığımda çok tepki verdi ama lafımı dinledi. gerçekten yapacak bir şey yok.
ANlatmaya çalıştım ama o sabiyi kullanacağımı sanıp anasına mı bakacağım sanıyor
Kız benim torunum yaşında çocuğun annesi için diyor
Çocuk aklına bile gelmemiş zaten
Kıyamadım çocuğu senden koruyor demeye
Yanlız yaşayan kalp hastası bir ihtiyar
Bırak anladığıyla kalsın dedim

Yaşlılar çok anlamıyor teknolojiden, bilerek yapmamıştır zaten sizi çekmiş olsa telefonu kolayca vermezdi. Gizli galeriye atmayı ben bilmiyorum amca nasıl bilsin. Annem farkında olmadan whatsapp durum atıyor, grupta sesli sohbet başlatıyor farkında değil. Amca gözüne bakarken kadrajı ayarlayamamıştır siz de bakınca tedirgin olmuştur.

Kadın olarak böyle hissetmemizin, diken üstünde olmamızın sebebi erkekler evet ama suçsuz günahsız bir adamın sapıklıkla itham edilmesine de iyi yapmışsın diyemiyorum ben. Ben de ön kamerayı ayna niyetine kullanırım. Ya da bir sağlık sorunum varsa doktora, yakınıma vs. göstermek için çekebilirim. Biri bana bu muameleyi yapsa düşünemiyorum olacakları. Sonuçta sapığın, manyağın cinsiyeti yok. Diyen der. Olan olmuş artık. Bu olaya takılı kalmanın bir anlamı yok. Siz de bu kafaya kendi kendinize ulaşmadınız sonuçta.

Yok nasıl desem otobüsün en arkasindaydik
En arka koltukta ben ve bir kadın oturuyorduk
Bu amca da bizim onumuzde çömelmiş oturuyordu önümüzde yani öyle açık seçik bir yerimde yok pantolon vardı ve dekolte de fazla belli olmuyordu ama kadrajda sadece kendimi gördüğüme eminim ben fark edince düzeltti açıkçası
Birde ver telefonu bakacağım demedim tabi ki telefonu acmasinj rica ettim belirtitgim gibi sertçe de olsa aksi takdirde bakmasam içim rahat etmeyecekti kuruntu yapacaktım
Neyse ki birsey çıkmamış

hanımlar ön kameradan dişe bakmak normal de adam uzun uzun kayıt almış. niye kayıt alır bir insan yüzünde bir şeye bakacaksa?
Birine göndermek için. Belki çoluğu çocuğu, eşi dostu doktordur. Ya da öylesine atabilir, kendi bakmak için çekebilir.
Birkaç ay önce bir uyandım sağ gözüm balon. İlk işim video çekmek oldu. Eşime gönderdim, doktor arkadaşıma gönderdim, whatsapp kız grubuna gönderdim.
Yani insanın dişine bakması ne kadar normalse şişmiş gözünü çekmesi o kadar normal. Hatta çok daha normal.

Kamusal alandaki temsilinizin olay günü dekolteli bir kıyafet ile olmasını tercih ettiniz. Yine kamusal alanda birisinin kadrajına bu şekilde yakalanmaktan çekinmememniz lazım. Zira kadraja giriyorsak artık bu görüntü kamuya mal olmuş sayılıyor bi yandan.
Eğer ki etek altı gibi mahrem yerlerinizi gizlice çekmiyorsa ve kadraja giren yerleriniz sizin bile isteye giydiğiniz kıyafetleriniz ve dekolteniz ise bu tantanayı asla anlayamıyorum. Kusura bakmayın.
Ayrıca oluşan şüphe üzerine kalkıp adamın telefonunu kontrol edebilecek yetkiyi kendinizde nasıl görebildiğiniz? Bu nasıl bir zorbalıktır? Bunun yolu yordamı var. Bugün kendi işinizi görmek için by-pass edip atladığınız adalet yarın sizin için de by-pass edildiğinde ve zorbalıkla karşılaştığınızda ağlamayın.

Bu tarz hassasiyetleriniz varken üstelik de toplu taşıma kullanıyorken dekolte giymenizi ben anlayamadım. O yaşlı adam videoya çekmemiş evet ama her gün karşılaştığımız yüzlerce sapık zihniyet zaten kafasına kaydediyor senin görüntünü. Binlerce güvenlik kamerasına kaydoluyorsun mesela. Bir arada kalmışlık görüyorum sizde. Dekolte nezih davetlerde şık geliyor fakat toplu taşıma ile karışılan gündelik hayatta ben gereksiz davetkar, hatta biraz kalitesiz buluyorum kendi adıma. Ha sen bulmazsın eyvallah ama o zaman da insanlara 'beni mi çektin' mobbingi yapmayacak kadar rahat olmalısın. Çünkü sen telefonunla ilgilenirken herhangi biri çekebilir ve bu riski alıyorsun ki giyiyorsun.

Doğru olanı yapmışsın. Belki sildi yada sakladı fotoğrafı… ilk gözü şiş kısmını okuyunca , yakalanıp yumruk yemiş olabileceğini düşündüm… sapık dolu ortalık…

Yani normal oturmuyor musunuz? Dekolte zaten görünmüyor mu adam ekstra neyi çekecek hani eteğin altından mi demek istediniz anlamadım. Birden ver telefonu bakacağım demek de ilginç adam sakinmiş de tepki vermemiş yoksa olay çıkaran biri de olabilirdi

Yani normal oturmuyor musunuz? Dekolte zaten görünmüyor mu adam ekstra neyi çekecek hani eteğin altından mi demek istediniz anlamadım. Birden ver telefonu bakacağım demek de ilginç adam sakinmiş de tepki vermemiş yoksa olay çıkaran biri de olabilirdi
Susacak mıydı kız? Bayılıyorsunuz fail potansiyeli olanların yanında durmayı.

Konu sahibi, iyi ki kontrol ettin. O adam suçsuz olabilir ama suçsuz olmama ihtimali de çok yüksekti. Bu gözler toplu taşımada neler gördü neler.

Bu tarz hassasiyetleriniz varken üstelik de toplu taşıma kullanıyorken dekolte giymenizi ben anlayamadım. O yaşlı adam videoya çekmemiş evet ama her gün karşılaştığımız yüzlerce sapık zihniyet zaten kafasına kaydediyor senin görüntünü. Binlerce güvenlik kamerasına kaydoluyorsun mesela. Bir arada kalmışlık görüyorum sizde. Dekolte nezih davetlerde şık geliyor fakat toplu taşıma ile karışılan gündelik hayatta ben gereksiz davetkar, hatta biraz kalitesiz buluyorum kendi adıma. Ha sen bulmazsın eyvallah ama o zaman da insanlara 'beni mi çektin' mobbingi yapmayacak kadar rahat olmalısın. Çünkü sen telefonunla ilgilenirken herhangi biri çekebilir ve bu riski alıyorsun ki giyiyorsun.
Konu sahibi dekoltesine yorum istemedi. Haddini bil. Yazdığın mesajdan az çok nasıl bir zihniyete sahip olduğun belli.

"O saatte orada ne işi vardı?" kokuyor mesajınız.

Konu sahibi dekoltesine yorum istemedi. Yazdığın mesajdan az çok nasıl bir zihniyete sahip olduğun belli.

Bahsettiğiniz zihniyetle uzaktan yakından alakam yok hanımefendi. Realiteden bahsediyorum ben. 'perhiz ve lahana turşusu' bahsettiğim durum.

Ben de sizden cevap istemedim ama bakın verdiniz? Yani bir forumda yazıyorsak salt isteklerimiz belirleyici değilmiş. Boş feminizim duyarı kasmak lise 3te falan bıraktığımız bir aktiviteydi diye hatırlıyorum. Belli bir yaştan sonra ideolojilerle değil gerçeklerle yaşıyoruz. Biz min 5 milyon eğitimsiz ve kadına aç mülteciyle birlikte yaşayan bir toplumuz, gerçekler bunlar.

Susacak mıydı kız? Bayılıyorsunuz fail potansiyeli olanların yanında durmayı.

Konu sahibi, iyi ki kontrol ettin. O adam suçsuz olabilir ama suçsuz olmama ihtimali de çok yüksekti. Bu gözler toplu taşımada neler gördü neler.
Erkekleri gaz odalarinada kapatalim mi? En temizi o cunku bu düşünceye gore.

Çağımız o kadar kötü ki...
Senin açından bakınca artık bende yolda gördüğüm yaşlılara acıyamiyorum tonton gelmiyorlar gözüme toplum ve olanlar böyle sekillendirdi bizi.
Ama yaşlı amcalar tarafından bakınca da sürekli sapık gözüyle bakılmak da çok kırıcı.
Dedem kızlara çok düşkün kız torunlarını hep kayırır toplumun kızları ikinci plana atmasından kaynaklı. Ünide okurken özlediğine 70 yaşında otobüsle gelirdi görmeye 10 saat yol çekip. Beni beklerken bir öğrenciyi bana benzetip 500 tl çıkarıp vermiş bankta otururken öğrencidir ihtiyacı olur diye dilenci miyim amca ben diye terslemis nasıl.uzulmus.
İki taraf da haklı konuda senin açından bakınca sen amcanın açısından bakınca amca. Ülkenin geldiği hale üzülüyorum...
13 14 yaşındaki çocuklara bile abla şefkati gösteremiyoruzki yolda düşünce bile. Ya bıçakli çıkarsa ya katildir ya sapık diyoruz.

Konu sahibi dekoltesine yorum istemedi. Haddini bil. Yazdığın mesajdan az çok nasıl bir zihniyete sahip olduğun belli.

Teşekkür ederim aynen öyle konu dekoltem değil ki zaten aşırı bir dekolte de sadece kadınsı bir şüphe duymama sebep oldu neden böyle hissettiğini anlatmak adına yazdım

Dekoltem olmasaydı bile adamına kdrajinda alenen kendimi gördüm hanımefendi ? Kaldı ki dekoltem abartılı değildi. Sizden dekoltem adına bir yorum istemedim bana nasıl giyinmemi öğretin diye bir başlık açtığımi hatırlamıyorum. Umarım istismar mağdurlarına o saatte ne işin vardı ? Ya da o anda üstünde ne vardı diye sormuyorsunuzdur ? Yorumunuz gerçekten de bunu gösteriyor . Buram buram mizojini kokusu aldım

Kamusal alandaki temsilinizin olay günü dekolteli bir kıyafet ile olmasını tercih ettiniz. Yine kamusal alanda birisinin kadrajına bu şekilde yakalanmaktan çekinmememniz lazım. Zira kadraja giriyorsak artık bu görüntü kamuya mal olmuş sayılıyor bi yandan.
Eğer ki etek altı gibi mahrem yerlerinizi gizlice çekmiyorsa ve kadraja giren yerleriniz sizin bile isteye giydiğiniz kıyafetleriniz ve dekolteniz ise bu tantanayı asla anlayamıyorum. Kusura bakmayın.
Ayrıca oluşan şüphe üzerine kalkıp adamın telefonunu kontrol edebilecek yetkiyi kendinizde nasıl görebildiğiniz? Bu nasıl bir zorbalıktır? Bunun yolu yordamı var. Bugün kendi işinizi görmek için by-pass edip atladığınız adalet yarın sizin için de by-pass edildiğinde ve zorbalıkla karşılaştığınızda ağlamayın. Djjdmdm
Bakın birinin kendini çekerken ya da bir yeri çekerken kadrajina girmek farklı bir durum. Ben adamın telefonunda kadrajda alenen sadece kendimi gordum ve adam kadrajdan kendimi gördüğümü fark edince telefonu hızlıca çevirip öyle goxune yakinlastirdi. Kendini çekerken kadraja çıksam bunu ayırt edebilecek bir zekaya sahibim. Ayrıca elbette isteyeceğim niçin zorbalık olsun ? Hafi beni çektiyse ben bunu nereden bilebilirim ki uslubumu da bozmadan rica da bulundum zaten buna rağmen. Bunun yolu yordamı var demişsiniz adam da rica edip bakmak dışında ne yapmalıyım mesela yol yordam olarak djdkdkdm. Yani meme dekoltesinin cekilmesi meşru etek altimi yasak ? Merak etmeyin ağlamam konumda da okuduğunuz gibi kendimi mudafa edebiliyorum şükür

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X