Otobüste yaşadığım olay

E
merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
ger nerdesin indin mi tarzi bi bi arama sormaysa kadin haksiz.
Yok sohbet ediyorsaniz kadin hakli.

Evet otobuste sesimize telefon konuşma sürelerine dikkat etmeliyiz .. ancak orası kütüphane değilki. Ben şahsen arkadaşım varsa kisık tonda sohbet bile ederim . Kitaba daldiysa seni zaten duymaz zaten .

El insaf, 8 dakika telefonda konuşmuşsunuz, kadın yarısında uyarmış, daha bir o kadar daha konuşmuşsunuz. İlk mesajınızdaki gibi olay 1-2 dakikalık bir şey değilmiş işte. Eminim sırf o kadın değil, çevrede diğerleri de rahatsız olmuştur.

Benim yaşadığım yerde toplu bulunulan yerlerde telefon konuşmama uyarıları var. Duvarlara uyarı asmışlar. Ki öyle kütüphane filan değil, insanların birlikte konuşabilecekleri yerler bunlar. Telefon görüşmesi çok rahatsız eden bir şey evet. Bir de sizin gibi uzun uzun konuşmak... Telefonda sessiz konuşma mevzusu da göreceli zaten. Kimse çevreye rahatsızlık verecek derecede konuştuğunu kabul etmez zaten, sorsak herkes sessizdir. Ama o dışarıdan öyle hissedilmiyor işte.

merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
Aman bunu mu dert ettiniz
Yapmayın ltf

El insaf, 8 dakika telefonda konuşmuşsunuz, kadın yarısında uyarmış, daha bir o kadar daha konuşmuşsunuz. İlk mesajınızdaki gibi olay 1-2 dakikalık bir şey değilmiş işte. Eminim sırf o kadın değil, çevrede diğerleri de rahatsız olmuştur.

Benim yaşadığım yerde toplu bulunulan yerlerde telefon konuşmama uyarıları var. Duvarlara uyarı asmışlar. Ki öyle kütüphane filan değil, insanların birlikte konuşabilecekleri yerler bunlar. Telefon görüşmesi çok rahatsız eden bir şey evet. Bir de sizin gibi uzun uzun konuşmak... Telefonda sessiz konuşma mevzusu da göreceli zaten. Kimse çevreye rahatsızlık verecek derecede konuştuğunu kabul etmez zaten, sorsak herkes sessizdir. Ama o dışarıdan öyle hissedilmiyor işte.
O kurallarda "yüksek sesle konuşmak yasaktır" demiyor yani öyle mi?

Kadını haklı buldum nedense.Çünkü ''sessiz konuştum'' diyen hiç kimsenin sessiz konuştuğunu görmedim daha söz konusu telefonsa.Toplu taşımada hele hiç.Bir de 8 dakika.Belki kullandığı dil yanlış ama haksız değil.

Ben burada otobüste telefonla konuşanları haksız buluyorum. O kadın kitap okusa da okumasa da,kimse kimsenin telefon konuşmasını dinlemek zorunda değil. Topluluk içinde uyulması gereken kurallar vardır,o kurallar ihlal ediliyorsa birilerinin uyarması gerekiyor. Iki dakikalık bir konuşma ise ona müdahele etmesi yanlış ama sohbet ediliyorsa müdahele edilebilir bunda şaşılacak ya da kızılacak bir durum yok..

Aynen öyle.
Alçak ses, yüksek ses değil. " Telefonla konuşmayın" diyor. Net.
İnsanların konuşabildiği yerde telefonla konuşma yasağı var yani öyle mi? Manyetik bir durum olabilir mi?
Çünkü hiçbir anlamı yok, yüksek sesle konuşmadıkça normal sesle yanınızdakiyle konuşmakla aynı şey.

Eğer bayağı sesli bir şekilde konuştuysanız haksızsınız biraz ya da 1-2 saat gibi sürede konuşulduysa .
Amma velakin belki acil bir durum var,belki önemli o an benim için,eee napacam konuşmayacağım mı yani ?
Ses sınırlarını aşmadıktan sonra kimse bana karışamaz ,yok artık ya toplu bulunulan yerlerde yasakmış falan .
İlk defa duydum ,bugüne kadar otobüste konuştum telefonda ,8-10 dk değil ve kısık sesle .
Bunlara uyduktan sonra istediğim gibi konuşabilirim ben yasak görmedim .Bazı yorumları da çok saçma ve gereksiz duyar kasıcı buldum.

Ay böyle tiplere uyuz oluyorum bird e başka tiplerde var anlatayım pencere kenarında oturuyorum kadın yer değiştirmek istedi gerekçeside şişmanmış diye bende dedim sende isteseydin uyuz oluyorum ne istediğini bilmeyen kadınlara

Otobuse evcil alinmamasindan daha saçma degil. Kedi, köpek bile o kadar eziyet olmaz yolda insanlara.
Bence de sadece 12 yas üstü kabul eden otobus ve uçak seferleri olmalı secenek olarak, ben fazla ücret ödeyerek de olsa tercih ederim, uzun yolculuklarda cocuk terörü sinirimi bozuyor çünkü.

Sen haklısın bence.. yani 1 dk'lık konuşmaya tahammül edilir diye düşünüyorum, bazıları yüksek sesle ve dakikalarca konuşuyorlar telefonda.. bütün özel hayatlarını öğreniyorum :KK70: çok rahatsız olursam kulaklıklarımı takıyorum.. kimseye bulaşmayı kavga etmeyi sevmem.. bazılarının canı kavga istiyor, bu kadın onlardan biri olabilir:) bebekli yolculara ters ters bakanlar vs oluyor, sinir oluyorum o insanlara.. bi kaç saat idare etmek zor olmamalı..

Düzeltme: 8 dk konuştuğunu yeni okudum, haksızsın..

Konusulmasi gereken onemli birseyi konusmuyor da sohbet tarzinda ' eee o ne dedi sen ne dedin' seklindeyse konusma bence siz haksizsiniz. Otobuste bindikten inene kadar telefonda konusup tum ozel hayatini ogrenmek zorunda kaldigim insanlardan ben de cok rahatsiz olurum. Kisik sesle de olsa kimse bidi bidi konusmalari cekmek zorunda degil. Inince gunun kritigi yapilabilir.
Haa.. Sadece kisa ve gerekli bir konusma yapmissaniz haklisiniz ama anladigim kadari ile sohbet muhabbet modundaymissiniz.. Zira konusmanin ilk bir dakikasi diyorsunuz. Demek ki daha surecekmis konusma. 1 dakika olmus bile..

Hanımlar yine bir konuda daha görüşlere saygı duyulmamış, herkesin fikri düşüncesi farklıdır demek niye bu kadar zor?

Bir de arkadan sürekli tekmeleyen çocuklar var onlara yapmak istediğim:

:tokat:
Offff sormayın, zaruri bir sebeple şehirdışına çıkmam gerekmişti mecbur şehirlarası otobüse bindim, arkamdaki koltuğa 12 yaşlarında bir çocuk bindi yanındaki koltukta da annesi, çocuk zaten maşallah benden iriydi ayaklarını benim koltuğa bir dayadı benim böbrekler ciğer dalak yer değiştirdi resmen, şöyle hafifçe arkaya dönüp bakmama ve annesi rahatsızlığımı anlamasına rağmen maalesef o ayaklar saatlerce böbreklerimin üstünde seyahat etti, birçok yolcunun bir arada seyahatinin bir adabı vardır ama maalesef bizde hiçbirşeye dikkat edilmediği gibi buna da dikkat edilmiyor.

Offff sormayın, zaruri bir sebeple şehirdışına çıkmam gerekmişti mecbur şehirlarası otobüse bindim, arkamdaki koltuğa 12 yaşlarında bir çocuk bindi yanındaki koltukta da annesi, çocuk zaten maşallah benden iriydi ayaklarını benim koltuğa bir dayadı benim böbrekler ciğer dalak yer değiştirdi resmen, şöyle hafifçe arkaya dönüp bakmama ve annesi rahatsızlığımı anlamasına rağmen maalesef o ayaklar saatlerce böbreklerimin üstünde seyahat etti, birçok yolcunun bir arada seyahatinin bir adabı vardır ama maalesef bizde hiçbirşeye dikkat edilmediği gibi buna da dikkat edilmiyor.
Ne tesadüftür ki böyle çocukların anneleri hep umursamaz oluyor. Edep de ailede öğretiliyor çoğunlukla böyle çocuklara şaşırmamak gerek o yüzden.

Ne tesadüftür ki böyle çocukların anneleri hep umursamaz oluyor. Edep de ailede öğretiliyor çoğunlukla böyle çocuklara şaşırmamak gerek o yüzden.
İnanın bugün başıma aynı şey gelse çocuğa kusur bulamam, o davranışın sorumlusu annesi çünkü.
Çocuklar ailelerin aynasıdır, kadına da tek bir laf etmedim, uyarmak zahmetine bile girmedim zira seyahatlerde nasıl davranılmasına dair yazılı kural olması gerekmez, insanlar kendileri düşünüp yapmalıdır, yapmıyor rahatsızlık veriyorsa o insanı uyarsanız da fayda etmez, önemli olan ikaz edilecek davranışlarda bulunmamaktır.

Back
X