Otobüste yaşadığım olay

Canım bence hiç kafana takma kitap okumayı ilahlaştıranlar da var sanki kitap okumayan herkes kitap okuyanları pohpohluyormuş gibi bir algı oluşturdular ayrıca sen ses tonuna dikkat ettiğini söylüyorsun o kişi muhtemelen birine sırf böyle bir şey söylemek için bile bu anı bekledi yakadığında da bunu senin yüzüne vurdu. Unut gitsin...

“yanımızdakiyle sohbet de mi etmeyek?” denmiş lakin bu da telefonla aynı şey değil. iki kişi yan yanaysa kimseyi rahatsız etmeden, düşük bi seste gayet de konuşup sohbet edip güzelce gülüşebilirler.

ama telefonda bu mümkün değil. telefonda yanınızdaki biriyle konuştuğunuz kadar sessiz konuşamazsınız çünkü karşı taraf anlamaz. ayrıyeten duraklamalı, karşılığı olmayan bir şekilde bir diyaloğun tek tarafını duymak inanılmaz sinir bozucu.
Bu kısımdan sonra okumayı bıraktım, çok mantıksız bu dedikleriniz :deli:

Ben öyle bir telefon konuşmasına şahit oldum ki kulaklıkla yapılan, kızın resmen sesi çıkmıyordu mikrofonu ağzının içine kadar sokmuş. Duymuyordunuz bile yani o kadar az ki.
O yüzden ben de kitabın hışırtısından rahatsız oluyorsam sen de kitap okuma o zaman normal seviyede bile konuşamayacaksam derim, haklı da çıkarım

merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri
Otobüs bu yaa, kütüphane sanmış sanki :KK70: otobüs elbet gürültülü olabilir. Ukalanın biriymiş.

Bu kısımdan sonra okumayı bıraktım, çok mantıksız bu dedikleriniz :deli:
Ben öyle bir telefon konuşmasına şahit oldum ki kulaklıkla yapılan, kızın resmen sesi çıkmıyordu mikrofonu ağzının içine kadar sokmuş. Duymuyordunuz bile yani o kadar az ki.
O yüzden ben de kitabın hışırtısından rahatsız oluyorsam sen de kitap okuma o zaman normal seviyede bile konuşamayacaksam derim, haklı da çıkarım
kitap okuma hışırtısı miniminnacık bir ses, haklı çıkamazsınız
mikrofonu ağzına sokan kişi de ekstra bir durum, bu konuda dikkatli birisiymiş

ben genel durumdan, normalden bahsediyorum
tanıdığım birisiyle yolculuk yaptığımda gayet sessiz konuşarak anlaşabiliyorum, hatta gülüşebiliyorum bile, başkalarının öyle gülmelerinden de rahatsız olmuyorum çünkü volüm az

ama geçen otobüste telefonum çaldı, sessizce konuşacam diye söylediğim her şeyi 150 kere tekrar etmek zorunda kaldım çünkü karşı tarafından her seferinde “ne?” tepkisi geldi

mikrofonu ağzınızın içine sokacak şekilde konuşacaksanız tabi ki konuşun, problem değil
benim yazdıklarım ekstremlere göre değil, ortalama durumlara göreydi

kitap okuma hışırtısı miniminnacık bir ses, haklı çıkamazsınız
mikrofonu ağzına sokan kişi de ekstra bir durum, bu konuda dikkatli birisiymiş

ben genel durumdan, normalden bahsediyorum
tanıdığım birisiyle yolculuk yaptığımda gayet sessiz konuşabiliyorum

ama geçen otobüste telefonum çaldı, sessizce konuşacam diye söylediğim her şeyi 150 kere tekrar etmek zorunda kaldım çünkü karşı tarafından her seferinde “ne?” tepkisi geldi

mikrofonu ağzınızın içine sokacak şekilde konuşacaksanız tabi ki konuşun, problem değil
benim yazdıklarım ekstremlere göre değil, ortalama durumlara göreydi
Bence sizin telefonlarda veya hatta bir arıza var, ben telefonda konuşurken hiç de sesimi yükseltmem gerekmiyor.
Yanımdaki kişiyle konuşmaktan hiçbir farkı olmuyor. Etrafımda konuşanlar da aynı şekilde, gözlemlediğim kadarıyla

Bence sizin telefonlarda veya hatta bir arıza var, ben telefonda konuşurken hiç de sesimi yükseltmem gerekmiyor.
Yanımdaki kişiyle konuşmaktan hiçbir farkı olmuyor. Etrafımda konuşanlar da aynı şekilde, gözlemlediğim kadarıyla
telefonumda arıza yok bildiğim-fark ettiğim kadarıyla
iyi ve yeni de bir telefon
zaten sesimi ekstra yükseltmek zorunda kalmıyorum. odada bir arkadaşımla nasıl konuşuyorsam o sesle de telefonda konuşmam yeterli
ama işte bu odadaki normal konuşma sesi bir otobüs için fazla geliyor, bence

Otobüs bu yaa, kütüphane sanmış sanki :KK70: otobüs elbet gürültülü olabilir. Ukalanın biriymiş.

Otobüslerde de sessiz gidilebilir .
Kitap okumayı ne zamandan beri heheheeheheh entel seni diye karşılıyoruz ?
8 dk ne konuşabilir bir insan ?
Otobüse binince insanlar düzgün bir şekilde yolculuk yapabilir ,herkes anirmak zorunda değil.
Bebek için değil ama kimse kimsenin 3_10 yaşındaki çocuğunun simarikliklarini çekmek zorunda değil .
Susmalı...
Çok nadir otobüs kullansam da susturuyorum .
Senin muhabbetinden banane .

Isteyen otobuste isteyen parkta kitap okur.

Kimseyi ilgilendirmez.

Demek ki sesiniz kadini rahatsiz etti de uyardi.

Ama siz de haklisiniz konusmak hakkiniz sonucta.

Takilmayin olur boyle seyler unutun gitsin

Kitap okumayı ne zamandan beri heheheeheheh entel seni diye karşılıyoruz ?
Entel dememiş ki, otobüsten kütüphane sessizliği bekleyemezsin demiş

8 dk ne konuşabilir bir insan ?
Her şeyi?

Otobüse binince insanlar düzgün bir şekilde yolculuk yapabilir ,herkes anirmak zorunda değil.
Yüksek sesle konuşmak yasak, normal sesle konuşmuş konu sahibi ve o "anırmak" olmuyor, anormal de değil, hiç mi toplu taşımada 8 dakika yanınızdakiyle konuşmadınız

Senin muhabbetinden banane .
Taksi öneriyorum.

Neyse ben bu konudan gideyim ban yemeden :D

Entel dememiş ki, otobüsten kütüphane sessizliği bekleyemezsin demiş

Her şeyi?

Yüksek sesle konuşmak yasak, normal sesle konuşmuş konu sahibi ve o "anırmak" olmuyor, anormal de değil, hiç mi toplu taşımada 8 dakika yanınızdakiyle konuşmadınız

Taksi öneriyorum.

Neyse ben bu konudan gideyim ban yemeden :KK70:

Taksi şehirler arası yolculuklarda kullanılmıyor
Ama kullanılıyor ıse siz lütfen kullanın ;)
8 dk konuşmadım
Telefonla konuşmayı zaten sevmem hele hele toplu alanlarda .
Görgü meselesi .
Neden anlamadığınızı sorgulayamam ;)
Konu sahibi anırıyor demedim
Kimse anırmamalı;)
Iyi günler

İnmenize 10 dk kalmış, 10 dk sonra arasaymışsınız.
Toplu taşımada telefon ile konuşmayı doğru bulmuyorum. Şehir içi otobüste bile doğru bulmuyorum kaldı ki şehirlerarası. Ucakta konuşamadıgınız gibi düşünün.
Konuşmazsanız ölecekseniz hastalığınız yoksa konuşmayın.
Acil değil bir şey değil, arkadaşınız ile 8 dk otobüste ne muhabbeti ki bu?
Kime ne? Niye maruz kalsın?

40 kisi ayni anda 8dakika telefonla konussa ortam nasil olur?
40 kisi kitap okuyarak yolculuk yapsa ortam nasil olur?
İkisinin arasinda daglar kadar fark var. Hergun baska sehre gidip geliyorum. Bugun yanimdaki kizin telefonla konuştuğunu inerken farkettim. Gayet sessizdi. Bogure bogure konusmak otobuste, avm de, hastanede vb her yerde ayiptir.

İs çıkışı otobüsde trambusde vs. Telefonla konuşanlara dönüp lutfen yeter diyesim geliyor üstünüze alınmayın ama yani o anki pskolojiyi anlatamam... Toplu taşımalarda tel ile konusmalara karşıyım rahatsız olan insanlar var (bn):KK12:

Bir de arkadan sürekli tekmeleyen çocuklar var onlara yapmak istediğim:

:tokat:

bunun bir de uçak versiyonu vardır.. çocuk tam arkana denk gelir ve paso tekmeler.. o alien hiç uyumaz, tuvalete gitmez, saatlerce o koltuğu tekmeler ya da ayağını yandan sana uzatır.. anne bağıra bağıra ilahi / şarkı söyler, diğer çocuk ağlar ay daha fazla yazamayacağım :(

Şehirlerarası çok yolculuk yaptım ve başım ağrıyor bitime doğru. Ölüyorum eve gitsem de duş alsam diye. Ve telefonda konuşanlara da gıcık oluyorum saygısızlıktan başka bir şey değil.

bunun bir de uçak versiyonu vardır.. çocuk tam arkana denk gelir ve paso tekmeler.. o alien hiç uyumaz, tuvalete gitmez, saatlerce o koltuğu tekmeler ya da ayağını yandan sana uzatır.. anne bağıra bağıra ilahi / şarkı söyler, diğer çocuk ağlar ay daha fazla yazamayacağım :KK43:
Bir de böyle çocukların anneleri özellikle vurdumduymaz ve yüzsüz olur. :olamaz:

Bir de böyle çocukların anneleri özellikle vurdumduymaz ve yüzsüz olur. :olamaz:

hemde nasıl akıl alır gibi değil.. mesela kadına bakıyorum kadın hiiç oralı değil, sanırsın çocuk orada yok, hiç var olmamış, öyle bir şey yaşanmıyor.. hani biraz sıkıştırsan "kim, hangi çocuk, çocuk ne ola ki" diyecek gibi bakıyor :27:

hemde nasıl akıl alır gibi değil.. mesela kadına bakıyorum kadın hiiç oralı değil, sanırsın çocuk orada yok, hiç var olmamış, öyle bir şey yaşanmıyor.. hani biraz sıkıştırsan "kim, hangi çocuk, çocuk ne ola ki" diyecek gibi bakıyor :KK53:
:D:D

Back
X