Otobüste yaşadığım olay

kardeş sen ne hakla psikopat diyorsun rahatsız olanlara ben bunu anlayamadım sen olmuyorsundur olanlar vardır ne hakla böyle çirkin bi laf edebiliyorsun kimse ölüm sessizliği istiyorum dememiş zaten ama otobüs yolculuğunda hayat hıkayeni anlatıp muhabbet etmek ne alaka ya en fazla 2 dk konuşursun ordayım burdayım dersin kapatırsın
Tamam kardeş

bebek sesine yapacak bir şey yok da çocuklar şımarıklığından kulağı sağır bırakacak kadar bağırdığında annesi de hiç bi şekilde çocuğu ile ilgilenmediğinde bende acayip sinir oluyorum

merhaba kızlar. dün akşam otobüs yolculuğu yapiyordum şehirlerarası. varacagimiz yere 10 dakika kala bir arkadaşım aradı normal sesle konuştum.böyle yerlerde ses tonuma çok dikkat ederim. konuşma başladıktan bir dakika sonra onumdeki kadınsesli şekilde oflayip puflamaya başladı. iki dakika sonra da arkasına dönüp azarlar tonda "hanımefendi kitap okumaya çalışıyorum sessiz olun" dedi. çok sinirlendim hiç cevap veremedim o an. ablacim zaten sehre varmamiza beş dakika kalmış ne kitabı ya. sizce kim haklı icime dert oldu dunden beri

Haksızsınız. Kitap okuması da önemli değil, topluluğun sessiz olduğu bir ortamda 8 dakika boyunca kendinizi dinletmişsiniz yolun sonu başı ortası önemli değil. Otobüste konuşmak yasak değildir, konuşmamak ise görgü kuralıdır. Acil bir konuşma bile maksimum 1-2 dakika sürer.
Ya hiç telefonu açmayacaktınız yada açıp bi 10 dakika sonra görüşebileceğinizi söyleyecektiniz.

Taşıma kutusundaki, kimlikli, aşi karneli bir kedi, kopek ne gibi bir tehlike doguruyor?
Hayir otobuse binen herkes cok temiz, saglikli sanki.
bana ne anlatıyosunuz bunu, gidin gerekli yerlere yazın talebinizi
ben mi diyorum kedi köpek otobüse alınmasın diye
hayvanları da severim bebekleri de
otobüse bebek alınmasın diyen sizsiniz !!

Ahh ah bu otobüs yolculukları.. Bu kulaklar,bu gozler nelere şahit oldu. Bakin simdi bi sey anlatcam.Bi gece yine lanet otobüs yolculuklarindan birindeyim. Arkamda da 50 yaşlarında bir kadın telefonla konuşuyor. Muhtemelen karşıdakide bir kadın. Artık ne anlatıyorsa bizim teyze diyor ki ''bak senin bu sinirlerin filan hep organizim olmamandan,bi olsan bak nasıl rahatliycan,sinir minir kalmayacak''. Başta anlam veremedim ama daha bi dikkatle dinliyorum. Arada kendini tatmin etmesi gerektiğini,film filan izlemesi gerektiğini söyledi. En sonda ben eve geçince sana nasil organizim olacagini anlatcam dedi,kapattı. Hayatımda duyduğum en garip konusmalardi. :KK45:
Muhtemelen teyzede sessiz konuştugunu saniyordu. Ama gayet net duydum mesela. Ben bu tarz yerlerde konuşmamayi tercih ediyorum. Çünkü türlü türlü insan var.
Organizm :olamaz: bari konuşma yerine mesaj atılsaymış bütün herkes duymuştur :)

bana ne anlatıyosunuz bunu, gidin gerekli yerlere yazın talebinizi
ben mi diyorum kedi köpek otobüse alınmasın diye
hayvanları da severim bebekleri de
otobüse bebek alınmasın diyen sizsiniz !!

Ee öyle ne yapayim cekilmiyor o aglama yani otobustekilerin konusmasina bile 1000 basar oyle bir gurultu. Ama yapacak birsey yok kullanmiyorum mumkun oldugu kadar. Kullanmak zorunda olanlara sabirlar diliyorum.

gecen hafta otobus yolculugu yaptim hayatimda karsilasabilecegim en gerizekali insanla o yolculuk esnasinda karsilastigimi dusunuyorum gece saat 11.30 ta otobus mola verdi.o sirada bindi oda bende inanilmaz yorgunum ve uyuyorum oyle bir bagirarak kahkahayla telefonla konusuyorki odum patladi kavga cikti sandim biran.ne kadar yuksek sesle konusuyorsunuz biraz sessiz olurmusunuz lutfen dedim.gerizekali telefOnla konusuyorum heralde gormuyormusun dedi.biraz daha sessiz olabilirsin heralde dedim duymadi bile beni.aksilik bu ya geldi tam arkama oturdu bende koltugumu yatirmistim tam bİraz duzelteyim kadinda rahatsiz olmasin diye dogruldum.o arada dizleriyle oyle bir itiyorki koltugu tabi kaldiramayinca bana soyledi koltugunu biraz duzeltirmisin skistim burda diye.ama yine oyle bir bagiriyorki tabii duzeltirim ama lutfen biraz daha sessiz olun dedim Oda farketmedim uyudugunuzu kusura bakmayin dedi.hersey duzeldi sandimki yanilmisim sabah 5 e kadar ayni sesle telefonla konustu kadin en son.uyumadan once ins sarji biter diye dua ettigimi hatirliYorum.biz butun otobus o kadinin nereden ne aldigini hangi kampanyadan.faydalandigini bebeginin ona nasil askla baktigini falan dinledik su saatten sonra keske herkesin imkani olsda ozel araclarimizla yolculuk yapabilsek diye dusunuyorum

konu nerelere gelmiş. bir kere otobüste bebek sesi olmasıyla telefonda konuşulması aynı şey değil.

ben de aşırı rahatsız oluyorum ve bebeksiz seferler olsa onları tercih ederim özellikle ama ağlayan bebek bir canlı ya. onu susturmak etmek mümkün değil. mecburi bir durum. telefonda konuşmaksa gayet keyfi. kimse sizin sohbet keyfinizi çekmek zorunda değil.

“yanımızdakiyle sohbet de mi etmeyek?” denmiş lakin bu da telefonla aynı şey değil. iki kişi yan yanaysa kimseyi rahatsız etmeden, düşük bi seste gayet de konuşup sohbet edip güzelce gülüşebilirler.

ama telefonda bu mümkün değil. telefonda yanınızdaki biriyle konuştuğunuz kadar sessiz konuşamazsınız çünkü karşı taraf anlamaz. ayrıyeten duraklamalı, karşılığı olmayan bir şekilde bir diyaloğun tek tarafını duymak inanılmaz sinir bozucu.

velhasılı kelam, boş yere “sohbet de mi etmeyelim, müzik de mi dinlemeyelim, e o da kitap okumasın hışırtısı rahatsız etti” diye mantıksız duyar kasma çabalarına gerek yok. müzik de dinlenir, güzelce sohbet de edilir lakin telefonda konuşmak başka, bambaşka, kimse de kusura bakmasın

şehirler arasını bırak bildiğin iett şehir içi otobüsünde bile beraber binen arkadaşların sohbetleri rahatsız etmiyor (liseliler hariç…) ama o beş dakikalık telefon konuşmaları beni delirtiyor.

Neden? Ne gibi bir rahatsizlik veriyor benim gibi insanlar mesela? Dur dusuneyim. Bebekli cumlemle o anaç ruhunuz kabardi? Olabilir.
Onun disinda bu tarz toplu ortamlarda ses, gurultu, davranis olarak kimseye bir zararim olmaz. Laftan anlayacak yasta cocugu icinde uyaririm evet onun cocugunu dinlemek zorunda degil kimse saatlerce.

Ayni ortamda bulundugumuz herkesle ayni seyi dusunmek zorunda degiliz ve heryerde ayni dusunceleri paylastigimiz insanlarla birarada olma luksumuz yok. Cok istiyorsaniz evden cikmayacaksiniz.
Dusuncelerimde kimseyi ilgilendirmez.

Ayni ortamda bulundugumuz herkesle ayni seyi dusunmek zorunda degiliz ve heryerde ayni dusunceleri paylastigimiz insanlarla birarada olma luksumuz yok. Cok istiyorsaniz evden cikmayacaksiniz.
Dusuncelerimde kimseyi ilgilendirmez.

Sizin gibi insanlarla ayni ortamda bulunmak istemiyorum diye size alinti yapan ben degilim kendinizsiniz. :D

konu nerelere gelmiş. bir kere otobüste bebek sesi olmasıyla telefonda konuşulması aynı şey değil.

ben de aşırı rahatsız oluyorum ve bebeksiz seferler olsa onları tercih ederim özellikle ama ağlayan bebek bir canlı ya. onu susturmak etmek mümkün değil. mecburi bir durum. telefonda konuşmaksa gayet keyfi. kimse sizin sohbet keyfinizi çekmek zorunda değil.

“yanımızdakiyle sohbet de mi etmeyek?” denmiş lakin bu da telefonla aynı şey değil. iki kişi yan yanaysa kimseyi rahatsız etmeden, düşük bi seste gayet de konuşup sohbet edip güzelce gülüşebilirler.

ama telefonda bu mümkün değil. telefonda yanınızdaki biriyle konuştuğunuz kadar sessiz konuşamazsınız çünkü karşı taraf anlamaz. ayrıyeten duraklamalı, karşılığı olmayan bir şekilde bir diyaloğun tek tarafını duymak inanılmaz sinir bozucu.

velhasılı kelam, boş yere “sohbet de mi etmeyelim, müzik de mi dinlemeyelim, e o da kitap okumasın hışırtısı rahatsız etti” diye mantıksız duyar kasma çabalarına gerek yok. müzik de dinlenir, güzelce sohbet de edilir lakin telefonda konuşmak başka, bambaşka, kimse de kusura bakmasın

şehirler arasını bırak bildiğin iett şehir içi otobüsünde bile beraber binen arkadaşların sohbetleri rahatsız etmiyor (liseliler hariç…) ama o beş dakikalık telefon konuşmaları beni delirtiyor.
o sizin telefon hassasiyetiniz.
10 dk kalmış yolun bitmesine. ona çemkirme gereği duymam sabahın 5 i değilse.

o sizin telefon hassasiyetiniz.
10 dk kalmış yolun bitmesine. ona çemkirme gereği duymam sabahın 5 i değilse.
ben de başta “10 dakikacık bi şey kalmış, 3 dakikalık konuşmayı çekiversin ne olacak. yolun ortası değil sonuçta, son dakikalar zaten kıpırtılı geçer” diye yorum yazmıştım ama 10 dakikanın 8ini konuşarak geçirmiş. 8 dakika az değil ki

hem bu hassasiyet de bana özgü bi hassasiyet değil ki. ben bunu görgü kuralı diye öğrendim. böyle yetiştirildim. belki de genel geçer bir kural değildir tabii, bilemiyorum.

İnsanlar çok tahammülsüz. Otobüste telefonla konuşulmasından rahatsız olurum ama yüksek sesle ve uzun süreyse. Ama dönüp de kimseyi terslemem. Ki senin ki dediğin gibi kısa süreli ve normal bir ses tonuysa bunda bu kadar rahatsız olacak birşey görmüyorum.

Entelektüel kişilik otobüste kitap okuyoruz
Yıllardır işte avrupalı adam sahilde otobüste yemekte wc de uyumadan önce okuyor demiyormuyduk
Bilmem kaç kitap yılda gelişmiş toplumlar okuyor biz okumuyoruz demiyormuyduk
Okusan suç okumasan suç
Okumak içinde ortamın ses seviyesi çok önemli

ben de başta “10 dakikacık bi şey kalmış, 3 dakikalık konuşmayı çekiversin ne olacak. yolun ortası değil sonuçta” diye yorum yazmıştım ama 10 dakikanın 8ini konuşarak geçirmiş. 8 dakika az değil ki

hem bu hassasiyet de bana özgü bi hassasiyet değil ki. ben bunu görgü kuralı diye öğrendim. böyle yetiştirildim. genel geçer bir kural değil belki de, bilemiyorum.
yüksek sesle konuşmadığı sürece monolog şeklindeki konuşma beni rahatsız etmez.
hem yol bitiyor, niye canımı sıkayım diye düşünürüm.
ancak uzun süren, uygun olmayan saatlerde ortaya çıkan yüksek sesin her türlüsü rahatsız eder.

Entelektüel kişilik otobüste kitap okuyoruz
Yıllardır işte avrupalı adam sahilde otobüste yemekte wc de uyumadan önce okuyor demiyormuyduk
Bilmem kaç kitap yılda gelişmiş toplumlar okuyor biz okumuyoruz demiyormuyduk
Okusan suç okumasan suç
Okumak içinde ortamın ses seviyesi çok önemli
kalabalık ortamda kütüphane sessizliği zor.

Back
X