ben de geldim aranıza ama ne zamandır kimse uğramamış buraya
Kimsesiz kalmış topik maalesef.
Canım ben ders hiç almadım.19 yaşında ehliyet aldım,31 yaşındayım ve 5,6 aydır tam olarak Allah'a çok şükür trafiğe çıkıyorum.Arada geçen11 yılda ara ara eşimle ilk başlarda trafiğin olmadığı alanlarda,daha sonra az trafik olan alanlarda sürdüm.Ehliyet kursunda 2 hafta sürüş eğitimim oldu.Sonra kızım olunca uzun süre ara verdim.En son 2 yıl önce yine ara ara sürmeye başladım,6 ay öncede artık yeter deyip,Ya Allah Bismillah çektim trafiğe çıktım,çıkış o çıkış.belki yeniden gelenler olur...
sessizfırtına ben daha yolun başındayım ama şu anki halimi bile hayal edemezdim. sen ders almış mıydın? bir de yağmurlu havalarda çok zor oluyor mu, malum önümüz kış:18:
Canım ben ders hiç almadım.19 yaşında ehliyet aldım,31 yaşındayım ve 5,6 aydır tam olarak Allah'a çok şükür trafiğe çıkıyorum.Arada geçen11 yılda ara ara eşimle ilk başlarda trafiğin olmadığı alanlarda,daha sonra az trafik olan alanlarda sürdüm.Ehliyet kursunda 2 hafta sürüş eğitimim oldu.Sonra kızım olunca uzun süre ara verdim.En son 2 yıl önce yine ara ara sürmeye başladım,6 ay öncede artık yeter deyip,Ya Allah Bismillah çektim trafiğe çıktım,çıkış o çıkış.Şu anda eşim il dışı görevde.Kızımı okula götürmekten tut alışverişlerimize kadar herşeyi kendim halledebiliyorum çok şükür.İki arabanın arasında yer az ise park ederken sorunum var biraz.ama onuda aşacağım kararlıyım.Onun haricinde yoğun trafikmiş,şehirler arasıymış şükür sürebiliyorum bir sorunum yok.Tabi her direksiyona geçtiğimde Besmelemi çekip okuyup üfleyip,dua edip çıkıyorum..Birde yağmurlu havalarda tabi biraaz daha dikkat gerekiyor,ama lambalarını yal-kıp,sileceklerini ayarlayıp,biraz daha yavaş ve dikkatli gittikten sonra inan hiçbir farkı yok.Benim bulunduğum yer kar memleketi,ben bu sene karlı ve buzlu havada sürmeyi öğreneceğim inş..Allah kazadan beladan korusun hepimizi,kolay gelsin sanada canım.
çok teşekkür ederim detaylı yazdıkların için, insan gerçekten merak ediyor hele böyle artık yeter'i benden önce demiş arkadaşların başardıklarını görmek, zaten araba bir makine eninde sonunda çalışıyor, teknik sorunu olanlar kolay aşar diye düşünüyorum ben trafik korkusunu yenme aşamasındayım halen maalesef istanbul trafiği nedeniyle, ama senin de zormuş karlı yollar, kazasız belasız onu da atlatırsın baksana bu azimle
Ben ilk trafiğe çıktığım günler kabuslar görüyordum her gece korkudan:18:..Ama korkunun üstüne gideceksin başka türlü olmuyor maalesef canım.Sende bir iki aya kalmadan aşarsın trafik korkusunu ve kendine inanamazsın emin ol..
Herşey cesaret ve trafiğe çıkmakta zaten.Ben şu anda sürdüğüm gibi araba sürmeyi rüyamda görsem inanamazdım.Ama Allah'a çok şükür sürdükçe ben bile şaşırıyorum kendime.
Canım ben ders hiç almadım.19 yaşında ehliyet aldım,31 yaşındayım ve 5,6 aydır tam olarak Allah'a çok şükür trafiğe çıkıyorum.Arada geçen11 yılda ara ara eşimle ilk başlarda trafiğin olmadığı alanlarda,daha sonra az trafik olan alanlarda sürdüm.Ehliyet kursunda 2 hafta sürüş eğitimim oldu.Sonra kızım olunca uzun süre ara verdim.En son 2 yıl önce yine ara ara sürmeye başladım,6 ay öncede artık yeter deyip,Ya Allah Bismillah çektim trafiğe çıktım,çıkış o çıkış.Şu anda eşim il dışı görevde.Kızımı okula götürmekten tut alışverişlerimize kadar herşeyi kendim halledebiliyorum çok şükür.İki arabanın arasında yer az ise park ederken sorunum var biraz.ama onuda aşacağım kararlıyım.Onun haricinde yoğun trafikmiş,şehirler arasıymış şükür sürebiliyorum bir sorunum yok.Tabi her direksiyona geçtiğimde Besmelemi çekip okuyup üfleyip,dua edip çıkıyorum..Birde yağmurlu havalarda tabi biraaz daha dikkat gerekiyor,ama lambalarını yal-kıp,sileceklerini ayarlayıp,biraz daha yavaş ve dikkatli gittikten sonra inan hiçbir farkı yok.Benim bulunduğum yer kar memleketi,ben bu sene karlı ve buzlu havada sürmeyi öğreneceğim inş..Allah kazadan beladan korusun hepimizi,kolay gelsin sanada canım.
Merhaba sessiz fırtına; yavaş yavaş trafiğe çıkma anından bahsetmişsin,bende çıkıyorum kendim trafiğe ama senin gibi her çıkışımda dua ile çıkıyorum ve ben gerilerek çıkıyorum sende de gerilme mevcut mu ? ya da bu gerilmeler ne zaman bitecek? Aslında ben kullandığımı düşünüyorum ancak bazen eşim beni bu konuda onure ediyor bazen de aşırı derecede geriyor sanırım onun yüzünden bu durumdayım .. yalnız araba sürmek çok daha güzel...
merhaba hanımlar.. öncelikle tebrikler araba kullanmak gerçekten cesaret ve konsantre isteyen bişey bunu başarmak mutlluk verici.. bende geçtiğimiz ramazan aldım ehliyetimi şuanda eşimle her yere gidiyorum ama eşim yokken gidebilirmiyim bilmiyorum trafik çok sıkışınca o müdahale edebiliyor bazen ama bi kaç kere yanlış haraket yaptımmı( örn;ayağımı debriyajdan çabuk çekmek yada gaza az basmak özelliklede rampalrda,vites değiştirirken heyecanlanmak vs. gibi) hevesim kaçmaya başlıyor. bi de bursada araba sürmek gerçekten zor izmir de sürmek ne kadar rahat gelmişti bana eğer burda dört dörtlük sürmeye başlarsam heryerde sürerim atık :)) herkse kazasız belasız günler diliyorum..:80:
merhaba hanımlar.. öncelikle tebrikler araba kullanmak gerçekten cesaret ve konsantre isteyen bişey bunu başarmak mutlluk verici.. bende geçtiğimiz ramazan aldım ehliyetimi şuanda eşimle her yere gidiyorum ama eşim yokken gidebilirmiyim bilmiyorum trafik çok sıkışınca o müdahale edebiliyor bazen ama bi kaç kere yanlış haraket yaptımmı( örn;ayağımı debriyajdan çabuk çekmek yada gaza az basmak özelliklede rampalrda,vites değiştirirken heyecanlanmak vs. gibi) hevesim kaçmaya başlıyor. bi de bursada araba sürmek gerçekten zor izmir de sürmek ne kadar rahat gelmişti bana eğer burda dört dörtlük sürmeye başlarsam heryerde sürerim atık :)) herkse kazasız belasız günler diliyorum..:80:
bende bir hafta komşu bayan var ondan ders aldım mahallede az trafikte sürüyorum ama çok dikkat gerektiriyo kendimi kasıyorum geri gitmek çok zor araba vitesli bir de bazen vites düşürmem gereken yeri unutuyorum inşallah bende başarabilirim gerçekten zor iş
[
Eşin yokken birgün al anahtarı çık,bak sonra nasıl gerisi geliyor.Kendimden biliyorum.Bende sakin bir şehirde yaşıyorum,burda öğrendim,ama memleketim bir metropol ve yazın ordada çıktım trafiğe.İnan istedikden sonra heryerde kullanırsın..
bende bir hafta komşu bayan var ondan ders aldım mahallede az trafikte sürüyorum ama çok dikkat gerektiriyo kendimi kasıyorum geri gitmek çok zor araba vitesli bir de bazen vites düşürmem gereken yeri unutuyorum inşallah bende başarabilirim gerçekten zor iş
Merhaba sessiz fırtına; yavaş yavaş trafiğe çıkma anından bahsetmişsin,bende çıkıyorum kendim trafiğe ama senin gibi her çıkışımda dua ile çıkıyorum ve ben gerilerek çıkıyorum sende de gerilme mevcut mu ? ya da bu gerilmeler ne zaman bitecek? Aslında ben kullandığımı düşünüyorum ancak bazen eşim beni bu konuda onure ediyor bazen de aşırı derecede geriyor sanırım onun yüzünden bu durumdayım .. yalnız araba sürmek çok daha güzel...
direksiyon hocasından özel ders almanı öneririm çok faydası oluyor ben 8 gün ders aldım ve şimdi gayet güzel araba kullanıyorum hocanın yanında çok rahat oluyorsun bir kere gerçi bu hocasına göre değişir benim hocam çok iyiydi hatta ben ona hocam değil abi derdim ve yanında çok rahat ederdim çok esprili biriydi sonra hoca seni cesaretlendiriyor her türlü bilgiyi veriyor her türlü trafiğe çıkartıyor yoğun,sakin,gece,otoyol,dar sokaklar,kalabalık caddeler vs. bence en iyisi hocadan ders almak ondan bundan değil herkes iyi araba kullanabilir ama herkes öğretemez hocaların işi bu profesyonel şekilde bunu yapıyorlarEki Görüntüle 262637
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?