Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

ayyy haklısın ya katılıyorum sana ama iyi olanlarıda var senin bahsettiklerin maalesef çoğunluğu.. ben bile eşimle yoldaykenn ya şuna bak dedğimde kesin kadındır diyorum ve maalesf hep kadın çıkıyo (

eee kızlarrrr ne durumdasınız?

yogun savaşçı sen artık aldın başını gidiyosun maşallahhh:))

bu arada ben 2 aydır trafiğe çıkmıyodum kızlar eşim izin vermiyodu ... çünkü hamileyim çok tedirgin oluyo ee ne de olsa acemiyiz:)

ama dün 2 kere çıktım unuttum sandım 2 aydan beri ama unutmamışım.. yani unutulmuyomuş kızlar:))))

ataay, şurada birkaç ay öncesine göre kesinlikle deseler inanamayacağım durumdayım, ama yüzde 90 hocamın başarısı kendisine ömür boyu dua edeceğim sanırım. bir aracıma kavuşsam, acele etmeden sürekli trafikte pratik yapacağım planım hazır, şimdilik çok seyrek imkanım oluyor haliyle.

ah bir de şu dolmuşlara alışabilsem, onları küçük çocuk, hani ne zaman ne yapacağı belli olmayan sol şeritte akan trafikte bile yolcu almak için durabilecek taşıtlar olarak düşünmeye çalışıyorum.artık gözüm hep trafikte hangi araçların nasıl trafiği katlettiklerine dikkat etmekle geçiyor hazırlık adına:)

yavvaş yavaş arada kullanarak bebek doğduktan sonrası için hazırlık da yapıyorsun aslında. bir de arkaya yazı asarsın, dikkat etsinler bi zahmet diğerleri di mi ama

aslında o yazıyı şimdi mi assam diyorum ne de olsa benimle birlikte :)
sorma ya önüme kırdı bitanesi eşim yanımda diikat et diyo bende dikkat etmesi gereken ben değil o dedim o benim yoluma atladı resmen ya ama gerçekten onlara dikkat etmeli.Trafikte bence onlardan uzak oldun mu bir problem olmaz haa bi de taksiciler adamlar bütün gün yollarda diye kendilerinin sanıyolar yolları resmen..

Umarım aracına en kısa sürede kavuşursun..

Bu arada hangi şehirdesin hocanı çok tavsiye ettin merak ettim doğrusu :))

doğru söylüyorsun en kısa zamanda as bence de, hem eşin bile kullansa bıdık sizinle sonuçta

sorma bi de diyorlar ki bizimki iş, yahu ben de işe gitmeye çalışıyorum, ee ne oldu şimdi? hani zaten açıklamaya hacet yok, trafik herkese açık ama kalkıp öyle konuşmuyolar mı ahh ahh

ben ist. anadolu yakasındayım canım. hocam da bu tarafta haliyle. sen nerdesin bilmiyorum ama tek tavsiyem, referans olsun, ders alan arkadaşların varsa. ve programı sor eğer düşünürsen, gerçi sen zaten kullanıyorsun ancak daha güvenli sürüş için bu şehir magandalarına karşı falan taktik anlamında birkaç ders yeter artar sana. o yüzden mutlaka sorup soruşturmak lazım. zaman, para, motivasyon boşa gitmesin:) benimkiyle çalışsam ohooooo ben hala boş alanda turluyor olurdum:) gerçi yine hakkını yemiyim, o destek oldu, gidip hocadan ders almam konusunda, şimdi onu geçerim diye korkuyor sanki:)

bu konu başlığını ben neden daha önce görmemişim arkadaşlar, taam benlikmiş süpeerr..
hemen anlatayım durumumu size; Eylülün 3 inde ilk arabamı aldım, 2006 model bi daihatsu sirion..nası şeker nası güsel bi araba ama gel gör ki 11 senelik ehliyetim olmasına rağmen sıfır şoförlüğüm var.alır almaz kocamla bir gün 3-4 saat aralıksız çalıştık, ertesi gün de bana verdi gazı, atladım 5 km uzaklıktaki işyerime geldim..şehiriçi+E5 karışık yol.ilk vukuatım geri geri park ederken şirketin çimbiçme makinasına arabamın sağ arka farını çizdirtmek oldu, ikinci gün şirketin garajında güsel güsel duran doblo araca, yine geri geri park ederken sol taraftan bir güzel sürttüm, arabada 15-20 cm uzunluğunda 2-3 çizik oluşturdum ki hala akıllanmadım.pasta cilayla falan iş arkadaşlarım kapattılar çizikleri sağolsunlar..birkaç gün sonra park ederken çok güsel bir 4x4 e arkadan bi güsel yaslandım..önde daha yer var sanıyorum aaa meğer yokmuş..bunda da bişey olmadı neyseki, öyle yada böyle azmettim 3 aydır hemen hergün işe gidip geliyorum.ışıklarda stop etmelerimi, kavşaklarda trafiği karıştırmalarımı falan hiç saymıyorum zaten..ama hala heyecanımı yenebilmiş değilim, koca 3 ay geçti halen daha acemiyim ve halen daha araba kullanacağımı düşündüğüm an mideme giren krapla ve kalbimin 3 kat hızlı çarpmasıyla başa çıkamıyorum..bunu nezaman yenerim? yada bu panik hal kalıcı bişeymi acaba? geri geri giderken hala hakimiyetim çok zayıf, park alanından çıkarken falan mesela ne zaman direksiyonu kırmaya başlamam gerektiğini hala hesaplayamıyorum..algı problemim yoktur aslında ama neden hala oturtamadım, bu durmu normalmi? tecrübeli arkadaşlarımdan bol bol yorumlarını bekliyorum..şimdiden çook teşekkürler şekerler..

benimde 9 yıllık ehliyetim var ama hala icraat yok, eşim araba bakıyor bana, her gün aldık alacaz ama hadi aldık diyelim nasıl kullanıcam ben tecrübem var fakat panik heyecan haltsafada,canım sen öğretmenlemi denedin 11 yıl sonra yoksa eşinle birliktemi
ben öğretmen düşünüyorum,,bana önce heycanımı yenmeyi öğretmeli,,
otomatik vites istiyorum kesinlikle düz vites asla kullanamam eşimin arabasını çarpıyordum az daha hemde trafik olmayan bir yerde allah yardımcımız olsun acemi şöförlerin

ben hiç öğretmenle çalışmadım canım,öğretmenle çalışan bir arkadaşım var, aynı zamanda aldık arabaları, o daha fena panik yaptırmış, 3 aydır hala giremiyor şehiriçine, hazır değilsin diyormuş öğretmeni..benden iyi kullanıyor halbuki..ben hiç tecrübem yokken pat diye bu arabayı aldım..eşimle işyerimin kocaman bi bahçesi var orada aralıksız 4 saat kadar çalıştım birgün, ertesi gün tek başıma bindim arabaya çıktım trafiğe..yazdığım gibi sürtmelerim, tıklamalarım oldu, hala daha paniğim ve acemiliğim geçmedi ama 3 aydır hergün kullanıyorum..tek başına kullandım hep, yanımda biri varken daha çok panik yapıyorum..

canım bende anadolu yakasındayım:))) hocanı merak ettim ne kadar fiyatı? buradan da yazabilirsin özelden de mesaj atabilirsin ...

canım benim azmine cesaretine hayran kaldım... hesaplama olayı yavaş yavaş olan bişey sana tavsiyem park eden ya da park yerinden çıkan sürücüyü gözlemle hangi manevraları yapıyo ben öyle yaptım eşimi takip ettim hep harketlerini en sonunda ben parkederken gördü bak bu sefer oldu dedi ama ondan kopya çektim :))
araba kullanmadan önce benimde karnıma kıramplar giriyo ve hep onu düşünüyorum ama bu zamanla azalıyo araba ile bi yerden geldikten sonra işte buymuş diyorum... bende yanımda bilen biri olunca hala kasılıyorum bilen olmayınca rahatım tamamen psikolojilk bi olay bu araba kullanmak..

arkadaşlar bişey sorucam hiç araştırmadığım için bilgim yok,
sürücü eğitmenlerin fiatları nasıl saatlikmi oluyor yada haftalıkmı
daha sonra kendi aracınızlada kullanılıyormu eğitmenle birlkte

Iki hafta önce bir kaza yaptim.Hic olmayacak bir seydi ama oldu iste.her zaman ki gittigim yol ayol.bir tek carpma anini hatirliyorum.Soka girdim.ama cok sükür ki hem karsi tarafta hemde bende önemli bir sey yoktu.Ilk kazamdi.Iik zamanlar bindigimde heyecanlaniyordum.Simdi biraz daha rahatladim.Ama sunu ögrendim ki Trafikte koltuga oturdugun an tehlike basliyor.Sunu düsünmeye basladim ben hic olmayacak bir seyi yaptim.demek ki kazalar da böyle oluyor.Tehlike her yerden gelebilir.Sagina soluna iyi coook iyi bak.
Araba kullanmak cok zevkli bir sey...

aynen öyle canım, bu arabanın boyutunu, hareket kabiliyetini falan iyice tanımak ve artık bir parçanmış gibi özümseyebilmek baya bi zaman alacak bir işmiş anlaşılan..3-5 ayda oturmuyor yani..birde ezberledim şimdi hergün aynı yollarda kullanıp aynı geniş alanlara park ediyorum, kendimi fazla zorlamadığım için de çok fazla gelişmiyor şoförlüğüm..millet anasının karnında öğrenmedi ya kardeşim, yaşım daha 32 zamanla ustalaşırım inşallahhhh :))) nası gaz veriyorum kendime ama..
bugün oğlumun veli toplantısına gidicem arabayla, bakalım okulun kalabalık park alanına nası girip park edicem merak içindeyim :))
buarada özel ders alarak öğrenmeyi tavsiye etmiyorum, hocalar çok idealist oluyorlar, şevkiniz daha çok kırılabilir ve bu araba kullanma konusunda da şevk bir kırıldı mı kolay kolay yerine gelmiyor malesef..gerçekten anormal derecede psikolojiye bağlı bir durum şoförlük..

arabayla bir bütün olmak gerekiyor,,bir anda dikkatsizlk bir kazaya mal oluyor,
geçmiş olsun canım bir daha karşılaşmassın inşallah,
demekki heyecanla rahatlıkla ilgisi yok ben en çok heyecanım olduğu için kullanamam diyordum,,
olacağı zmaan oluyor önüne geçilmiyor demekki.

özel ders almassam nasıl cesaretim gelipte trafiğe çıkıcam..
benim şevkimi daha önce eşim kırmıştı asla eşimle birlkte denemeyi düşünmüyorum, eşimde bir eğitmenler kadar idealist olabiliyor
hayılrısı olsun arkadaşım,, bende daha 30 yaşındayım elbet öğrenirim daha yolun başındayız:))
ama senin azmin özgüvenin cesaretin beni şaşırttı açıkçası ben senin kadar rahat özgüven sahibi değilim araba konusunda diye düşündüm biran,

biraz da arabanın senin olmasıyla alakalı..eşim araba kullanmayı sevmiyor,onun işyeri evimizin arka sokağında, o yüzden hiç kullanmıyordu neredeyse, sattı kendi arabasını..ben de çok hevesliydim araba işine, tamamen kendim para biriktirip aldım bu arabayı vede çok da uygun bir fiyata aldım, bundan sebep sanıyorum çarpsamda, çizilse de benim nasılolsa diye rahat davrandım, atladım gittim..ama tabi hesap verecek birileri olunca sorumluluk artınca korku da panik de artıyor..ben mesela onun arabasını hiç kullanmamıştım, hiç de istememiştim..ha evlilikte senin benim ayrımı olmas diceksiniz belki ama araba birnevi özel eşya gibi bizim evde, kendi tarağın,kendi diş fırçan ve kendi araban adam sevmiyo kullanmayı ben napiim şekerim, istese veririm tabi :)))
o sebeple arkadaşım, eğer çok temiz çok pahalı bir araba değilse kullanacağın araba, bin bas git derim ben..yoksa kolay kolay cesaretlenemiyor insan

canım sana katılıyorum tabi ama benim araba paramı ikimizin ortak parasından hazırladık, çünkü ikimizin işyeri ben çalışamasam bile ikimizn,,çarpsanda çizsende sorun olmaz diyor öyle pahalı bir araba almıcaz,,bugün yarın aldık gibi otomatik tercihim..
benim eşimde bir araba tutkunu ralliye bile katılmış, araba manyağı desem argo olmaz dimi
yani çok bilinçli araba kullanıyor 18 yıldır trafikte o yüzden benide kendi gibi usta zannedip şevkimi kırıyor,
onun arabası pahalı bir araba o yüzden 1 defa bindim çizerim diye aklım gitti..

ne marka bakıyorsunuz?kaç model? otomatik zaten çok çok kolay, ben otomatik alsaydım şuan bu heyecanım bile bitmişti belki de çünkü vites değiştirmek gerçekten arabanın asıl olayı..ama bence yine de manuel almalısın, kolaya kaçma, zaten araba kullanmaya karar vermişsin bari manuel al da tam öğren bu işi..yani zaten iyi kötü o riske girecek, o paniği yaşayacaksın, bari çektiğin sıkıntıya deysin de bütün arabalara hakim olabilecek kadar iyi öğren derim ben..herkes otomatik al dedi bana, beceremezsin dediler daha çok gaza geldim valla..bazen iş çıkış saatim yaklaştıkça rengim falan atıyor :) ama yine de azmedip atlıyorum arabaya..sen de öyle yap, biran evvel arabanı al ve nekadar korkarsan kork, kendini gaze getir ve kendi başına çık trafiğe..önce köy yolları, boş arazilerde falan çalış eşinle birkaç sefer, sonra da o çalıştığın yerden kendin getir eve kadar arabayı ve sonra da kendin bas git :) yaparsın güselim, ne insanlar kullanıyo bu arabayı aaah ahhhh..

buradan mail adresi vermek yasak mı? msn adresimi gönderecektim sana ama özel mesaj atamıyorum henüz hakkım yokmuş, burdan verilebiliyormu?yada sen bana gönder şeker..

Tamam canım özelden yazıcam sana Elektrikler kesildi telden giriyorum şuan beni eklersin ekledikler gelince msn kabul ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…