Hız yapma canım korkmasanda yapma
selamCanım buraya uğramıyorsun bakıyorumda, benim pc çöktüde msn açamıyorum tl. Den faceye, buraya giriyorum sadece,,
Artık bende yollara akacam ama hocam yanlız çıkma yanında ehliyetli biri mutlaka olsun diyor, sen çıkmıstın yalnız ne gibi sıkıntıların olmuştu trafikte?
Ben de manuel araçla öğrendim, kendi aracıma geçince zorluk değil,kolaylık yaşadım aracı iyi tanımak gerçekten önemli..selam
Beden ve akıl sağlığı olan herkes araç kullanabilir. Kimisi çok iyi kullanır. Kimisinin iyi kullanması zaman alır. Lütfen önce bu araba kullanma işini gözünde büyütme. Ben araba süremesini 1994 model kartal da öğrenmiştim. İnan bana park ettikten sonra kolarımın gücü kalmazdı. İlk tarfiğe çıktığımda ise arabayı bırakıp kaçmak istemiştim. Şimdi ise özel direksiyon dersleri veriyorum. Düzenli olarak trafiğe çıkmaya başla ve öncelikle manuel araçla öğrenmeni tavsiye ederim. Ama asla manuel kullanmayacağım diyorsan tabiki otomatik vites araçta da öğrenebilirsin. Kendine güven, Aracını iyi tanı, hız kontrollü trafikte manevra yeteneğini kazan.
ehliyeti alalı 8 ay oldu arabayı kullanmasına kullanıyorum eşim yanımdayken yalnız hiç kullanmadım.Araba kullanırken çok heyecanlıyım ellerim bile terliyor bunu nasıl yenicem nasıl bastırcam bu heyecanımı yardım edin bayanlarrrrr
Akşam trafiğine ilk defa bu akşam çıktım bidaha tövbe
Bizim eve dönerken biraz trafik biraz heyecan köşedeki direğe girdimeşimde kendi aracıyla benim önümden gidiyordu,
Hemen görünce koştu direkten çıkardı arabayı, ama ben şoku atlatamiyorim,
Bunlara rahmen eve arabayı yine ben getirdim, sanırım şokun etkisiyle
Bir anlık dikkatsizlik
ayyy kıyamam sana ya ...
ama seni çok taktir ediyorum yazdıklarını okuyorum maşallah diyorum azmin zaferi diyorum üzülme cana gelmesin de mala gelsin bende ilk başlarda eşim önde gidiyo ben arkada yokuş var yokuşun sonunda market marketin önğnde manav eşimde bu arada ben dur kalk yapmaya üşendiğim için sürekli frene basıyo sağolsun bayırın sonunda tam sola dönecekken karlıdan araba geldiği için eşim frene bastı bende arkasında bayırda dur kalk yapmayayım diye manavın kaldırımına çıkmıştım ama zor toparladım hala o gün bugündür ordan araba ile geçerken benle dalga geçer manava uğramayalım diye.. kadercim sende sıkma canını bunlar tatlı bir anı olarak kalacak diye düşün,
size yaşamış olduğum komik bişi anlatıcam;
geçenlerde karla karışık yağmur yağıyodu hava deli gibi göz gözü görmüyo aşırı rüzgarda var bi yandan,kayınvalidem aradı gelir bizi alırmısın diye bende alırım dedim anacım dışarı bir çıktım tam da okulun dağılma saati 05.30 hava karanlık.neyse ya Allah ya Bismillah dedim gidiyorum yolda sağa çektim,dörtlüleri yaktım çok karanlık ya farları yakmama ve göstergede far işaretini görmeme rağmen inanamadım arabadan inip farların yanıp yanmadığına baktım sonradan oturdum güldüm kendime ..:))) eşimede anlattım o da güldü ama taktir etti aferim dedi,herşeyin farkında ol dedi...:)))
ataay'ın dediği gibi kaderim, cana geleceğine mala gelsin. bir canlıya çarpmadın ya, lütfen bunu makul karşıla ve soğuma buradan destek olacağız birbirmize, bunlar olası şeyler. önemli olan cana bir şey gelmesin. yavaş hızda şehir içinde gidiyoruz zaten, haliyle insana çarpmıyım diye insan boşluğa, direğe kırabilir refleks olarak, bu konuda da kontrollü olacağız. trafik paniği affetmiyor sanırım.
ataay, bu far olayı benim de kafama takılmıştı çok doğru bence de kontrol etmek:) karanlıkta duvara karşı tutmak mümkün ama o şans olmayınca valla ben de iner bakarım hiç kimse kusura bakmasın, ampulü bitmiş falan olur di mi ama
slm yazılarınızı takip ediyorum ara ara
ilk zamanlar korku ve heyecanlar oluyor ama sonrasında alışkanlık haline dönüşüyor
babamların büyük bahçe kapısına çarpmıştım:)arabanın el frenini" bozmuştum:)
bunlar oluyor ve inanın ustalaşsanız dahi aksilikler olucak
eşim 2 defa kaza yaptı,babam arabayla takla attı çok şükürki sadece mala geldi
kendi ve başkasının canına zarar vermeden kullanmayı nasip etsin allahım hepimize
uzun süredir kendime ait bir araba hayalim vardı
eşim almış ve cumartesi elimde inş.
4.5 yıldır kullanmama rağmen nasıl heyecanlıyım anlatamam.
Canım hayırlı olsun araban,, Allah kaza bela vermesin,slm yazılarınızı takip ediyorum ara ara
ilk zamanlar korku ve heyecanlar oluyor ama sonrasında alışkanlık haline dönüşüyor
babamların büyük bahçe kapısına çarpmıştım:)arabanın el frenini" bozmuştum:)
bunlar oluyor ve inanın ustalaşsanız dahi aksilikler olucak
eşim 2 defa kaza yaptı,babam arabayla takla attı çok şükürki sadece mala geldi
kendi ve başkasının canına zarar vermeden kullanmayı nasip etsin allahım hepimize
uzun süredir kendime ait bir araba hayalim vardı
eşim almış ve cumartesi elimde inş.
4.5 yıldır kullanmama rağmen nasıl heyecanlıyım anlatamam.
hayırlı olsun canım arabanız.. Bi iki tur at hatırlarsın bence aynı bisiklet sürmek gibi unutulmaz ama sadece arabaya alışman zaman alabilir onada alışırsın..Kazasız belasız sürüşler olsun hepiciğimize inşallahhh..
Bende dün ilk defa sabah işe tek başıma geldim :) Yanımda kimse olmadan çıktım geldim arabayla :119: işyerindeki otoparkdada görevliye veriyorsunuz o parkediyor çünkü dar bir alan, arabalar dibdibe diziliyor :) hala biraz park sorunum var, avmde sorun değilde sokak aralarında iki araç arasına girmekte zorlanıyorum ama tek başıma istediğim yere gidebiliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?