Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

selam
Beden ve akıl sağlığı olan herkes araç kullanabilir. Kimisi çok iyi kullanır. Kimisinin iyi kullanması zaman alır. Lütfen önce bu araba kullanma işini gözünde büyütme. Ben araba süremesini 1994 model kartal da öğrenmiştim. İnan bana park ettikten sonra kolarımın gücü kalmazdı. İlk tarfiğe çıktığımda ise arabayı bırakıp kaçmak istemiştim. Şimdi ise özel direksiyon dersleri veriyorum. Düzenli olarak trafiğe çıkmaya başla ve öncelikle manuel araçla öğrenmeni tavsiye ederim. Ama asla manuel kullanmayacağım diyorsan tabiki otomatik vites araçta da öğrenebilirsin. Kendine güven, Aracını iyi tanı, hız kontrollü trafikte manevra yeteneğini kazan.

ehliyeti alalı 8 ay oldu arabayı kullanmasına kullanıyorum eşim yanımdayken yalnız hiç kullanmadım.Araba kullanırken çok heyecanlıyım ellerim bile terliyor bunu nasıl yenicem nasıl bastırcam bu heyecanımı yardım edin bayanlarrrrr

Ben de manuel araçla öğrendim, kendi aracıma geçince zorluk değil,kolaylık yaşadım aracı iyi tanımak gerçekten önemli..

Canım bende aynı senin gibii düşünüyordum,Ama bunu zamanla aşacağına Eminim
2 kez kullanımdan sonra heyecan azalıyor, sonrası zevke dönüşüyor

Kızlar gelişmeleri yazayım size dün öğleden sonra bir cesaret geldiki kaptım çocuğu, koltuğuna bağladım anneme gittim,eşiminde anneminde haberi yoktu,, annemin evine gitmek için trafiğin en yoğun olduğu caddeyi kullanmak zorundayız, yani anneme gittiysem bu işi çözdüm demektirSonra abimin eşini aldım 20 kilometrelik uzaklıktaki bir restauranta gidip yemeğimizide yedik
Bügünde eşim işe giderken arabanın anahtarını ver geri alıp arabayı düzleyim rahat çık dedi geri geri zorlanma dedi, izin vermedim ben çıkarım dedim eminmisi dediNeyse sonra attım oğluşları arka koltuğa, 5 ileri 5 geri yaparak çıktımOğlum yuh anne yuhh deyip durdu,, geri geri olayında acayip zorlaniyorum otoparktan çıkmak ölüm,beni biri camdan falan seyrettiyse rezillik diz boyuHavada yağışlıydı şansıma,,,
Benim gelişmelerim bunlar arkadaşlar, yarına Allah Kerim Allah kaza bela vermesin bizlere....
Alsef bunda senin payin var inan

canım budur işte walla helal olsun,bu iş bu kadar, başladın artık gerisi çorap söküğü gibi gelir..ben 3 aydır kullanıyorum nerdeyse, hala geri geri gidişlerde zorlanıyorum, aynalardan gördüğümden tam bişey anlayamıyorum, park ederken zorlanıyorum, bunlar çok normal..kullandıkça, araç senin bir parçanmış gibi olacak ve ondan sonra artık herşey çok kolay olacak..zamanla olacak şeyler bunlar..ama ben 3 aydır daha 1 kere oğlumla yalnız bindim arabaya, onu bindirmeye cesaret edemiyorum..seni o yönden de ayrıca tebrik ediyorum ama arabada çocuklar da olmasa, tamamen yalnız olsan çok çok daha rahat çalışırsın..hadi bakalım devamını bekliyoruz maceralarının

selam kızlar bende arabamı 1 ay felan oldu aldım ama çok yoğun trafiği olan bi yerde oturuyorum kullanıyorum oturduğum yerde ama işe gidip gelemiyorum daha biraz ürkmüyor değilim dengesizin birine denk gelirim diye haberlerde gördüm adamın biri kadın hafif arabasına çarptı diye kadını dövecekti çok kötü küfürler etti böylelerini gördükçe korkuyorum yoksa araba kaskolu kimsenin canına bişey olmasında mal yerine gelir yani biraz daha cesarete ihtiyacım var

Merhaba Bayanlar ,

Bende geçen haziran ayında araba aldım fakat daha önce 2-3 kere nasıl bişey acaba diye geçmiştim direksiyon başına .. Yeni aldığım araçla ilgili ilk başlarda çok zorlandım amaa sonradan şöför nebahat oldum:) elimden gelse markete bile araçla gidicem :) ama yaklaşık 1 ay önce sattım aracımı çok üzülüyorum şimdi..Araç arayışındayım yine şu sıralar.. benden tavsiye hiç bi zaman cesaretinizi kaybetmeyin çünki o zaman araba kullanmaktan soğuyorsunuz..Sevgiler..

Akşam trafiğine ilk defa bu akşam çıktım bidaha tövbe
Bizim eve dönerken biraz trafik biraz heyecan köşedeki direğe girdimeşimde kendi aracıyla benim önümden gidiyordu,
Hemen görünce koştu direkten çıkardı arabayı, ama ben şoku atlatamiyorim,
Bunlara rahmen eve arabayı yine ben getirdim, sanırım şokun etkisiyle
Bir anlık dikkatsizlik

ayyy kıyamam sana ya ...
ama seni çok taktir ediyorum yazdıklarını okuyorum maşallah diyorum azmin zaferi diyorum üzülme cana gelmesin de mala gelsin bende ilk başlarda eşim önde gidiyo ben arkada yokuş var yokuşun sonunda market marketin önğnde manav eşimde bu arada ben dur kalk yapmaya üşendiğim için sürekli frene basıyo sağolsun bayırın sonunda tam sola dönecekken karlıdan araba geldiği için eşim frene bastı bende arkasında bayırda dur kalk yapmayayım diye manavın kaldırımına çıkmıştım ama zor toparladım hala o gün bugündür ordan araba ile geçerken benle dalga geçer manava uğramayalım diye.. kadercim sende sıkma canını bunlar tatlı bir anı olarak kalacak diye düşün,

size yaşamış olduğum komik bişi anlatıcam;

geçenlerde karla karışık yağmur yağıyodu hava deli gibi göz gözü görmüyo aşırı rüzgarda var bi yandan,kayınvalidem aradı gelir bizi alırmısın diye bende alırım dedim anacım dışarı bir çıktım tam da okulun dağılma saati 05.30 hava karanlık.neyse ya Allah ya Bismillah dedim gidiyorum yolda sağa çektim,dörtlüleri yaktım çok karanlık ya farları yakmama ve göstergede far işaretini görmeme rağmen inanamadım arabadan inip farların yanıp yanmadığına baktım sonradan oturdum güldüm kendime ..:))) eşimede anlattım o da güldü ama taktir etti aferim dedi,herşeyin farkında ol dedi...:)))

ataay'ın dediği gibi kaderim, cana geleceğine mala gelsin. bir canlıya çarpmadın ya, lütfen bunu makul karşıla ve soğuma buradan destek olacağız birbirmize, bunlar olası şeyler. önemli olan cana bir şey gelmesin. yavaş hızda şehir içinde gidiyoruz zaten, haliyle insana çarpmıyım diye insan boşluğa, direğe kırabilir refleks olarak, bu konuda da kontrollü olacağız. trafik paniği affetmiyor sanırım.

ataay, bu far olayı benim de kafama takılmıştı çok doğru bence de kontrol etmek:) karanlıkta duvara karşı tutmak mümkün ama o şans olmayınca valla ben de iner bakarım hiç kimse kusura bakmasın, ampulü bitmiş falan olur di mi ama

slm yazılarınızı takip ediyorum ara ara
ilk zamanlar korku ve heyecanlar oluyor ama sonrasında alışkanlık haline dönüşüyor
babamların büyük bahçe kapısına çarpmıştım:)arabanın el frenini" bozmuştum:)
bunlar oluyor ve inanın ustalaşsanız dahi aksilikler olucak
eşim 2 defa kaza yaptı,babam arabayla takla attı çok şükürki sadece mala geldi
kendi ve başkasının canına zarar vermeden kullanmayı nasip etsin allahım hepimize
uzun süredir kendime ait bir araba hayalim vardı
eşim almış ve cumartesi elimde inş.
4.5 yıldır kullanmama rağmen nasıl heyecanlıyım anlatamam.

yorgun savaşçı, ayy ne yapayım ya ben sağlamcıyımdır.Uzunları yaksam mah arasında olmayacak .. en iyisi kontrol etmekti.bugünde eşimden ne öğrendim vites değiştirirken bazı zamanlar hissetiriyodum ve çok kızıyodum kendime meğersem bizi araba bakıma gidince öğrendik acı gerçeği benle alakası yokmuş onun bi ayarı varmış onunla alakalıymış.Eşim diyo ki onu yaptırınca daha da zevkli olacak sürmesi.. hadi hayırlısı...

Allah hepimizi kazalardan,belalardan kem gözlerden korusun inşallahhhh...

hayırlı olsun canım arabanız.. Bi iki tur at hatırlarsın bence aynı bisiklet sürmek gibi unutulmaz ama sadece arabaya alışman zaman alabilir onada alışırsın..Kazasız belasız sürüşler olsun hepiciğimize inşallahhh..

Canım hayırlı olsun araban,, Allah kaza bela vermesin,
Bende hep aynı şeyi söylüyorum ya cocuğa çarpsaydım

Aminın canım

yaklaşık 10 gündür kullanmıyordum bugün bindim geldim işe..bende sirion var, fiesta hiç kullanmadım hatta kendi arabamdan başka araba da kullanmadım diyebilirim..ama iyice alışmışım bugün çok rahat geldim işe, ne bi heyecan, ne bi panik..aman deyim maşallahhhh..sizler napıyosunuz kızlar?varmı yeni maceralar?

CAnım neden kullanımına ara verdin, bir soguklukmu oldu acaba,
Eşimin önceki arabası ford fiestaydi,
Ama hiç kullanmadım,
Ben artık alıştım gibi, artık günlerime arabamla gidiyorum.
Gecen avm merkezine gittim otoparka park ettim ama sakatlara ayrılmış olan bölüme park etmisim
Güvenlik görevlisine sordum sorun cikarmi diye evet dedi,
Buyurun ben size yardımcı olayım dedi o onde ben arkada, arada park yeri buldu ama ara olduğu için park edemedim çok dar alandi çünkü, sonra rica ettim park edermisiniz diye vede park etti
Ama çıkarken ben kendim çıktım
Yani okadarda kötü değilim:))

Bende dün ilk defa sabah işe tek başıma geldim :) Yanımda kimse olmadan çıktım geldim arabayla :119: işyerindeki otoparkdada görevliye veriyorsunuz o parkediyor çünkü dar bir alan, arabalar dibdibe diziliyor :) hala biraz park sorunum var, avmde sorun değilde sokak aralarında iki araç arasına girmekte zorlanıyorum ama tek başıma istediğim yere gidebiliyorum

En güzeli canım,bende arabamla yalnız çikmaktan büyük zevk alıyorum,
Kasılmıyorum gerilmiyorum,hatada yapsam kimseye rezil olmuyorum
Park etme sorunu herkezde oluyor bu normal canım
Birde bişeyi merak ettim öğrendikten sonra hemenmi yalnız çıktın trafige,yoksa biraz pratikten sonramı??
Benim öğretmen en az 2 aydan sonra yalnız çikmalisinki basına kötü bir olay gelmemesi için dedi, ama ben hiç dinlemedim öğretmenimi,ertesi gün direğe girdimEğer yanımda biri olsaydı benim göremediğim direği görürdü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…