ay ben de öyleyim hem heyecanlanıyorum hem de plan yapıyorum şu yoldan gideyim diye hep aynı yoldan gidiyorum korkuyorum başka yola girmeye... ay Allahm darısı benim başıma inşallah profesyönel olurum.AAAA bende uye olim bu kulübe... otomobil kullanmayı çok seviyorum şakkıdı
ilklerde çok heycanlansamda şimdi gülüyorum o hallaerime..lülülülülülü
bir gece önceden plan yapardım gideceğim yere hangi yollardan gitsem diye..CADIARZU
Bana ilk araba kullanmayı dedem öğretti.. sağolsun...a.s.
Şu an profösyönel bir sürücüyüm... :enbuyukkk: şakkıdı şakkıdı şakkıdı
ay ben de öyleyim hem heyecanlanıyorum hem de plan yapıyorum şu yoldan gideyim diye hep aynı yoldan gidiyorum korkuyorum başka yola girmeye... ay Allahm darısı benim başıma inşallah profesyönel olurum.
ay ben de öyleyim hem heyecanlanıyorum hem de plan yapıyorum şu yoldan gideyim diye hep aynı yoldan gidiyorum korkuyorum başka yola girmeye... ay Allahm darısı benim başıma inşallah profesyönel olurum.
İnşaAllah inşaAllah hepimizin temennisi bu...
Yorgunsavaşçı, senin cesaretin bizlerede bulaşsın dua et bize bu mübarek cuma günü..
Hayırlı cumalar
Selam kızlar
Ben de acemi şöferlerdenhalaa ilk oturşta şu hızlı kalp çarpıntılarını ve heyecanı durduramyorum..üç dört ay oldu nerdeyse..hergün kullnmıyorum ondanmı oluyor acaba nerdersiniz?.
Bir kaç denemede kaldırıma sıfır park etmeyi bayağ becerdim sayılır..ama hiç avm ye gitmedim bu park olayı yüzünden..yer bulamazsın,girersin çıkamazsın,arabalara sürtme korkusu vs..en iyisi boşver bego diyorum otur otur otrdğun yerde..birde adamın çenesini dinlemek var sonunda..
Eşimin yanlışlıklarda çok sorgulaması canımı sıkıyo..geçen gün kendisinede dedim;hep eleştir sakın taktir etme emi...Sizdede varmı bu gibi durumlar
canım o maalesef bütün erkeklerde var...
ben eşimden bile eski şoförüm.. 1994'ten beri de araba kullanıyorum.. hatta arkadaşlarım çok iyi sürücü olduğumu söylerler.. şehirler arası da gider gelirim..
ama gel gör ki eşim hep eleştirir. arabama her bindiğinde kriz geçirir ve bana da kriz geçirtir. sağdan bir araba gelse, resmen fenalık geçirir:)) sanki onun gözü var, ama benim yok, ben görmüyorum:)))
günaydın kızlar ben hala ter atıyorum araba kullanmadan önce düşünüyorum kara kara. bugün sabah arabayı bir öndedi arabanın önünde bir boşluk vardı yani bir araba geçip oraya park etmem lazım yarım saat pencereden dışarı baktım yolda işlek millet işe okula gidiyor epey sıkıntı çektim. komşuda arabayı çek diyor traktör gelecekmiş. neyse indim arabayı çıkardım yola geride daha büyük bir boşluk vardı ama direksiyonum düz değilmiş galiba yandaki araya yaklaşınca korktum geriden vazgeçtim dedim geç öndeki boşluğa bir yandan da komşular çıkmış balkona :)) beni izliyorlar. öndeki boşluğa sol tarafa yani doğru kırdım direksiyonu ne zaman toplarım tam bilmiyorum ama topladım bir baktım kaldırımdan yarım metre uzaktayım tekrar deneye deneye park ettim. sabah sabah epey terledim yani bir öne geçirivermek düşünmesi icra etmesi yarım saatimi aldı. indim arabadan bir komşu daha varmış üstten bana bakıyormuş benim korktuğumu biliyor bravo park ettin ! dedi. :) bugünde öğleden sonra daha uzakta bir yere gideceğim gibi bilmiyorum o saate kadar bunun heyecanı olacak biliyorum sıkıntı çekeceğim. of of nasıl yapacağım bilmiyorum artık. dolmuşlada gidesim yok çocuk var ikimize de dolmluş parası hem çok gezdiriyor hem de kapının önünde araba varken gücüme gidiyor
İnşaAllah inşaAllah hepimizin temennisi bu...
Yorgunsavaşçı, senin cesaretin bizlerede bulaşsın dua et bize bu mübarek cuma günü..
Hayırlı cumalar
sağol canım destek için doğru diyorsun birşey sorucam bunun bir ölçüsü var mı yani sola park edicem mesela direksiyonu sola tam kırıp içeri giriyorum kaldırıma kaç cm kadar kala direksiyonu toplayacağım yani bir metre falan kala mı? bir kere öyle yaptım sanki oldu gibi yarım metre kadar mıydı? bugün de ana yolda gidiyordum bir araç ara yoldan ana yola dalıverdi ben de yl benim diye frene basmamıştım kornayı bile düşünemedim. eşimde kızdı haklı kornayı bile bilmiyorum ben of. moralim bozuldu tabi üzüldüm. ben ancak düz boş yolda gidebilirim. bir de döner oluyor ya hani solda değilde sağda durmak lazım galiba geçen gün solda durdum baktım hep önümdeki arabalar sola sinyal vermiş ben de çıkayım sağa dedim başka bir araç geçti yanımdan iyiki çarpmadı bana. orda da ben hata yaptım galiba.Böyle böyle olacak, aynen devam! Arkandayım! ARkandayız! İlk gün geldiğimde 30 cm i kaldırıma yanaştırana kadar belki 20 den fazla ileri geri yapmıştım, şaka gibi geliyor şimdi ama her şey pratikle aşılıyor, direksiyon sadece ne kadar çok km yaparsan, ne kadar çok park edersen alışılacak bir şey diye tekrarlıyorum. Ah o komşular yok mu, sakin insanı panik ettiriyorlar bazen:) Bak bir öneri, insan ve yaya trafiğinin az olduğu saatlerde boş sayılan sokaklara gidip park çalış sakin sakin, acelen olmasın, etrafta tanıdık olmasınSonra gel müjdeyi ver
sağol canım destek için doğru diyorsun birşey sorucam bunun bir ölçüsü var mı yani sola park edicem mesela direksiyonu sola tam kırıp içeri giriyorum kaldırıma kaç cm kadar kala direksiyonu toplayacağım yani bir metre falan kala mı? bir kere öyle yaptım sanki oldu gibi yarım metre kadar mıydı? bugün de ana yolda gidiyordum bir araç ara yoldan ana yola dalıverdi ben de yl benim diye frene basmamıştım kornayı bile düşünemedim. eşimde kızdı haklı kornayı bile bilmiyorum ben of. moralim bozuldu tabi üzüldüm. ben ancak düz boş yolda gidebilirim. bir de döner oluyor ya hani solda değilde sağda durmak lazım galiba geçen gün solda durdum baktım hep önümdeki arabalar sola sinyal vermiş ben de çıkayım sağa dedim başka bir araç geçti yanımdan iyiki çarpmadı bana. orda da ben hata yaptım galiba.
Trafiğe aktif olarak çıkmamın 2.yılı,geçen yıl ilk çıktığım zamanlarda yazmıştım bu konuya.Şu an geçen seneye göre çok çok iyiyim Allah'a şükürler olsun.Direksiyona yapışık sürmüyorum artık. Koltuğu geriye aldım ve gayet rahat sürüyorum.Kontrollü bir şekilde en kalabalık tarfikte bile sürüyorum.Park konusu ve geri geri park etmeyide yapabiliyorum artık.Herşey zaman ve bol bol trafiğe çıkmakta gizli..Öncedende söylemiştim,şu anki şöförlüğüme ben bile inanamıyorum,ama iyiki başlamışım araba kullanmaya,kesinlikle harika bir duygu..
Yalnız kafamı kurcalayan bir husus var,ben viteslide öğrendim araba sürmeyi ama,trafiğe 2 yıldır otomatik vitesle çıkıyorum.Memlekette babamın arabası düz vites,ve ben arabasız izne gittiğimde babamın arabasını kullanıp kullanamayacağımda kuşkuluyum.Çünkü otomatiğe çok alıştım,hemen ilk binmede süremem galiba ama bir iki hafta vites ve debriyaj alıştırmaları yapmam lazım.Ya da hiçmi denemesem bilmemki..:44:
sağol canım destek için doğru diyorsun birşey sorucam bunun bir ölçüsü var mı yani sola park edicem mesela direksiyonu sola tam kırıp içeri giriyorum kaldırıma kaç cm kadar kala direksiyonu toplayacağım yani bir metre falan kala mı? bir kere öyle yaptım sanki oldu gibi yarım metre kadar mıydı? bugün de ana yolda gidiyordum bir araç ara yoldan ana yola dalıverdi ben de yl benim diye frene basmamıştım kornayı bile düşünemedim. eşimde kızdı haklı kornayı bile bilmiyorum ben of. moralim bozuldu tabi üzüldüm. ben ancak düz boş yolda gidebilirim. bir de döner oluyor ya hani solda değilde sağda durmak lazım galiba geçen gün solda durdum baktım hep önümdeki arabalar sola sinyal vermiş ben de çıkayım sağa dedim başka bir araç geçti yanımdan iyiki çarpmadı bana. orda da ben hata yaptım galiba.
eğer sağ şeride çıkıp da senin önüne çıkmadılarsa sorun yok...
adalarda da evet sağa döneceksen sağayanaşacaksın ama yine de sorun değil.. yolu bilmiyor olabilirsin.. o sırada sağa geçememiş olabilrsin...o sırada yanından geçen arabalar heeep olacak:)) hatta sen de yapacaksın:)
ah ah oölçüyü ben de halen tutturamayabiliyorum (panikle doğru orantılı, sakin olmak lazım) şöyle aslında arkaları eşitleyip tam kırıyorsun ya 45 derece aç oluturmak gerekiyor, o açıyı da ancak park ede ede kavrıyor insan, ama yer genişse daha az açıyla da oluyor. bu arada 45 derece yapıp sonra kaldırıma çok az düz geri yanaşıp sonra ters yöne tam kırmak da oluyor bazen. henüz tam tekniğim olamadı benim de, deneme yanılmayla yapıyorum halen diyebilirim. keşke garanti taktikler gelse arkadaşlardan...
hani sola dönüş yapacak araçların arkasına takılmak mı diyorsun, hihi bugün yaptım aynısını sağdan vızır vızır geçtiler tabii, tam yol boşaldı ben sağa geçtim derken yandaki sol şerite de yeşil yandı akmaya başladı, ama gurur duydum kendimle, olsun bak kurtardım oradan diye kendi kendime insan bu süreçte kendini sık sık şımartıyor, şımartması gerekiyor belki de
her zaman şöyle düşümeye çalışıyorum, geçen geçsin, 2 dakika geç giderim eve, işe... Bir dönüşü kaçırdımsa elbet ileride bir tane daha var, yürümüyorum ya arabayı da sırtımda taşımıyorum İleride nasıl olsa yolların da arabanın da ustası olacağız, şimdilik böyle küçük noktalarda dikkatimin dağılmasına, moralimin bozulmasına ya da tehlike yaratmaya izin vermemeye çalışıyorum. tavsiye ederim.
canım iki ay kadar önce ben de düz yolda gidemedim dükkan vardı oraya direksiyonu döndüremedim. şimdide pek yapamıyorum ama o zamana göre iyi yine. Allah arkamdan gelenlere ve karşımdan gelenlere sabır versin. korna yiyip duruyorum. basıyorlar kornayakızlar 2005 den 2008 kadar araba kullandım 2008 arabayı sattık 1 yıl önce tekrar araba aldık ama geçenlerde kullanmaya kalktım faciaydı kendimden korktum ya araba kullanamk bu kadarmı zor dedim halbuki çok güzel kullanıyordum trafikte artık o casaretim yok çok panik oldum sanırım bii daha hiiç kullanamıcam öyle geliyo...off içime dert oldu vallahii
canım iki ay kadar önce ben de düz yolda gidemedim dükkan vardı oraya direksiyonu döndüremedim. şimdide pek yapamıyorum ama o zamana göre iyi yine. Allah arkamdan gelenlere ve karşımdan gelenlere sabır versin. korna yiyip duruyorum. basıyorlar kornaya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?