Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

tatlım senden hocanın ismini istemiştim .. istersen özelden yazabilirsin :)

gözümden kaçmış ya da anlamamışım ben canım hemen gönderiyorum özelden, ben hani almak istersen soracaksın bana diye anlamıştım çok pardon:)

güle güle kullan, bizimle paylaş gelişmeleri lütfen, ben bu topicler sayesinde yalnız hissetmedim kendimi. araç arıyorum ben de, sonra ben de paylaşacağım gün be gün:)

darısı başımıza:)))

ilki dikkatsizlik,ikinciside heyecandan oldu.ama cidden moralim bozuk.Hic araba kullanmak icimden gelmiyor..

geçmiş olsun, umarım kimseye zarar gelmeyen sadece maddi hasarlı kazalardır. kafanızı meşgul eden konular mı var acaba şu sıralar? birkaç yıldır kullanıyorsunuz diye okumuştum çünkü, belki kafanız çok dolu olduğu anlarda kullanmamaya ya da araba kullanırken başka şey düşünmemeye çalışabilirsiniz.

ayfercim ekledim seni msn den ama hiç açmıyorsun..araban hayırlı uğurlu olsun canım, ne alemdesin anlat biraz son durum nedir?ben bu sabah aşırı şiddetli yağmurda çıktım trafiğe bi cesaret, ve çok rahat kullandım çok şükür..ama resmen yağmurdan önümü zor görüyordum..neredeyse hiç panik olmadım ve birazdan yine binip eve gidicem, heyecanım sıfıra yakın..aşıyorum sanırım artık yavaş yavaş..şimdi çok yaktığını anladım arabamın tüp mü taktırsam falan diye hesaplar yapmaya başladım, gitgide şoförleşmeye başladım sanırım :)))) darısı başlarınıza şekerler..araba sürmek çook güsel bişey..

ataay arkadaşım yeni gördüm özel mesajını, ekledim canım seni..msn de bekliyorum

tatlım tebrikler :)))))
bende ekledim ekledim :)) hadi hayırlısı :)

canım bana bildiri gelmedi msnde acaba yanlışmı oldu..
teşekkür ederim canım inşallah kazasız belasız atlatırım,,direksiyon dersi almaya başladım 3 saati 2 güne bölerek aldım fakat düz vites hocanın aracı,eşimde bu dersin verimsiz olacağını düşünüyor,senin vitesle işin yok kendi aracında dahada zorlaştırıyorsun öğrenmeyi diyor(sizcede öylemi??
yarın kısmetse eskişehire görümceme gidiyoruz,,benim aracımla gidiyoruz ben kullanıcağım, tabi eşim yanımda olacak umarım
benim hevesimi şevkimi kırmaz,,allah sabır versin eşime banada cesaret,,
çünkü hocanın söylediğine göre reflekslerim gayet iyi fakat heyecandan karşımdaki kamyonları araçları görünce resmen çığlık attım korkudanama ilk saat öyleydim,sonra sonra trafikte gayet olumlu sürüş sergiledimhocam,,çok heyecanlısın çığlık atma sadece trafiktesin üzerine kamyon çıkmadı diyor
bu arada şekerim sen işi kapmışsın yağmur çamur demiyorsun süperr,
benim aracım dizel olduğu için rahatım

canım aslında bence eşin doğru söylüyor senin araban otomatik vites yani debriyajla işin yok şimdi dersi onunla alıyosun debriyaja alışıyosun kendi arabana geçince bi sendeleme olacak umarım bunu da kısa sürede atlatırsın..

düz vites arabayı başta öğrenip otomatiğe geçme konusunda en mantıklı olanı yapıyosun.Zordan kolaya doğru gitmek en mantıklısı,direksiyonunu geliştirirsin hem hocanla ..

Bu arada kazasız belasız yolculuklar canım eşin var yanında panik olma sakın .. yapacağına inanıyorum..

eşimle bir daha trafikmi aslasinir etti beni kendi 20 yıllık şöför ya beni kendi gibi sanıyor
gaza bas diyor sürekli bende basmayınca tepki gösteriyor sola geç diyor geçiyorum,madem geçtin şimdi basman gerekiyor diyorr
eee diyrum ben daha usta değilim okadar, nasıl basayım direksiyon hakimyetim okadar iyi değil sonuçta 100 geçemem diyorum, ozaman niye sola geçtin diyor offfffff diyorda diyor,,yok vallah bidaha asla öğrenemden eşimle trafiğe çıkmam,
sonra çek arabayı ozaman 1,5 sattlik yolu 3 saattemi gidecez dedi bende çektim sağa verdim ona benimki bastıda bastı birde radara girdiayyy çok güldüm delii şey sonra all all sen kullan diyorayy sabah sabah eşimin dedikodusunu yaptım ayy sinir etti beni,,

ayyyy kaderimmm koptum sana canım ya ...
kusura bakma yanlışta anlama çok güldüm eşine radar olayına :):)
kuzumm eşler böyle :):) ne yaparsın kader...

Merhabaa..
Benimde buraya ihtiyacım var galiba..sondan 2 syfa okudum aynı gaza ihtiyaç olduğundan bende geldim Benim arabada kapıda yatıyo..bir ay oldu sanırım bayan hocadan 1saat ders aldım..berbatdı..kadın kendi arabası manuel,onla çalıştırıyo..ben vitesi değiştiririm sen buraya bakma falan dedi..beni sarmadı..başka bir gün arkdaşımla bir kaç gün tur atdık..evin oralarda,sonra trafiğe..o yanımdayken rahattım..şurdan gir burdan dön vs..nerdeyse 20 gün oldu bidaha oturmadım..rahatsızlandım..gizli şeker oldğumu öğrendm geçenhfta..onun verdği sıkıntılar ağrılarım oldu..özelliklede göz ağrılarım el ve dizlrimde titremelerim oldu..bu yüzden elimi süremedim arabaya...
Eşimle asla ve asla hayatda çıkmam ..sinir ediyo beni..normalde rahat olan ben onun yanında daha panik oluyorum..oda yok yok bu gidişatla anca buralrda sürersin dedikçe şevkim kırılıyo..
Ya nolur insan biraz motive etse..bazı arkdşlrımın eşleri öyle teşvik ediyolarmışki anlatıyolar imreniyorum..Araba sıfır araba..keşke 2.3.el olsaydıda ne o tasalansaydı nede ben..oof offf
Herkese inat,kocama da inat bir gün usta şöför olucam yılmadım daha..elmi yaman beymi yaman..
Sevgiyle kalın

Selam arkadaslar ben ehliyet alali 2 sene olacak nerdeyse ben sürerkende tirsiyorum esim sürerken daha cok tirsiyorum bazen o sprerken ben sürüyormus gibi yapiyorum gaz fren falan :))

Canım aynı şeyleri bende yaşadım.2 yıl önce almıştım ehliyetimi.o günden beri çat pat kuzenimle beraber kullanıyordum.Evlendim geçen yıl.Eşim öğretmeye başlamıştı...Hatta çalışmıştı...En mülayim koca bile bile bu işi başaramıyor.Kısacası kocadan hoca olmuyor.Bu gün ilk kez çalıştığım ilçeye yalnız başıma gittim ve geldim.Okadar rahttım ki giderken anlatamam.Çok istekliyim ve kendimi bu yolda bu azimle geliştireceğim...

. Merhaba canım sanırım aracın otomatik ve sen öğretmenin aracı manuel olduğu için verimli olamayacağını düşünüp bıraktın, bence yanlış yaptın diye düşünüyorum,
Bende hocanın manuel aracıyla başladım, 3 defa hocanın aracıyla çıktık, bugün benim araca geçtik, iyikide manuelle başlamışım benim araç otomatik olduğu için akülü arabalar gibi basit geldi bana, kendinize güveniniz yoksa özel ders almak tek çare, ben ise hocama bayıldım çok ligili olması gerektiğinden çok çok detaycı onu birakmak istemiyorumBugün aslında sondu ama benim ısrarım üzerine yarın yine 2 saatlik merkezde çalışmamız var,biz aralarda kahve sigara molasıda veriyoruz ben yoruluyorumdagelişmeleri yaz canım fikir olur bize

almanyada ehliyet alan varmi acaba ben yaziliyi gectim türkce yaptimama simdi far yaparken zorlaniom biraz hocayi pek anlayamiyorum otobandada korkuom hizlanmaktan araba sinaviniz nasil gecti cok zoru

Çok güzel canım tek başına araba kullanman kendine özgüvenin olduğunu gösteriyor, benim hoca ise yalnız başına çıkmamı doğru bulmuyor ama ben fena gaza geldim çıkmak istiyorum, sizce ne yapmalıyım tecrübeli hatunlar yazın bakalım bana akıl verin

Canım buraya uğramıyorsun bakıyorumda, benim pc çöktüde msn açamıyorum tl. Den faceye, buraya giriyorum sadece,,
Artık bende yollara akacam ama hocam yanlız çıkma yanında ehliyetli biri mutlaka olsun diyor, sen çıkmıstın yalnız ne gibi sıkıntıların olmuştu trafikte?

arkadaşlar tekrar yazıyorum, kaderim cnm bnm kendin trafiğe çıkmaktan korkma..ben arabamı aldığımda 10 senedir hemen hemen hiç kullanmamıştım, pratiğim yok, kuralları unutmuşum..1 gün 3-4 saat aralıksız çalıştım, ertesi gün bindim gittim işe..hatalar yaptım ufak tefek, park ederken bi arabaya sürttüm, çimbiçme makinasına girdim, kavşakta ışıklarda kafam karıştı, göbekten dönerken bi ışıkta durdum diğerini görmeden bastım az daha sağdan bi focus giriyodu bana, kıl payı durdum vs vs..ama böle böle kuralları öğrendim, trafiği tanıdım, levhaları öğrendim vs 3 aydır kendim kullanıyorum hergün, tekbaşıma işe gidip geliyorum..müthiş heyecanlanıp korkuyodum, şimdi son günlerde o heyecan da çok çok azaldı, güvenim arttı, diğer arabaların hatalı olduğunu anlayıp sakince yoluma devam edebilecek kadar kuralları, teknikleri öğrendim..
tavsiyem önce arabanızı tanıyın, kullanma klavuzunu iyice öğrenin, farları,vitesleri,ihmal etmeden klima sistemine, lastiklerin hava basıncının kaç olması gerektiğine kadar herşeyini okuyup öğrenin, lastik havalarını kendiniz kontrol edin, benzininizi kendiniz alın, bi hedef belirleyip evden çıkıp o hedefe kadar gidip gelin hergün tek başınıza, 1 ay böle teknik şeylere ve küçük sürüş pratiklerine odaklanın sonra 2.ay farklı bi hedef seçin, farklı yollardan gidip gelmeye başlayın..karayoluna da çıkıp turlamaya başlayın..böle böle korkunuzu yenin..kimler kimler kullanıyo bu arabayı, işaretleri hiç bilmeyen, kurallardan bi haber, arabasını tanımayan, Allahın hanzoları biniyo gidiyo, bunu düşünüp kendi özgüveninizi arttırın ve yine bunu düşünüp çevrenizdeki arabalara çok çok dikkat edin, dediğim gibi hödük dolu trafik..yılmayın üstüne gidin korkunuzun..vay bee ne yazı oldu, hadii kızlaarrr trafiğeeee :)))

Aynen yazdıklarına katılıyorum, acayip moral oldu bana, evet hödük dolu dün benim aracın önüne pat diye geçti hanzonun biri, hocama dedim hatta,ben bile acemi olduğum halde aynalara bakıp sinyal verip geçiyorum.
Bugün çocuğu alıp anneme bırakacaktım, cesaretim geldi otoparktan çıkışı bile hesapladım evdeHocayı aradım ben anneme gidiyorum orda buluşalım dedim, (kursa yakın oturuyor annem) asla olmaz ben gelicem1 gibi çocuğu bırakıp derse gireriz dedi, hem beğeniyor sürüşümü hem izin vermiyor yanında arabadan anlayan biri olsun ilk etapta diyor, kim olacaksa hep, ama pazar günü saat8 9 gibi çıkacm yanliz, trafiğin olmadığı saat en uygunu şimdilik, sonra yavaş yavaş merkeze doğru

Bazı bayan suruculere sapka cıkarıyorum cunku onlar gayet iyiler...
Ama bugunku dangalak kadının sokagın ortasında durup telefonla bık bık konusmasına katlanamadım. Be gerızekalı kadın! ortada arabanın kıcıyla duracagına yanasıp park etsene! yolun ortasında duruorsun be mubarek! bı ınsan bu kadar kus beyınlı olabılır mı? Allahım yarebbım!

canım dün giderken eşimin aklı bende kalmştı.Ama ben kendime gerçekten güveniyordum.Gayet rahat gittim geldim.Haata okul bitiminde okulumzda araba kullanan bayanlardan birisi ,ile peşpeşe geldik.Beni takip etmiş çkta beğenmiş.Eğer bekleseydim cesaretimi toplayamayacaktım inan.Bugün yine arabayla gittim.Çokta rahattım .radyomuda açtım karadeniz müzikleride eşlik etti bana.Acayip zevkli bir iş....Tekrar ve sık kullanımla ufak tefek detayları da atlatacağaıma inanıyorum.Bence sende denemelisin cesaretini toplamalısın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…