Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

süpersin iyi yapmışsın oh olsunn kocanaaa
HHAHAAAH KIZ BENİM SAĞIMA SOLUMA BELLİ OLMAZ AFFETMEM

Allah iyiliğini versin senin...

belki alakasız olcak benim yazdıklarım ama ben araba kulladım şimdiye kadar neden şöfor koltuğuna oturdum. şimdiye kadar imkanın olmamıştı amddi anlamda baban-mında arabası yoktu hevesimde olmadı. ama şimdi evlendim 3 yıl oldu bi heves geldi ehliyet alayım diye eşim destek olmadı hiçbir zaman hiç bir konuda bana bu konuda da omuyor bir çocuğum var ehliyet alacam diyorum çocuğa kim bakacak diyor. demiyo ki olur al bende yardımcı olayım demiyoru. komşularım biz bakarız diyor da o senin çocuğun var diyor. o kadar moralim bozuldu k,. bi kere destek ol be. nerde anlayacanız hevesim kursamda kaldı.

canım sen eşine inat git ehliyete yazıl.onsuz da yapabildiğini onun yardımı olmadan da birşeyler yapabileceğini ispatla ki anlasın senin güçlü bir kadın olduğunu bence bunu ya bacım kendine de bakış açın değişir :)

ben 7 yıllık evliyim.evlendiğimden beri ehliyet almak istiyorum eşim erteledi hep.benim eşim çiftçilik yapıyo geçen yıl gitti bana danışmadan kredi çekip trakör aldı tamam lazım ama en azından alıyorum diye sölemesi gerekirdi..neyse bende gittim habersiz iş öle olmaz böle olur dedim ehliyet kursuna yazıldım.babamdan aldım ehliyet parasını ne masraf varsa babam ödedi ama içine sinmedi sonra paşa paşa ödedi babama parayıohhhhh içimin yağları eridi bi daha yapmazsın bu sana ders olsun dedim..aldım güzelce ehliyetimi şimdi ona yalvarmıyorum beni götür diye atlıyorum arabaya istediğim yere gidiyorum sefam olsun

Öyle durumlarda hemen 4lüleri yakın.Stop etme derdi olmasın diye bence acemiyken otomatik vites bir numara.Ben 5 yıldır kullanıyorum hatta minibüs şoförleriyle yarışıyorum

aynı ikilem bende de var canım ama birkaç kere çıktım ben al çık yani gözünde fazla büyütme

e komşun varmı ne güzel ver onlara git kursa derslere girmek zorunlu değilki al kitabı çalış evde mis gibi geçersin sınavdan biz 6 zopzor aöf derslerini kendimiz çalışıyoruz ehliyet sınavı kolay bence ben yüz aldım hep. ama direksiyon bambaşka işte kullanırken arabayı manevra etmek bir yerde sıkışınca geri çekilmek ne bileyim zor işte. ama yapacağız Allahın izniyle kazasız belasız.

Aynısını bende dedim''acemi şöför sitıkırları var ya ondan yapıştırayım..çocklar istemedi.. neymiş kendimi küçük düşürcekmişim..oysa ben gocunmam nolucak yani..
Araban manuel vites heralde canım stop etdrdğine göre..otomatik olsaydı senin için tabii çok daha kolay olurdu.
Kornalara gelince onlar zaten tam bir başbelası..olur olmaz herşeye basıyolar sabırsız şeyler,insana panik yaptırıyolar
Nolur sanki biz acemilere biraz daha anlyışlı olsalar..

MaşşaAllahh nediyim canım..sen bayaağğ hızlısın
radyo kanalları oyna merakı bndede var,çok usta gibi bir el direksiyonda bi yandan ara....

Erkeklerin hepsinin malı kıymetli..o yüzden ikinci el arabayla öğrenmek ilk etapta çok iyi..vur,sürt,çizilsin oda dert etmiycek sende..
Sana brova valla cesaretin hani derler ya deli cesareti..bazen banada aynından geliyor

süpersin iyi yapmışsın oh olsunn kocanaaa

Allah iyiliğini versin senin...

oh oldu tabi :) o işinden dolayı hep şirket aracını kullanır bizim arabada evin onunde yatar hep.benim kullanmak için fırsatım çok yani kızlar.mesela görümcemin kocası hep işe arabyla gider kız ehliyet aldı yeni hevesli, tam öğrenme zamanı ama kocası tırstığı için yanındayken vermiyo arabayı e o yokkende arabada olmuyo isyanlarda anlayacağınız.

Ah be günlükgüneşlik ,işte bu yüzden gitmek istedğim yerlre şu manevralar, giripde çıkamama,sıkışıp kalma korkusu yüzünden gidemiyorum..akşmdan başlıyorum plan yapmaya..kurdukçada korku basıyo..düz şöför diye tanımlarlrdı bazılarını duyardım..bende bu katogariye girdim sanırsam
Sen neler yaptın?.çıkıyormusun

canım ben üç gündür hiç çıkmadım mesela arabayı yıkatmaya gitmek lazım çok kirli camları geçen hafta silmiştim yine yağmuş çileşti çamurlu mu yağıyor bu yağmur ne batmış. bugün bir yere gitmemiz lazım yürüyerekte gidebiliriz aslında ama belki arabayla gidebilirim cesaret gelirse tabi. park etme konusunda gelişme yok hiç denemiyorum iki araba arasına girmeyi aslında çok arabanın geçmediği bir yerde denemek lazımda bu araba kullanma işi beni çok meşgul ediyor ders çalışmam lazım mesela bir saat sonra çıkacağım o bir saatlik ders bana zehir oluyor strese giriyorum. ama çok büyük rahatlık. pazar günü bir yere gitmem lazımdı benzinin ışığı yanıyor diye gitmedim ama epey yürüdüm yoruldum terledim. biraz daha cesaret lazım. Allahım yardım etsin bize.

canım gideceğim yere arabayla gittim geldim kolay geniş bir yer vardı oraya park etmedim de iki arabanın arasına gireyim dedim. epey uğraştım ama park ettim sonunda. direksiyonu erken topluyorum galiba o yüzden bir baktım kaldırımdan yarım metre uzaktayım. epey uğraştım geri ileri. arkadaki arabaya çarpacakmışım gibi geliyor korkuyorum bir indim meraklı komşu dikmiş gözlerini bana bakıyor sinir oluyorum bu kadına ya!

pratik yapmalısın arkdaşım sem yaaprsınnn biliyorumm ben :)

çok doğru canım pratik yapmalıyım aslında ama olmuyor ki iki çocukla onlar arabadayken çok panik oluyorum bişiy olcak gibi atamadım üstümden ....aslında daha öncedende kullanan biriydim demekki unutulan bişiymiş bu araba kullanma işii :)) ayy bide bu Erzurumlular yokmuu ne kural tanıyolar ne bişiy trafikk tam bir facia

evet canım derse girmek zorunda değilim biliyorum. direksiyondan çok korkuyorum ya yapmazsam cesaretsizim biraz.isteğim var ama eşim hep kırıyor bu isteklerimi.inşallah yapabilirim

sağolun kızlar ne güzel moral veriyorsunuz bugün çıkmadım bak arabayla öyle arada aşağıya bakıyorum arabaya:)

arada sadece 1 gün arabaya dokunmama hakkı tanıyorum kendime, sanki unutacağım her şeyi gibi geliyor, park yerini değiştirmek bile olsa o direksiyona geçilecek!!!

mesajı beğen'i tıkladım aslında "aynen" tuşu olsaymış dedim. sanki ben yazmışım mesajı, ah bu yokuşlar, benim evim yokuşta işin kötüsü, daha ilk tek başına çıktım geldim, mecburen yokuşta park ettim ama tabii geniş yere, kayar, istop eder, ahh ahh debriyajı da ayarlayamıyordum o zamanlar, şimdi alıştım bayağı ama yine de çok geçen araç olursa panik oluyorum. iş yolumdaki yokuşlara düz alternatifler buldum ben de elden geldiğince, hem de tam trafiğin sıkıştığı rampalara biraz daha uzatıyorum yolu ama içim rahat biliyorum ki düzde kalacağım. düz yere park etmek sanki ödül gibi geliyor, evin önünü düşündükçe:)

sonraki mesajını da gördüm, çocuklardan dolayı sanırım psikolojik, önce çocukları almadan trafiğe tekrar alışsan, rahat, güvenli kullandığını görünce güvenin gelir, çocukları da alırsın

bana hocamın dediği, sen yolun gerektirdiği hızda ve gittiğin hızın şeridindeysen kornalara kulak asmamayı öğrenceksin. bazen haklılar kornada ancak daha yeşil yanmadan korna çalan o kadar çok sürücü var ki, bayanlardan da! şaka gibi sarıda kornaya basıyor, ya diyorum kendi çok korna yemiş, hatta sarı ışıkta korna çalmak gerekiyor diye öğrenmiş dediğim oluyor:) ilk günler ışıkta korna çaldıklarında geç kaldım sanıyordum tabii daha paniktim ya, şimdi bakıyorum yahu ben insan gibi yeşilde kalkıyorum

bizim burada da çok dar yollar var, güya 2 şerit ama 2 tarafa park ettikleri için imkansız, ilk günler oralardan geçmiyordum yol veremem kenara çekilip diye:) işin püf noktası: zaten trafikte derler ya doğrudur da, sadece önündeki aracı değil onun da önündekileri de görmen lazım, hazırlıklı olmak adına, yanlardakileri de arkandakini de. Misal o anda karşıdan gelen yakınında araç yok ama gördün uzaktan da olsa geliyor, sağda uygun boşluk gördün mü gir biraz, bekle, karşındaki zaten yol verdiğini anladığı için hızlanıp geçecektir, tabii bunu yaparken arkanda taksi ya da sabırsız varsa seni sollamaya çalışabilir, hazırlıklı ol, varsın geçsin sen sonra geçersin. ama zamanla zaten hangi mesafede araç görünce kenara çekileceğini vb anlayacaksın. o trafik magandalarına da kulak asma.

önce birer defa benimkiyle gittim benzinciye de yıkatmaya da, sonra kendim başladım. sana yine birkaç püf noktası:
1. aracın benzin depo kapağı araç kapalıyken açılıyor mu öğren, kontrol et yani. açılmıyorsa, benzinliğe girdiğinde pompacı kapağı açar, sen kontağı kapat, el frenini çekmeyi unutma:) ve inince kapılarını kilitle!

2. depo kapağının olduğu yöne doğru girmeye çalış.

3. kaç oktan vb alacağını söyle

yanlış anlama sakın diğer arkadaşlara da hatırlatma olsun diye yazıyorum. ayrıca başka detaylar aklına gelenler olursa ben de sevinirim:)

yıkamada da anahtarı vermiyorum ben gerektiğinde ben çekiyorum. yıkama bitince paspasların konmuş mu kontrol et, içini de temizletirsen:) bir de süngerle, fırçayla neyle yıkatmak istiyorsan onu söyle.

hangi durumlarda korna çalıyorlar? belki onlar haksız yere çalıyor aşırı yavaş mı gidiyorsun acaba o yüzden mi? yoksa sabırsızlıktan olmadık yere çalanları tınlama

bu arada yukarıda unuttum yazmayı, benim evin yeri de öyle ,ama tek şerit yol olduğundan bir de oralara da araba çevirme şansım yok, ada etrafında turlayıp yolun tersine çıkabiliyorum ama herkes böyle yapıyor zaten, geri geri 7-8 araçlık yeri çıkamam, zaten pek güvenli değil:)

helal beee!!! budur işte! aman durdursun ya, işe yarasınlar az:) takdir yok tabii, ben korkarken eskiden yüreklendiren adam gitti, hııh sen takdir etmiyorsun ama diyince, e oldun artık ne takdiri diyor, ölür müsün öldürür müsün işte

kullanmadığım 2. gün gelmişse arabanın yerini değiştiriyorum maksat temas ya komik hissediyorum ama ne yapayım:)

Dikkatsize laf söylemek daha kolay, benimki çok temkinlidir, aşırı hatta, sağıma oturunca ondan 3,5 atıyor ya Her bir şeyde, ben öyle yapıyor muyum hiç diyor Senin de ilk zamanlarına gitsek daha neler çıkar acaba diyorum

millet ne kadar rahat canım biz bir rahat olmayı öğrenemedik kasıyoruz her zaman

Ayynen bnde öyle söylüyorum..ilk açık oto parka bıraktığım zaman çıkışta güvenlkteki adam acemi ve heyecan yaptığımı anlyınca 'sal kendini sal''demşti...töbe töbee...:)aklıma geldkçe gülesim geliyor..

arada sadece 1 gün arabaya dokunmama hakkı tanıyorum kendime, sanki unutacağım her şeyi gibi geliyor, park yerini değiştirmek bile olsa o direksiyona geçilecek!!!

evet canım aynen dün pazara gittim arabayla pazara yakın bir yere koydum. arabayı geri döndürürken biraz sorun yaşadım ileriden gidemedim pazar vardı. yani iki manevrada dönülüyorsa geri doğru ben dört manevra yapıyorum. inşallah daha hızlı olabilirim o arada arabalar geliyor tabi. diğer yollardan korna çalıyorlar bir yandan iyi onlara çarpmam en azından manevra yaparken. farları açmayı unutmuşum akşam ezanı okunuyordu ben gelirken. :) sonradan aklıma geldi ilk defa sağa iki araba arasına parkettim bir seferde park ettim çok sevindim ama hamd olsun. ayna kaldırımı arabanın tekerleğini görünce kolay oluyormuş. bugünde eşimle işyerine kadar gittik hava yağmurluydu ordan ben geri getirdim. arabayı yolun ucuna koydum çünkü çok araba geliyor yukarıdan aşağıdan sabah işe gidiş saati ya biraz sakinleşinde indim arabanın yerini değiştirdim yine sağa park ettim. bu arada verdiğin püf noktaları için teşekkür ederim. bir bakayım araba kapalıyken benzin koyulacak yeri açılıyor mu hiç bilmiyorum yağmur yağdı araba temizlenmiş iyi oldu:) geçen gün eşim doldurmuş benzini arabayı yıkatmamış kalabalıkmış. ben de eşimle giderim bir gün öğrenirim öyle cesaret geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…