süpersin iyi yapmışsın oh olsunn kocanaaavalla kızlar eşle araba kullanmayı öğrenmek çok zor.ben sadece kurs zamanı kullanmıştım.7 senedir ehliyetim var ama hiç araba kullanmadım.3 senelik evliyim hep eşime dedim yalvardım ama cesaret edemedi.malı çok kıymetlidir desonra birgün çok yalvardım ağladım resmen ve basladık kullanmaya.o kadar sakin bir adam olmasına rağmen yinede bağırıyordu panikten.sonraları ben alıştım bayağı kullanmaya basladım ama eşim bu sefer vermemeye basladı arabayı.bir yere gidecek oluyoruz ben kullananyım diyorum olmaz diyor.bayağı bir sürdü bu böyle bende sinirlendim kızdım.dedim ki birgün haberin bile olmayacak alıp gideceğim dedim.inanmadı bana cesaret edemezsin dedi.pazar günydü dedim ki ben kullanayım sen yana gec olmaz dedi.ısrar ettim yalvardım ağladım yine olmaz dedi.çok kızdım senki bu arabayı vermedin bana bugun bende yarın sabah işe arabayı alıp gideceğim görürsün dedim.güldü geçti bana ama ben de dediğimi yaptım sabah kalktım eşimden önce cıkarıjm evden anahtarı aldım sessizce ve yola koyuldum.o gün bugundur kullanıyorum tek basıma hemde heryere gidiyorum.park etmeyi dahi kendi kendime deneye deneye öğrendim.eski arbamız çizik doluydu biraz benden dolayı birazda eski sahibinden dolayı.şimdi onu statık yuksek model bir arac aldık ve bu daha rahat kullanılıyor.eski arabamız hidrolik değildi ve vitesi çok sertti.ama kullanılması zor arabalarda öğrenen kişilerin yeni arabalarda daha iyi olduguna katılıyorum ve inanıyorum.birde kızlar cesaret gerekli tek çıkmak için.1 yıldır kullanıyorum bir kere bile kaza yapmadım yada arabamıza zarar vermedim allah korusun.ama eşim hala yanımda otuturken bağırıp çağırır laf soyler panik yapar korkuyormus benden.
HHAHAAAH KIZ BENİM SAĞIMA SOLUMA BELLİ OLMAZ AFFETMEM
belki alakasız olcak benim yazdıklarım ama ben araba kulladım şimdiye kadar neden şöfor koltuğuna oturdum. şimdiye kadar imkanın olmamıştı amddi anlamda baban-mında arabası yoktu hevesimde olmadı. ama şimdi evlendim 3 yıl oldu bi heves geldi ehliyet alayım diye eşim destek olmadı hiçbir zaman hiç bir konuda bana bu konuda da omuyor bir çocuğum var ehliyet alacam diyorum çocuğa kim bakacak diyor. demiyo ki olur al bende yardımcı olayım demiyoru. komşularım biz bakarız diyor da o senin çocuğun var diyor. o kadar moralim bozuldu k,. bi kere destek ol be. nerde anlayacanız hevesim kursamda kaldı.
günaydın herkeze dün arabayı aldım trafıgın tam ortasında ıstop ettırdım ama cabuk topladım arkadan gelen korna seslerıne aldırış etmedim hiç, acaba diyorum cama acemi şöförmü yazsam ne :)
aynı ikilem bende de var canım ama birkaç kere çıktım ben al çık yani gözünde fazla büyütmeKızlar bende araba kullanabiliyorum herşey çok normal problem yok kullanmada ama cesaretim kalmıyor eskisi gibi bir yanım arabayı çalıştır bas gaza gez toz diyor bir yanım sakın yapma yapamazsın diyor ikilemde kalmış durumdayım((Ne yapıcam ben bilemedim aşarmıyım bu durumu acaba.Bizim arabamız yok evlenmeden önce babamın arabasını kullanırdım oda hep babamla birlikte ve bana şunu bunu yap demeden kullanırdım.Şimdi her tatile gittiğimde cesaret edip kullanmıyorum arabayı ehliyet cüzdanda yatıyor ve sinir oluyorum kendime....Tatilimi otobüslerde geçiriyorum :44::44::44::44:
e komşun varmı ne güzel ver onlara git kursa derslere girmek zorunlu değilki al kitabı çalış evde mis gibi geçersin sınavdan biz 6 zopzor aöf derslerini kendimiz çalışıyoruz ehliyet sınavı kolay bence ben yüz aldım hep. ama direksiyon bambaşka işte kullanırken arabayı manevra etmek bir yerde sıkışınca geri çekilmek ne bileyim zor işte. ama yapacağız Allahın izniyle kazasız belasız.belki alakasız olcak benim yazdıklarım ama ben araba kulladım şimdiye kadar neden şöfor koltuğuna oturdum. şimdiye kadar imkanın olmamıştı amddi anlamda baban-mında arabası yoktu hevesimde olmadı. ama şimdi evlendim 3 yıl oldu bi heves geldi ehliyet alayım diye eşim destek olmadı hiçbir zaman hiç bir konuda bana bu konuda da omuyor bir çocuğum var ehliyet alacam diyorum çocuğa kim bakacak diyor. demiyo ki olur al bende yardımcı olayım demiyoru. komşularım biz bakarız diyor da o senin çocuğun var diyor. o kadar moralim bozuldu k,. bi kere destek ol be. nerde anlayacanız hevesim kursamda kaldı.
günaydın herkeze dün arabayı aldım trafıgın tam ortasında ıstop ettırdım ama cabuk topladım arkadan gelen korna seslerıne aldırış etmedim hiç, acaba diyorum cama acemi şöförmü yazsam ne :)
MaşşaAllahh nediyim canım..sen bayaağğ hızlısınselam kızlar araba kullanmak manyak bişey :) bende dar yoldan geçerken park halindeki arabaya azcık sürttüm ve kaçtım bu biiiiiiiiiiiirrr :)
sonra bir gün arabayla kuaföre gittim arkama önüme kimse park etmesin die güzel bi yer seçtim aklımca ama kuaför çıkışı bi baktım arkamda önümde araba allahım ben yandım dedim nasıl çıkcm burdan diye kara kara düşünürken direksiyonn başında buldum kendimi etrafa baktım kimsecikler yok deim tuba korkularının üzerine gidicesin bu bi fursat bi de arabam otomatik...:) neyse arabayı çalıştırdım bi arkaya bi öne bi sağa bi sola yok ddm ben bu işi beceremicem sonra beni tuhafiede bi kız farketti öndeki araba ya çarpınca tabi onlrınmış araba çağırdı abisini adamda aly etti benl bu araba burdan çıkarduı dedi gıcıkdedim acemiyim ben çkamadım utandım tabi sonra arabasın çekti bende gitttimm :))))))bu ikiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
bir günde arabayla yolkda gidiyorum radyo kanallarını değişiyim derken kaldırıma sürterken buldum kendimi bundan hala kocamın haberi yok bu da üüüüüççç
bir günde abah yürüyüşü için yürüş alalnına gitcem yer uzak olduğu için arabayla gidiyordummmm sabahın erken saatleri geri geri gelirken arabanın önünü yanımdaki arabaya sürttüm halbuki arabada park sensörü var salaklık işte ne bakıyon arakana :)))))))) benim maceralarım bu kadar :)))))))))
Erkeklerin hepsinin malı kıymetli..o yüzden ikinci el arabayla öğrenmek ilk etapta çok iyi..vur,sürt,çizilsin oda dert etmiycek sende..valla kızlar eşle araba kullanmayı öğrenmek çok zor.ben sadece kurs zamanı kullanmıştım.7 senedir ehliyetim var ama hiç araba kullanmadım.3 senelik evliyim hep eşime dedim yalvardım ama cesaret edemedi.malı çok kıymetlidir desonra birgün çok yalvardım ağladım resmen ve basladık kullanmaya.o kadar sakin bir adam olmasına rağmen yinede bağırıyordu panikten.sonraları ben alıştım bayağı kullanmaya basladım ama eşim bu sefer vermemeye basladı arabayı.bir yere gidecek oluyoruz ben kullananyım diyorum olmaz diyor.bayağı bir sürdü bu böyle bende sinirlendim kızdım.dedim ki birgün haberin bile olmayacak alıp gideceğim dedim.inanmadı bana cesaret edemezsin dedi.pazar günydü dedim ki ben kullanayım sen yana gec olmaz dedi.ısrar ettim yalvardım ağladım yine olmaz dedi.çok kızdım senki bu arabayı vermedin bana bugun bende yarın sabah işe arabayı alıp gideceğim görürsün dedim.güldü geçti bana ama ben de dediğimi yaptım sabah kalktım eşimden önce cıkarıjm evden anahtarı aldım sessizce ve yola koyuldum.o gün bugundur kullanıyorum tek basıma hemde heryere gidiyorum.park etmeyi dahi kendi kendime deneye deneye öğrendim.eski arbamız çizik doluydu biraz benden dolayı birazda eski sahibinden dolayı.şimdi onu statık yuksek model bir arac aldık ve bu daha rahat kullanılıyor.eski arabamız hidrolik değildi ve vitesi çok sertti.ama kullanılması zor arabalarda öğrenen kişilerin yeni arabalarda daha iyi olduguna katılıyorum ve inanıyorum.birde kızlar cesaret gerekli tek çıkmak için.1 yıldır kullanıyorum bir kere bile kaza yapmadım yada arabamıza zarar vermedim allah korusun.ama eşim hala yanımda otuturken bağırıp çağırır laf soyler panik yapar korkuyormus benden.
süpersin iyi yapmışsın oh olsunn kocanaaa
Allah iyiliğini versin senin...
e komşun varmı ne güzel ver onlara git kursa derslere girmek zorunlu değilki al kitabı çalış evde mis gibi geçersin sınavdan biz 6 zopzor aöf derslerini kendimiz çalışıyoruz ehliyet sınavı kolay bence ben yüz aldım hep. ama direksiyon bambaşka işte kullanırken arabayı manevra etmek bir yerde sıkışınca geri çekilmek ne bileyim zor işte. ama yapacağız Allahın izniyle kazasız belasız.
pratik yapmalısın arkdaşım sem yaaprsınnn biliyorumm ben :)
e komşun varmı ne güzel ver onlara git kursa derslere girmek zorunlu değilki al kitabı çalış evde mis gibi geçersin sınavdan biz 6 zopzor aöf derslerini kendimiz çalışıyoruz ehliyet sınavı kolay bence ben yüz aldım hep. ama direksiyon bambaşka işte kullanırken arabayı manevra etmek bir yerde sıkışınca geri çekilmek ne bileyim zor işte. ama yapacağız Allahın izniyle kazasız belasız.
sağolun kızlar ne güzel moral veriyorsunuz bugün çıkmadım bak arabayla öyle arada aşağıya bakıyorum arabaya:)
kızlar ya bende şu yokuş fobimi bir türlü atamadım üstümden.
bayadır kullanıyorum ve artık acemilik zamanımı atlatalı çok oldu.
ama yokuşlar korkulu rüyam.
normal vitesle kalkışıda elfreniyle kalkışıda yapıyorum ,ama hep bildiğim yokuşsuz yolları kullanmaya çalışıyorum ya bişiy olursa diye.
hele bilmediğim bir yere gideceksem önceden araştırıyorum dik yokuş var mı falan diye.
kardeşimin evi pendikte öyle dik bir yokuştaki.ben sokağa üstten giriyorum her defasında rampa aşağı olsun diye ama geniş bir park yeri yoksa kabuslarım oluyor o yokuşşş.
kızlar 2005 den 2008 kadar araba kullandım 2008 arabayı sattık 1 yıl önce tekrar araba aldık ama geçenlerde kullanmaya kalktım faciaydı kendimden korktum ya araba kullanamk bu kadarmı zor dedim halbuki çok güzel kullanıyordum trafikte artık o casaretim yok çok panik oldum sanırım bii daha hiiç kullanamıcam öyle geliyo...off içime dert oldu vallahii
evvelki gün çıktım ağır ağır geliyordum arkada biri kornaya bastı ben gaza tabi döndüm erken bir yerlerden baktım yine arkamda karşımdan araba geliyor yol dar. yine korna arkamdakileri sinir ediyorum. bugünde yol dar yanlara park ediyorlar. iki araba geçmiyor öyle bir araba geldi karşıdan çekildim artık ama korkuyorum çekilmek zor geliyor. sonra başka bir yolda yine aynısı iki arabayla karşılaştım yana mı çekilemiyorum ne mesafeyi bilemiyorum sanki. bir de park ettiğim yerden evin önünden çıkarken arabayı çevirmek gerekiyor hadi bu sefer karşıda araba yoktu park etmiş halde. ordan döneyim dedim direksiyonu sağa çevirdim iyice. karşı kaldırıma gittim geri gelicem dönüpte tabi ben hızlı olamadım arabalar geldi yukardan geç diye işaret yapıyorum geçtiler sonra döndürdüm artık bu seferde karşıdan geldi of aman yapamayacakmıyım ben ya! her gün arabayı tam ters istikamette geri çevirmem lazım ya yolun ortasına gelip geri gidiyorum ya da bugün ilk defa döndürmeye çalıştım işte. yoksa baya ileri gidip çeşitli yollardan gitmem lazım yol çok uzuyor. birşey sorucam bu arabayı yıkatmaya benzin doldurmaya siz mi gidiyorsunuz? benim araba nasıl kirlendi bugün sileceklere bir bakayım dedim su sıktırmayı başardım hiç ellerimiyorum ben düğmeleri of ben arabayı yıkatmaya gidemem uzak korkarım gitmeye. o yola hiç gitmedim kendim yarın silerim artık.
canım iki ay kadar önce ben de düz yolda gidemedim dükkan vardı oraya direksiyonu döndüremedim. şimdide pek yapamıyorum ama o zamana göre iyi yine. Allah arkamdan gelenlere ve karşımdan gelenlere sabır versin. korna yiyip duruyorum. basıyorlar kornaya
Haklısın...geldim canım geldim..ne güzel paylaşanlar olmuş,okudukça insan kendini görüyo sanki.
Geçtğimiz cumartesi eşim arabamı yıkatmam lazım dedi..seninkide yıkancak dedi..e tamam önlü arkalı gidelim dedim..(yani trafiğe çıkıcam ama öyle çok çok uzak değil hani yıkama yeri)
Oldu sana eskortmu yapıcam diye alaya aldı..boşver yarın yıkatırım seninkinide dedi bu aldı oğlanı burger king'e ordan yıkamaya uğruycak çıktı...Bana geldilerhee öylemi..kızımla onun arkasından çıktık ondan önce yıkamaya verdimmi arabayı ooh ..o burgerde..kızıma dedim ara babanı görünce şok olmasın,bıraktık anahtarı yandaki parka çıktık çekirdek çitliyoruz bankta..Bu bi geldi surat allak bullak şaşkın bi ifade.. Allahım ya insan bir demezmi helal olsun hanım falan..yook taktir yok eleştiri çok...Neyse araba hazırmş cebimi aradı gel diye..yarabbim ben ordan caddeye çıkana kadar trafik polisi gibi kollarını açtı sol tarafı,arkadan gelen arabaları ben çıkıyorum diye durdurdu.bir el kol hareketleri. ölürmüsün öldürürmüsün arkadaş...
Gerçekden sana çok katılıyorum..ard arda yapılan pratikler çok iyi oluyo,daha bir rahatlık güven geliyor insana..mesela şimdi ben dün bugün oturmadım yarın çıkıcam nasipse,yine ilk oturşta hızlı kalp atışlarım olucak biliyorum..o yüzden çok haklısın arabayla günde 10 dak dahi olsa bir bakkal turu bile olsa temas halinde olmak gerekiyo..
Yolları bnde keşif yapıyorum..örnğin kayınvalidemin bir doktor işi vardı geçengün götürürmüsün diye tutturmazmı..çok sıcak falan diye geçiştrdim..çünkü kafamdan bi yol planı yaptım,hadi giderken tamam yolu biliyorumda dönüş nası olcak dı?..pazartesi düştüm yola teftiş ettim geldim o yolu..bi daha derse kıvıramam çünkü..sonra niye kendimi küçük düşüreyim yapamıyor dedirtirmiycem onlara..Destekden çok köstekler çok maalesef etrafda
Doğalarında var demekki..aslında erkekler çok dikkatsiz kullanıyor..ben eşim kullnrken çok geriliyorum ve bir sürü hatasını yakalıyorum uyarıyorum..ama toz kondururmu beyefendi..ooo sana kalsak ona yol ver bunu bekle kaç saatde gideriz diyo..
Seninki yine oturmuş yanına kullanırken canım, benim henüz teşrif etmiyolar..aman bende çok merakdım.
millet ne kadar rahat canım biz bir rahat olmayı öğrenemedik kasıyoruz her zaman
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?