Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

Bende çok iyi yaptığımız düşünüyorum yorgun.Zira biliyorsun eşimi camdan fırlatabilirim :))

kesin öğren canım en önemlisi o zaten ben en çok onda zorlandım. ben özel ders alırsam park etmeyi öğrenmeyi isteyeceğim zaten.

benim hocam tanıdıktı saatini 15 liraya verdi.Helal olsun değdi.Çok güzelde öğretti..

Senin eşin iyiymiş.Benimki resmen köstek oluyor bana.Onunla kullanmamı istemiyor.Şahsen bende öyle.Çünkü herşeye karışıyor bağırıyor.Sanki o anasının karnında öğrendi

Bizdede var park sensörü..Konuşuyor 1 metre 50 cm durunuz diye uyarıları var.Çok rahat
sizin araba nasıl küçük mü geçen gün citroen de bir araba vardı çok beğendim c1 modeli. kırmızıydı netten baktımda aynısı var. 31,800 dü sıfırı. sıfıra gerek yok zatende park etmesi çok kolay olur bununla.

Son düzenleme:
ben de özel ders alıcam canım bundan dört yıl önce almıştım üç saat ama park etmeyi görmedim bulunduğum yerden başka bir şehirde aldım dersi keşke burda alsaymışım buranın yollarına alışacaktım sonuçta. parkıda görmedim. katılıyorum onun stresini çekmektense ders al daha iyi inşallah alıcam bu ehliyet kurslarına devletin el atması lazım beş yıl önce bin tl ye mal oldu bana ehliyet çıktım araba süremedim hiç çarşı içinde göstermediler. hiç kenara yanaştırmadılar. düz boş yolda git gel. ben kaldırıma yanaşıyorum canım ama çok manevra yapıyorum tabi benzin gidiyor ben sıkılıyorum ne gerek var ah benim eşim çok iyi aslında bana ilk ehliyeti alınca git yirmi saat özel ders al demişti kaç kere ben gitmedim. ama geçen gün ben park etmeye çalışırken öyle baktı camdan inip yardım etmedi benim ömrümden ömür gitti çok kızdım. sinirlendim iki saat balkondan içeri girmedim. öyle dışarılara baktım.

canım iyidir sağolsun ama benimkide çok kızıyor bağırıyor bugün kendiside hata yaptı ama az kalsın kaza yapıyorduk ben birazdan ondan kızacak diye kullanmadım. bir de merkezin trafiği daha fazla. senin kendi aracında 15 tl benzin de epey gitmiştir. dört yıl önce otuza aldım ben saatini.

arabamız dizel çok yakmıyor zaten.Ama biraz bişeylerden feragat etmek lazım öğrenmek için.Eşlerle olmuyor

dün çarşıda kullandım ama okadar ok kastımkı kendımı anlamadım neden bırde ıstop ettırdım kavsakta allahım cok stres oldum ben

emelim yapmöaya çalışmalısın heycan yapıyosun analgım kadarıyla ama cesaretli ol

gayet başarılı olmusunn park bile etmisn benzini almısın daha ne :)

benim sınavımda 30 haziran ehliyet için kızlarr inş başarımmm...........

Son düzenleme:

bizim iş yerinin otoparkında da var bundan bir tane, her seferinde aynı şeyi düşünüyorum ben de gördüğümde, ancak trafikte o boyutta bir araçta kendimi güvende hissedemezdim açıkçası. ben de hatchback ama normal boyutta kullanıyorum. lütfen parkı büyütme gözündeve bir an önce özel ders allllllll!!!!:)))

Bizim aracımız hatcback canım.Ben sedan istemiyorum.Kullanamam sanki..

ben önce kursun sedan aracıyla çıktım yollara, park bile yapmıştım tabii hoca sağ sol yap demişti. benim de hatchback, sedana cesaret edemem kesinlikle eğitim aracı olmadıkça, allah muhtaç etmesin, mecbur bırakmasın da:18:

bak burada hata yapıyorsun ama! şu anda benzin düşünecek zaman değil ki senin için. allah aşkına park ederken manevra yaptın diye fazladan ne kadar benzin harcayacaksın, ona takarsan kafayı çok zor işin bence. benzin tasarrufu sonraki seviye bizler için:) eşin de o konuda bir şey derse ben şimdi öğrenciyim bu konuda, sonradan araçla kaza yapıp, sürtüp kaç depo benzin masrafı çıkaracağıma şimdiden öğrenmeliyim sakin sakin dersin.

ben aslında inip yardım etmemesini takdir ettim eşinin, çünkü her şeye müdahle etse, sen nasıl geliştireceksin belli etmese de böyle düşünmüştür bence eşin. geçenlerde benim ilk günlerim gibi bir genç çocuk bir türlü park edemedi, babası dışarıdan yönlendiriyor, kızıyor, çocuk neredeyse 30 cm açıkta bıraktı arabayı. babası olmasa belki de daha kolay yapacaktı, ya da birkaç hafta sonra gelecek normal şekilde park edecek.

bak ben güya alıştım ama bazen emin olamıyorum, çok mu yanaştım, çıkarken sorun olur mu diye ön tekerleği hafif uzaklaştırıyorum mesela, bir defa arkadan önden sıkıştırdıkları için aracı çıkaramamıştım çünkü sıfır park ettiğimle övünüyordum önceki gün, ertesi gün de aracı çıkaramadım diye dövünüyordum bak aklında olsun ön teker sıfır olunca döndürme şansın olmuyor kıpırdatamıyorsun arabayı bu sefer sıkışık olduğunda:)

her gün daha da iyi anlıyorum ki, sadece kat ettiğimiz kmler ve park etme sayımızı ustalaştıracak bizleri, ustalaştırıyor...

sen benzin hesabını bırak hemen, ben pratik olsun diye çıkıp oradan oraya gidiyordum, benzin de yakıyordum tabii ki, her boşluğumu öyle değerlendirdim, işten dönüşte ara sokaklarda turluyordum düşün, dur kalk sürekli en çok benzin yakan şeyler:)

arabamız dizel çok yakmıyor zaten.Ama biraz bişeylerden feragat etmek lazım öğrenmek için.Eşlerle olmuyor

canım doğru söylüyorsun parayı öteki dünyaya mı götüreceğiz özel ders alıcam zaten kendime güvenim gelsin dün çıktım ben arabayla gündüz iyi oldu uzakta bir tanıdığım vardı ona gittim. uzak mahalledeki arkadaşlarımla görüşme şansım oldu.

bak ne güzel işte bir taşla 2 kuş, hem sen az dersle halledersin işi baksana zaten çıkıyorsun trafiğe, takıldığın yerleri halledersen sonrasında daha güvenli, emin sürüşler seni bekliyooor annem birkaç defa geldi benimle geçenlerde kestirme yollardan getirdim onu, benim iş dönüşü kullandığım yollardan. daha önce hep ana yol gibi yerlerden geçmiştim o varken, yolda bir şey demedi, indik "helal olsun valla her kuruşuna o ders paralarının" benim o tarz yerlerden birkaç seneden önce geçemeyeceğimi herkese tabii ki anneme de söylüyordum, ben unutmuşum ama o unutmamış tabii ki herkes ders almıyor ama trafikte zorluk yaşayıp, yaşatıp öğreniyorlar, o yüzden hemen ayarla dersleri sonra da bize buradan boşver gibi müjdeleri yaz

boşvercim, ses ver, camdan zayi vermedin di mi eşin hala koltukta mı benimkini almıyorum bu ara ben, bineceksen bagaja oradan seni duymam diyorum

merhabalar bende araba kullanmayı çok seviyorum hergün trafikteyim sürekli kullanınca heyecan kalmıyor otomatikte kullanıyorum viteslide ikiside rahat...

Geçen akşam çıktık eşimle..Pek konuşmadı.Farkında büyük bir yol kattettiğimi bu konuda ama bişey demiyor.Kanımca korkuyor arabayı elinden alacam diye

Bugün hiç bilmediğim bir yerde trafikte kullandım aracı.Bence güzeldi.Tabiki hatalarım oldu.Ama birden usta olamam ya

Bu arada yorgun eşimi daha atmadım camdan.Şansını zorlarsa bir darbeye bakar :)

Bende çok istiyorum araba kullanmayı arkadaşlar.Bu ay içerisinde kursa başlayacağım gibi.İnşallah sizler gibi bende buraya artık araba kullanmayı öğrendim yazabilirim.Fakat çok tedirginim,cesaretim yok gibi.

cesaret şart..! önce tedirginliğini atmalısın üzerinden. kendine güvenmelisinki yapabilesin.

bende 18 imi doldurur doldurmaz merakla ehliyetimi aldım. tabi yastık altı yaptık 4-5 sene kullanmadım araç. 2 yıl önce babam bana araba aldığında hiçbişey bilmiyordum, unuttuğumu düşünmüştüm kullanmayı.. hatta babama kızmıştım iyice öğrenmeden neden aldın diye. ama 3 gün içinde trafiğe çıktım ve sorunsuz şekilde kullandım. bu 3 günde babamdan değilde yakın bi arkadaşımdan destek aldım. iyice öğretti herşeyi. aileden birinden öğrenmek zor oluyor ve birsürü şeyi aracı kullandıkça tanıdıkça öğreniyorsunuz. şehir dışına falan rahatlıkla çıkabiliyorum. birde şunu eklemeliyim iyice kendinizden emin olmadan trafiğe çıkmayın. trafikte bayanız hepimiz çabuk tedirgin olabiliyoruz birde ürkeklik varsa acemilik sonuçlar değişik olabiliyor.

Forum takipte bu konuyu görmem iyi oldu
Bende kendimi bildim bileli hep aracımız var ama hiç merak edipte sürücü koltuğuna oturmamıştım bir kaç kez babam gel sür dediğinde sadece deneyim etmiştim.Bu yıl yine al kızım lazım olur öğütleriyle yazıldım kursa ve yazılı sınavı başarılı şekilde geçtim
Direksiyon derslerine de gittim öğretmen iyi olduğumu söylüyordu sadece biraz daha seri davranmam gerekiyor kullanırken biraz ağır kalıyorum trafikte 6 sında direksiyon sınavım vardı ve kaldım.. Sınavımın değerlendirmesini yapacak olursak sürüş akışım iyiydi park etme kısmında arka tekerleği kaldırıma değdirdim heyecandan ve bir kez de vites değiştirken pürüz yaşadım sonuç olarak kaldım.Üzülmedim de ama çok hevesim de yoktu zaten iyice kırıldı hevesim diyebilirim.Bir daha ki sınav Ağustosdaymış o zaman yine gireceğim.Burada sizlerin deneyimlerinizi okudukça heveslenirim hemde püf noktaları öğrenirim.

direksiyon sınavında parktamı ettirdiler...Benim zamanımda yoktu neyseki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…