Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

Hoşgeldin canım...Çok doğru söylüyosun gözlemlemek lazım..desteklerin,fikirlerin için çok teşekkürler.ayrılma buralardan

Hoşgeldin canım...Çok doğru söylüyosun gözlemlemek lazım..desteklerin,fikirlerin için çok teşekkürler.ayrılma buralardan

Hoş buldum canım. Birbirimize karşılıklı destek,fikir vererek her konuda tecrübeleşeceğimizi düşünüyorum.Yo yoo buralardayım..:13:

ohoooo sen çözmüşsün işiiii, yazlıkta zamanın bol olur büyük boşluklardan başlayarak git gide daha dar boşluklara park etmeye çalışırsın, sen tez zamanda çözersin bu işiii, haber et gelişmeleri ama unutma burayı

ilk defa 16 yaşımda araba sürdüm babama sürekli tuttururdum kullandırsın diye sonunda inadını kırmıştım o yaştan beri de inmedim diyebilirim yaşım tuttuğunda hemen ehliyetimi aldım ve babamın arabasını abimle ortak kullanıyorduk iyi bi işe girince babamın ve kredilerin de yardımıyla ilk arabamı aldım o zamanlar flört ettiğim erkek arkadaşım ki şimdi kocam oluyor heralde isabet olmuş ehliyeti yok ve hayatında 3 5 defa şoför koltuğuna oturmuş o yüzden ailenin şoförüyüm diyebilirim zaten sürmeyi bilseydi de ben sürerdim bu konuda kendime güvenim tam ikimiz de çalıştığı için kocamı işe bırakıp ordan işe geçiyorum her sabah haftasonları da sağa sola gideriz allaha şükür kazam olmadı hiç ufak tefek şeyleri saymazsak tabi kocamın da içi rahat o yüzden heralde bu konuda uç örneklerden birisi bizim aile onun da öğrenmesini istiyorum aslında ama bakalım zamanla işte inşallah

Ay maşallah sana ne güzel tebrik ederim.Fakat bence eşine de öğretmelisin.Bu hayatın olumsuz tarafları da var.Allah korusun kazası belası hastalığı var sen yokken de o kullanır.En kısa sürede eşine de öğret derim.Eğer öğretme fırsatın olursa anılarınızı da paylaşabilirsin bizimle..

teşekkr ederm :) evet valla haklısın ama pek istekli olmadığı için bi de ikimiz de çalışıyoruz malum 2 başarılı sayılmıycak denememiz olmuştu cidden erkek kadın hiç farketmiyor araba sürmeyi bilmeyen herkesin şoför koltuğundaki hali aynı eli ayağı birbirine dolaşmıştı düz vites olduğu için de zor kaldırmıştı trafiğe çıkınca epeyce bi heyecan yapıp bana sen geç diye diretmişti heyecanı kırılsın diye biraz daha sürsün dedim ama olmadı yani bu hafta sonu bakıyım bi sürüşe daha çıkartıcam hadi hayırlısı anlatırım maceralarımızı

Evet canım ben ilk başlarda radyoyu kapattırıyordum o derece pimpirikliydim.:18:Şimdi bangı bangır dinliyorum vallaYeni öğrenenler için otomatik vites iyi diyorlar ama ben hiç kullanmadım.Düz vites de stop etme olasılığı daha yüksek o yüzden ilk başlarda gaza iyi yüklenmek lazım.Araba bağırıcak diye düşünmemeli.Hadi bakalım iyi sürüşler olsun size..

Bravo sana valla benimki de direksiyonu sımsıkı tutuyodu radyonun sesi de dediğin gibi kısılıyodu. Koltukta kaskatı kesiliyo tabi düz vites olması da biraz kötü oldu onun için haklısın. Hızdan nefret eder ben gaza bastıkça yüreği hopluyo Yapı olarak yatkın olmasa da öğretcez artık bakalm yarına ikna ettm bi sürüşe teşekkrler :)

ravo sana valla benimki de direksiyonu sımsıkı tutuyodu radyonun sesi de dediğin gibi kısılıyodu. Koltukta kaskatı kesiliyo tabi düz vites olması da biraz kötü oldu onun için haklısın. Hızdan nefret eder ben gaza bastıkça yüreği hopluyo Yapı olarak yatkın olmasa da öğretcez artık bakalm yarına ikna ettm bi sürüşe teşekkrler :)

valla güldüm okurken sende de erkek gibi cesaret varmış maşallah canım. bize de cesaret aşıla. ben hep aynı yoldan gidip geliyorum ama ilk zamanlardaki kaskatı kesilmem yok hamd olsun.

valla güldüm okurken sende de erkek gibi cesaret varmış maşallah canım. bize de cesaret aşıla. ben hep aynı yoldan gidip geliyorum ama ilk zamanlardaki kaskatı kesilmem yok hamd olsun.

hehe öyle biraz araba konusunda yani rollerimz tam tersi :) canım valla ki bu iş tamamen pratiğe bakıyo ben sürerken ufaktm ama kocamdan bilirim başlarda korku olması gayet normal karşılanmalı ama inan alışınca gözün kapalı sürüyosn nerdeyse yani tamamen sık kullanmakla trafiğe çıkmakla ilgili biraz cesaret hanımlar yapamıycağımız şey yok önyargıyı kırmalıyız valla bizim aile bunu gayet güzel yapıyo

valla hoşuma gitti bu ya sen gir canım sık sık buraya. bak sana bir şey söyliyeyim şimdi sağ şeritte gidiyorum ama soldaki sokağa girmek istiyorum giremiyorum çünkü karşıdan araba geliyor arkadan araba geliyor bu durumda ne yapmak lazım? saçma sanki ama korkuyorum işte :) bilmiyorumda.

sol sinyalini ver kendi şeridinde sola yaklaş ve karşıdan gelen arabanın geçmesini bekle, karşı şerit boşalınca dönüşünü yaparsın. Arkadan gelen arabalar sağ tarafında yer müsaitse seni sağdan geçerler müsait değilse de beklemek zorundalar. Eğer ben panik olurum dersen kendi şeridinin sağında bekle sol sinyalini ver, arkadan gelen arabalar ve karşıdan gelen arabalar geçtikten sonra dönüşünü yaparsın. Araba sürmek pratik işi ben 2 buçuk yıldır trafikteyim, ilk zamanlarımı hatırlıyorum da, o heyecan ve panikle ben güzel kullanabiliyosam herkes de güzel kullanabilir :)

sevindim canım valla girerim hemcinslerime yardım etmek istiyorum çünkkü bu konuda ceku gayet güzel anlatmş katılıyorum ben de ona ayrıca saçma diye düşünme gayet normal şeyler bunlar sormadan öğrenemezsin :)

Kızlar biraz önce aklıma geldi; neden mesajlaşmalarımızın altına arada aklımıza geldikçe koyu renkle uyarılar yazmıyoruz. Birimizin aklına gelmeye diğerinin aklına gelir, gördükçe zihnimize kazınır. Ne dersiniz? Geçen gün bir kaza görmüştüm yolda, minibüse arkadan genç bayan şoför çarpmıştı, sonra arabalara binip gittiler, yanında annesi vardı bayanın sanırım. Muhtemelen aniden durdu, kız da hesaplayamadı haliyle sanırım yoksa minibüsçü daha sinirli olurdu gayet sakindi, biz dolmuşla diğer şeritte sıkıştığımızdan izledim resmen her detayı bir ders çıkar bizlere diye:)

İlk hatırlatma benden :

Özellikle İStanbul'da araç kullanan arkadaşlar, taksi ve dolmuşların arkasında takip mesafenizi normalden de uzun tutun ve her an durmaya hazır olun, müşteri gördükleri anda hızlı bile gidiyor olsalar ani fren yapabilirler.

nakit gerekti acilen sanırım. üzülme daha ne arabaların olur, şoförlüğe devam edersin. evde başka araç varsa zaten onu yürütürsün

Nakit gerekti canım dediğin gibi..İnşallah 1 yıl sonra alabilirim..Ancak o zaman para biriktirebilirim sanırım..Evde maalesef başka araç da yok.Sağlık olsun napiyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…