Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

Kızlar İSt fatihe yakın direksiyon dersi veren kimse var mı? ya da fiyatlar nedir ne kadar zamanda aracı alıp çıkmaya hazır olurum bilen var mı :)

internetten araştır avrupa yakasında..ben öyle bulmuştum(anadolu yakasında)..ben otomotik vitesi 4 derste öğrendim gerisi pratik..senin direksiyon hakimiyetine bağlı kaç ders alacağın..

otomatik araba almayı düşünen varsa bence biraz daha para ekleyip dizel almalı,mümkünse yakıt tasarrufu açısından 6-7 ileri vitesli modellere yönelmeli! ekonomik olduğundan, ben bile manuel düşündüğümden yine de dizel düşünüyorum. yalnız dizelin dezavantajı kışın özellikle çetin kış yaşayan anadolu şartlarında arabayı çalıştırdıktan sonra motoru iyice ısıtıp öyle kullanmak, bu anlamda bi 5-10dk ya ihtiyaç olabilir...

yardımcı olun nolur çocukluğumdan beri hayalimdir araba kullanmak ama nerdeee ehliyetimi yeni aldım araba almak için işe girdim arabada aldık gel gelelim eşim 5 10 dk anca veriyor öğretirkende malum erkek tavırları yaşadığım yerde boş arazi var geceleri kaçırsam yanlız öğrenebilirmiyim?

bence kendi başına kullanmak için erken, üzerine çıkma derim nolacağı belli olmaz, bi sürücü kursundan özel ders almak için bilgi al,görüş,kadın-erkek ayrımcılığı yapmıyorum asla ama sadece kendini daha rahat hissedeceğinden özellikle kadın öğretmenden özel ders almak için sürücü kursuyla görüş, hem onların arabaları iki taraftan da kontrol edilebileceği için gayet güvenli, ben öyle yaptım,bi kaç ders sonra güven ve pratiklik geliyo zaten... sonrasında eşinle çıkmaya başlarsınız yola, sonra zaten o da görür nası geliştiğini,sana güvenir verir anahtarı merak etme)
ders fiyatları artık eskisi gibi değil makul gayet...

Kızlar İSt fatihe yakın direksiyon dersi veren kimse var mı? ya da fiyatlar nedir ne kadar zamanda aracı alıp çıkmaya hazır olurum bilen var mı :)

ben geçen sene manuel i 40 a almıştım saati. anadolu yakasında arasanız kendi hocamı tavsiye ederdim ama karşıda yok maalesef bildiğim. referans üzerine hoca bulursanız memnun kalırsınız diye düşünüyorum. ya da bir kerelik anlaşın memnun kalırsanız devam edersiniz.

fazla km yapanlar için kesinlikle dizel en doğrusu. hem çalıştırması da daha kolay yeni başlayanlar için. ancak araştırmalar yılda 20-30 bin km yapıldığında daha ekonomiğe geldiğini gösteriyor. ben az km yaptığım için hiç düşünmedim bile.

aşağıda kalporganik'in dediklerine katılıyorum. acele edip hem kendini hem aracını tehlikeye atmamak lazım. eşinin dırdırına karşı kulaklarına bir süre filtre tak derim. ama mutlaka özel ders tavsiye ederim ben de. ben çok büyük faydasını gördüm, kısa zamanda büyük yol kat ettim, kendim çırpınsaydım hem araca zarar verirdim hem de soğuyabilirdim büyük ihtimalle.

hoca konusunda ben seneler evvel ehliyet alırken direksiyon hocalarından 2 si bayan 1 i erkekti, ve biz öğrenciler erkek hocadan çok memnun kaldık, sadece ondan bir şeyler öğrenmiştik ama çok az denk gelmiştik tabii. o yüzden erkek hoca tercih ettim özel derslerde ve çok memnun kaldım. araştırıp daha önce ders alan birinden tavsiye al yakınlarınızda oturan ya da bir ders alıp devam etmeye sonra karar ver paket olarak alma yani 10 derslik paket satıyorlar genelde. memnun kalmzsan başka hocaya bakarsın.

dizel fiyatlarıda benzine yaklaştı artık bence..üzerine üzerine para ekleyip dizel almakla benzinli araba kullanmak çok fazla yol yapmayanlar için aynı...birde bayan şöförden ders alma deneyimim oldu önceki senelerde kadın beni sinir hastası etti..mıy mıy mıy hiç caddeye çıkarmıyo etmiyodu birde internette çok övülen biriydi..ben ondan sonra soğumuştum..ama korkumu yendim erkek hocadan ders aldım çokta rahat oldu..

Bende İstanbulda yaşarken özel ders almıştım 5 gün kendi arabamla.
Bir süre İstanbulda kullandım ama bırakmıştım.
Tekrar sürmeye karar verdim.
İki keredir şehir dışına çıktım. 1 saatlik yol ama olsun.
Biraz park konusunu çalışmam lazım.
Bu topik sayesinde başladım tekrar iyi oldu çok.
İnşallah yalnız çıkmayada başlarım. Nişanlım başarılı olduğumu söylüyor.
Umarım bu kış tek çıkabilirim.
Sürdükçe güven geldiği bir gerçek.

Ben de kullanmak istiyorum ama cesaretim yok

O bendede yoktu ama sürdükçe cesaret geliyor. ilk adımı atmanız gerek. Herkes yapıyor ben de yapabilirim diye telkin edebilirsiniz kendinizi. Ben öyle yapıyorum. Ve inşallah devam ettiririm. Çünkü sürdüğünü görünce zevkli geliyor.

Ben araba sürmeyi çok özledim hemde çok..Daha bu hasretin bitmesine bir yıl var.Kocam askerden döndükten sonra alabiliriz,sürebilirim ancak..
Ve sizler araba sürmekten korkmayın.Korkulacak hiç bir şey yok..Fren,gaz ve debriyaj hepsi ayağınızın altında.İsterseniz gider isterseniz durur araba..Korkmayın,korkmayın ve gün geçtikçe artsın araba kullanan bayanların sayısı...
Haydiii kızlar basın gaza...

bu msj yazalı 1 ay olmuş ve ben artık araba kullanabiliyorumçok mükemmel olmasada iişten sonra oğlumu alıp eve geçebiliyorum ya bu dünyalara bedel her bayan kullanabilmeli

Teşekkür ederiz canım. Benimki otomatik gayet rahat.
Bu sene şehiriçindede tek başıma sürebilmek istiyorum.

arkadaşlar ben de 1 aydır otomatik kullanıyorum bi sürü sorum var size ben hala tek çıkmaya cesaret edemiyorum başa çıkamayacağım bi durumla karşılaşma ve park yeri bulamama korkusu var malum trafik herşey olabiliyo nasıl aşıcam bunu bide hızlı gittiğimi hissettiğim an frenle hızımı kesiyorum frenler çok kullanılmaktan zarar görür mü bi de 3 kere araba çalışırken yanlışlıkla anahtarı çalıştırma yönüne çevirdim araba ciyaklıyo tabi bozucam arabayı bu gidişle siz de bu tip şeyler yapıyo musunuz bi de gece çıkmak ne zormuş Allaha emanet gidiliyo resmen

bir gün bende ehliyetimi alıp , araba kullanabilcek miyim aceba. çok istiyorum ama hala bi girişim yok. malum çocuk var bırakacak kimse yok. erteleyip duruyorum. kendime güvenim de yok galiba. birgünde ben alırım inşallah

bende artık kendim kullanıyorumm inanın eşiniz olmadan çıkarsanız daha bi güwen gelio yani bana öyle oluyor. eşim warken ona güwendiğimden rahattım ama tek sürünce ewt sürebiliyorum oluosun. ben şuan okuluma gidip geliyorum köy okulu köy yolu arada traktörlerle karşılaşıyorum ama başetmeye çalışıyorum biraz böyle sürüyüm şehir içi trafiğede çıkarsam süpeer :)

Ben de daha tek çıkamadım ama bu kış cesaret edip çıkmayı düşünüyorum.
Park edebileceğim yerlere gidicem önce. alışveriş merkezinin girişe uzak noktalarıyla işe başlıyabilirim. :)
Şehir içinde 60 la gitmen yeterli canım. Hız yapmak iyi birşey değil zaten. Bazen şehiriçinde 70 i geçince ceza yazıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…