- 14 Ağustos 2011
- 28.804
- 4.542
- 448
bir gün bende ehliyetimi alıp , araba kullanabilcek miyim aceba. çok istiyorum ama hala bi girişim yok. malum çocuk var bırakacak kimse yok. erteleyip duruyorum. kendime güvenim de yok galiba. birgünde ben alırım inşallah
bende artık kendim kullanıyorumm inanın eşiniz olmadan çıkarsanız daha bi güwen gelio yani bana öyle oluyor. eşim warken ona güwendiğimden rahattım ama tek sürünce ewt sürebiliyorum oluosun. ben şuan okuluma gidip geliyorum köy okulu köy yolu arada traktörlerle karşılaşıyorum ama başetmeye çalışıyorum biraz böyle sürüyüm şehir içi trafiğede çıkarsam süpeer :)
Ben de daha tek çıkamadım ama bu kış cesaret edip çıkmayı düşünüyorum.
Park edebileceğim yerlere gidicem önce. alışveriş merkezinin girişe uzak noktalarıyla işe başlıyabilirim. :)
Şehir içinde 60 la gitmen yeterli canım. Hız yapmak iyi birşey değil zaten. Bazen şehiriçinde 70 i geçince ceza yazıyorlar.
alışveriş merkezi dedinya yazayım istedim park bileti alınan kutuya yanaşamıyorum bi türlü arabadan inip düğmeye basıyorum yada eşim bi sürü laf söyleyip kendi çıkıp alıyo bi formülü var mı yoksa zamanla kendiliğinden olacak mı ? hız dediysem 40 falan ya hele sokak aralarında arkamdan korna çalanlar yokmu hızlan diye sinir oluyorum en kontrollü olmamız gereken yer .sadece otobanda en fazla 80 odu
Ne güzel canım. Park etmen nasıl?
alışveriş merkezi dedinya yazayım istedim park bileti alınan kutuya yanaşamıyorum bi türlü arabadan inip düğmeye basıyorum yada eşim bi sürü laf söyleyip kendi çıkıp alıyo bi formülü var mı yoksa zamanla kendiliğinden olacak mı ? hız dediysem 40 falan ya hele sokak aralarında arkamdan korna çalanlar yokmu hızlan diye sinir oluyorum en kontrollü olmamız gereken yer .sadece otobanda en fazla 80 odu
arkadaşlar konuyu tekrar canlandırsak yorgun savaşçı nerdesin :)
:13:Evet iyi olur aslında. Birbirimize destek olurduk. İnsanın motivasyona ihtiyacı oluyor çünkü ilk zamanlarda.
Ben de daha tek çıkamadım ama bu kış cesaret edip çıkmayı düşünüyorum.
Park edebileceğim yerlere gidicem önce. alışveriş merkezinin girişe uzak noktalarıyla işe başlıyabilirim. :)
Şehir içinde 60 la gitmen yeterli canım. Hız yapmak iyi birşey değil zaten. Bazen şehiriçinde 70 i geçince ceza yazıyorlar.
arkadaşlar ben de 1 aydır otomatik kullanıyorum bi sürü sorum var size ben hala tek çıkmaya cesaret edemiyorum başa çıkamayacağım bi durumla karşılaşma ve park yeri bulamama korkusu var malum trafik herşey olabiliyo nasıl aşıcam bunu bide hızlı gittiğimi hissettiğim an frenle hızımı kesiyorum frenler çok kullanılmaktan zarar görür mü bi de 3 kere araba çalışırken yanlışlıkla anahtarı çalıştırma yönüne çevirdim araba ciyaklıyo tabi bozucam arabayı bu gidişle siz de bu tip şeyler yapıyo musunuz bi de gece çıkmak ne zormuş Allaha emanet gidiliyo resmen
merhaba arkadaşlar en son başıma gelenleri anlatayım bu cumartesi ikinci kez tek başıma çıktım iş yerime gidip gelmeyi planladım gidiş yolunu tamamlayıp dönüş yolunda benzinciye uğradım ordan çıktım frende bi değişiklik vardı basınca en dibe gidiyodu ayağım yetişmiyodu nerdeyse ışıklarda durmam gecikti arkamdaki otobüs çarpıyodu az kalsın şoför araban inip ileri gitmemi söyledi bu sefer ışıklardan uzaklaştım yeşil yandımı yanmadımı zor gördüm. acemi olunca tam adını koyamıyosun evime yaklaşırken yolda dur kalklar başladı orda frenin tutmadığına tam emin oldum gidebileceğim en yavaş hızda dörtlüleri de yaktım Allahtan evimin hemen yanında tamirci var orada durdum hemen onlarda sağolsunlar frenciye götürdüler arabayı balatalar eskimiş değiştirdik fren yağını temizleyip biraz daha doldurdu .usta frenler patlayabilirdi dedi Allahıma şükürler olsun kazasız atlattım ne olduğunu bilseydim belki panikleyebilirdim herşeyi bilmek de bazen iyi değil galiba :)
ayy çok geçmiş olsun, Allah korumuş, iyi ki bi şekilde farkedebilmişsin, çoook geçmiş olsun...
ben sevdim burayı bni de alın bu kulübe hatta asil üye filan
çünkü şuanki halim bunu hakediyo
anlamıyorum yaa kullanabildiğim biçok şeye dikkat ettiğim halde panik yapıyorum. tek çıkmaya cesaret edemiyorum. çok nadir o da kısa mesafe
merhaba arkadaşlar en son başıma gelenleri anlatayım bu cumartesi ikinci kez tek başıma çıktım iş yerime gidip gelmeyi planladım gidiş yolunu tamamlayıp dönüş yolunda benzinciye uğradım ordan çıktım frende bi değişiklik vardı basınca en dibe gidiyodu ayağım yetişmiyodu nerdeyse ışıklarda durmam gecikti arkamdaki otobüs çarpıyodu az kalsın şoför araban inip ileri gitmemi söyledi bu sefer ışıklardan uzaklaştım yeşil yandımı yanmadımı zor gördüm. acemi olunca tam adını koyamıyosun evime yaklaşırken yolda dur kalklar başladı orda frenin tutmadığına tam emin oldum gidebileceğim en yavaş hızda dörtlüleri de yaktım Allahtan evimin hemen yanında tamirci var orada durdum hemen onlarda sağolsunlar frenciye götürdüler arabayı balatalar eskimiş değiştirdik fren yağını temizleyip biraz daha doldurdu .usta frenler patlayabilirdi dedi Allahıma şükürler olsun kazasız atlattım ne olduğunu bilseydim belki panikleyebilirdim herşeyi bilmek de bazen iyi değil galiba :)
kizlar bende kucuk bi animi paylasmak istiyorum:
simdi 17 bucuk yaslarindaydim ve arabaya acayip bi ilgim vardi -okadar cok seviyordum ki arabalari ruyalarima bile giriyordu
herneyse 18 yasima 3 ay kala ehliyette basladim ve bizim burda biraz farkli ehliyet sinavi(yurtdisinda kaliyorum) herneyse acemi pistine girdim ve cok guzel surdum ilk surusumdutabi icimde kaldi eve geldim hala surmek istiyordum sabirsizlaniyordum..
neyse ertesi gun teyzemlere gidecektik hazirlaniyorduk, ben hemen hizli hazirlanip arabanin anahtarini ve kucuk 1 bucuk yasindaki kardesimide alip "anneee ben kardesimi alip arabada bekliyorummm" diyip ciktim. hemen kardesimi koltuguna oturdum kemerini bagladim ve direksion basina gectimarabayi calistirdim vitesi geriye aldim el freni cektim ve gaza basarak geri geri cikmaya calistim... buraya kadar hersey iyi simdi arabayi durdurmak istedim ama beceremedim birden heyecanlandim ve frene basacagim yerde gaza bastim ve araba bi hizla parkta olan arabaya gummm carpti:18::18::18: ödümm kopmustu yaaaaaaa
ben sevdim burayı bni de alın bu kulübe hatta asil üye filan
çünkü şuanki halim bunu hakediyo
anlamıyorum yaa kullanabildiğim biçok şeye dikkat ettiğim halde panik yapıyorum. tek çıkmaya cesaret edemiyorum. çok nadir o da kısa mesafe
Bu kış tek çıkmaya başlamalıyız.
Bende deniycem.
Ama önce yolları iyice öğrenmeliyim.
Sürmeyince insan o kadar dikkat etmiyor.
yazin istedigim gibi kullanamadiktan sonra kisin kullanabilirmiyim bilmiyorum. hayirlisi artik bakacazBu kış tek çıkmaya başlamalıyız.
Bende deniycem.
Ama önce yolları iyice öğrenmeliyim.
Sürmeyince insan o kadar dikkat etmiyor.
Kesinlikle orasi oyle. zamanla olacak ins. ama bana biraz daha fazla zaman gerekiyor. ilk kullanmaya basladigimda radyo actirmiyodum. esim bisi anlatmaya calissa susturuyodum dikkatim dagiliyo diye (he he hee) simdi daha iyiyim en azindan sohbet edebiliyom esimle :)) ama yine de bwnim yaptigim yurume degilde emekleme siralama filan heraldeilk başlarda kadın-erkek herkes aynı şeyleri yaşıyor, nasıl ki çocuk düşüp kalkmadan yürümeyi öğrenemiyor o hesap:) önce bol bol trafik olmayan yerlerde pratik yap. ara yollarda pratik yaparken her an çocuk veya yaşlı fırlayabileceğini unutma, yavaş hızla, her an durabileceğin şekilde ara yollarda araca iyice alışıp sonrasında yollara düşmekten)
yazin istedigim gibi kullanamadiktan sonra kisin kullanabilirmiyim bilmiyorum. hayirlisi artik bakacaz
Kesinlikle orasi oyle. zamanla olacak ins. ama bana biraz daha fazla zaman gerekiyor. ilk kullanmaya basladigimda radyo actirmiyodum. esim bisi anlatmaya calissa susturuyodum dikkatim dagiliyo diye (he he hee) simdi daha iyiyim en azindan sohbet edebiliyom esimle :)) ama yine de bwnim yaptigim yurume degilde emekleme siralama filan heralde
1 yldır araba kullanmaya çalşıyorum bol bol pratik yapıyorum ancak hep eşimle beraberdim...
vee sonunda zincirlerimi kırdım tek başıma şehir içi trafiğine çıkabiliyorum...
önceleri hiç kullanamam gibi geliyordu illede otomatik vites diyordum ancak şimdi onu da yendim..
otomatik vites olmasa da olur artık çooookkk rahat hissediyorum kendimi trafikte..
yalnız araba kullanabilmek harika bir duyguymuş
bundan snra arabayı bırakacağımı sanmıyorum
şimdi birazcık park problemim var onu da aşacağım inş..
1 yldır araba kullanmaya çalşıyorum bol bol pratik yapıyorum ancak hep eşimle beraberdim...
vee sonunda zincirlerimi kırdım tek başıma şehir içi trafiğine çıkabiliyorum...
önceleri hiç kullanamam gibi geliyordu illede otomatik vites diyordum ancak şimdi onu da yendim..
otomatik vites olmasa da olur artık çooookkk rahat hissediyorum kendimi trafikte..
yalnız araba kullanabilmek harika bir duyguymuş
bundan snra arabayı bırakacağımı sanmıyorum
şimdi birazcık park problemim var onu da aşacağım inş..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?