Otomobil Kullanan Bayanlar Kulübü

Çocuklar biraz büyüdümü al canım. Özel ders alırsan cesaretin gelir.

Şehir karmaşasına girdikmi tamamdır :)

alışveriş merkezi dedinya yazayım istedim park bileti alınan kutuya yanaşamıyorum bi türlü arabadan inip düğmeye basıyorum yada eşim bi sürü laf söyleyip kendi çıkıp alıyo bi formülü var mı yoksa zamanla kendiliğinden olacak mı ? hız dediysem 40 falan ya hele sokak aralarında arkamdan korna çalanlar yokmu hızlan diye sinir oluyorum en kontrollü olmamız gereken yer .sadece otobanda en fazla 80 odu

zamanla tam olarak yanaşırsın gişelere canım. birkaç kere böyle olması normal.
Bende otobanda bir kez ksgs kartı gösterirken tam yanaşamamışım. kemerimi çözüp hafif arabadan inip basmıştım. Orda bir arabada gençler vardı köşeye çekip bana bakıp gülüyorlardı. Sonra arabadan indiler onların amaçları farklıydı herhalde.
Bende otobanda 120 yle gittim en fazla. en uygunu 100 tabi... 80 le git şimdilik canım sağdan sağdan sonra hızlanırsın.
Arkandan korna çalsalarda hiç takma. zamanla hızlanırsın zaten canım. kendine güven ve yoluna devam et.

hehehe benim de sorunumdu bu yanaşamama olayı, zamanla yanaşıyosunuz kızlar arkada bekleyen millet bana da gülüyodu falan ama üff ya onlar annelerinin karnında mı öğrenmişler? nerde kadın sürücü görse ezmeye, küçük düşürmeye, kusur aramaya meraklıdır bizim erkekler ben artık tıkıyorum kulakları, takmıyorum...

arkadaşlar konuyu tekrar canlandırsak yorgun savaşçı nerdesin :)

geldim efenim

Evet iyi olur aslında. Birbirimize destek olurduk. İnsanın motivasyona ihtiyacı oluyor çünkü ilk zamanlarda.
:13:

Hatırlatma gereği duydum şehir içinde normal sınır 50 diye biliyorum ben zaten yollardaki tabelaları dikkate almanız yeterli olur arkadaşlar. sahilyolunda 70 mesela hız sınırı.

Alışveriş merkezlerinde önceleri nerede bomboş yer varsa oraya giderdim, şimdi tembellik edip girişe yakın yerlerde boşluk kolluyorum. E hak ettim ama değil mi

Hedefin kontrolsüzce hızlanmamak olmalı aslında. Daha 1 ay olmuş çok normal, her hafta kendine bir hedef koayabilirsin ben öyle yapmıştım, bazen 2-3 günde bazen 2 haftada aştım hedeflerimi mesela, ama yılmadım, yılmıyorum. Teknikten çok anlamadığım için çalışan aracı tekrar marş basarak ne yapabilirsin bilemiyorum ama en başta bu huydan kurtulsan iyi olur belki de:) Bunun nedeni araç durdu sanman sanırım. Sana camlar ve teyp kapalı ya da çok kısık seste bir süre gezmeni tavsiye ederim, çünkü aracın sesinden anlarsın istop etmediğini, ayrıca devir saati var mı aracında bilmiyorum devir en alta düşmediyse ibre ve araca göre değişen ışıkların yanma durumu vb ile anlarsın.Böylece gereksiz yere tekrar anahtarı çevirmezsin.

Park yeri 30 yıllık şoförün de sorunu sonuçta olmadı bir 5-10 dakika fazla dolanırsın ilk zamanlar rahat yer bulana kadar sonra daha dar boşluklara park etmeye başladıkça zaten sorunun azalır.

merhaba arkadaşlar en son başıma gelenleri anlatayım bu cumartesi ikinci kez tek başıma çıktım iş yerime gidip gelmeyi planladım gidiş yolunu tamamlayıp dönüş yolunda benzinciye uğradım ordan çıktım frende bi değişiklik vardı basınca en dibe gidiyodu ayağım yetişmiyodu nerdeyse ışıklarda durmam gecikti arkamdaki otobüs çarpıyodu az kalsın şoför araban inip ileri gitmemi söyledi bu sefer ışıklardan uzaklaştım yeşil yandımı yanmadımı zor gördüm. acemi olunca tam adını koyamıyosun evime yaklaşırken yolda dur kalklar başladı orda frenin tutmadığına tam emin oldum gidebileceğim en yavaş hızda dörtlüleri de yaktım Allahtan evimin hemen yanında tamirci var orada durdum hemen onlarda sağolsunlar frenciye götürdüler arabayı balatalar eskimiş değiştirdik fren yağını temizleyip biraz daha doldurdu .usta frenler patlayabilirdi dedi Allahıma şükürler olsun kazasız atlattım ne olduğunu bilseydim belki panikleyebilirdim herşeyi bilmek de bazen iyi değil galiba :)

ayy çok geçmiş olsun, Allah korumuş, iyi ki bi şekilde farkedebilmişsin, çoook geçmiş olsun...

kizlar bende kucuk bi animi paylasmak istiyorum:

simdi 17 bucuk yaslarindaydim ve arabaya acayip bi ilgim vardi -okadar cok seviyordum ki arabalari ruyalarima bile giriyordu
herneyse 18 yasima 3 ay kala ehliyette basladim ve bizim burda biraz farkli ehliyet sinavi(yurtdisinda kaliyorum) herneyse acemi pistine girdim ve cok guzel surdum ilk surusumdu tabi icimde kaldi eve geldim hala surmek istiyordum sabirsizlaniyordum..
neyse ertesi gun teyzemlere gidecektik hazirlaniyorduk, ben hemen hizli hazirlanip arabanin anahtarini ve kucuk 1 bucuk yasindaki kardesimide alip "anneee ben kardesimi alip arabada bekliyorummm" diyip ciktim. hemen kardesimi koltuguna oturdum kemerini bagladim ve direksion basina gectim arabayi calistirdim vitesi geriye aldim el freni cektim ve gaza basarak geri geri cikmaya calistim... buraya kadar hersey iyi simdi arabayi durdurmak istedim ama beceremedim birden heyecanlandim ve frene basacagim yerde gaza bastim ve araba bi hizla parkta olan arabaya gummm carpti:18::18::18: ödümm kopmustu yaaaaaaa

ben sevdim burayı bni de alın bu kulübe hatta asil üye filan
çünkü şuanki halim bunu hakediyo
anlamıyorum yaa kullanabildiğim biçok şeye dikkat ettiğim halde panik yapıyorum. tek çıkmaya cesaret edemiyorum. çok nadir o da kısa mesafe

Bu kış tek çıkmaya başlamalıyız.
Bende deniycem.
Ama önce yolları iyice öğrenmeliyim.
Sürmeyince insan o kadar dikkat etmiyor.

allah korumuş, çok feci sonuçları olabilirdi. araçların bakımlarını ihmal etmemeliyiz kızlar, tabii bakım süreleri arasında da böyle şeyler olabilir, allah korusun hepimizi.

hızlı şoförmüşsün sen de:) eminim büyük tecrübe olmuştur

ilk başlarda kadın-erkek herkes aynı şeyleri yaşıyor, nasıl ki çocuk düşüp kalkmadan yürümeyi öğrenemiyor o hesap:) önce bol bol trafik olmayan yerlerde pratik yap. ara yollarda pratik yaparken her an çocuk veya yaşlı fırlayabileceğini unutma, yavaş hızla, her an durabileceğin şekilde ara yollarda araca iyice alışıp sonrasında yollara düşmekten yanayım:)

Bende deniycem.

katılıyorum. insan bildiği yollarda en azından yol aramaya dikkat etmesi gerekmediğinden araca ve trafiğe konsantre olabiliyor. zaten kısa bir süre sonra alışılıyor

1 yldır araba kullanmaya çalşıyorum bol bol pratik yapıyorum ancak hep eşimle beraberdim...

vee sonunda zincirlerimi kırdım tek başıma şehir içi trafiğine çıkabiliyorum...

önceleri hiç kullanamam gibi geliyordu illede otomatik vites diyordum ancak şimdi onu da yendim..

otomatik vites olmasa da olur artık çooookkk rahat hissediyorum kendimi trafikte..

yalnız araba kullanabilmek harika bir duyguymuş

bundan snra arabayı bırakacağımı sanmıyorum

şimdi birazcık park problemim var onu da aşacağım inş..

Son düzenleme:
Bende deniycem.
yazin istedigim gibi kullanamadiktan sonra kisin kullanabilirmiyim bilmiyorum. hayirlisi artik bakacaz

Kesinlikle orasi oyle. zamanla olacak ins. ama bana biraz daha fazla zaman gerekiyor. ilk kullanmaya basladigimda radyo actirmiyodum. esim bisi anlatmaya calissa susturuyodum dikkatim dagiliyo diye (he he hee) simdi daha iyiyim en azindan sohbet edebiliyom esimle :)) ama yine de bwnim yaptigim yurume degilde emekleme siralama filan heralde

Bana hep zaman dediler, senin gibi düşündüm, ohoo yandım ben demiştim. Ama gerçekten zaman öyle bir şeymiş ki, şimdi 5*6 ay öncemi düşününce yerlere yatıyorum. Zaman derken tabii ki kullanma, yapılan km de önemli. Bir de muhtaç olma. Yani şöyle ben iş için mecburdum artık, yollarda sürünmekten işi bırakmayı düşünür hale gelmiştim. Yani zorunluluk olunca hani insan daha hızlı aşar ya bazı şeyleri, bir de işe gidip gelince mecburi pratik oluyor. ÇAlışmayan, servisi olan ya da ulaşımı kolay olanlar ancak hafta sonları kullanınca süre uzuyor tabii ki. Emekleyerek olsun, sağlam olsun

Darısı başımıza canım...
Sıra bizde...

süper,süper,süper... işte budur ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…