Oturup ağlayacağımı düşünmezdim.

Love_your_life

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2017
5.560
4.518
173
Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.

Sinirli değilde yaşı itibariyle hareketli bi çocuk. Çok normal. Aynı yaşlarda oğlum var ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.
Siz hormonlardan dolayı fazla duygusal ve tahammülsüzsünüz.
Yardım alın lütfen ve çocuğunuzun normal olduğunu bilin ve sakin kalmayı deneyin.

Ben sizin kotu bir anne olduğunuzu dusunmuyorum. Kucuk cocuk zor hamilelik zor hersey ustuste gelince daha da zor. Eger anne kendine zaman ayiramazsa gerçekten çok bunalıyor. En azindan gunluk 1 saat ayri kalsaniz hem dinlenirsin hem ozlersin direncin artar. Birilerinden yardim isteyin. Kesinlikle çok iyi geliyor. Zaten bebek doğduktan sonra 2 kay tempoya gireceksiniz en azından bugünleri biraz dinlenerek geçirin.
Birde şöyle bir döngü var gergin çocuk gergin anne, gergin anne gergin çocuk. Bu döngü hiç bitmiyor. Birinizin kafasini dağıtması lazım. Bu durumda sizin yapması gerek.

Siz kötu bir anne asla değilsiniz , sadece 15 aylik bebek ve hamilelik sureciniz cok zor haliyle sinirlide olabilirsiniz ama kendini kötu anne diye nitelendirmeyin inanin cocuk bakmak cok zormus cevremden gorduğum arkadaslarimin cocuklari sayesinde anladim umarim guzel gunler yakinda size ugrar

Kiziniz sinirli degil,cevrem kizima olumsuz yorum yapinca bende etkileniyordum ama hep onlara "hayir degil,dis cikariyor,2 yas sendromu
.vs"diyordum..
suanda 21 aylik ve cok cana yakin uysal biri oldu.
kiziniz bir gecis evresinde.
kendinizi ona inandirin.
ben dusuncelerin hayata gectigine inaniyorum.
kendi ailem bile sasiriyor kizimin bu hallerine.
ben hep olumlu dusundum.
gececek diye soyledim.
eminimki disler vs hepsi bi araya gelmis kizinizin sinirinin sebepleri var.
gececk diye dusunup kendinizi motive edin

Hayırlı olsun. Normal aslında, kızınız artık bebeklikten çıkıyor. Atak dönemi de olabilir. Siz sakin ve mutlu olursanız iki bebeğiniz ve kendiniz için de iyilik etmiş olursunuz. Sizin gerginliğiniz karnınızdaki bebeği de olumsuz etkiler doğduğunda huysuz olabilir. Benim de iki oğlum aynı şekilde dünyaya geldi ben de aynı endişeleri yaşamıştım. Küçük doğup da yerde yuvarlanmaya başladığından beri en iyi iki arkadaş oldular. Bana bile ihtiyaç duymazlar.

Bu süreçte sizi yorumları ile dibe çekecek ortamlardan, insanlardan uzak durun, gerekirse bir süre misafirliğe vs gitmeyin.
Onun yerine yaz ayını değerlendirin, bol bol parka gidin, koşsun, tırmansın. Kapalı ortamları tercih etmeyin.
Elinden bir şeyi onu ağlatarak almayın, en bilindik ve etkili yöntem yerine eline başka bir şey verin daha dikkat çekici bir şey olsun bu. Ama kırılmayacak kendine zarar vermeyeceği bir şeyse inceleyip keşfetmesine müsade edin.
Güç savaşına girmeyin. Ne kadar çok hayır derseniz o kadar sinirli ağlayan bir çocuğa dönüşür. Demek ki oturarak oynamayı sevmiyor, onun ilgi alanına göre oyunlar kurmaya çalışın.
Hamilelik, hormonlar, yetersiz hissetme duygunuz çok normal. Kötü anne falan değilsiniz. Çocuğunuz da zor değil, kimsenin sie bu sözü söyleyip çocuğunuza karşı sizi doldurmasına izin vermeyin.
Sosyal medya takip ediyorsanız, Psikolog Rumeysa Demirörs'ü takip etmenizi tavsiye ederim.

Sorun sadece bir seyleri karistirmasiysa, tehlikeli olan seyler disinda kaldirin. Geri kalani ozgurce karistirsin. Benim de 14 aylik kizim var ve hamileyim. Her gun cok yoruluyordum. Evde tehlikeli seyler haric her seye dokunmasina aldiris etmiyorum. Dokunursam o da sinirleniyor. Kendi haline birakirsaniz daha rahat olursunuz.

Ona ters davranmıyorum ama bazen ya lütfen artık yapma dediğim oluyor ve kendimi kötü hissediyorum. Sanırım biraz destek almak iyi olacak dediğiniz gibi

Haklısınız gergin çocuk gergin anne buna katılıyorum. Ben ne kadar sakinsem o da öyle oluyır çünkü. Ya birde şey var sanırım ne zaman evde temizlik yapsam kızım sinirli oluyır normalde onunla 3 4 saat kesintisiz oynayan ben buara temizlik yapıyorum gelen giden okuyor derken acaba bundan da kızgın olabilir mi?

Umarım o güzel günler uğrar bize. Hep diyprum ya kızım çok sağlıklı akıllı şükür et ve devam et sabret geçecek diyorum ama insan olmanın verdiği bir şeyle sanırım işte bazen çok sıkılıyorum bunalıyorum

Yorum için teşekkür ederim içime su serpti resmen. Aslında sürekli çok şükür sağlıklı akıllı bir kızım var ve bugünler geçecek normal bir durum bu diyorum hep. Sadece kızım ağlayıp yere attığında kendini ne yapsam bilenediğim için çaresiz kalıyorum ilgisini başka yöne çevirsem olmuyor daha çok ağlıyor bıraksam ağlasa mesela kısmaya kalkıyor derken bende ağlıyorum. Bu durumda da çaresiz kalıyorum mesela az önce uyuduk onu çok özledim hemde aşırı ama eminim birazdan bağırarak kalkıp etrafı birbirine katacak ama ben sabredeceğim söz verdim kendime sizin bu mesajınızka da ona inanıyorum bu günler geçecek geçmese ne olur li evladım her şeyden değerli ya ben böyle yaşamaya alışavapım ya da o değişecek. Her şey güzel olsun hepimiz için

aynı şeyleri çoğu anne yaşamıştır...çocuğu inatlaşmaya götüren, sizin bilmeden yanlış olan davranışlarınızdır...çocuğun elinden direkt birşeyi almak tabiki onu kzıdırır, öfkelendirir...dikkatini başka yöne çekerek yapacaksınız o işi...ayrıca ağlayarak istediği hiç bir şeyi yapmayacaksınız, ağlasın dursun, hiç müdahale etmeyin...ağlaması bittikten sonra, alın karşınıza konuşun, küçüktür anlamaz demeyin...çocuğunuza karşı tavırlarınız net olmalı, evet dediğiniz şeye 2 dk. sonra hayır dememeli yada tam tersi hayır dediğiniz bir konuya evet dememelisiniz...çocuklar büyükleri çok rahat parmağında oynatır, hatta sizi sizden daha iyi bilir...normal şartlarda çok müdahaleci olmayın, çocuklar düşe kalka büyür...kendine zarar verecek bir durum yoksa, özgür bırakın...ayrıca doğayla çok temas etmeli yaz ve kış...enerjisini atmalı...bunların doğal süreçler olduğunu unutmayın, her yaşın ayrı zorluğu var, ilerde ergenliğe girdiğinde bu günlerini bile arayacaksın..
çocuk yetiştirme ile ilgili bol kitap oku mümkünse....

Mutlaka uzman birinden yardım alın Allah yardımcınız olsun

Siz kötü bir anne değilsiniz öyle olsaydınız bu durumu dert etmezdiniz sadece biraz yorulup,bunalmışsınız.
Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermişler.
Benzeri şeyler yazmayayım.
Size okunması kolay ve pratik tavsiyeler içeren bir kitap önereceğim.
İşinize yarayacağını düşünüyorum.
Yavrunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün.
Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.

Eklentiler

• IMG_1575.webp
    47,9 KB · Görüntüleme: 33
Olabilir tabi. Çocuklar kendileriyle ilgilenilmesini istiyor. Hatta büyükler bile.
Mesela 8-10 yasindaki çocuklar 2_3 yaşında ki çocuklara çok iyi bakarlar niye çünkü hem bizim kadar çabuk sinirlenmedikleri için hemde oyun dışında birşey düşünmedikleri için.

AYnı durumdayım sizinle. Benimde bu yaşlarda kızım var ben ikinciye hamileyim. Size tavsiyem yapacağınız tek şey ona yeni şeyler öğretmek olsun. Şu an dinleme anlamında çok iyi bir dönem onlar İçin. Benim ki 3 ay önceki haliyle şu an bambaşka desem yeridir. Benim kızımda bazen saçlarını çekiyor. Kafasını yere vuruyor, ellerindekileri yere atıyor. Ben o an dikkatini dağıtacak şeyler yapıyorum. Mesela şarkı söylüyorum. Ya da soru soruyorum. Mümkün olduğunca sakin kalın. Bir kaç aya geçecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…