- 24 Aralık 2017
- 5.560
- 4.518
- 173
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Sinirli değilde yaşı itibariyle hareketli bi çocuk. Çok normal. Aynı yaşlarda oğlum var ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
Ona ters davranmıyorum ama bazen ya lütfen artık yapma dediğim oluyor ve kendimi kötü hissediyorum. Sanırım biraz destek almak iyi olacak dediğiniz gibiSinirli değilde yaşı itibariyle hareketli bi çocuk. Çok normal. Aynı yaşlarda oğlum var ve hemen hemen aynı şeyleri yaşıyoruz.
Siz hormonlardan dolayı fazla duygusal ve tahammülsüzsünüz.
Yardım alın lütfen ve çocuğunuzun normal olduğunu bilin ve sakin kalmayı deneyin.
Haklısınız gergin çocuk gergin anne buna katılıyorum. Ben ne kadar sakinsem o da öyle oluyır çünkü. Ya birde şey var sanırım ne zaman evde temizlik yapsam kızım sinirli oluyır normalde onunla 3 4 saat kesintisiz oynayan ben buara temizlik yapıyorum gelen giden okuyor derken acaba bundan da kızgın olabilir mi?Ben sizin kotu bir anne olduğunuzu dusunmuyorum. Kucuk cocuk zor hamilelik zor hersey ustuste gelince daha da zor. Eger anne kendine zaman ayiramazsa gerçekten çok bunalıyor. En azindan gunluk 1 saat ayri kalsaniz hem dinlenirsin hem ozlersin direncin artar. Birilerinden yardim isteyin. Kesinlikle çok iyi geliyor. Zaten bebek doğduktan sonra 2 kay tempoya gireceksiniz en azından bugünleri biraz dinlenerek geçirin.
Birde şöyle bir döngü var gergin çocuk gergin anne, gergin anne gergin çocuk. Bu döngü hiç bitmiyor. Birinizin kafasini dağıtması lazım. Bu durumda sizin yapması gerek.
Umarım o güzel günler uğrar bize. Hep diyprum ya kızım çok sağlıklı akıllı şükür et ve devam et sabret geçecek diyorum ama insan olmanın verdiği bir şeyle sanırım işte bazen çok sıkılıyorum bunalıyorumSiz kötu bir anne asla değilsiniz , sadece 15 aylik bebek ve hamilelik sureciniz cok zor haliyle sinirlide olabilirsiniz ama kendini kötu anne diye nitelendirmeyin inanin cocuk bakmak cok zormus cevremden gorduğum arkadaslarimin cocuklari sayesinde anladim umarim guzel gunler yakinda size ugrar
Yorum için teşekkür ederim içime su serpti resmen. Aslında sürekli çok şükür sağlıklı akıllı bir kızım var ve bugünler geçecek normal bir durum bu diyorum hep. Sadece kızım ağlayıp yere attığında kendini ne yapsam bilenediğim için çaresiz kalıyorum ilgisini başka yöne çevirsem olmuyor daha çok ağlıyor bıraksam ağlasa mesela kısmaya kalkıyor derken bende ağlıyorum. Bu durumda da çaresiz kalıyorum mesela az önce uyuduk onu çok özledim hemde aşırı ama eminim birazdan bağırarak kalkıp etrafı birbirine katacak ama ben sabredeceğim söz verdim kendime sizin bu mesajınızka da ona inanıyorum bu günler geçecek geçmese ne olur li evladım her şeyden değerli ya ben böyle yaşamaya alışavapım ya da o değişecek. Her şey güzel olsun hepimiz içinKiziniz sinirli degil,cevrem kizima olumsuz yorum yapinca bende etkileniyordum ama hep onlara "hayir degil,dis cikariyor,2 yas sendromu
.vs"diyordum..
suanda 21 aylik ve cok cana yakin uysal biri oldu.
kiziniz bir gecis evresinde.
kendinizi ona inandirin.
ben dusuncelerin hayata gectigine inaniyorum.
kendi ailem bile sasiriyor kizimin bu hallerine.
ben hep olumlu dusundum.
gececek diye soyledim.
eminimki disler vs hepsi bi araya gelmis kizinizin sinirinin sebepleri var.
gececk diye dusunup kendinizi motive edin
Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
aynı şeyleri çoğu anne yaşamıştır...çocuğu inatlaşmaya götüren, sizin bilmeden yanlış olan davranışlarınızdır...çocuğun elinden direkt birşeyi almak tabiki onu kzıdırır, öfkelendirir...dikkatini başka yöne çekerek yapacaksınız o işi...ayrıca ağlayarak istediği hiç bir şeyi yapmayacaksınız, ağlasın dursun, hiç müdahale etmeyin...ağlaması bittikten sonra, alın karşınıza konuşun, küçüktür anlamaz demeyin...çocuğunuza karşı tavırlarınız net olmalı, evet dediğiniz şeye 2 dk. sonra hayır dememeli yada tam tersi hayır dediğiniz bir konuya evet dememelisiniz...çocuklar büyükleri çok rahat parmağında oynatır, hatta sizi sizden daha iyi bilir...normal şartlarda çok müdahaleci olmayın, çocuklar düşe kalka büyür...kendine zarar verecek bir durum yoksa, özgür bırakın...ayrıca doğayla çok temas etmeli yaz ve kış...enerjisini atmalı...bunların doğal süreçler olduğunu unutmayın, her yaşın ayrı zorluğu var, ilerde ergenliğe girdiğinde bu günlerini bile arayacaksın..Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
Mutlaka uzman birinden yardım alın Allah yardımcınız olsunKızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
Olabilir tabi. Çocuklar kendileriyle ilgilenilmesini istiyor. Hatta büyükler bile.Haklısınız gergin çocuk gergin anne buna katılıyorum. Ben ne kadar sakinsem o da öyle oluyır çünkü. Ya birde şey var sanırım ne zaman evde temizlik yapsam kızım sinirli oluyır normalde onunla 3 4 saat kesintisiz oynayan ben buara temizlik yapıyorum gelen giden okuyor derken acaba bundan da kızgın olabilir mi?
AYnı durumdayım sizinle. Benimde bu yaşlarda kızım var ben ikinciye hamileyim. Size tavsiyem yapacağınız tek şey ona yeni şeyler öğretmek olsun. Şu an dinleme anlamında çok iyi bir dönem onlar İçin. Benim ki 3 ay önceki haliyle şu an bambaşka desem yeridir. Benim kızımda bazen saçlarını çekiyor. Kafasını yere vuruyor, ellerindekileri yere atıyor. Ben o an dikkatini dağıtacak şeyler yapıyorum. Mesela şarkı söylüyorum. Ya da soru soruyorum. Mümkün olduğunca sakin kalın. Bir kaç aya geçecekKızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?