Oturup ağlayacağımı düşünmezdim.

Ah o çevre bu hale getiriyor ya zaten. O kadar çok kişi söylüyor ki aslında kızım belkide hep aynıydı
30 aylık ileri bir modeli de bizim evde yaşıyor sadece anlaşılmayı bekliyorlar o zaman işler biraz daha kolaylasiyor cevremde eleştiren olursa da yapacak hiçbirşeyim yok benim çocuğum biz böyle kabullendik diyorum bazen çevredekilerin kızmalı beklediği benim tepki vermediğim ya da beni çok zorlandığında tepki verdiğimde beni anlamaniz için birer hafta vereyim size o zaman konuşalım diyorum kimseden cevap gelmiyor tavsiye ederim

Kendimi okudum sanki ve şu an bile ağlıyorum, benim kızım üç buçuk yaşında oğlum dokuz aylık kızım sizin kızdan fazlasıyla huysuz ve ağlak komşular bile beni yanında istemiyor o derece feci bir çocuk . Benim yardımcı olacak kimsem yok beynim yandı bedenim çöktü. İnşallah sizde daha güzel şeyler olur.

Çocuğunuzun hareketleri gayet normal. O aylarda hemen bütün çocuklarda aynı agresiflik oluyor ve yaklaşık 3 yasina kadar sürüyor. 2 yaş sendromu dediğimiz olay bu. Sorun sizin erken gelen ikinci hamileliginiz. Doğal olarak yorgun ve tahammulsuzsunuz ki böyle bir hamilelik durumu olmadığı halde hepimiz aynı durumu yaşayabiliyoruz. Yani kötü bir anne değilsiniz.

Bu doğru aslında kızımda 1 hafta önceye göre bile farklı daha bir anlıyor iletişime geçiyor sanki öncesinde böyle değildi belkide anlaştıkça daha iyi olacak
İnanın gitgide daha iyiye gidecek. Size olan tavırları değişecek. Kızım bana şirinlikler yapıyor bu ara sürekli. Ben onunla sürekli konuşuyorum. Ona iyi geliyor , beni dinliyor ne diyorum diye.

Ben sesimi baEn yükseltiyorum korkunca düşecek vs diye o sırada ya hayır diyorum ama yaa faln diye bağırıyorum bu da beni kötü yapıyır sonra nebilm öyle iştw

Bu sizi kötü yapmaz, hangi anne bağırmamıştır çocuğuna düşecek telaşından, siz onun en kıymetli varlığısınız, asla öyle düşünmeyin

Biz 1 yaşındayken parkta çocuklar için boyama etkinliği varmış tesadüf denk geldik. Yuvarlak masada oturmuş cocuklar resim yapıyor. Biz de çıkarttık bir sandalyenin tepesine ilk o zaman keşfetti resmi. Yapar bence. Siz yanında yaparsanız çok çabuk öğreniyorlar. E bebekten ilk olarak mıknatıslı resim panolarından alabilirsiniz gerçi heryerde vardır. 20 liramı ne hem de uygun. Kalemi iple bağlı ağzına kaçar derdi yok. Boya yaparken gözetim altında tutmak lazım tabi. Bir de yine ebebekten vilada seti almıştık biz. Sen vilada yaparken mesela ona da kendi viladasını ver. Seni taklit etsin. Benim sıpa sopayı batırıp batırıp yerleri siliyor.

Bir zor cocuk annesi olarak selamlıyorum seni.

Doğduğu günden beri zor bir cocuk olam oğlumu bu sekilde kabul ettim ben.

Evet her cocuk öyle uslu,narın,peki annecim modunda olmuyor.

Benim evladım mesela asla ama asla 10 saniye aynı yerde oturamıyor. Bahsettiğiniz gibi kafami cevirdigim an tirmanma moduma geciyor. Şu an 3 yasinda ve koltuk tepelerinden yere atlama mi dersiniz, parka gittigimizde yasitlarini geçtim kendinden 2-3 yaş büyüklerin bile cesaret edemediği oyun parkurlarina bodoslama dalmak mi dersiniz ne ararsaniz var. Gecen hafta tatildeydik yüzme bilmemesine ragmen denize atladı durdu. Hareketliligin yani sira asiri ozguven ve cesaret var(tehlimeyi bilmemekten kaynakli)

Böyle yani.. kabul edip yolunuza bakmalısınız. Ben kimseye kolay kolay misafirliğe gitmem mesela,evime de pek kabul edemem. Çünkü birine gitsek hemen gözden kaybolur bir yerleri karıştırmaya başlar. Biri bize gelse iki dakika oturamam çünkü arka odalardan birinde eşyaları yere döküp kıyafetleri sağa sola savuruyor olur...

Anlatırken bile yoruldum.

Tüüüüm enerjimi ona harcıyorum, şu an tatildeyim her gün parktayiz. Eve gelince de motor becerileri için egzersiz yaptırıyorum. Seneye Allah nasip ederse hemen yüzme kursuna vericem.

Bizimkiler gibi aşırı hareketli çocukları en iyisi spora yönlendirmek. Aklıma başka bir çözüm gelmiyor

Kimsenin seni yargilamaya hakki yok, boyle konusursan bastan firsat verirsin! sen kendine guvensene, bak Allah bagislasin dunyalar guzeli bi evladin var ikinci de yoldaymis ne guzel

ilki kimse ama kimse sizi hamileliginizle ilgili sorgulayamaz ikinsi karninizdaki de sizin bebeginiz onu da dusunmelisinuz. ucuncusu 15 16 ay arayla iki cocuk sahibiyim. oglum haylaz bana da isin cok zor diyorlar. ben zoru severim ya da zor olmasa fuzel.olmaz diyip susturuyorum. ve son olarak muhtel 2 yas sendromuna giriyor.

Elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığınızda geri vermeyeceksiniz ağlayarak size istediğini yaptırmaya alışmaması lazım

Yanliz degilsiniz. 20 aylik bir oglum var. Banada esimede kök sokturuyor. Hergun kendime aceba nerde hata yaptim diye soruyorum. Sinirli huysuz aksi ve herseye mizmizlanan aglayan bir bebek. Bazen kulaklarim uyusuyor aglamalarindan. Dogdugundan beri zor bir bebekti. Bazen cok cikmaza giriyorum bende. Sinir krizi gecirecek gibi oluyorum. Sonra guzel yonlerini dusunuyorum dunya tatlisi bir tipi var zekasi yasitlarina gore cok onde cok sosyal ve duyulari cok acik bir cocuk etrafinda olup biten herseyin fazlasiyla farkinda ve en onemlisi saglikli bir cocugum var diyorum. Belki bu bir surectir akli ermeye baslayinca akillanacak hersey cok guzel olacak diyorum boyle dusununce sakinlesiyorum.

Bu sizi kötü yapmaz, hangi anne bağırmamıştır çocuğuna düşecek telaşından, siz onun en kıymetli varlığısınız, asla öyle düşünmeyin
Çoğu anne bağırmıştır aslında ama ben doğumdan önce hep kendime söz verdim sakin olacağım her şeyi güzelce anlatacağım hep çok iyi olacak her şey diye. Fakat şuan fevri olabiliyorum bu da beni sonradan üzüyor. Belkide hamile olmanın verdiği bir şey var. Bu ara oluşan şu bıkmış yorulmuş olma hissi de beni bir kötü yapıyor. O yüzden sanırım şuan bu haldeyim hayal ettiğimi başaramıyorum

Mıknatıslı resim panosu hiç görmedim ya ben almak gelmedi hatta hiç aklıma o yüzden mutlaka bakacağım bugün. Belki kızımda ilgisini çeker. Birde ben şeyde yanlış yapıyorum sanırım ayından büyük oyuncakları var onları yapamıyor mesela meyve tak aldık ebebekten bir baktım 18 ay yazıyor ben yapar sanmıştım ahşap oyuncak hiç sevmedi mesela bu da önemli sanırım. Ama siizn bu dediklerinizi deneyeceğim

Hareketli olmasi cok normal. Sıkılmayacagi oyunlar oynatin. Mesela havalar sicak balkonda suyla oynasin. Aksamustu de parka cikarin. Gunduz komsularin cocuklari varsa onlarla evde oynasinlar. Cocuk sıkılıp size sarmasın

Ah cnm ya aynı durumdaydik hamileydim zaten hormonlarim tavan yapmış birden iki çocuk annesi olmuştum üstüne haberim yokken tekrar hamile kalmıştım.1,5 yaşında ikiz kızlarim karşımda duruyordu biri o kadar mizmiz ağlak uyumsuz haldeydi ki oturup ağlıyordum sinirimden 2,5 yaşına girdiler şimdi biraz daha iyi o ağlarken bağırırken yanından geçip gidiyorum sakinleşince kendi geliyor yanıma şunu farkettim ben ne kadar üstüne gidersem aman annem noldu yapma etme dersem o kadar siddetleniyordu

Hareketli olmasi cok normal. Sıkılmayacagi oyunlar oynatin. Mesela havalar sicak balkonda suyla oynasin. Aksamustu de parka cikarin. Gunduz komsularin cocuklari varsa onlarla evde oynasinlar. Cocuk sıkılıp size sarmasın
Komşuların çocukları genelde büyük. Sürekli belli saatlerde parka gidiyoruz. Havuz su işini yapmayı denedim ama hasta mı olur dedim korktum aslında sıcak bir şey olmaz herhalde ama tedirgin oldum biraz. Boyama işini deneyeceğiz bakalım. Hatta bugün alacağım sanırım. Bakalım belkş sever

Yaniii kaç çocuk var sayamadım bende dünden beri tavsiyeler sayesinde üstüne gitmiyorum. Biraz serbest bıraktım. İşin içine onu da katıp takılıyorum daha iyi givi ama bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…