- 6 Mart 2019
- 409
- 788
- 53
- Konu Sahibi Love_your_life
-
30 aylık ileri bir modeli de bizim evde yaşıyor sadece anlaşılmayı bekliyorlar o zaman işler biraz daha kolaylasiyor cevremde eleştiren olursa da yapacak hiçbirşeyim yok benim çocuğum biz böyle kabullendik diyorum bazen çevredekilerin kızmalı beklediği benim tepki vermediğim ya da beni çok zorlandığında tepki verdiğimde beni anlamaniz için birer hafta vereyim size o zaman konuşalım diyorum kimseden cevap gelmiyor tavsiye ederimAh o çevre bu hale getiriyor ya zaten. O kadar çok kişi söylüyor ki aslında kızım belkide hep aynıydı
Çocuğunuzun hareketleri gayet normal. O aylarda hemen bütün çocuklarda aynı agresiflik oluyor ve yaklaşık 3 yasina kadar sürüyor. 2 yaş sendromu dediğimiz olay bu. Sorun sizin erken gelen ikinci hamileliginiz. Doğal olarak yorgun ve tahammulsuzsunuz ki böyle bir hamilelik durumu olmadığı halde hepimiz aynı durumu yaşayabiliyoruz. Yani kötü bir anne değilsiniz.Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
İnanın gitgide daha iyiye gidecek. Size olan tavırları değişecek. Kızım bana şirinlikler yapıyor bu ara sürekli. Ben onunla sürekli konuşuyorum. Ona iyi geliyor , beni dinliyor ne diyorum diye.Bu doğru aslında kızımda 1 hafta önceye göre bile farklı daha bir anlıyor iletişime geçiyor sanki öncesinde böyle değildi belkide anlaştıkça daha iyi olacak
Ben sesimi baEn yükseltiyorum korkunca düşecek vs diye o sırada ya hayır diyorum ama yaa faln diye bağırıyorum bu da beni kötü yapıyır sonra nebilm öyle iştwNiye kötü anne olasız, bence hormonlarınızdan ötürü hassassınız.
Ben sesimi baEn yükseltiyorum korkunca düşecek vs diye o sırada ya hayır diyorum ama yaa faln diye bağırıyorum bu da beni kötü yapıyır sonra nebilm öyle iştw
Biz 1 yaşındayken parkta çocuklar için boyama etkinliği varmış tesadüf denk geldik. Yuvarlak masada oturmuş cocuklar resim yapıyor. Biz de çıkarttık bir sandalyenin tepesine ilk o zaman keşfetti resmi. Yapar bence. Siz yanında yaparsanız çok çabuk öğreniyorlar. E bebekten ilk olarak mıknatıslı resim panolarından alabilirsiniz gerçi heryerde vardır. 20 liramı ne hem de uygun. Kalemi iple bağlı ağzına kaçar derdi yok. Boya yaparken gözetim altında tutmak lazım tabi. Bir de yine ebebekten vilada seti almıştık biz. Sen vilada yaparken mesela ona da kendi viladasını ver. Seni taklit etsin. Benim sıpa sopayı batırıp batırıp yerleri siliyor.En verimli zamanları ve güzel geçirmek lazım gerçekten en çok bu geliyor aklıma akşam yatarken diyprum ki şunu yapayım bunu yapayım derken ertesi gün öyle olmuyor ama bunda sonra deneyeceğim. İlgi hep gösteriyorum aslında ama yetmiyor sanırım ev işi vs yaparken o dolaşıyor ama bana kızıyor bence çünkü birkaç hafta hariç hep kızımla 3 4 saat kesintisiz oynardım oda bunu bilirdi iyiydi hiç Huysuz değildi. Biraz daha dikkat etmek lazım sanırım. Bu dediklerinizi deneyeceğim. Boyama işini düşündüm aslında ama yapabilir mi bilemedim girişmedim hiç o yüzden
Kimsenin seni yargilamaya hakki yok, boyle konusursan bastan firsat verirsin!Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
Olumsuz davranislari tetikler bu yazdiklarim. Onun icin sormustum.Bunlaeın hiçbiri yok zaten. Sadece iki gündür makarna veriyorum. Bunlar normalde ne yapıyır ki yani ben sağlık açısından vermiyorum ama psikolojik te mi etkisi var
Çoğu anne bağırmıştır aslında ama ben doğumdan önce hep kendime söz verdim sakin olacağım her şeyi güzelce anlatacağım hep çok iyi olacak her şey diye. Fakat şuan fevri olabiliyorum bu da beni sonradan üzüyor. Belkide hamile olmanın verdiği bir şey var. Bu ara oluşan şu bıkmış yorulmuş olma hissi de beni bir kötü yapıyor. O yüzden sanırım şuan bu haldeyim hayal ettiğimi başaramıyorumBu sizi kötü yapmaz, hangi anne bağırmamıştır çocuğuna düşecek telaşından, siz onun en kıymetli varlığısınız, asla öyle düşünmeyin
Mıknatıslı resim panosu hiç görmedim ya ben almak gelmedi hatta hiç aklıma o yüzden mutlaka bakacağım bugün. Belki kızımda ilgisini çeker. Birde ben şeyde yanlış yapıyorum sanırım ayından büyük oyuncakları var onları yapamıyor mesela meyve tak aldık ebebekten bir baktım 18 ay yazıyor ben yapar sanmıştım ahşap oyuncak hiç sevmedi mesela bu da önemli sanırım. Ama siizn bu dediklerinizi deneyeceğimBiz 1 yaşındayken parkta çocuklar için boyama etkinliği varmış tesadüf denk geldik. Yuvarlak masada oturmuş cocuklar resim yapıyor. Biz de çıkarttık bir sandalyenin tepesine ilk o zaman keşfetti resmi. Yapar bence. Siz yanında yaparsanız çok çabuk öğreniyorlar. E bebekten ilk olarak mıknatıslı resim panolarından alabilirsiniz gerçi heryerde vardır. 20 liramı ne hem de uygun. Kalemi iple bağlı ağzına kaçar derdi yok. Boya yaparken gözetim altında tutmak lazım tabi. Bir de yine ebebekten vilada seti almıştık biz. Sen vilada yaparken mesela ona da kendi viladasını ver. Seni taklit etsin. Benim sıpa sopayı batırıp batırıp yerleri siliyor.
Komşuların çocukları genelde büyük. Sürekli belli saatlerde parka gidiyoruz. Havuz su işini yapmayı denedim ama hasta mı olur dedim korktum aslında sıcak bir şey olmaz herhalde ama tedirgin oldum biraz. Boyama işini deneyeceğiz bakalım. Hatta bugün alacağım sanırım. Bakalım belkş severHareketli olmasi cok normal. Sıkılmayacagi oyunlar oynatin. Mesela havalar sicak balkonda suyla oynasin. Aksamustu de parka cikarin. Gunduz komsularin cocuklari varsa onlarla evde oynasinlar. Cocuk sıkılıp size sarmasın
Yaniii kaç çocuk var sayamadımAh cnm ya aynı durumdaydik hamileydim zaten hormonlarim tavan yapmış birden iki çocuk annesi olmuştum üstüne haberim yokken tekrar hamile kalmıştım.1,5 yaşında ikiz kızlarim karşımda duruyordu biri o kadar mizmiz ağlak uyumsuz haldeydi ki oturup ağlıyordum sinirimden 2,5 yaşına girdiler şimdi biraz daha iyi o ağlarken bağırırken yanından geçip gidiyorum sakinleşince kendi geliyor yanıma şunu farkettim ben ne kadar üstüne gidersem aman annem noldu yapma etme dersem o kadar siddetleniyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?