- 25 Eylül 2011
- 7.567
- 11.484
- 498
- Konu Sahibi Love_your_life
-
Hiç kafaya takmayın,hep böyle kalmayacak onu bilin,diş çikariyosa arada sirada jel surun rahatlasin ben öyle yapiyordum.Yorum için teşekkür ederim içime su serpti resmen. Aslında sürekli çok şükür sağlıklı akıllı bir kızım var ve bugünler geçecek normal bir durum bu diyorum hep. Sadece kızım ağlayıp yere attığında kendini ne yapsam bilenediğim için çaresiz kalıyorum ilgisini başka yöne çevirsem olmuyor daha çok ağlıyor bıraksam ağlasa mesela kısmaya kalkıyor derken bende ağlıyorum. Bu durumda da çaresiz kalıyorum mesela az önce uyuduk onu çok özledim hemde aşırı ama eminim birazdan bağırarak kalkıp etrafı birbirine katacak ama ben sabredeceğim söz verdim kendime sizin bu mesajınızka da ona inanıyorum bu günler geçecek geçmese ne olur li evladım her şeyden değerli ya ben böyle yaşamaya alışavapım ya da o değişecek. Her şey güzel olsun hepimiz için
Hep içimden diyprum ki 1 yıl daha böyle zor olacak ama sonra ikisi çok yakın arkadaş olacaklar diye diye diye düşünüyorumHayırlı olsun. Normal aslında, kızınız artık bebeklikten çıkıyor. Atak dönemi de olabilir. Siz sakin ve mutlu olursanız iki bebeğiniz ve kendiniz için de iyilik etmiş olursunuz. Sizin gerginliğiniz karnınızdaki bebeği de olumsuz etkiler doğduğunda huysuz olabilir. Benim de iki oğlum aynı şekilde dünyaya geldi ben de aynı endişeleri yaşamıştım. Küçük doğup da yerde yuvarlanmaya başladığından beri en iyi iki arkadaş oldular. Bana bile ihtiyaç duymazlar.
Genelde aaa bak bu çok güzel kuşa mı baksak kesi geçiyor gel kedi kuş uçtu vs diye geçiştiriyorum ağlarken ama mesela bugün kar etmedi çok ağladı baya ağladı. Bende kötü oldum ve çaresiz sadece baktım. Ama biraz daha tedbirli olup dikkat edeceğim yön değiştireceğim. Yani en azından öyle umuyorumBu süreçte sizi yorumları ile dibe çekecek ortamlardan, insanlardan uzak durun, gerekirse bir süre misafirliğe vs gitmeyin.
Onun yerine yaz ayını değerlendirin, bol bol parka gidin, koşsun, tırmansın. Kapalı ortamları tercih etmeyin.
Elinden bir şeyi onu ağlatarak almayın, en bilindik ve etkili yöntem yerine eline başka bir şey verin daha dikkat çekici bir şey olsun bu. Ama kırılmayacak kendine zarar vermeyeceği bir şeyse inceleyip keşfetmesine müsade edin.
Güç savaşına girmeyin. Ne kadar çok hayır derseniz o kadar sinirli ağlayan bir çocuğa dönüşür. Demek ki oturarak oynamayı sevmiyor, onun ilgi alanına göre oyunlar kurmaya çalışın.
Hamilelik, hormonlar, yetersiz hissetme duygunuz çok normal. Kötü anne falan değilsiniz. Çocuğunuz da zor değil, kimsenin sie bu sözü söyleyip çocuğunuza karşı sizi doldurmasına izin vermeyin.
Sosyal medya takip ediyorsanız, Psikolog Rumeysa Demirörs'ü takip etmenizi tavsiye ederim.
Ah o çevre bu hale getiriyor ya zaten. O kadar çok kişi söylüyor ki aslında kızım belkide hep aynıydıAramıza hoşgeldinZor çocukları oyle kabul etmekten ve çevredekilerin ağzını kapatmaktan başka çözümü yok bu olayin
Aslında karıştırması değil. Mesela masaya çıkıyor yüksek masaya ve masanın üzerinde ayağa kalkıp şarkı söylemeye çalışıp oynuyor ama ben çok korkuyorum tutmama müsade etmiyor gibi. Bu da beni korkutuyor. Yanına yaklaşsam istemiyor bağırıp kendini atıyor. Bu ara o kadar çok düşüyor ki mesela mahvolduk. Onun dışında engel yok evde. Önceden onu almamalıdır vs dşye uyarırdım şimdi eklemek istediğini asla zarar vermiyorsa engellemiyorum ama hep o zarar görmesin diye telaş tan mahvoluyorumSorun sadece bir seyleri karistirmasiysa, tehlikeli olan seyler disinda kaldirin. Geri kalani ozgurce karistirsin. Benim de 14 aylik kizim var ve hamileyim. Her gun cok yoruluyordum. Evde tehlikeli seyler haric her seye dokunmasina aldiris etmiyorum. Dokunursam o da sinirleniyor. Kendi haline birakirsaniz daha rahat olursunuz.
Bebeğime bunu yapacağımı sanmıyorum. Evet zor olacak ama kızım yalı neyse onu yaşayacak. O yüzden bu yorgunluk zaten.Sadece geçiş dönemi. Bu dönemde oturup yerde oynamasını beklemek hata.
Her şey dikkatini çekecek ve inat yapacak bit çok konuda.
En önemli nokta bu geçiş dönemlerinde , inat etmemek ve dikkatini sabırla başka yöne çekmek.
Ve lütfen bebeğiniz olduğunda onu hemen büyütmeyin.
Kızımın davranışlarına karşı tepkilerimde çok netim ve tutarlıyım ama bazen öyle anlar oluyor ki ya napsam falan diye kalıyorum. Elimde değil hatta bazen çok yoruyor çok yoruluyorum ve anlatmıyorum çünkü gwrçketn bazen çok kötü oluyorum. Mesela kitap okumaya vaktim yok biliyor musunuz? Şimdi 2 3 dk buraya bakıp evi toplayacağım mesela. Birkaç gündür saçımı taramıyorum mesela ay bilemedim ya geçecek her şey güzel olacak kızımı ok güzel yetiştireceğimaynı şeyleri çoğu anne yaşamıştır...çocuğu inatlaşmaya götüren, sizin bilmeden yanlış olan davranışlarınızdır...çocuğun elinden direkt birşeyi almak tabiki onu kzıdırır, öfkelendirir...dikkatini başka yöne çekerek yapacaksınız o işi...ayrıca ağlayarak istediği hiç bir şeyi yapmayacaksınız, ağlasın dursun, hiç müdahale etmeyin...ağlaması bittikten sonra, alın karşınıza konuşun, küçüktür anlamaz demeyin...çocuğunuza karşı tavırlarınız net olmalı, evet dediğiniz şeye 2 dk. sonra hayır dememeli yada tam tersi hayır dediğiniz bir konuya evet dememelisiniz...çocuklar büyükleri çok rahat parmağında oynatır, hatta sizi sizden daha iyi bilir...normal şartlarda çok müdahaleci olmayın, çocuklar düşe kalka büyür...kendine zarar verecek bir durum yoksa, özgür bırakın...ayrıca doğayla çok temas etmeli yaz ve kış...enerjisini atmalı...bunların doğal süreçler olduğunu unutmayın, her yaşın ayrı zorluğu var, ilerde ergenliğe girdiğinde bu günlerini bile arayacaksın..
çocuk yetiştirme ile ilgili bol kitap oku mümkünse....
Teşekkür ederim. Bakacağım mutlakaSiz kötü bir anne değilsiniz öyle olsaydınız bu durumu dert etmezdiniz sadece biraz yorulup,bunalmışsınız.
Arkadaşlar çok güzel tavsiyeler vermişler.
Benzeri şeyler yazmayayım.
Size okunması kolay ve pratik tavsiyeler içeren bir kitap önereceğim.
İşinize yarayacağını düşünüyorum.
Yavrunuzu sağlıkla ve sevgiyle büyütün.
Bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza alın inşallah.
Bu doğru aslında kızımda 1 hafta önceye göre bile farklı daha bir anlıyor iletişime geçiyor sanki öncesinde böyle değildi belkide anlaştıkça daha iyi olacakAYnı durumdayım sizinle. Benimde bu yaşlarda kızım var ben ikinciye hamileyim. Size tavsiyem yapacağınız tek şey ona yeni şeyler öğretmek olsun. Şu an dinleme anlamında çok iyi bir dönem onlar İçin. Benim ki 3 ay önceki haliyle şu an bambaşka desem yeridir. Benim kızımda bazen saçlarını çekiyor. Kafasını yere vuruyor, ellerindekileri yere atıyor. Ben o an dikkatini dağıtacak şeyler yapıyorum. Mesela şarkı söylüyorum. Ya da soru soruyorum. Mümkün olduğunca sakin kalın. Bir kaç aya geçecek
Amin çok teşekkür ederim. Diş sorunu yaşıyor olabilir çünkü geceleri de uykusuzluk ağlama başladı yine. Deneyeceğim buradaki birçok şeyiHiç kafaya takmayın,hep böyle kalmayacak onu bilin,diş çikariyosa arada sirada jel surun rahatlasin ben öyle yapiyordum.
Benim kizim altini bile baglatmiyordu,banyolarimiz resmen işkenceydi,uykuya dalmasi ayri krizdi.
şuan bile dusununce tuhaf oluyorum.
şimdi alti pislenince kendi uzaniyor,banyoya kosa kosa gidiyor.
laftan daha iyi anlar halde.
arada sirada elbet huzursuzluklarimiz oluyor ama o zamanlardaki ofke nobetleri gibi asla degil.
amin insallah guzel anne..Bol sabir diliyorum..saglikli huzurlu yaslar alsin inş kiziniz
En verimli zamanları ve güzel geçirmek lazım gerçekten en çok bu geliyor aklıma akşam yatarken diyprum ki şunu yapayım bunu yapayım derken ertesi gün öyle olmuyor ama bunda sonra deneyeceğim. İlgi hep gösteriyorum aslında ama yetmiyor sanırım ev işi vs yaparken o dolaşıyor ama bana kızıyor bence çünkü birkaç hafta hariç hep kızımla 3 4 saat kesintisiz oynardım oda bunu bilirdi iyiydi hiç Huysuz değildi. Biraz daha dikkat etmek lazım sanırım. Bu dediklerinizi deneyeceğim. Boyama işini düşündüm aslında ama yapabilir mi bilemedim girişmedim hiç o yüzdenMerhaba. Hamilelikle küçük bebek eminim çok zorluyordur. Benim kzım da 15 aylık olacak. Çok çok hareketli meraklı. Bir saniye oturmaz hep hareket halinde. Bugunlerde resim bizde çok işe yarıyor. Tavsiye ederim. Beraber resim yapıyoruz. Nesnelerin kalıplarını çıkarıyoruz. Çok eğlenceli o ayakta ben koltukta sen de bira dinlenirsin. Kuru kalemlerin küçük boy olanlarıyla yapıyoruz biz. Mıknatıslı tahtamız var onla da çok güzel oynuyor karaşıyor. Suda çok güzel vakit geçiriyor yarım saat 40 dakika havuz küvet leğen doldurup oynatabilirsin. Süpürge yararken süpürgenin bir ucunu da ona ver hadi kızım sen de süpür de. Yastılarıı patpatlarken ona ver bir yastık da o patpatlasın. Herşeyine onu dahil edersen siniri azalıyor bebelerin. Ben mutfak tezgahonda işim olunca kuduruyo benimki ayaklarıma dolanıyor. Onu da uyurken yapıyorum ya da bölük pörçük halletmeyw calısıyorum. İlgisiz olmuyolar napalım. Allah size güç versin. Moralinizi yuksek tutun hemen yansır ben ne zaman azıcık gergin olsam asla kızımı uyutamam. Çok etkiliyor. Sinirlerinize hakim olun hep yaveunuza karsı sakin kalın. Sizi çok iyi anlıyorum. En önemli zamanları bu zamanlar en verimli şekilde geçirelim inşallah.
Bunlaeın hiçbiri yok zaten. Sadece iki gündür makarna veriyorum. Bunlar normalde ne yapıyır ki yani ben sağlık açısından vermiyorum ama psikolojik te mi etkisi varTelevizyon,tablet bilgisayar ve cep telefonunu cocugun hayatindan bir cikarin. Cikolata,kakoa ve hamur isini verneyin. Bir hafta. Bir bakin davranis degisikligi var mi? Isikli, yanip sonen oyuncaklari varsa onlari da kaldirin. Sonucu paylasirsaniz sevinirim.
Mesela benimle oyun oynanıyor ya ben bu sefer kızımda bir sorun arıyorum ama haklısınız daha küçük. Anlamaya bile yeni başladı sanki15 ay en hareketli olduklari yaslar ve karistirma dokme tirmanma hepsi normal.zamanla geciyor ortada ona zarar verecek herseyi kaldirin cok fazla mudahele etmemeye calisin enerjisini atsin sadece uyku saatlerine dikkat edin oyun oynamaya henuz erken 2 bucuk yas civari sizinle oynar oyalanir hepsi geciyor inanin herkesin bi sabri var bizde yoruluyoruz anneysek insan ustu bi varlikda degiliz en nihayetinde
Kızım 15 aylık oldu ama o kadar sinirli bir bebek haline geldi ki anlatamam. Sinirli yerinde durmayan sürekli hareket halinde bir bebek oldu. Fakat ben gerçekten ne yapayım bilmiyorum. Ayrıca hamileyim evet erken biliyorum ama dikkatsizlik vs ne dersek bir şekilde oldu yargılayacak olanlar için yazmak istedim. Durum şu ben kızımın davranışlarıyla artık olmak istemediğim bir anne olma yolunda ilerliyorum. Resmen kızımdan şikayet ediyorum. Bu hayatta yapacağım son şey bile değil normalde. Fakat insanların beni her gördüğünde Allah yardım etsin işin çok zor demeleri, kızımın 3 4 saniye bir yerde durup sonra hemen kalkıp karıştırması, oyun oynamak istesemde onun tırmanmayı tercih etmesi, elinden bir şeyi uygun olmadığını anlatıp aldığımda ağlama krizleri derken artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. En son bugün artık oturup ağladım. Sanırım ben iyi değilim. Çok mu sıkıldım yani bu kadar mıydı? Ben hiç böyle hayal etmedim kendimi. Ben iyi bir anne olmak istiyorum. İçimdeki bu sıkılma bu ağlama durumunu yaşamak istemiyorum. Resmen kızıma bakıp ağlıyorum geceleri o kadar masum ki ama ben ne yapayım bilmiyorum onu kötü yetiştirmek sinirli bir, insan haline getirdiğimi düşünmek vs her şey geçiyor aklımdan korkuyorum. Yazmak istedim. Çünkü gerçekten birkaç gündür bu ağlama hissi beni kötü yaptı. Anne olmak mı zor ben mi başaramıyorum. Kızım mi sinirli geçecek mi? Aklım o kadar dolu ki. Ne yapayım nasıl müdahale edeyim. Allahım yardım etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?