- 10 Kasım 2015
- 2.900
- 3.258
- 53
Bende asiri moloz giyinirim. Bende yorum yapmıyorum.Moloz moloz dolaşan biri olarak yorum yapamıyciim...
gözümde canlanan tip buBende asiri moloz giyinirim. Bende yorum yapmıyorum.
Sadece overdressed nedir diye merak ettim.
Louboutinlerim, olsaydi ofiste giymeye kiyamazdim ayrica, yani Louboutinden yola cikarak 12 cm dediginizi dusunuyorum. Topuklarim ortalama 8/10 cm arasinda gelip gidiyor evet, kisa boyluyum ve kiyafetlerimin coguna topugu daha cok yakistiriyorum. Ve calistigim yerde boyle topuk giyen bayanlar az evet. Ilgi cekme sebebi bu o yuzden, kiyafetlerimin abes olmasi sebebiyle degil.Evet yanlış. Normal bir ofis ortamına nasıl kotla gidemezseniz, fazla abartılı kıyafetle de gidemezsiniz.
12 cm topuklularla geziyorsanız fazla ve abes görünürsünüz. Şık ve güzel olmak farklı, ortamına göre giyinmemek farklı.
Size samimiyetle teesuf ederim.Sigortanız tam mı yatıyor, asgariden mi ?
Allah başka keder vermesin...
Dert değil de reklam gibi olmuş... Bakımlıyım ve çok şıkım...
Yöneticim dahil herkeslerin gözü üstümde...
Tesekkur ederim, patronumun alt mesajini cok guzel anlamissiniz.Cok iyi bir is kadini olsada giyimi icin isten cikartilanlar var sirketin itibari icin.Konu sahibininde yukselmesine engelmis baska ne keder bulsun size merak ettim.
Ben patronunun haklı buldum. Şıklık ile abartılı arasında fark var. İnsan bazen sade bir tshirtle bile şık olabiliyor. Abartmaya gerek yok. Ortam nasıl kaldırıyorsa öyle giyinilmeli.
Belli bir tarzın olabilir
Kendini iyi hissetmen de tabi ki önemli
ama iş hayatında öncelikle ortama uyum sağlamak gerekir.
Ben spor ayakkabılarımla
çok iyi hissediyorum mesela ama o şekilde giyinemiyorum.
Çünkü oluru yok.
Yada 12 cm topuklu ayakkabıyla gelsem
yadırganırım. topuklunun da günlüğünü tercih etmek gerekir gibi.
Belki farkında değilsindir, gerçekten aşırısındır.
Ben elhamdulillah diyorum, herkesin derdi kendince buyuktur hanimefendi, ben bahsettigim derdimle ve konumla kimsenin konusunu kucumsemiyorum.Kendini iyi hissetmesi kılık kıyafetine bağlıysa , kariyerinde yükselmesi de kılık kıyafetine bağlıysa sadece bir tercih yapmak zorunda... Dertlere gark olacak bir durum yok yani BDV deki diğer konularla kıyaslandığında... Daha sade olur ve kariyerini de yapar.... Ya da şıkır şıkır parlayacağı yeni bir iş bakar... Sizce de basit değil mi ?
Hahaha bu cok basarili! Ama uzucude ayrica, konumu kesinlikle niyetimin olmadigi bir yere cekmeye calismaniz azcik gereksiz olmus olsada espiriniz saglam:))Konuya channelize olamadım.
Size kesinlikle katiliyorum, her sozunuze!Şık giyinmenin dozu kaçtığında overdressed gerçekten rahatsız edici. Size güzel gelebilir, moda olabilir, bazı firmalar kaldırabilir ama siz moda sektöründe, ajansta değilseniz aşırı topuk, elalemin düğüne derneğe giydiği kıyafetle ofise gelinmesi imaj yönetimi için de uygun değil.
Ben bir ekip arkadaşımın gittiği görüşme sonrası oradaki tanıdığım kişi; konsomatris gibi gelmiş sen söylemeseydin geri çevirirdik dedi.
Onun dışında benim de bir ekibim var, bahsettiğiniz performans görüşmelerini yapıyoruz. Prezentabl olmaları, bir müşteri ile görüşürken giyindikleri ile free Friday günleri farklı olsun diye beklerim. Overdressed giyinen birini pek hoş karşılamayabilirim. Üstün zeka ile geri zekanın arasındaki ince çizgi gibi. Şıklık bir anda basitliğe dönebiliyor.
Ama şahsen ben müşteri konumunda olduğumda yani bir bankaya, oraya buraya gittiğimde karşımda saçı makyajı full, 18 cm topuk, parıl parıl kıyafet giymiş overdressed birini, bilgi ve eğitim eksikliğini görselliğini pazarlayarak kapatıyor diye değerlendiriyorum. Ama bu benim müşteri iken hissettiğim şahsi durum.
hollanda'da ve devlet memuruyum. dedigim gibi erkek agirlikli ve ortalama yasin gayet buyuk oldugu bi organizasyon, yani 'diversity' (farklilik, farkli kulturden calisanlar veya otantik tipler) yok denilecek kadar az. Ama bunun devamli olmasi gerektigi konusunda devamli vurgular yapan bi ortam. Yaptigim is geregi prezentabl gorunmek zorundayim ustelik, disa yonelik gorusmeler toplantilar vs. Kadin 50 yasinda sanirim, kiskanclikla alakasi olmasindan ziyade 'kendi fikri'yle alakali oldugunu dusunuyorum. Kendi gibi uzun kazaklar yelekler giyinmiyorum evet, kocaman kocaman sallarda takmiyorum boynuma. Mecburda degilim ustelik?
Biraz once telefonda bir is arkadasimla gorusme firsatim oldu ve bu konudan bahsettim. Oda genc bir kadin. Ve patronumuza cok tepki gosterdi, haksizligini vurguladi. Ozellikle tekrar tekrar sordum, abartiyorsam lutfen soyle diye. Ve emin olun oyle oldugunu dusunseydi soylerdide. Otantik ve farkli olmayi cokta kabul eden bir yapisi yok patronumuzun.
Bu calistigim ortamdaki kiyafet ortalamasina uyum saglayamam, mumkun degil. Cunku biyolojik urun kullanmak icin sampuan/deo kullanmayan is arkadaslarimizdan tutun, biyolojik yun olacak illa diye kocaman kocaman kazaklara kadar, okadar basarisiz ki! Senede 1 ayakkabi alip o yirtilana kadar (abartmiyorum) giyiyorlar. Ama herkesin kendi secimi. Ben ter yerine parfum kokmayi tercih ediyorum.
Ya bende bunu anlamıyorum avrupalılar fazlasıyla salaş ama gel gelelim türk kadını bakımsız salaş diye dillendiridiriliyor avrupa kadınıyla kıyaslamaya başladıkları vakit türk kadını eziliyor resmenYa tek söyleyeceğim Avrupalılar salaş giyinmenin cıvkını çıkarıyor yani az çok dediğin şey gözümde canlandı bizim kadar
çeşitlilik yok bizde sıcakta olmanın verdiği ayrı bir durum var sanırsam...
Demet istediğinizi gayet anladım... Yüzlerine gözlerine pek bir şey yapmadıkları için bize göre normal olan onlara fazla geliyordur ki...
Giyinme tarzının, yapılan makyajın kadının o gün ki enerjisini yükselttiğine katılıyorum... Bunlar senin artık bir parçan gibi..
Arada da onlar kadar olmasa da senin tarzına uygun olacak şekilde sade giyinmeyi mi denesen ? En azından sizin "kiriterlere" de önem veriyorum olur
Aynen! Burasida ayni! Hollanda'da yasiyorum. Aslinda yasadiginiz bolgede onemli, benim yasadigim ve calistigim bolge (ve organizasyon) cok beyaz bir bolge. Yabanci sayisi az. Farklilik az, ve cokta hos gorulmez (caktirmazlar amaaa!).Ben de yurtdışındayım ve ülke çok önemli.ben danimarkadayım mesela ve herkes neredeyse sıfır makyaj,aşırı sade giyimli,ve topuklu ayakkabı giyen neredeyse yok...yani böyle bir ülkede,sen azıcık makyaj yapsan,topuklu giysen,inan çoook batıyor göze...ben de çok severim giyinmeyi makyajı vs ama,yapınca çok sırıtıyor burda.artık daha sade giyiniyorum.şimdi benim de gözüme batıyor böyle aşırı makyaj topuk falan.
Enteresan bir bakis acisi, ve eminim gecerli oldugu yerler vardir.Kadınsı ve frapan giyinme isteği daha çok gelişmemiş toplumlarda karşılaşılan bir durumdur. Kadınlar genellikle sosyal hayatta çok fazla var olamazlar ve dişilikleri ile ön plana çıkmaya çalışırlar.
Eskiden ben de abartı olmamak kaydıyla ile şık giyinirdim. Şimdi olgunlaştıkca, kendimi daha bilgili hissettikce sade olma isteğim artıyor. Diğer türlü eğitimimi, özgüvenimi ve zekamı geri plana attığımı hissediyorum.
Haha! Louboutin bir espiriydi! Louboutinlerim yok cunku cok pahalilar, ben o topuklara ozenecegim derken iki gunde mahvedecegimi bildigimden almiyorum (yani begeniyorum eveeet!). Ama onlara yakin benzer ayakkabilar giydigimi soyleyebilirim evet (yani sivri burun ve topuklar). Guzel bir skinny jean ile yada boyfriend bir jean ile muthis oluyorlar valla. Uzerinede hos bir blazer, oh mis!Kim demiş Louboutin moda diye ya, kafasına vuracağım onun.
Giyme, çok çirkin kesinlikle. Ofis şıklığına uygun değil.
Bana Louboutin' in ofise uygun bir ayakkabısını göster? Kesinlikle uygun değil, en sade ayakkabısı rugan. Git görümcenin düğününde halay çek.
Sahiden bu şekilde gidiyorsan gitme.
Louboutin alabilecek paran varsa ve gerçekten de overdressed bir hatunsan da style blogger falan ol. Boşver ne yapacaksın ofiste çalışmayı, sana uygun değil.
Exactly. Inanin, bu konuyla gozunuzde ne canlandi bilmiyorum, ama takip takistiran bir tarzim gercekten hic ama hic yok. Yani less is more olayi kesinlikle onemli bir mottomdur goruntumde. Gercigi herkesin less'i ve more'i kendince farklidir degilmi? Haha..Less is more.
Mobing nedir?Bu konudaki yorumum net bir is yerinde durumuna pozisyonuna uygun ,ruh haline gore(hastalik harici) degismeyen, duz bir cizgide giyinmek onemli ,
Bunun haricinde sacim makyajim ya da kiyafetimle ilgili yaspilan her elestri mobing e girer ,
Evet ama overdressed kelimesi abartiyla ayni yerlerde kullanilmiyor. Overdressed daha nasil desem..daha kabullenebilir sekilde giyinmek gibi sanki.Bu anlattıklarını başka yerde yapman gerekiyor. Protokol kurallarına göre iş hayatında kafana göre giyinemezsin. Mevsime, ortama, saate, sıcaklığa göre giyinmek zorunludur.
Overdressed yerine de abartılı giyinmek diye bir tabir var. Daha kolay ve kullanşlı. Plaza ağzını zorlama ve sonradan görme buluyorum.
Sizinde her bir cumlenize aynen katiliyorum, lakin ustteki hanima yaptigim yorumu sizinde okumanizi rica edebilirmiyim? Calistigim organizasyon hep farkliliklarin kendini iyi hissetmesi gerektigi bir organizasyon kulturu olmasi gerektigini soylerken bana (hicbir abesim olmadigi halde!) boyle bi yorum yapilmasi gercekten gereksiz. Nasil cevreci is arkadaslarimizin deo kullanmadan ofise gelmelerine bisey denmemesi gerekiyorsa, veya sene boyunca ayni ayakkabiyi giyenlere karisilmiyorsa, veya asiri moloz, aynaya bile bakilmadan ust uste kat kat giyilip sacma sapan renk kombinasyonlari yapanlarada karisilmiyorsa, banada ayni sekilde karisilmamasi gerekir.Her şirketin ofisin yazısız kuralları vardır. Bir reklam şirketinde herkes kotla çalışırken dopiyes giymek yadırganır. Ya da herkesin takım elbiseyle çalıştığı bir is yerinde yırtık kot tuhaf olur. Asgari ölçüde herkes bulunduğu yere hem rahatı hem bir nevi kurumu temsil ettiği icin uyum sağlamalı
Misal max 50 liralık canta üreten bir firmanın çalışanlarının ise lv çantayla gelmesi tuhaf olur.
Bir anaokulu öğretmenini bütün gun cocuk peşinde olmasına rağmen 12 cm topuklu görsem ne alaka derim.
Bir avukatın büroda pullu payetli giymesini yadırgarım
Şantiyede çalışan bir mühendis de mesela giyimini çalışma şartlarına göre ayarlar.
Yani moda sektörü ya da sahne sanatları dışında is yerinde abartıdan ve aşırılıktan hoşlanmıyorum. Fazla salaş ya da fazla frapan, gösterişli giyim çalışma hayatına uygun degil. Biraz törpülenmeniz gerek
Sizede ustteki yorumlari okumanizi rica edebilirmiyim?Cok ciddi insanlarin arasinda hem agir göz makyaji hem mesela kirmizi gibi bir dudak boyasi sürüyorsaniz. Ya da ne bilim asiri abartili taki falan. Bence buna karisabilir. Sonucta sirketlerin de bir karekteri vardir. Belki calistiginiz sirketin karekteri sizin giyinisinizi kaldiramiyordur.
Bu sebebten patron parami vermemeye kalkacaksa emin ol saniye durmam bu dusunceye sahip insanlarin yaninda:)) oyle bir durum olamaz elbette.Turkiyede böyle bir konuşma yaşamış olsaydınız yorumum cok farklı olurdu zira belli kaliplar ve mahalle baskısı ile dönüyor birçok ortam ama yurtdışında bu konuda ülkemiz kadar kati olunmadigi icin acaba siz gerçekten biraz abarti mi giyiniyorsunuz? ayrica parayi veren düdüğü çalar demişler . .patron uyariyorsa dikkate almak lazim
Evet, o yuzden o kelimeyi kullanmak istedim bende, cok tesekkur ederim.Yurtdışında ''overdressed'' sözcüğünü kullanmışsa patron, direkt anlamı bozmamak adına öyle aktarmış olabilir arkadaş. Her sözcüğün birebir karşılığı yok, Türkçesi yazılmış onar beşer ama hiçbiri bana İngilizcesini gördüğümdeki hissi vermedi. Yani görgüsüzlük ya da plaza Türkçesi olsun diye yazıldığını düşünmüyorum.
Konu sahibi, ''siz moloz giyiyorsunuz'' diye demişsiniz ya onun sebebi sadece ''özensizlik'' olmayabilir. Benim kendimce moloz olmayı tercih etme sebebim sizin sandığınızdan çok farklı mesela, açıkladım yukarda çeşitli örneklerle.
Ustteki hanimefendiye verdigim cevapta moloz derken neyi kastettigimi anlayacaksiniz umarim.Moloz moloz dolaşmak neymiş gözümde canlandırmaya çalıştım :) Salaşsa kasıt, ben de öyle giyiniyorum :) İnsanın kendini iyi hissettiği şekilde giyinebilmesi gerektiği kısmına katılıyorum. Ben mesela mecbur kalsam ve kalem etek topuklu vs vs klasik giyinmem gerekse mutsuzluktan ölürüm herhalde, hiç bana göre değil, herkesin tarzı kendine güzel.
Bir de ayna önünde 5 10 dk durma kısmını nasıl anladınız merak ettim, çünkü salaş veya sade gördüğünüz tarz için de gayet ayna önünde vakit geçiriliyor, sade makyaj da gayet uzun sürüyor. İlla abartılı renklerle yapılan makyaj uzun sürmüyor.
Ama çalışılan ortama uyum sağlanması gerektiğini de düşünüyorum. Çok abartı olmasaydı böyle bir tepki gelmezdi bence kadından. Ya ortama uyum sağlamaya çalışacaksınız, ya da iş ortamını değiştirmek için yol arayacaksınız.
Ya bende bunu anlamıyorum avrupalılar fazlasıyla salaş ama gel gelelim türk kadını bakımsız salaş diye dillendiridiriliyor avrupa kadınıyla kıyaslamaya başladıkları vakit türk kadını eziliyor resmen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?