'Overdressed' olmak

nasıl bizim memurların bir giyim kuralları varsa sanıyorum ki o ülkeninde vardır. eğer konu tekrar açılırsa ben işimin kuralları çerçevesinde giyiniyorum, diğer söyledikleriniz sizin subjektif yorumlarınızdır. onlarla pek ilgilenmiyorum diyebilirsin. translate et aynen bunu :)

Cidden abartılı giyiniyor olabilirmisiniz?
Bilemiyorum,genelde bakımlı,şık,temiz insanlar işverenin hoşuna gider,hatta önemli bir ayrıntıdır,sonuçta o firmayı temsil ediyor o çalışan ama takdir edersiniz ki şıklıkla arasinda çok ince bir çizgi var abartılı giyinmenin.
Etrafınıza bakın (ofis ortamınızı kastetmiyorum burada zira sizden yaşça büyük insanlar varmış anladığım kadarıyla )sokakta,cafede vs size benzeyen sizin gibi giyinen kadınlar varmı?yoksa siz bir tık fazla mı duruyorsunuz ?bunu gözlemleyin,buna istinaden patronunuz objektifmi değilmi bu konuda fikir sahibi olursunuz diye düşünüyorum.
Öyle hissederseniz giyim tarzınızda ufak tefek değişiklikler yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Birde cidden abartılı giyinen insanlar bana çok güven vermiyor. Sade, şık,temiz insanlar her zaman daha güvenilir daha yakın hissettiriyor.

Seni biraz kiskanmis gibime geldi.Bu bir ihtimal.

Soruna gececek olursak evet is ortamina ayak uydurmaliyiz.Sizin gibi plazada calismayip tam tersi dagin basinda yoksul bir koyde calisirken kalkip oraya abartili giyim ve makyajla hic gitmedim.Bunu insanin kendi hissetmesi gerekir diye dusunuyorum.

Demek ki ayarı tam tutturamıyorsunuz. Yoksa ne diye boşa eleştirsinler? Türkiye'de olsa belki anlayabilirim patronunuz muhafazakardır falan belki ama yurtdışındaymışsınız, boşa eleştirildiğinizi sanmam. Hem de devlet dairesi demişsiniz yanlış görmediysem o yüzden demek ki sizin göremediğiniz bir problem var. Vogue, Harper's Bazaar gibi dergiler var (reklam sayılmıyordur umarım) orada "Ofis şıklığı" gibi başlıklar altında giyim stilleri gösteriliyor, neyi neyle kombin edeceğiniz falan, ben çok yararlanırım öyle şeylerden. Size de öneririm.

Louboutinlerim, olsaydi ofiste giymeye kiyamazdim ayrica, yani Louboutinden yola cikarak 12 cm dediginizi dusunuyorum. Topuklarim ortalama 8/10 cm arasinda gelip gidiyor evet, kisa boyluyum ve kiyafetlerimin coguna topugu daha cok yakistiriyorum. Ve calistigim yerde boyle topuk giyen bayanlar az evet. Ilgi cekme sebebi bu o yuzden, kiyafetlerimin abes olmasi sebebiyle degil.

Sigortanız tam mı yatıyor, asgariden mi ?
Allah başka keder vermesin...
Dert değil de reklam gibi olmuş... Bakımlıyım ve çok şıkım...
Yöneticim dahil herkeslerin gözü üstümde...
Size samimiyetle teesuf ederim.

Cok iyi bir is kadini olsada giyimi icin isten cikartilanlar var sirketin itibari icin.Konu sahibininde yukselmesine engelmis baska ne keder bulsun size merak ettim.
Tesekkur ederim, patronumun alt mesajini cok guzel anlamissiniz.

Ben patronunun haklı buldum. Şıklık ile abartılı arasında fark var. İnsan bazen sade bir tshirtle bile şık olabiliyor. Abartmaya gerek yok. Ortam nasıl kaldırıyorsa öyle giyinilmeli.

Hanimlar, emin olun kiyafet tarzimda abes olan hic ama hic bir durum yok. Casual chique giyinmeyi seviyorum, yani yeri geldiginde hos bir kot uzerine bir tshort olur bu bazen, yeri gelir siyah elbiseler olur, yeri gelir bazende deri pantalon uzerine boyfriend gomlek olur. Anlatabiliyomuyum, birazda gunumuz modasi ne gosteriyosa, bana vucuduma yakistigi surece ve acik sacik olmadigi surece, gayet giyinilebilir.
Kadin 'toplamini' fazla buluyor, yani hem makyaj, hem topuk, hem kiyafetler. Halbuki benim olayim tamaminin uyum icerisinde olmasi, ben buna bukadar ozenirken karsima gecipte patronumun 'bu senin gelisimini engelleyebilir' demesi onun sahsi fikrinden baska birsey degil bence. Calistigim organizasyonun tasiyamayacagi bir durum degil.

Ben elhamdulillah diyorum, herkesin derdi kendince buyuktur hanimefendi, ben bahsettigim derdimle ve konumla kimsenin konusunu kucumsemiyorum.

Konuya channelize olamadım.
Hahaha bu cok basarili! Ama uzucude ayrica, konumu kesinlikle niyetimin olmadigi bir yere cekmeye calismaniz azcik gereksiz olmus olsada espiriniz saglam:))

Size kesinlikle katiliyorum, her sozunuze!
Emin olun tarzimda patronumun bu sekilde benim karsima getirmesini gerektirecek hicbir abartilik yok, onun kendi fikrini ve dusuncesini empoze etmeye calismasindan baska bi durum yok. Dusundukce daha mantiksiz geliyor soyledigi sey.
Ofisten ciktim biraz once, cikmadan once bir erkek is arkadasimla konusuyorduk, nicin yuzun asik dedi. Patronun soylediklerinden bahsettim, verdigi tepki 'onun sacmalamasini ciddiyemi alacaksin yoksa, birak ya' diyerek (gayet erkeksi bi 'salla yaa' bi hareketle) ciddiye almamami soyledi. Sanirim yapacagim seyde aynen o.

Ya tek söyleyeceğim Avrupalılar salaş giyinmenin cıvkını çıkarıyor yani az çok dediğin şey gözümde canlandı bizim kadar
çeşitlilik yok bizde sıcakta olmanın verdiği ayrı bir durum var sanırsam...
Demet istediğinizi gayet anladım... Yüzlerine gözlerine pek bir şey yapmadıkları için bize göre normal olan onlara fazla geliyordur ki...
Giyinme tarzının, yapılan makyajın kadının o gün ki enerjisini yükselttiğine katılıyorum... Bunlar senin artık bir parçan gibi..
Arada da onlar kadar olmasa da senin tarzına uygun olacak şekilde sade giyinmeyi mi denesen ? En azından sizin "kiriterlere" de önem veriyorum olur

Nasıl giyindiğinizi çok merak ettim. Burada sizi yargılayan arkadaşların türkiyede klasik bankacı profilinden çok daha fazlasını hayal ettiklerini tahmin ediyorum. Ama ferkındaysanız konu sahibi organik olsun diye devasa yün kazak giyen deo kullanmayan insanların arasında çalışıyormuş.
Zahmet olmazsa yaklaşık nasıl giyindiğinizi bize anlatır mısınız? Ya da mesela casual chique tarz demişsiniz ya, örnek aldığınız tarzların fotosunu atar mısınız?

Sasirdim su an.
Cunku hic beklemezdim.
Bende hollandada kaliyorum, ve bu resmen ilk sayfa haberleri olur gazetelerde egerki ortaya ciksa.
Dusunce ve fikir ozgurlugunu benimseyen bi ulke burasi.
Heleki egerde bu sebepten sizi kovarsa patron, basbaya dava acabilirsiniz ve davayi kazanabilirsiniz.

Ya bende bunu anlamıyorum avrupalılar fazlasıyla salaş ama gel gelelim türk kadını bakımsız salaş diye dillendiridiriliyor avrupa kadınıyla kıyaslamaya başladıkları vakit türk kadını eziliyor resmen

kıyafetiniz gerçektn aşırı mı yoksa patronun düşüncesi mi bilmiyorum ancak ben iş yerinde aşırı makyaj , aşırı süslü kıyafetler ve 15 cm topuklularla gezenlere basit olarak bakıyorum çünkü gereğinden fazla çabalıyorlar gibi görünüyor. şık olmak herşeyin aşırısı demek dğil bencede

Aynen! Burasida ayni! Hollanda'da yasiyorum. Aslinda yasadiginiz bolgede onemli, benim yasadigim ve calistigim bolge (ve organizasyon) cok beyaz bir bolge. Yabanci sayisi az. Farklilik az, ve cokta hos gorulmez (caktirmazlar amaaa!).
Asiri bir makyaj oldugunu dusunmuyorum, seviyorum ozenmeyi, suslenmeyi puslenmeyi evet. Ama her gun dugune gidercesine degil ya? Modayi takip etmeye calisan hanimlara nazaran gayet ortalama giyiniyorum. Ve israrla calistigim ortamdaki insanlara benzememek icin caba sarfediyorum.

Enteresan bir bakis acisi, ve eminim gecerli oldugu yerler vardir.
Zamanla benimde tarzim degisti, ama bunun bilgili olmaktan ziyade daha cok tarzimin oturmasiyla ve neyin nasil yakistigini daha iyi algilamamla alakasi oldugunu dusunuyorum. Ben ise tam tersi beauty&brains gerceginin varligina inananlardanim. Bakis aciniz biraz patronumunkine benziyor sanki, goruntunle on planda olma demeye getirdi bir nevii. Karsiliginda 'Goruntumun bazi yerlerde bana karsi bir durum oldugunu farkettinmi?' Diye sormama 'hayir oyle bir ornek veremem, ama boyle bisey olmamasinida onlemeni isterim' tarzinda bisey soyledi.

Haha! Louboutin bir espiriydi! Louboutinlerim yok cunku cok pahalilar, ben o topuklara ozenecegim derken iki gunde mahvedecegimi bildigimden almiyorum (yani begeniyorum eveeet!). Ama onlara yakin benzer ayakkabilar giydigimi soyleyebilirim evet (yani sivri burun ve topuklar). Guzel bir skinny jean ile yada boyfriend bir jean ile muthis oluyorlar valla. Uzerinede hos bir blazer, oh mis!

Exactly. Inanin, bu konuyla gozunuzde ne canlandi bilmiyorum, ama takip takistiran bir tarzim gercekten hic ama hic yok. Yani less is more olayi kesinlikle onemli bir mottomdur goruntumde. Gercigi herkesin less'i ve more'i kendince farklidir degilmi? Haha..

Bu konudaki yorumum net bir is yerinde durumuna pozisyonuna uygun ,ruh haline gore(hastalik harici) degismeyen, duz bir cizgide giyinmek onemli ,
Bunun haricinde sacim makyajim ya da kiyafetimle ilgili yaspilan her elestri mobing e girer ,
Mobing nedir?

Evet ama overdressed kelimesi abartiyla ayni yerlerde kullanilmiyor. Overdressed daha nasil desem..daha kabullenebilir sekilde giyinmek gibi sanki.
Protokol demissiniz, guzel. Calistigim organizasyonda protokol yasadigimiz ulkenin dogru bir yansimasini gosteren bir isci yapisidir. Lakin maalesef asiri beyaz bir organizasyonla beraber, farkliliklarada acik olmayan bir kultur oldugunu patronum bana tekrar cok acik ve net sekilde gosterdi.
Ha birde arada 'acaba kulturunlemi alakali senin boyle sik giyinme istegin' tarzinda bisey soyledi kadin. Nasil okadar sakin sakin cevaplar verdim, dusundukce dahada sinirleniyorum!

Sizinde her bir cumlenize aynen katiliyorum, lakin ustteki hanima yaptigim yorumu sizinde okumanizi rica edebilirmiyim? Calistigim organizasyon hep farkliliklarin kendini iyi hissetmesi gerektigi bir organizasyon kulturu olmasi gerektigini soylerken bana (hicbir abesim olmadigi halde!) boyle bi yorum yapilmasi gercekten gereksiz. Nasil cevreci is arkadaslarimizin deo kullanmadan ofise gelmelerine bisey denmemesi gerekiyorsa, veya sene boyunca ayni ayakkabiyi giyenlere karisilmiyorsa, veya asiri moloz, aynaya bile bakilmadan ust uste kat kat giyilip sacma sapan renk kombinasyonlari yapanlarada karisilmiyorsa, banada ayni sekilde karisilmamasi gerekir.

Sizede ustteki yorumlari okumanizi rica edebilirmiyim?

Bu sebebten patron parami vermemeye kalkacaksa emin ol saniye durmam bu dusunceye sahip insanlarin yaninda:)) oyle bir durum olamaz elbette.
Guzel bir yere degindiniz. Cok guzel hemde. Batinin gobeginde bir organizasyondan bahsediyorum. Kendini cok ama cok entellektuel goren bir patrondan. Her firsatta Turkiyeyi yerle bir eden konusmalar yapan bir kadindan. Alttan alttan baska bir mesaj icerdigini dusunmuyor degilim, iste yok kulturun farkli, yok tarzin farkli, yok bazen daha 'dogrudan' olabilirsin, aliskin oldugun gozlugu cikarip baska gozlukle dunyaya bakabilirsin diye okadar sacma seyler zirvaladiki. Bi ara 'bi dakka, cok karisik seyler soyluyorsun su anda' bile dedim.

Evet, o yuzden o kelimeyi kullanmak istedim bende, cok tesekkur ederim.
Molozluk derken, inanin hic ama hic abartmiyorum, yani bazen bazilarinin giydigini gorseniz 'yardim kampanyasi acalimda uzerine uc bes kiyafet alsin' diyesiniz geliyor, ozensizligide gecip resmen bazen kirli, kokan, hic ama hic umursanmamisliga bile girebiliyor.

Ustteki hanimefendiye verdigim cevapta moloz derken neyi kastettigimi anlayacaksiniz umarim.
Elbette salasta giyinmelidir insan, bazi cumalari yirtik boyfriend jean'imle ve sweaterimlada gidiyorum! Ortama uyum saglamayan bir durumum olduguna inanmiyorum, sadece ortamdan bi tik daha sik, bi tik daha ozenilmis, bi tik daha bakimli olduguma inaniyorum. Bununda su anda bana karsi kullanilmasina sinirleniyorum.
Ya gectigimiz sene yaptigim projeler, basarilar degilde, bu konu konusmamizda bas konu oldu, gercekten inanamiyorum.

sarısın ve renkli gözlü olmalarını kullanıyorlar

Devlet memuru havası istiyorlar sanırım daha ciddi bi hava.. siz daha renkli şık duruyorsunuz.. isinizi etkilememesi için biraz sadelesebilirsiniz.. keşke herkesin tercihlerine saygı duyulsa evet.. ama ortama uymak gibi görün..

Ne derece olduğu çok önemli Yoksa sorun değil
Şimdi sen bedevi topluluğunun içinde Cambirgde Düşesi gibi takılırsan olmaz
Ama ben genel olarak görünüşü daha iyi insanlarla çalışmak isterim yani :)

Patronun eminim kadındır:)benimde başıma geldi patronum dediki afrodict çok alımlı giyiniyorsun böyle olmaz kızlar rahatsız gelen müşterilerde çok bakıyor sana hoş değil..bende maaşımı kıyafete yatırırım kilo vermişim zaten giydiğimide yakıştırıyorum..ne iş yapıyorsun peki?ben benim kararım olduğunu söyledim ama daha dikkatli oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…