'Overdressed' olmak

Cidden ruh halinizi etkiliyor mu sahiden ya? Bence de dogru söylüyor sahsen ben bakiyorum tipiyle fazla ugrasan aklini isine tam veremez gibi geliyor ve oyle calisanlari ona göre degerlendiriyorum ister istemez. Ama açık sozlulugu patavatsızliga kaymış ablanın. Bence gorunusune ayirdigin vakti onun isine rakip olmaya ayirabilirsin :)

Ben de Almanya 'da yasiyorum. Biz daha şikir şikiriz. Onlar daha sade. Ama Türkiye'de de bazi yerlerde kirmizi ruj yasak bazi yerlerde kirmizi oje yasak. Tabi durumu yasayan sizsiniz. Nasil bir tavir sergileyeceksiniz bilmiyorum. En iyisini yone siz bilirsiniz.

Daha sade kıyafetlerle de mutlu olabilirsin. Orası iş ortamı. İşten çıkınca ne giymek istersen giy. Her şirketin kendi prensipleri var sonuçta. Okula giderken de önlük giymeyi sevmezdik ama hepimiz giyerdik. Bu sorun edilecek bir durum değil. Kadın sana türban tak, tek tip ayakkabı giy ya da saçını düz renge boyat hep topla falan dememiş ki. Tarzını sadeleştirebilirsin. Daha hafif tonlarda makyaj yapabilirsin. Hem her gün fazla makyaj cilde zarar zaten.

Günlük hayatta istediğiniz gibi giyinebilirsiniz
Ama işyerinizde o işyerine uygun giyinmelisiniz
Anlaşılan o ki giyiminiz işterinize uygun değil.

Sonucta seni gormeden yorum yapiyoruz
Asiri olup olmadigin hakkinda sadece fikir yurutebiliyoruz.
Sen oyle olmadigini soyluyorsun ki gercekten pantolon ustu tisortten bahsediyorsun bu sekilde asiri oldugunu bende suan dusunmuyorum.
Soyle olabilir
Herkesin yada buyuk cogunlugun duz ayakkabi giydigi yada kadinlarin daha cok makyajsiz oldugu bir ortamda calisiyorsan
Giymis oldugun topuklu ayakkabi dahi goze batiyor olabilir.
Yani sana tek basinayken baktigimiz da evet oldukca normal geleceksindir
Fakat makyaj yapmamis,stiletto degil de dumduz kolej ayakkabisi giyen 10 kadinin arasinda baktigimiz da
Disiligin bir tik on planda hissedilebilir gibi..
Farki olusturan sen degil
bulundugun ortam olmus gibi bir durum olusuyor.

Ilk yorumumda soyledigim seye geliyorum
Calisma ortami da benim neyi sevip sevmedigim kadar onemli.
Bana biraksalar yada benim iyi hissetmem daha onemli olsa
Spor ayakkabi ve jean pant. la giderim ise.
Fakat bizim sektorde tam tersi topuklu ayakkabi, kalem etek istiyor.
Herkesin bu sekilde oldugu bir ortamda senin yasadigin seyin tam tersi soylenir bana da yoneticim tarafindan.
Bu tarz uyarilar calisma hayatinda son derece normal.
Yurt disinda nasildir bilmiyorum ama
Bir gun cumartesi converse giymistim
Ki ustum yine klasik sayilirdi siyah pantolon haki gomlek.
Yanimdan genel mudur gecti.
10 dakika sonra idari isler mail atti shapes hanim plastik ayakkabi giymiyoruz diye :)
Adam usenmemis idari isleri aramis
Uyari yaptiriyor.
Ben yadirgamiyorum yada alistim :) bilmiyorum artik.
Her sirketin belli bir cizgisi var ve o cizgiye personelinde uyum saglamasini istiyor olabilir.
Seninle konusan kadinin da art niyetli oldugunu zannetmiyorum.

Nasıl giyiniyorsunuz ki uyarı alacak kadar? Bizim hocalar pijamalarla geliyo

Öncelikle, farklılıklara saygı beklerken bu konuda sizin de özen göstermeniz gerektigini hatırlatayım.
Arkadaşlarınızın giyimi size ters olabilir ancak temiz, düzenlilerse; gelen müsteriyi rahatsız edecek, ciddiyetsiz hissettirecek bir görüntü oluşturmuyorlarsa onların moloz, salaş, organik, adına ne derseniz deyin, secimleri sadece onları ilgilendirir.

Abartılı bile olsa uzun süredir o iş yerinde uyarılmadan çalıştıysanız demek ki giyiminizi kaldırabilecek bir sektordesiniz. Patronunuzun, yükseldiginizde farklı sorumluluklar da üstleneceginizi ve şu anki giyiminizin o pozisyonda sorun olabilecegini (nasıl sorun olacagına ikna edilmeniz gerek) belirtmesi ile sizin genel olarak giyiminizi begenmedigini söylemesi farklı şeyler.
Bakış açınıza dair işinizle alakasız yorumlarda bulunması kişisel görüştür ki aranızdaki hiyerarşiyi üzerinizde baskı kurmak için kullanıyorsa psikolojik tacizde bulunuyor demektir.

Mobbing nedir diye sormuşsunuz, bulundugunuz ülkede bunun davaları nasıl görülüyor bilmiyorum ama araştırmanız haklarınızı savunmanızda kolaylık saglar.

Abartılı giyimden ve makyajdan hoşlanmayan biriyim. Buna karşın patronunuzun size hiçbir şekilde bu tür şeylerin gereksizligini dikte edemeyecegini söylüyorum.
İş dışında ögle arasında yediginiz bir yemekte sohbet sırasında belki sosyal arkadaş gibi konusabilir ancak toplantı konusu olarak bu eleştirilerde bulunamaz. Size bu şekilde davranılmasına izin vermeyin.

Bosversenize ya.Kadın sizi kıskanmış işte.İşim gereği bende 30 tane erkegin icinde tek bayanım.Muhasebede 4 tane kadın var.Bir tanesi ve ben haric hatunlar parfüm bile kullanmadan geliyo.Bende giyiyorum topuklu.Hemde hergün.Nolmus yani.Şirketin standartlarını o parfüm bile sürmeyen kadınlar mi belirleyecek?Hicte bile.Baslarda banada mırın,kırın ediyorlardi.Ben gülüp geciyordum. Sonra onlarda alıştılar.Hem (abartı olmadıktan sonra) güzel giyimli birisini görünce insanın içi açılıyo ya.Paspallardan artık bıktık.

Yazdıklarınıza katılıyorum ancak konusahibi işe yeni kabul edilmemiş. Yani bir süredir böyle giyinmesi hiç sorun olmamış.
Siz spor ayakkabı giydiyseniz uyarılma ihtimalinizi de biliyorsunuzdur. Konu sahibi ise hiçbir uyarı almadan, uygunluk tartışması olmadan sırf patronu onun tarzını begenmiyor, farklı buluyor diye eleştiriliyor.
Patron veya degil farketmez, hangi iş arkadaşınızın haddine "makyaj yapıyorsan senin özgüvenin düşüktür" demek?

Ne güzel ya ben bayılıyorum şıkır şıkır kadınlara. Kadın dediğin etekle topuklu ayakkabı giyer:)
Çok abartmıyorsanız umursamayın. Ben sizin yerinizde olsam, bu benim kendime ve işime saygımla alakalı keşke siz de biraz daha özen gösterseniz derdim. Tabii abartmadığınızı varsayarak söylüyorum.

yaş ortalaması yüksek olan bir şirkette çalışıyorsanız çalışanlar tapuklu ayakkabı sesinden rahatsız olmuş olabilir. her kıyafet her yerde giyilmez. Makyajıda her zaman yapmayın cildiniz nefes almış olur birazda sağlık açısından bakın daha mutlu olursunuz.

Ne guzel, birikimli bir hanimsiniz. Sizden beklenilir bir tavir degil bir tane kelimeye bukadar takilmak aslinda, neyse siz bilirsiniz.

Aynen. Mersi:))

Oscar Wilde'nin benimde sevdigim bir sozudur bu kesinlikle! Ben dekolteyide tam tersi sevmiyorum kendimde, ofiste hic ustelik.
Bende ayni seyi dusunuyorum, ama gelisimimi engelleyebilme konusu biraz canimi sikti benim.

Fikirleriniz icin tesekkur ederim, Vogue kadini emin ol benden dahada abartidir ama )

Ya bi kas bile aldirmiyor bircogu! Ben ona laf ediyomuyum? Yada sen patron olarak kasini al diyomusun? E hayir?
Bilmiyorum, sanirim biraz zaman sonra ona 'dusundum, bisey degistirmemeye karar verdim. konu goruntum degil icerigim, ve bugune kadar bana karsi kullanildigini yada bana yardimci olmadigini dusunmuyorum goruntumun, tavsiyeniz icin tesekkurler ama ben almiim.' diicem ona.

ozaman size ozelden bikac fotografimi atayim.

Ben konu sahibinin ortalamaya uyum saglamak gerekli midir sorusuna cevap vermeye calisiyorum daha cok.
Evet saglanmali diyorum.

Yoksa tabi ki calisan bir baska calisana
Bu sekilde bir sey soyleyemez.

bende merak ettimm

Açıkçası ben de sizin tabirinizle "molozumsu" bir insan olarak giyiminizi merak ettim. Direkt kendi fotoğrafınız olmasa bile benzer kombinleri koyabilir misiniz?

Çünkü size fazla gelmiyor olabilir ama aslında abartılı olabilir. Bizim de "düğüne gidiyor herhalde" dediğimiz arkadaşlarımız oluyor ama kendileri bir sıkıntı görmüyor giyim kuşamlarında. Ya da fazla makyajlı olabilirsiz. Tarzınız bu olduğu için size batmaz ama etrafa fazla geliyor olabilir. Fazla kokoşsunuzdur belki.

bu sizin kendinize olan saygınızı gösterir ben de staja giderken diger varoş stajyerler sutyensiz gelirken ben etek ceket giyiyordum onlar terlik giyiyordu ben babet giyerdim. bu insanın kendine ve işine olan saygısıyla alakalı bence.
düğüne gidiyormus gibi durmadıgınız surece bence sorun yok. bence onlar louboutin alamıyor diye kıskanmıs olabilirler

Hafta içi en az 3-4 gün okula 10-12 cm topuklularla giden bir öğretmenim. Sadece nöbetçiysem ya da rahatsızsam düz ayakkabı giyerim. 10 senedir işe makyajsız gittiğim sadece 1 gün oldu. Seni çok iyi anlıyorum. Anlattıklarına göre dekolte giyinmiyormuşsun da. Bence ne düşündüğünü gayet net bir şekilde ifade et. Özenli, temiz giyiniyorsan aşırı dekolteli bir görüntün de yoksa değiştirmeye çalışma kendini. Köyde çalıştığım zamanlar da oldu. Ortama uyum sağlayacağım diye tarzımı değiştirmeye kalkmadım. Kimse ucuz göründüğümü, cahilliğimi dişiliğimle örtmeye çalıştığımı düşünmedi. En azından ben hissetmedim. Bırakın onlar sizden etkilensin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…