Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Peki şöle sorayım ben, 8inci gün 21mm olmuş yumurtayı çatlatmıcaksa hastaya ne yapmalı bu birinci sorum, progesteron testleri o zamn neden hep 21 gün yapılıyor daha erken yapılmıyor tıbben bu ikinci sorum. Bilgilendirirseniz sevinirim çünkü kafamı karıştırdınız

Amh 4 ay önce baktırdım. 3.31 çıktı. Doktor Çok iyi 20 yaşındaki kız gibi dedi ama. Yoook olmuyor

Amh 4 ay önce baktırdım. 3.31 çıktı. Doktor Çok iyi 20 yaşındaki kız gibi dedi ama. Yoook olmuyor
Ben 9.78 le hamile kaldim benimkide asiri yuksekti ve ciddi pkoyum. Herseyin vakti var iste canim ne diyeyim ki. Kafamizi cok rahatlatamiyoruz belki de ondan cok dusunuyoruz bende oyleydim ve esimle bu yuzden hep tartisiyorduk

Heee bide bu var
Bilmediğim yerden sordun, benden pas
Bana doktorum progesterona baktırmadı hiç tedavide. Çıkan sonuç değişken olabiliyo bizim için yanıltıcı olabilir gerek yok dedi. Sonra sağlık ocağında birde ebeye sordum. O da yok canım bizi yanıltıyo sonucu bakmıyoruz demişti

Kafanı karıştırdım cevaplamak zorunda mıyım diyorsun
1. Cevap: yumurta çatlamasında sorun yok ama çatlamadan sonra adetin geç olduğu için sorun var, buna da letual faz fazlalığı denir.

2. Cevaprogestoran değeri tıpta bir kadın döngüsünü 28 gün hesaplar ve çatlamadan 1 hafta sonra yani 21. Günü progesteron ölçülür.
Mesala 23 günde bir adet olan kişinin progesteron hormonuna 16. Gün bakılır.
Mesala 40 günlük bir döngüsü olan bir kadının 21. Günü progesteron hormonuna bakılırsa daha 0.5 küsür bir oran çıkar. Yani daha yumurta çatlamadığı bellidir.
Demem o ki 21. Gün ölçülmesinin sebebi bir orantı hesabıdır. Yumurtlamadan 1 gün sonra progesteron yükselmeye başlar ve en iyi sonuç yumurtlamadan 1 hafta sonra alınır.

Cezamı ödedim benden bu kadar

Son düzenleme:
Sendede çatlama iğnesi olmuştu çünkü dimi canım? Evet çatlama iğnesinden sonra progestoron hormonu baktırmak banada pek mantıklı gelmedi.

Valla hem zeynep kamil de 2 kez tüp bebekte uzman Dr larla, hem florance gayrettepe de hem tüp hem aşılama da, ve özel de bir kez aşılama da hep 8,9,10 uncu günlerde toplandı ovüllerim. Benim teyzem ve annemde adetten hemen sonraki günler hamile kalmış. Bilmem tuhaf bişey yok sanki. Anlamadım arkadaşı.ben yarın Dr umla konuşurum yine de. Teşekkürler herkese

Yumurtlamada sorun yok ki, yumurtlamadan sonra adetiniz geç oluyor, yani çocuk olmuyorsa ve başka bir sorununuz yoksa bir üstünde durulabilir diye düşündüm ve yardımcı olmak adına yazdım. Yoksa bana ne ki

Sendede çatlama iğnesi olmuştu çünkü dimi canım? Evet çatlama iğnesinden sonra progestoron hormonu baktırmak banada pek mantıklı gelmedi.
Evet canım tedaviden önce bakılmıştı ama ben merak ettim progestan kullanıyorum ama acaba yeterli mi günde kaç tane kullanmam gerekir diye ama ölçmediler.

30 Aralık öğle saat 12 de iğnemi yaptırmıştım, bugün test yapsam çıkar mı?
Ben çatlama iğnesinin 15. Günü erken gebelik testi yapmıştım. Belli belirsiz çıkmıştı 2. Çizgi. Ama hcg de düşüktü baktırdık 11 çıktı. Sonrasında yükseldi. Bugün bir deneyin isterseniz. Saat fark etmez ben öğleden sonra bakmıştım.

Canım arkadaşımızın söylemek istediği şey şu adet döngüsü 28 gün olan biri adetten 13-15 gün sonra yumurtlar. Adetten yumurtlamaya ve yumurtlamadan bir sonraki adete geçen süre eşittir. 32 günde bir adet olan birisi içinde adetten sonraki 16. Gün yumurtlması ve yumurtlamadan 16 gün sonra adet olması beklenir. Sen anladığım kadarıyla adetten 8-9 gün sonra yumurtan çatlıyo o zaman adet döngünün 18 günde bir olması gerekir... adetten sonraki yumurtlama zaman 9 yumurtlamadan sonraki adet zamanın 21 gün ise buna luteal faz sendromu deniyor. Yani eğer yumurtlamadan sonra 2 hafta içinde adet oluyosan normal ama bu süre daha uzun veya çok daha kısa ise bu hamilelik içinde risk oluşturan bir durum. Sende genetik bir durum var anladığım kadarıyla. İnternetten luteal faz nedir progesteronu nasıl etkiler öğrenebilirsin.

Yarın 15.günüm henüz test yapmadım. Açıkcası adet günümü bekliyorum. Şayet benimle değilse Bi daha klomen denicem kısmetse. Cevap için teşekkürler

cakltanesi Canım sen bu guatr ilacında zayıflamış mıydın ? Ben müthiş kilo veriyorum da. Yani hamilelik süresince 4 kilo almıştım. 3ünü geri verdim. Hemde çok kısa sürede.
Ay bende versem keşke ama ben vermedim valla senin tshın kaç oldu 1 in altına çektilerse aşırı çalışıyordur ve kilo verirsin

Duygularıma-Düşüncelerime tercüman olmuşsun canım
Teşekkür ederim

Prolaktin var bende. Genelde dostinex kullanıyorum. Dr ların bende gördüğü ve sürekli etken olan bişey. Çok uzun bir hikaye. Rahim ağzı kanseri vardı aldırdım rahim ağzını. Annemde teyzemde aldırdı mesela. Ondan sonra hamile kaldım mesela. Çok şey etken olabilir. Yine de teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…